søndag 12. september 2010

DAGENS TRENING (11km)

Gjennomsnittstid - 6,12/km (første 8,6km), Totalt 9,3.
Gjennomsnittspuls/Maxpuls - 154/186

Vær? - fra perfekt til altfor varmt.


Totalt 11km - fra Statoil.
Søndag og bakkestart. Måtte tøye høyreleggen rundt 5. Gikk opp den vanlige bakken fra 8,6. Presset i meg en lånt xl-1 gel på toppen og greide faktisk å løpe opp HELE den siste bakken - den jeg alltid går - gåfartjogging, men jeg løp.
Gel-en inneholder aspartan og blir nok aldri noe fast følgesvenn, men tåler jeg den kan det jo være greit å stappe i lomma under løp/langturer.

Gåbakke nr.1 - har ennå ikke klart å løpe hele - (kun 100m hver gang).
Ble 400m gange totalt.

Glede? Sistebakken, hele veien opp til tross for at jeg dro rundt på ei hel helg full av bursdagsfeiring og tv-kos, typisk nok var det ikke blank 11 for akkurat på toppen.

Skit? Høyreleggen, lår og venstre akilles (selv om den er på bedringen vei). Melksyreanfall fra 3km og det tok igjen 3km fra jeg stoppet til det kom tilbake.Fortsatt småforkjølet +++, men:
Nå skinner sola!

5 kommentarer:

 1. Det er alltid så utrolig deilig når man orker noe som ikke har gått tidligere. Bra jobbet:

  Men hva er makspulsen din...Nysgjerrig jeg:)

  SvarSlett
 2. ah, Maxpuls, jeg aner faktisk ikke, har aldri foretatt noen vitenskapelig måling og er alt for lat til å presse meg til de høyder på trening.
  - har hatt puls rundt 190, så jeg regner med den ligger imellom 190-200 en plass - burde kanskje finne det ut.

  Snittet derimot har lenge holdt seg imellom 164-170 - men ser ut til å være noen lavere i disse dager, men det kan være pga fotopauser :-)

  Har du målt din? Andre?

  SvarSlett
 3. Du er nå ikke så snill mot deg selv, da - masse bakker etter den forrige løpeturen som var så tung! Men veldig, veldig bra at du klarte å løpe helt opp, enig med Marit, mestringsfølelse er alfa & omega :)

  Den høyeste pulsen jeg har målt er 206, det kan nok stemme ganske bra. Det er vel forsåvidt ganske viktig å ha en riktig makspuls å gå ut i fra (litt derfor jeg ikke er så opptatt av pulsen, fordi jeg ikke vet 100% sikkert).

  SvarSlett
 4. Jeg fikk målt min på sykkel og den ligger på ca 195..kanskje bittelitt over... Tipper din ligger på nærmere 200 Ingalill. kan som regel plusse på 10 ut fra det høyeste du har oppnådd fikk jeg fortalt...:) Ut fra turer hvor du ligger opp mot 184 så tror jeg nok ca 200 er passe...men jeg er ingen ekspert altså...om du søker på måle makspuls på nett får du fremgangsmåter du kan bruke...ser det ofte går i intervaller i slakke motbakker:)

  SvarSlett
 5. Det hadde vært morsomt å finne ut ekakt max - men den treningen man må gjennomgå for å komme dit er jeg ikke helt klar for ennå.

  Synes over 200 høres mye ut, men det er godt mulig. Jeg vet at pulbeltet mitt ikke er stabilt i begynnelsen av øktene (fordi jeg ikke alltid er like flink med å fukte/vaske) - da kan pulen fyke opp i 180 på den første km-en - før jeg har svettet nok til at det retter eg opp.
  - ser forskjellen de gangene jeg fukter skikkelig.

  Astrid: du har nok rett i alt jeg ikke alltid er like snill - og denne gangen går det verst utover beina - ikke spesielt snilt med alt jeg har stappet i meg i det siste - overvekt på startstreken er jo idiotisk - og helt motsatt av planen.

  MÅ LEVE SUNDT (fra og med idag blir det MYE strengere - blir ikke noe overskudd av det jeg holder på med akkurat nå.

  SvarSlett