fredag 3. desember 2010

DAGENS TRENING (11km)

Gjennomsnittstid - 6,44/km (8,9), temp 15-.
Glemte pulsbelte men tror nok pulsen var HØY.

Totalt 11,14km (på beina 12,5km)
Inkl. 0,6km, 6,20min gange.
How to? Ikke tenk, ikke se ut vinduet og IKKE sjekk tempen. Ingen tanker om vind og kulde, annet enn - motvind er god styrketrening og blank is bra for balansen -. Lukk øynene ut døra, knip dem sammen i bilen og få en alliert med sadistiske tendensert til å sparke deg ut i ei bussluke. Gå i blinde til du finner ly, sett på musikken og trekk pusten.
er det for sent - ingen vei tilbake
- kan like gjerne løpe hjem i sangfart.


Stop making a fool out of mehe ee eeeIkke så mye mer å si enn:
 • Alt over 10 er langtur.
 • 5 minus forrige uke kjentes mye kaldere ut enn dagens 15-.
 • Det blåste friskt også idag men på langt nær like mye som sist.
 • All drikken frøys selvfølgelig, omstendelig prosess å få i seg veske - isbitringlende slushie.
 • Ikke var det spesielt glatt heller, litt spøling men følte meg trygg hele veien.

Bare kos?
Njaaa, kan fremdeles bare løpe 3km i strekk, elvebildet feks ble tatt på 2,95km. Stoppet også i de vanlige oppoverbakkene - følte at mitt blotte vinternærvær var nok, ingen grunn til å sprenge lungene.


Vondt i høyre lår og noe murring på innsiden av leggen - også holdt jeg på å fryse ihjel på vei ned bakken - altfor bratt og isete til å løpe - laaaang kald kilometer.

TUNGT TUNGT
men gjennomført, utført, ferdig!

7 kommentarer:

 1. 11 km er mer enn langt altså...og 15 blå...hutre...men enig med deg i at 15 ofte kan kjennes bedre ut enn 5. Særlig ved værskifte og når det er rått i lufta:)

  ønsker deg en aldeles super lørdag..og forresten..har du lest den finske boka om prosten og bjørnen?

  SvarSlett
 2. Wow, det går faktisk an å løpe i 15 minus?! Takk for bekreftelsen, da har jeg ingen unnskyldning...
  Hvor mye klær hadde du på?

  SvarSlett
 3. Ja, det er rart det der med temperaturen. Denne gangen ble jeg overrasket i etterkant over at det hadde vært så kaldt.

  Prosten og Bjørnen har jeg ikke lest ennå, har en aldri så liten Paasilinna pause, synes bøkene er morsomme - men de er så like at jeg må vente litt før jeg går på en ny. Så langt er favoritten Kollektivt Selvmord, superunderholdende hvis du liker Paasilinna.

  Marit2: Jeg hadde 2 ulltrøyer + en tynn fleece og vindjakke, veldig tynn jakke som jeg også bruker om sommeren. Stilongs (ikke ull, tynn bavac), foret vindbukse, leggvarmere, ullsokker, tova ullvotter, lue/buff/caps.

  Den eneste plassen jeg var kald og rød etterpå var lårene, purpurrød der ullboxeren stoppet, så vanlig stilongs er ikke å anbefale. Ellers var det helt greit, måtte til og med ta av vottene innimellom.

  Ordentlig kald ble jeg først da jeg gikk ned den siste kilometerbakken til huset.

  Alle unnskyldninger er gruset og knust - og det dummeste man kan gjøre er å sjekke gradestokken først,
  (da kommer jeg meg aldri ut -).

  SvarSlett
 4. Åh, så flink du er. Skulle egentlig ha løpt i dag men det var -18 her oppe hvor jeg bor, og det er alltid kaldere nede på flata hvor jeg skulle ha løpt i dag så jeg gadd ikke.

  Men egentlig går det jo greit om man bare kler seg godt. Løp et løp i fjor i -17 og det gikk helt fint. Eneste var at øyenvippene mine frøs. Fikk fine isbiter på vippene. hihihi.

  Men altså, du er superflink!!

  SvarSlett
 5. Helt, helt sykt! Kom hit og vis fram løpetriksene dine! Vi har fortsatt plussgrader i Stavanger og jeg får fortsatt vondt av deg når jeg leser disse skrekkhistoriene.

  SvarSlett
 6. Hva er det med deg og 11 km? Synes alltid du ender opp der :)

  SvarSlett
 7. Dere i Stavanger aner ikke hva vinter er, ikke rart du synes synd på oss (meg) i i minusland, skal man overleve som jogger her må man ha visse (sterke) sadomaso tendenser :-)

  Astrid: 11 er jo lenger enn 10 og derfor langtur, men ikke så langt at det virker avskrekkende - og tilfeldigvis ser det ut til at alle bussolderplasser jeg velger å bli sluppet av på befinner seg 11 fra huset.

  At jeg har klart å holde til 11 på mølle, men diverse gåing og subbing derimot er et mesterstykke!!

  Camilla: -17 er min rekord også.

  SvarSlett