mandag 21. juni 2010

SUMMARUM

I den ufrivillige evighetsserien, Ingalill roter seg bort i storbyen, eller mer direkte, Ingalill roter seg bort ved å gå opp & ned Karl Johan - skjedde det igår noe uventet.

Jeg snublet over Deichmanske, som jeg alltid har trodd befant seg i utkanten, men som altså viste seg og ligge midt i byen - hvordan jeg kom dit aner jeg ikke, men det var hit, dit, hold deg i skyggen, Løplabbet og vips stod jeg på bib.trappa.

Så lenge jeg kan huske har jeg drømt om intens bokjakt høyt oppe på veggen, men dit kom jeg meg ikke - og ikke turte jeg spørre i frykt for at søyler og ganger kun var til pynt - dagen var for varm for skuffelser.

Fort inn og fortere ut for biblioteket var så stort at jeg faktisk måtte ha hjelp til å finne de 'vanlige' rommene - så bare pc-er, aviser, barnebøker og musikkrom - en dag når det er kaldt og jeg har god tid skal jeg gå mer detaljert til verks - men igår ble det for mye, varmt og stort - (litt sure storbykyniske folk bak skrankene var det også, hvordan kunne jeg vite at man måtte opp trappa for å finne bøker)


Ellers:
Har det ikke blitt mye trening bortsett fra en aldri så liten søndagstur til Mistberget. Egentlig tok jeg mange fine bilder, ekstatisk over andre motiv enn asfalt og trær - men jeg får spare naboene ufrivillig publisitet og holde meg til - underlag og trær (og dyreliv).Ingen tullebakker her - møtte flere joggere både opp og ned, uforståelig at det var mulig å løpe ned, greide knapt å gå uten rutsje utfor - egne begrensninger rett i fjeset!

Forrige gang ble det 5timer og 15km. Denne gangen gikk jeg med noen som hadde vært der før og det holdt med 2timer og 6km, MYE brattere og god treningseffekt.
- oppover ok, men nedover vinglet, vrikket og snublet jeg 50m bak de andre - som lett og ubesværet småpratet seg nedover - og nei jeg kan ikke skylde på glatte sko heller - og ikke klatret jeg opp i tårnet, det var jo nesten natta.


I oppsummeringens navn
- var jeg også på 10.klasse avslutning igår, utdeling av vitnemål, taler - og nå vet jeg at alderdommen har satt inn - fordi jeg tenkte at det egentlig var ganske trist - på svulstige milepæler, tapte øyeblikk, framtiden i dine hender, world is your oyster
- og stiller meg i køen til de som sa at ungdommen er lost på de unge.
- selv husker jeg ingenting av min egen avslutning, fortrengt eller uregistrert, og sikkert var jeg glad for å være ferdig, kjedet meg igjennom taler, sikkert far removed og utilpass - og sikkert satt det foreldre og tenkte på den-gang-de og store sammenhenger.

Glade, stivpyntede 16-åringer, nostalgiske foreldre og jeg har fått strengt forbud mot å legge ut bilder.

7 kommentarer:

 1. Aaah... Deichmanske... Hvor mange timer har jeg egentlig tilbrakt på lesesalen der for å lese til diverse eksamener, tro?? Det var tider det! *mimre*

  Fikk lyst til å reise en tur dit igjen, for å surre litt rundt og kikke, bare...

  SvarSlett
 2. ahh - en erfaren Deich-bruker - og da må jeg jo spørre, er et ikke lov å vandre der oppe på veggen, er det bare pynt?

  - må innrømme at jeg ble litt overveldet - over størrelsen :-)

  SvarSlett
 3. raviross sier god reise til junaiten

  SvarSlett
 4. Takk, takk - har ennå ikke helt gått opp for meg at vi drar - på tide å pakke kanskje ?

  SvarSlett
 5. Har aldri vært på Deichmanske......TENK på det, enda jeg er biblioteknerd og har vært rundt på biblioteker i hele verden. Og TENK at de var litt blærete mot deg - phhhhøøø - skamme seg skulle de!

  Det er 7 år siden min datter var ferdig på ungdomsskolen. Jeg husker klump i halsen og lettelse!

  SvarSlett
 6. Ingalill - eg hadde skrive ein lang kommentar til deg i dag tidleg. Men du har ikkje fått den. Farsken. Då lyt eg på nytt ynskje god tur over there. Kos dokker i sola og familielivet.
  Hels til alle, serleg ho med dei gode karakterane. Som forventa!

  SvarSlett
 7. Takk Ugla - fra kjøkkenbordet, men vi prøver igjen i morgen :-)

  Solgunn. I disse dager bør man kanskje være lettet over at grunnskolen er fullført uten gjesteopptredner på 'Unge Mødre' Nanny 911 eller Bratcamp :-)

  SvarSlett