fredag 26. juni 2009

ZOMBIETRÆR.


Nok en superlat dag. Barnebading, kakespising (bananabread), ivrig konsumering av alt 8K hadde med seg fra Sverige - og ikke minst alt det gode i Pennypakken. Ikke rart vi ikke kommer oss ut av dalen.

Eneste mosjonen ble litt kollektiv redding av epletrærne. Larver og sukkerspinn ble oppdaget av bertis igår og det ser ut som det er eplevarianten av heggemøllen (se bildet) som er på besøk. Heggemøll har hele dalen vært infisert av de 2 siste årene. Bildet er fra 2007 da dette ennå var nytt og spennende. Heggen brydde vi oss ikke mye om - epletreet derimot blir noe annet. Googlet vilt og fant noen råd i denne artikkelen. Slik redder du Zombietrærne.

Aner ikke om det er gode råd eller ikke men vi har ihvertfall både spylet og klippet grener den siste timen. Så ikke mye til larvene bare spinnet - men regner med de er ute og kryper.Eplespesialistene - de med saftpresse og kjellerene full av søtepler - bør så fort som mulig ile til med gode råd og rescueplaner. Hadde vært kjedelig å komme hjem fra midten til en epleløs hvit dott.

Dette bildet hører forresten også til 2007 serien. Vi sprang rundt i flere uker å fotograferte larver :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar