tirsdag 22. februar 2011

SYK OG SVAK OG DÅRLIG BAK.

Februar ser ut til å bli den verste treningsmåneden på flere år. Først hadde jeg en ukes opphold pga syke barn og dårlig planlegging. Men ikke før var barna oppegående før jeg smalt i gulvet.
2 treninger rakk jeg - & that's all she wrote
- eller var det murder, she wrote?

Verst av alt: Spenst prøver å hanke inn medlemmer ved å tilby gratisuker ut februar. Så jeg så for meg både spinning, boksing, slynger og zumba. Ei hel uke til å prøve alt det jeg vanligvis ikke tør - i researchens navn - for et eller annet treningssenter skal få meg som medlem - til høsten, spørsmålet er hvem - og hvor langt unna.

I morgen er siste dagen i gratisuka mi. Hadde tenkt å prøve en styrketime idag men da jeg måtte legge meg etter å ha forsøkt å dusje - får jeg vente - skal teste formen med litt snømåking senere - går det bra, blir det nytt forsøk i morgen
- noe med lavpuls og lite hodebevegelser.

2 treninger på 2 uker.

Forrige Torsdag 17/2.

Første dag i gratisuka og full av forventninger. Dessverre klaffet ikke bussen med noen spennende økter - og det var uansett nesten ei hel uke siden forrige trening - så det måtte bli løping.

Intervaller på mølle:
6 x 1km (+ for 6 drag).
3km rolig
1km ultrasubb
+ gåpauser imellom.(0,2km)
Totalt 12,7km (inkl.1,2km oppvarming).Farten var som den pleier. Greide ikke presse noe som helst og la akkurat på grensa av hva jeg maktet - som vanlig - ikke intervall men terskel. Det var merkelig for normalt i denne farten er pulsen høy og er formen dårlig sliter jeg også med melkesyre. Signalene var slått av. Det tok evigheter å få pulsen opp, bena trampet uinteressert i vei - uten å være stive, det føltes bare som de tilhørte noen andre og jeg ikke hadde kontroll.

Grafen er faktisk riktig, pulsen ble lavere og lavere for hvert drag. Den rareste følelsen jeg har hatt, som om ingenting jeg gjorde hadde noe effekt - men ble samtidig tyngre og tyngre i kroppen. Først på 5.drag - fikk jeg kontroll - satte større fart fra start i noen min, før jeg gikk tilbake til marsjen - aner ikke om det var derfor - men pulsen forble ihvertfall høy helt til slutten - til og med når jeg subbet rundt på 8km/t.
Jeg burde nok ha ant uglene - kroppens skrik om hjelp.


Fredag 18/2.
Tilbake på Spenst.
Denne gangen for gruppetime. Spinning eller Step. Spinning? Step? Spinning? Step? Det ble step. Gul time som visstnok skulle ha enkle trinn og en intensitet passende for alle.

Sjokkert over den høye pulsen - spesielt med tanke på at det var lettere partier og pauser involvert.

Blytungt. Lår og legger var som gele hele veien
- itillegg stokkstiv etter intervallene dagen før.

Det var lagt inn hopp og knebøy
som jeg rett og slett måtte lure meg unna.
Konklusjon: - løping gjør deg kun flink til: - å løpe
- og jeg har desperat behov for alternativ trening.

Fikk krampe og smerter under fotbladene pga - joggesko og for mye strekk/bøy og hopping på tærne. Leggene skrek og lårene er tydeligvis helt uten muskler. Rundt meg spratt og hoppet jernkvinner i alle aldre og størrelser.

3 timer etter økta - lå jeg til sengs med nesten 39 i feber og ingen formening om hvordan jeg kom meg hjem. Husker kun alt jeg spiste i håp om at kreftene skulle vende tilbake. Bananer, BigBite, NonStop, VMboller og en hel pose tyrkiskpepper - fordi jeg hadde så vondt i halsen. Busstur i ørska.

- og siden har jeg ikke vært ut av huset.

Feberen er borte, men hodet er pakket i bomull og brystet pipende. Sjel og legeme = svake. Unntakstilstander - og ute snør det overalt -

Kanskje i morgen.
Nå skal jeg spise vafler og psyke meg opp til snømåking.
+/- Spenst kommer når jeg er ferdig med gratisuka, siste dag imorgen.

13 kommentarer:

 1. God bedring!
  Godt at du hadde næringsvettet i behold i hvert fall. Det er det viktigste.

  SvarSlett
 2. hehe
  , næringsvettet er det siste som går. Dessuten er jeg av den formening at det mer man klarer å stappe i seg når man er syk, det raskere blir man frisk.
  - assorterte næringsstoffer, og er det ikke sånn at det gule på nonstoppen er det samme som vitaplex??

  SvarSlett
 3. Nydelig tegning og nydelige du! Se nå klarer jeg å kommentere fra pad! Det var bare i syden at det var vanskelig. Bloggen din er nemlig så stor å laste ned, med de utallige menyene du har alle veier, ikke for det, jeg digger jo dem også.

  Sykdommen da. Shit. Jeg syns veldig synd på deg. Jeg vet akkurat hvordan det er å våkne og tro at nå skal jeg klare alt men så må man legge seg i fosterstilling etter å ha tatt en dusj. Jeg skal sende masse gode tanker din vei!

  Kroppen trenger og forbrenner meget mere energi når den er syk, det var helt korrekt.

  Stor klem!

  SvarSlett
 4. Oida. God bedring! Håper du snart blir frisk igjen.

  SvarSlett
 5. "Konklusjon: - løping gjør deg kun flink til: - å løpe"
  Synes ikke det stemmer alltid heller jeg... :o)
  God bedring!

  SvarSlett
 6. Ånei, uff, riktig god bedring!!!!!

  SvarSlett
 7. O boy! Snakker om jernkvinne! En kropp som sier stopp, det kan hende den beste! Masse god bedring til deg fra meg også! :)

  SvarSlett
 8. Ønsker om god bedring kommer fra Alta også.

  Jeg får ikke åpnet bloggen din på jobben min, så jeg får ikke kommentert når jeg vil lenger....det gjør meg pittelitt frustert.....

  SvarSlett
 9. Takk for alle gode vibrasjoner!

  Jeg sitter nå påkledd, fast bestemt på å utnytte min siste gratisdag på Spenst. Sannsynligvis er jeg kun i stand til litt bakkegåing på mølle, men halve friskmeldinga er å møte opp.

  Adelheid: Jeg tar det tilbake, løping er for de aller tøffeste, holder meg blindt hardnakket til at grunnen til at jeg var dårligst kondisjonert på steppen var sikkert bare at jeg var syk!
  , det må være derfor
  , alt annet er utenkelig!

  Chassi: Du var nok mye sykere enn meg, overlever jeg dagens blir jeg automatisk friskmeldt!!

  (forresten bør jeg kanskje starte litt bloggslanking hvis den sliter både på ipad og jobb?)

  SvarSlett
 10. Krysser fingra for friskmelding og håper du har en fin gratistrening!

  SvarSlett
 11. Det er vel bare å lytte til kroppen - selv om det ikke alltid er så gøy. Bra du tar de fargerike vitaminpillene, virker hver gang (i alle fall etter hvert) (c;

  SvarSlett
 12. ..vil du være med i trekningen av et par kule treningshansker for jenter? Besøk bloggen min akkurat nå!

  SvarSlett
 13. Skitt, tror jeg gikk glipp av de hanskene?

  Jannicke: Vitminer er veldig, veldig viktig, fulle never, flere ganger daglig. Godt å høre at du også har gode erfaringer med slike :-)

  SvarSlett