onsdag 17. juli 2013

BIOGRAFISIRKELEN 2 - FIRE UKER IGJEN

Et nordisk knippe storheter som kanskje får æren av å bli beblogget.


15.august 2013 
SKRIBENTER
 , forfattere, diktere, kåsører og andre ordspillere.
(fordi vi er jo hovedsaklig bokbloggere med hylla full av forfatterbiografier)


Det er knappe 4 uker igjen til Biografisirkel, runde 2.
Dere har vel bestemt dere, startet, og skrevet innledning?
If not - krever jeg tilståelse i kommentarfeltet. Hvem er med?
Eventuelt lange selvransakede mailer om hvorfor akkurat DU kommer til kort.
(mailadresse i høyremargen.)

Denne mailadressen kan også benyttes av vinneren av forrige runde.
En seier som har intet med kvalitet på innlegg å gjøre, kun basert på at jeg vet at
vedkommende kommer til bokbloggertreffet og jeg slipper å sende boka
i posten. Etter sommerens hyttekjøp er det lite overs til porto.
Her kunne jeg sagt at jeg bare tuller men siden jeg trakk, og  vet at 
vinneren er selvskreven på bokbloggtreffet, er min troverdighet
at best, flimsy. Unskyldninger er derfor bortkastet.

Vinneren av runde1 - Populærmusikk:
Groskro  (psst, jeg brukte random.org) 

Hun kan velge mellom følgende biografier:
Rod Stewart  (splitter ny og donert av Gyldendal)
Tommy Lee (lest i filler av meg)
Per Olof Enquist  (blank og ulest, mm jeg velger den til neste runde)
Slash  (henger knapt sammen)
Dere andre har ingen grunn til bekymring
, disse premiene vil bli resirkulert til det kjedsommelige.


Runde 1 var en suksess.
10 deltakere,  10 gode innlegg og 9 populærartister.
I mangel av en samleside, slapp av den kommer, må bare klippe og lime litt først. 
Åge Aleksandersen  Groskro
Johnny Cash  Elida
Patti Smith Siljeblomst
Patti Smith  FrøkenVims
Sigvart Dagsland  PiaH
Freddie Mercury Marianne
Michael Jackson Karin
Mari Boine  Artemisia
Bob Dylan  Drengen 
Tommy Lee  Ingalill


Edit: Foreløpig samleside er lagt til.
Innspill er som alltid velkomment - hva du enn føler behov for å si  - om hva som helst, men understreker at det er ingen vits i å klage på at man ikke vinner, dårlige premier, korte frister, eller all spammen jeg vil sende ut til de som ikke delar i neste runde. Tvangspåmelding forplikter.


Hva leser jeg?
Det er nå nesten 90% sikkert at jeg leser Cora Sandel - Om seg selv.
De resterende ti står imellom Enquist, Dickens eller Hulda Garborg.

 
Cora frister mest fordi hun debuterte først i en alder av 46, malte i Paris og gjemte seg bak et pseudonym. Jeg har utallige ganger hevded at alle forfattere burde skrive under falske navn. Jeg gleder meg overraskende mye. Den eneste førkunnskapen jeg har er Kranes Konditori
og et sveip på wiki.

Hva leser du?
Hey, det er 3 uker igjen.
Velg ei bok å sett i gang.

77 kommentarer:

  1. Ok - jeg er med. Jeg lover. Vet ikke hva jeg skal lese. Har en fullstendig kaotisk situasjon her hjemme med full ryddig i alle rom og bokhyller, jeg kaster og gir bort og har bestemt meg for at det MÅ GÅ ANT Å FÅ DET RYDDIG! Kanskje det dukker opp noe glemt bakerst i en av bodene.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hurra!
      Finner du ut av det, HVORDAN DET GÅR AN Å FÅ DET RYDDIG, vil jeg vite alle detaljene, gjerne oppsummert i, ikke mindre enn, 2 setninger. Rydding for dummies.

      Slett
  2. Jeg har startet på biografien om James Herbert :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Fornuftig med tjuvstart.
      Jeg tror jeg også jeg skal være tidlig ut denne gangen, i forrige runde ble boka lest ut kvelden før. Googlet James og gleder meg.

      Slett
    2. Jeg er, som vanlig, så ubestemmelig og nå har jeg fått smaken på 1800-tallet så da ble det Dickens likevel ;)

      Slett
    3. Hæh, og jeg som googlet og alt...
      , jaja, jeg vet ihvertfall nå hvem Herbert er, er det forresten Tomalin sin Dickens?

      Slett
  3. Eg har delvis bestemt meg for Astrid Lindgren, med mindre noko anna meir spanande dukker opp:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Good, good. Finnes det en stor offisiell en, ny?, eller er det flere å velge mellom her?

      Slett
    2. Eg har sett meg ut ei skrevet i 2001 av Margareta Strömstedt, men eg veit det er fleire både ei som heiter Astrids bilder, og ei om foreldra til Lindgren:-)

      Slett
    3. Det må ha vært rart å være Astrid, så mange historier i da mange hjerter, og en del av identiteten til flere generasjoner nordiske barn.

      Slett
  4. Jeg er med denne gangen også, og har planer om å lese Anne Karin Elstads selvbiografiske roman "Hjem". Hadde egentlig bestemt meg for Nags biografi om Sigbjørn Obstfelder, men har visst fått akutt og veldig sterk allergi for tunge bøker, stor fare for anafyklaktisk sjokk, tror jeg, så jeg holder meg unna ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. "Hjem" har eg lest, og den er nydelig! Les den med kleenex:o)

      Slett
    2. Kleenex er notert, gråter visst lett for tiden ... Gleder meg hjem, elsker bøkene til Elstad! Kan ikke skjønne hvorfor Hjem har blitt stående i hylla ulest siden den kom i hus like etter utgivelsen ... men nå, endelig!

      Slett
    3. Etter herr.kindle kom i hus kamufleres og gjemmes tjukke bøker. Det var ihvertfall tanken, sannheten derimot er at jeg mister leselysten bare jeg ser ei tjukk bok,bare tanken på den Obstfelderboka di, gjør meg svimmel. Elstad, on the other hand, har jeg både større kjennskap og forhåpninger til, selv om jeg nå. (takk elida) innser at den sikkert er altfor trist for meg.

      Slett
    4. "Hjem" er ei trist bok, men samtidig handler den om å overleve og finne styrke i seg sjølv når verda går imot.

      Slett
  5. Tiden flyr!
    Jeg lette etter tilfeldige forfatterbiografier på folkebiblioteket, men ble helt overveldet og klarte ikke å finne noe - ingen enkelthylle med overskrift "biografier" der i gården. Kategorier, subkategorier, subsubkategorier. Skremmende for hun som er vant med bygdebiblo.

    Lurer på om jeg kanskje skal lese Salman Rushdies nye selvbio ( - selv om jeg kun har lest to av mannen). Burde få ræva i gir.

    SvarSlett
    Svar
    1. En eneste gang har jeg prøvd å låne bok på Deichmanske, endte opp bokløs og livredd, arrogante bak disken og altfor mange etasjer og rom. Da er det,som du sier, bedre med bygda, bare å gå direkte til merket hylle og ta den med finest omslag. (Sånn jeg endte opp med hulda).

      Jajaja til Rushdie, det har vært så mye snakk om han i det siste at fordommene mine har begynt å slå sprekker, og jeg har åpnet for muligheten til at jeg kanskje en gang leser de sataniske. Jeg skylder på bookcrossing Sota' hun fikk både mannen og bøkene til å høres svært fristende ut. Plutselig ble jeg veldig investert i deg+Rushdie, feel the pressure?

      Slett
    2. Kjenner presset.

      Og akter å late som om det jeg nå skal si, - skyldes alt annet forventningspress.

      Jeg hadde helt glemt Karen Blixen, og nå er alt annet uaktuelt. Så det blir Isak Dinesen: The Life of a Storyteller/Karen Blixen: et dikterliv. Som jeg ikke aner hvordan jeg skal få tak i før fristen går ut. Akk.

      (= mest sannsynlig leser jeg ingenting, og beklager så mye på forhånd).

      Slett
    3. Jaja, må innrømme jeg logrer litt mer til Rushdie enn Blixen, men det er fordi jeg har sett/lest Mitt Afrika og føler meg utlært. Rushdie derimot er et mørkt mysterium og jeg hadde håpet på oppklaring, forklaring, selvklaring, og ikke minst belysning, opplysning og innlysning. Nå kommer jeg sikkert aldri til å lese Sataniske Vers.

      Slett
    4. Sataniske vers ga meg hakeslep. Bare så du vet det. Jeg hadde aldri lest noe lignende og boka var en real berg og dalbane av forbløffelse. En mann ble en geit. En annen en engel.

      Slett
    5. Jeg har IKKE lest Sataniske Vers, og frykter at selvbioen er 75% fatwapreik, og 25% "kvinner jeg har erobret". Har en følelse av at jeg leser i feil rekkefølge - og en redsel for at jeg nå aldri kommer til å lese versene. Eller noe annet av mannen (som jeg egentlig forguder, - Midnight's Children må være noe av det beste jeg har lest).

      Slett
    6. Dette er tredje gang på kort tid jeg lar meg fortelle at Midnattsbarn er blant verdens beste - men at han var en skjørtejeger ante jeg ikke. Versene hører til blant bøkene jeg mener jeg burde lese, men aldri har hatt lyst til - till nå. Midnattsbarna kommer først.

      Slett
  6. Jeg tror jeg gjør det enkelt, og effektivt, siden jeg har så mye å styre med i august- så det blir en biografi om Paulo Coelho som jeg fant på salg. Fyren har vært innlagt på psyk, gått på dop og Caminoen (ikke samtidig håper jeg), er verdensberømt suksessforfatter og jeg tror den kan bli gøy å lese. Hvertfall syntes MaY Grete Lerum i VG det da den kom..
    Så jeg lar mursteinen om Jens Bjørneboe ( i to bind på ca 1200 s) av Tore Rem ligge nå... også Sigrun Slapgårds om Sigrid Undset, og Knut Hamsun i flere bind.. nuvel.
    Jeg fant en tynn pocket selvbiografi om Frid Ingulstad på salg, som kan leses til nød, eller noen kan låne den..

    Ellers anbefaler jeg biografien om Agnar Mykle, alt om Jens Bjørnboe (har lest de gamle) og Tordis Ørjaseters om Sigrid Undset. Fantastiske bøker om fantastiske forfattere! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Coelho er enda en mann jeg har fordommer mot. Har ikke lest ei bok, men innbiller meg at han bare skriver damebøker, av verste sort = damebøker skrevet av menn som later som de er noe annet. (Null open mind her i dalen).

      Ingulstadtipset sender jeg videre, de får rope ut de som vil ha den, hvis ingen kan du sende den til Gro, som prøver å snike seg unna. (Mhuaha).

      Slett
    2. Sigrid Undset-biografien har eg lest, og den er meget god:-)

      Slett
    3. Coelho har skrevet boka Veronika vi dø- som er filmatisert- og står på 1001-lista. Joda han har da skrevet noen bra og fine bøker- selv om går seg i døra etterhvert..

      (hvis språket mitt er rart for tiden så er det fordi det er litt mye i topplokket og fingrene også, da jeg driver med flytting- tar litt blogging i pausene..)

      Slett
    4. Hvilken Sigrid Undsetbiografi mener du Elida? Slapgårds eller Ørjaseters?

      Slett
    5. Ok, enig. Den er veldig bra! Så hva Sapgård har tilført vet ikke jeg , men det må jeg vel lese for å finne ut av..

      Slett
  7. Jippi!! Jeg vant bok og det er så gøy!! Og ja Ingalill vi sees til Bokbloggertreffet (selvsagt) og jeg ønsker meg boken om Rod Stewart.

    Vet ikke så mye om han, annet enn at han har en haug med havarerte ekteskap og barn, men slik er det vel med disse popstjernene :)

    Jeg blir ikke med denne gangen, jeg leser til Lines lesesirkel og dessuten fant jeg ingen som jeg ville lese om. Men jeg blir med til neste runde, så slapp av jeg har ikke meldt meg ut altså, bare en liten pause :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Grattis!
      , men etter denne unnasluntringen er det godt mulig du ender opp med dr.lee og sextipsene i stedet. Pakkeoverrekkelse og seremoni vil da foregå på treffet, og hvis du har sterke motforestillinger og krever at jeg heretter kun berører med silkehansker, og ihvertfall ikke leser, må du si ifra.

      Er det Tåpene du leser om?

      Slett
    2. What?? Så istedet for gevinst så blir det "straff"? :D Vil si at jeg ikke har veldig interesse av å lese om Dr.Lee og hans sextips, men i så fall skal jeg ta den utfordringen og lese boka altså :) Siden jeg sluntrer unna denne gang...

      Du må gjerne lese boka som jeg får og gjerne ta på den også, silkehansker er ikke nødvendig :)

      Tåpene? Jeg leser Drep ikke en sangfugl, men mulig den er den du sikter til, men den tok jeg ikke :)

      Slett
    3. (Spanskrøret sitter løst her i sirkelen)
      ,,, og mockingbird er jo ikke før til høsten?
      Jeg har bladd litt i stewart og må si han virker mer interessant enn jeg hadde trodd, ser ikke ut til å ta seg selv så veldig høytidelig, og det er jo bra. Han husker godt den enkle begynnelsen.

      Slett
    4. Oopps hvis spanskrøret sitter løst, da tør jeg ikke å sluntre unna gang etter der, men jeg er med på en lesesirkel, så da kan jeg ikke slenge meg på en ny :)

      Men jeg har lest Hjem av Eldstad for mange år siden, kanskje jeg skal skumlese den og skrive om den. Ser Pia skulle det også, men det gjør vel ingenting? Gjør alt jeg kan nå for å unngå spanskrøret, merker du det? :)

      Mockingbird er i august og jeg har slitt med den før skjønner du :) I tillegg ligger jeg i hardtrening til 10 for Grethe i september.

      Travelt om dagen altså :)

      Slett
    5. Beautiful, tvangslesing under røret.
      Frykt er alltid den beste motivator og er i dette tilfelle lik redemption. Legger du inn en nærlest og dypsindig kommentar under Pias innlegg som gjør at vi alle forstår at du har lest, forstått og følt boka - kan du ta ferie og hengi deg til sangfugler og asfaltjogg.

      Hvordan går det med treninga forresten, og hva er målet?

      Slett
    6. Jeg bestilte en e-bok i går og har begynt å lese en biografi om en forfatter :) Jeg sier ikke hvilken enda, det skal jeg blogge om i helgen, men jeg skal lese om en som ikke er nevnt her, men som alle kjenner til :) Imponert eller?? :)

      Kommer til å skrive litt om trusselen om spanskrøret i bloggposten, men det tåler du, ikke sant?

      Treningen går så som så nå. Greier ikke å jogge så veldig mye og langt når det er så varmt, og jeg jogger kun ute. Føler hodet koker når det er mer enn 22 grader ute. Men jeg skal løpe 10 km fortere enn i fjor og helst på rundt 1 time. Det er en stor forbedring så jeg håper å greie det.

      Treningen din da? Jeg leser av bloggen din at det er litt opp og ned, men mest opp og positivt ikke sant? :)

      Slett
    7. Imponerende, og skal umiddelbart redigere bort alt snakk om spanskrør, tvang + det om sangfugler og asfalt. En hemmelig biografi, kan det være Knausgård i 6 bind?

      Varmen er gift for joggeplaner, skal man trene til maraton trenger man altasommer.

      Min trening hadde sett så mye bedre ut hvis det ikke var 42km jeg hadde meldt meg opp til. Er foreløpig ikke kommet lengre enn 20, og må da ligge rett ut i 2 dager etterpå. Det hjelper heller ikke at jeg mangler både vilje og psyke, og de fleste sier alt sitter i hodet. Erfaringen har vist at jeg kun er istand til å yte halvparten av mitt dødoglivpotensiale i konkurraner, som vil si at jeg bør takler 80km - før jeg melder meg på et maraton. Blir ting vondt og ubehagelig gir jeg opp med engang.

      Lykke til med den magiske sub60 grensa!

      Slett
    8. Ja, det er Knausgård!! NOT :) Har ikke lest de, og har tenkt at jeg heller ikke skal det :)

      Ja, man trenger ihvertfall ikke tropevarme i flere uker, selv om jeg liker det fine sommerværet godt, det betyr at joggeformen dabber av!! :)

      Lykke til du også, og det er over to måneder igjen og mye tid til trening enda. I tillegg skal du på Bloggtreff helgen før og vi skal klare å psyke deg opp såpass at 42 km i Oslos gater vil gå som en drøm!

      :)

      Slett
    9. Joggedress er nå obligatorisk bokbloggantrekk for de (oss) som skal løpe helt etter. Dette så alle andre kan kaste seg over oss med pekefingre og dommedagsvarsler når de ser NOK ET vinglass og ENDA ETT sjokoladekakestykket forsvinne ned i umetteligheten.

      (på vei til å løpe NOK EN langtur på mølle, og så leste jeg nettopp i avisa skulle bli den beste juli på 60år. Sukk)

      Slett
  8. Jeg leter etter en forfatterbiografi her som ikke er for svær, så dersom jeg finner det, da blir jeg med. Er forresten A moveable (?) feast av Hemingway godkjent, for da tar jeg kanskje den.

    Tåpenes sammensvergelse var bra!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg kjenner ikke til den Hemningwayboka, men vi er svært tilgivende sang. sjangeren her i sirkelkomiteen, det går nok bra.
      Leste du forresten tåpene på norsk, jeg har bestilt begge på bib. men foreløpig kun fått den norske, litt usikker på om jeg skal vente eller sette igang, (straks jeg er ferdig med Jincy).

      Slett
    2. Jeg tror den handler om Hemingway i Paris, og sånn sett passer den ypperlig for meg.
      Jeg leste Tåpenes på norsk. Funket finfint.

      Slett
    3. Ja, den gjør det , hvertfall delvis- Romanen jeg leste for en stund siden om Hemingway og hans første kone, var delvis basert på den " festen"---

      Slett
    4. OK, er ikke den engelske på plass innen jeg er ferdig med Amy, blir det norsk.

      Slett
  9. Å herlighet, er det bare fire uker igjen! Her er det hauger av tjukke biografier som jeg står klar til å kaste meg over (nesten), kan love at jeg begynner, men veit ikke helt om jeg blir ferdig. Amalie Skram, Sigrid Undset, Dostojevskij og Enquist er de mest aktuelle.

    SvarSlett
    Svar
    1. Her er sommel bannlyst. Ihvertfall later vi som i kommentarfeltet. Her det stemningsopppisking og spanskrør som gjelder.

      Skal jeg hjelpe deg med valget, heller jeg mot Dostojevskij, for jeg vil gjerne ha myten om at han bare satt som en idiot i kjellerdypet og syntes synd på seg selv avkreftet.
      (forbehold om at denne myten kun finnes i mitt hodet, basert på svært liten kunnskap om russisk litteratur.)

      Slett
    2. Hurra for spanskrør via internett! Forbausende lite truende, men veldig morsomt;)

      Her blir det norsk, og muligens en bitteliten en, fant ut at jeg har en minibiografi om Ibsen liggende. Har egentlig mest lyst til å lese Enquist om Enquist, men han er krevende. Og jeg sitter med Mantel...

      Slett
    3. En minibio om Ibsen må være blasfemi, er kulturrådet informert? Jeg vurderte også Enquist, en av få biografier jeg fant i hylla, men den var stor og jeg bør kanskje lese, ihvertfall, ei bok til av mannen før jeg lærer alle hemmelighetene. Lykke til med Mantel.

      Slett
    4. Å, det håper jeg da. Er ikke det jobben deres? Oversikt og sånt?
      Glad det er flere som har ærefrykt i forhold til Enquist. Han er helt fantastisk! Frykter at sjølbiografien er veldig sterk, må kvinne meg opp før jeg tar til.

      Mantel er nå lest!

      Slett
    5. Hedda, beklager sent svar.
      Leste et annet sted at du er igang med Dickens, eller ihvertfall mentalt igang, har også fått med meg Mantelinnlegget ditt. Glimrende. Har tenkt på det i flere dager nå, uten å somle meg til å legge igjen noe kommentar. Tror grunnen er at jeg har vært så imot disse Mantelbøkene, men så leser jeg nok engang, hvor fantastiske de er, og da begynner både press og leselyst og tårne seg opp.
      Lekte med tanken om en kategori som omhandler fiktive biografier, hva tror du, vil Mantel passe inn? Kanskje også Stridsberg? (kommer ikke på flere i farta)

      Slett
    6. Ojsann, her blei det enda seinere!
      Så koselig at du har lest innlegget mitt om Mantel. Det er ei mektig bok og jeg anbefaler den til nesten alle! Men du må virkelig ville lese den, for de første hundre sidene kan være tunge. Det går jo an å lese i smug, eventuelt vente til de ikke er populære lenger? Gode bøker blir jo aldri dårlige, bare gamle.

      Skjønner hva du mener, fiksjonsbiografier kaller jeg det, når en lever seg inn i livet til en historisk person og grensene mellom fakta og fiksjon er uklare, men når de historiske fakta er på plass. Tror det ville blitt veldig spennende! Mantel og Stridsberg, så absolutt, også Hoem om foreldra sine, Moses om Plath, Steens bøker fra middelalderen (Snorre, Saladin, Løvehjerte m.fl.), Bjørneboe om Jølsen, Chevalier bruker William Blake, men den er ikke å anbefale - og en kan diskutere om sagaene kan passe inn her? Aarø problematiserer også i sin bok "En rekke avbrutte forsøk". Fins mye mer også! Jeg er med, for å si det sånn...;)

      Lite tid = miniIbsen, som faktisk er støtta av Kulturrådet!

      Slett
  10. Jøss som tiden går! Dagene bare forsvinner med trening av hunder, og ingen lesing. Ser at Rushdie er nevnt, den har jeg lest og den var kjempegod! Kanskje jeg skal jukse litt og bla gjennom den på nytt.. Så har jeg Dickens og Joyce liggende, delvis påbegynt begge.

    Uansett, jeg er med!

    SvarSlett
    Svar
    1. Skjønner ikke at du har tid til å lese i det hele tatt med gård og grunn og alle disse hundene, bøllefrøet spesielt.
      Nå legger jeg all mine Rushdieforventninger på deg, og håper at ihvertfall harhui får meg seg at du sier at den er kjempegod.

      (Dickens er den biografien alle skal lese men ikke gjør, moi inkludert, det får bli neste gang.)

      Slett
    2. Jeg fikk det med meg!

      Fatter ikke hvorfor, hva gjør jeg her - langt ned i kommentarfeltet, på den siste feriedagen min? Uansett, Rushdie ble funnet på biblioteket (og Blixen gjemte seg), så det ser ut til at det Rushdie. Eller intet.

      Vingle, vangle.

      Slett
    3. Glimrende nyheter
      , men hvem skal nå lese Blixen??
      Du har skapt et behov.

      Slett
  11. Je e ennå me! Fremdeles Undset på planen siden ingen har funnet det for godt å skrive Chelsea Cain's biografi ennå. Kanskje någet tidlig - dama er opptil flere år yngre enn meg... (var jo lov å håpe på en KORT biografi?) Nå er ikke akkurat Undset-biografien en tjukk sak (taktisk smartness på vestlandet..) så jeg skal klare å komme i mål i god tid. Sliter imidlertid littegranne tidsmessig med Tåpene, men dropper jeg Politi for godt så kommer jeg garantert i mål. Sliter på fjerde eller femte uka med Nesbø. Guuuuuuud så treeeeeeig... *sukk* Godt å tømme seg!

    SvarSlett
    Svar
    1. En Chelsea Cain bio skulle jeg gjerne lest, vil gjerne ha en forklaring på at hun er avbildet all over internettet i n'sync t-skjorte. Og approppoppoopoo tjukk, oppdaget nettopp at min såkalte bittelille Cora Sandelbok er skrevet med bibelskrift, og faktisk er skrevet av Janneken Øverland, og slettes ikke er no selvbiografi, selv om den heter OM SEG SELV. Regner med at det betyr at ingen av bøkene i OM SEG SELV serien er selvbiografier??
      Lurt igjen.

      Bekymrer meg litt at du sliter med Tåpene, har det kun med Politi å gjøre eller er ikke Tåpeboka like morsom som det påståes. Hele min lesesirkeldeltakelse henger på svaret ditt, for her har jeg automatisk gått utifra at denne boka er hedundrandes og underholdende at jeg ikke trenger starte før siste natta.

      Slett
    2. Det er heller Politi som har parkert leselysten! (..og det faktum at jeg har hele huset fullt med arbeidsfolk som skal organiseres - ikke lesefred å få!!!) Tåpene er sålangt, 60 sider ut i boka, finurlig nok. Trekker ikke direkte på smilebåndet, men rister heller litt på hodet av det hele. Enn sålenge. Ikke tunglest, ikke bibelskrift og på norsk. Egentlig grei skuring, men litt urettferdig - nå når jeg EGENTLIG vil lese bok 4 av Cain som allerede er nedlastet på Kindle... Om Seg Selv IKKE om seg selv? That was a new vending!

      Slett
    3. Omslaget på bibliotekutgaven jeg har av Tåpene er så lite fristende at jeg står i fare for å hoppe over hele boka, men det er fordi jeg heller vil lese A.M.Homes, eller følge kindlefingeren til mot nye overraskelser. Hvis jeg nå derimot later som jeg aldri har hørt om Toole forså å finne han tilfeldig på Amazon, skal du se hans stjerne stiger med egang.....

      Slett
  12. Jeg slenger meg med med Edna O'Briens selvbiografi som jeg skulle ha lest i fjor. Burde jo ha valgt noen kule forfattere, men jeg tar det jeg har for hånda.

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå har jeg googlet Edna og funnet ut at jeg ikke har lest så mye som en short story, så det skal bli lærerrikt. Hun hadde ihvertfall ei imponerende merittliste.
      Ingen ting på wikisida som tydet på at hun var ukul -)

      Slett
  13. Jeg er med vet du, jeg har jo til og med lest boka om Huldra nå. Må blogge om den i helgen (men ikke publisere) for boka må tilbake til bib på mandag. Etter å ha lest kommentarfeltet fikk jeg lyst til å lese noen flere også, vi får se, var så mange gode tips her:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Her er det ingen grenser på hvor mange biografier man kan lese - på en gang, og hvis Huldra var så lettlest og inspirerende at du tar en ekstra, skal jeg legge henne ved siden av Cora på nattbordet og ellemelle, når biografinatta kommer.

      (må bare lese ferdig Jincy og Tåpene først)

      Slett
  14. NB NB NB:
    Samleside er lagt til. Hovedsaklig en liste over kateogrier - future and past og deltakere.
    Fin å bruke til kategoriforslag ol.

    SvarSlett
  15. Så tøff samlesningsprosjekt. Biografier er noe av det jeg har lest minst av. Hadde jeg vært sprek hadde jeg deltatt og lest om Tolkien men jeg er ikke sprek; jeg leser Tyrar-trilogien av Bull-Hansen nå og leselysten min er så lav for tiden. Jeg kjenner meg selv godt og en biografi nå.. Nei. Men kanskje kanskje senere!

    Woah, dere inspirerer!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tror aldri jeg blir sprek nok til å begi meg utpå en Tolkienbiografi. Derfor er det greit at andre gjør det. Det kommer flere forfatterrunder i 2014, så begynner du nå har du sjansen -)

      (har ennå ikke kommet meg etter det du skrev om Ward på norsk, en verden der vampyrkrigere ikke kurerer leseulyst er mørk og dystopisk. Da er det bare Tampa og usedeligheten igjen.

      Slett
    2. Jeg har gått med Ward i bakhodetg de siste dagene, jeg kunne ikke tro at noen som du liker de bøkene.. så konkluderte jeg med at jeg må lese bok 1 på norsk og se. Fordi det har virkelig irritert meg at jeg aldri har fullført den serien. Jeg er en kronologislave og fullfører ALT. Uansett kvalitet.

      Men liker jeg ikke det på engelsk heller, ikke litt en hang får du høre det!!!

      Slett
    3. AHHH, bok 1 PÅ ENGELSK mente jeg.

      Slett
    4. Engelsk ja, da kan du glede deg over repetisjoner, friskt og skamløst, mest populær? Shitkickers. Etterhvert som bøkene synker i kvalitet blir dette mer og mer synlig. Hvis du allerede har lest enern på norsk, ville jeg hoppet rett til toern. Rage er bedre enn king Wrath, den kjedelige.

      Kronologislaving er en svært undervurdert lidelse!

      Slett
  16. Takk for påminnelsen :) Det gikk meg hus forbi at det vanket PREMIE for bidrag. Da hadde jeg kanskje satt inn et ekstra gir. Eller i forrige rundes tilfelle, kanskje ikke...

    Jeg trenger dessverre litt flere enn fire uker for å komme meg etter forrige rundes fallit-erklæring. Mick Jagger-biografien er returnert til biblioteket. Presset ble for stort. Eller: Boka var ikke helt det jeg hadde forventet. Etter to hundre sider var ikke Rolling Stones etablert enda, ingen damer var i manesjen og den eneste nyttige informasjonen var hvor mye Mick og kompisene betalte i måneden for leiligheten de delte. En bok for hardcore-fansen med andre ord.

    Nå leser jeg blant annet "Let's talk about love - a journey to the end of taste" etter at Hornby anbefalte den i "More baths less talking". Det er altså ikke umulig at jeg kommer med et bidrag om Celine Dion (som er bokas fokus) en gang i ... oktober? God lesning!

    SvarSlett
    Svar
    1. (Her gir vi med den ene hånda og svinger spisset spanskrør med den andre. Alt for å opprettholde en stemning av leseglad forvirring. Studier viser at det er mest fruktbart når det kommer til tvangslesing)

      Det var godt du skrev nå for helt siden juni har jeg sittet og ventet på Mick og hemmelighetene hans. Husleie? Er det sant? Hvor mye lurer da jeg på? You blew it, skulle holdt deg til Keith, kan ikke bli feil med en mann som ligger til grunn for Jack Sparrow.

      Ble nesten stiv i fingrene av misunnelse når jeg hører du leser denne Celinesaken. Styrtet avsted til kindle, for n-gang igår, men tok meg idet. Kan ikke kjøpe ALT bare fordi det er enkelt og andre leser. Det nye forbudet: Du kan kjøpe alt du vil, så lenge det er sekundet før du begynner å lese akkurat den. Etter 3 dager er systemet fortsatt ufeilbarlig. Jeg kjøpte ikke Ballard, jeg kjøpte ikke Carl Wilson.
      Puh.

      Slett
    2. Ja, boka dvelte ved en lang rekke detaljer som jeg er redd bare hard-core-fansen frydet seg over. Selve snusket(og det er jo det jeg ville lese om) var muligens samlet opp til de SISTE to hundre sidene av boka. Kanskje som et apendix? Jeg glemte å sjekke for innleveringsfristen hadde gått ut på biblioteket og gjenlån var uaktuelt.

      Jeg kjører også strikt kjøpe-i-siste-sekund-regime på Kindelen. Noe annet ville vært en katastrofe for kreditkortet. Heldigvis finnes det gratis samples/utdrag hos Amazon, så jeg samler på dem istedet:)

      Slett
    3. Så langt har jeg holdt meg unna samples, mistenker at de ville fått opp kjøpelysten ytterligere, men kanskje det er akkurat han jeg trenger, sa hun, og listet seg over for å sniklese om Celine.

      Slett
  17. Oj, 15. august ja... Inne i mitt hode har eg tenkt slutten av august, så her er det berre å komme i gang! Kjøpte Rushdie sine memoarer i juni ein gang sånn at eg skulle ha goood tid til å lese før denne runden med biografier:) Innser at det blir litt lite tid til å komme gjennom dei 6-700 sidene, så var på biblioteket for å finne ein tynn biografi og kom heim med ei morsom bok om Ragnar Hovland. MEN så skulle eg berre lese starten av Rushdie, og så var den jo veldig spennand å lese... Så satser på å lese så langt eg kjem i den, så får eg skrive om starten av boka i alle fall:) Hovland skal eg nok komme tilbake til ein annan gong!

    SvarSlett
    Svar
    1. Halvlest er lov -)
      Godt å høre at det ikke bare er jeg som er sen, kun 50s inn i Cora, men heldigvis er den 400s kortere enn Rushdie. Noterer meg til neste runde at det finnes en TYNN bio, om Hovland. Kanskje rekker jeg å lese ei bok av mannen også før den tid.
      Les, Les!

      Slett