fredag 25. mars 2011

HELE TRENINGSUKA

Bildet er tatt på tirsdagsturen. Det tok 15min å gå ned bakken. Balanserende i grøfta. Nå 2 dager sendere er den bar og gruset. Vårgleder!

Dette er den absolutt beste tida på året. Snøen forsvinner, sola varmer akkurat passe og asfalten bejubles. Vinteren blir aldri lenger unna og man kan løpe i nedoverbakker.
Jeg feirer og nyter, for jeg vet det bare er uker før all snø er borte, knoppene spretter og allergien setter inn. Piller og ubehagelig varme, leggproblemer grunnet overdrevet asfaltløping, og klissete solkrem - forresten er vaskemaskina også ødelagt - bare for å få ut all negativitet i samme avsnitt.

Tilbake til vårgleden:
Mitt indre løfte om ei trening pr.innlegg er umulig å overholde, så dette blir nok ei oppsummert uke. Måtte ta treningsfri for å få tid og krefter til dokumentasjon. Det har vært så moro med Spenst og ulike saltreninger at jeg balanserer på grensa over hva pinglebeina tåler. Spesielt har det gått hardt utover lårene. Jello.

Mandag 21.mars.
30min fjelltur på mølle/TRX/Spinning

Trx er en form for styrketrening med kroppsvekt der du henger i stropper/slynger og kjemper, i mitt tilfelle, mot egne begrensninger. Det var litt slit med innstillinger og teknikk - men jeg har ALDRI vært stølere og følt meg mer mørbanket - og det kun med å stå og nappe svakt i tauet.

Helt på slutten, under mageøvelsene, der vi skulle stå planke med bena i bøylene og trekke knærne mot brystet x 5, hvert halve minutt - ga magen opp. Det var ikke syre og slitne muskler. De sluttet rett og slett å fungere. Å prøve å få de igang igjen var like virkningsfult som billøft.

Som sagt, egne begrensninger, for et kjapt blikk rundt i salen, kunne konstatere at jeg i tillegg til gelelår også har Jessheims svakeste magemuskler + landets mest ubrukelig triceps = old news.

Etterpå hadde jeg 5min på å hente pulsbelte og komme meg på spinningsykkelen. Overoptimistisk da lårene nektet å løpe i trappa. Kom sist inn i salen og fikk sykkel med jernsete. Sikkert karma så jeg ikke skulle blir fristet til kosesitting. Min andre spinningtime ble blå og advanced. 1 hel time med intervaller.

Bla, bla, blå lår, bla, blå tett luft og for mange mennesker - men greide likevel helt til slutt å presse pulsen opp mot 160 - det var helt i kanten på den røde sonen og verd medalje.
Hadde aldri kunne gjettet at spinning skulle være så moro.
Glemte:, dagens oppvarming, før trx-en var 30min oppover gå/jogg på mølle.

Tirsdag 22.mars.
Planen var kort joggetur hjem fra foreldremøte. A-B. Men beina nektet all kontakt med hjernen. Fremdeles i sjokk etter all ettbensknebøyen mandag (trx). Gikk i alle oppoverbakker og stigninger - løp på flata - og selvfølgelig nedover.
BART
nesten hele veien. Fryd!
Ca 5km totalt.

Onsdag 23.mars
Totalt 10km, rundt MemryBay.
BART absolutt hele veien. Lårene var fremdeles tunge og høyre legg sleit med syre nesten fra start. Verst var det rundt 2/3km, da vurderte jeg seriøst å gi opp. Sannsynligvis fordi jeg er mølleprogrammert til å stoppe på 3km.


Gjennomsnittstid - 6,08 (9,8), temp +5
Gj.puls/Max - 162/182


Den ene, bratte oppoverbakken dro opp pulsen, ellers prøvde jeg å ta det rolig. Kunne, helt ærlig, heller ikke løpt fortere. Rolig langtur og 10km spurt på en og samme tid.

Årets første ordentlige tur på barmark. 70/30 asfalt og grus. Nå gjelder det bare å ikke overdrive. For uansett hvor moro det er med slynger og sykler
- slår ingenting avslappet løping i slakke nedoverbakker!


Torsdag
24.mars.
Step/Styrke + Mage/Rygg.
Innser først nå at jeg har trent hver dag denne uka.
+ hvor mye av all denne saltreningen er basert på lårmuskulatur. Step/Styrke er ihvertfall ikke noe unntak. Knebøy og hopping på kasse til du ser dobbelt. Det er ihvertfall meningen du skal se dobbelt. 2+2+2, Catch22 style. Lårene var her i full streik, så pulsen ble ikke like høy som ønsket. Hoppingen halvhjertet, pga leggene.
Hva er vitsen da?, spurte 8k - - - fordi man må begynne en plass, vel - duh!!

Fredag 25.mars, idag.
FRI FRI FRI.
Bortsett fra at jeg må vaske bak, under og ved siden av vaskemaskinen. Noe som ikke har blitt utført på 7år og har like høy dørstokkterskel som isende snøstormjogg.

UKEPLUSS: At jeg greier å holde 2 styrkeøkter pr.uke.
MINUS: Spenst, the pusher. Jaffacakes og Gjende.
En stakkar sukkerjunkie er sjanseløs.

9 kommentarer:

 1. Jeg bøyer meg i støvet for all denne treningen! Hver dag! Og så mye styrke!

  SvarSlett
 2. Jeg sier som Lille søster,- jeg bøyer meg i støvet!
  All denne treningen du bedriver- tross pain in the ass, så gjør du kroppen din glad i ettertid.:)

  Trx`en så forresten grisedigg ut!

  SvarSlett
 3. Har de gruppetimer med trx? Det må jeg si!! Da kan det ikke være så ille stilt med dette senteret ditt som du vil ha oss til å tro.

  SvarSlett
 4. Dette var moro å lese! Du har jo blitt superalternativ :) Klart du blir tung i beina (jeg klarer knapt å gå opp en trapp...), men det betaler seg snart!

  Styrke i de stroppene der så utrolig effektivt, men veldig vanskelig og slitsomt, ut. Imponert over at du turde :)

  SvarSlett
 5. Via bøyer oss og i støvet, og gleder oss til at dere kommer neste uke

  SvarSlett
 6. Skjønner ikke hvor støvete det er hos dere alle, noen som har overveid støvsuger :-))shh

  Chassi: Trodde alle gymmer hadde slike fancy gruppetimer?

  Astrid: Det var såvidt jeg turte, og må sikkert psyke meg opp på nytt neste gang, nå vet jeg jo hvor tungt det er og hvor stiv man blir.
  - kanskje om ei uke eller 2 :-)

  Sporty: Det var faktisk grisedigg, mest fordi, som nevnt over, at jeg turte, svært pysete til vanlig.

  Men om kroppen min er så glad, er jeg mer usikker på. Våren kommer til å bli hard for de stakkars beina!

  SvarSlett
 7. Gurimalla som du trener da..pass på at når du kjenner deg gjennomsliten...at du tar deg helt fri til du fårtibake energien..skummelt å bli overivrig..ikke bare med tanke påbeina....I hvertfall er det viktig for meg...ellers blir jeg bare sjuk...:)

  SvarSlett
 8. Jeg har kjøpt meg min egen TRX. Har bare så vidt testet den, men planen er å bruke den 2 ganger i uken. Har hatt den liggende i snart 2 uker. På tide å teste den ordentlig.

  SvarSlett
 9. Marit: Jeg er ikke vant til å trene så mange dager på rad, så jeg kjenner fort når det blir for mye, det eneste problemet er at jeg ikke kjenner det før etterpå :-)

  Camilla: Trx hjemme høres i teorien fantastisk ut, dessverre har jeg ikke selv nok disiplin til å bruke innkjøpt treningsutstyr
  (bortsett fra joggesko).
  Du derimot ser ikke ut til å lide av samme apati -)

  Har et sånn treningsstrikk med håndat men har aldri brukt det.

  Hvor skal du henge den fra forresten, har du krok i taket?

  SvarSlett