torsdag 3. mars 2011

DAGENS TRENING (i langdrag)

Mens jeg venter på Godot bussen.

Ingen asfaltjogg. Jeg har trent, men inne. Nå som jeg er nybakt Spenstmedlem kommer jeg sikkert aldri til å løpe ute igjen. Framtiden er mølle, stepkasser og fellesdusjing.

Sistenevnte er verdt et innlegg helt for seg selv.
Jeg er ennå svimeslått av puppevasking, stringtruser og den tiden det tar en posttrent kvinne å vaske håret - mens andre står i dusjkø.
- for hvis jeg ikke har nevnt det før - er mitt lokale Spenst et itsybitsy 6-dusjsenter (eller kanskje det var 8). Heldigvis ser det ut som bare en brøkdel dusjer, thank god, de aller minst blueferdige
+ meg. Sigh.
Med fare for å fornærme og skremme bort alle ungdommelige lesere:
Jeg fryder meg skamløst over det enorme antallet korsryggstatoveringer, ennå mer fornøyelig skal det bli når neste generasjon, highwaist gjengen skal gå igjennom samme rebelske fase, de må jo sette tribaltegnene sine midt på ryggen
Sorry peeps - men tatoveringer morer meg.

Jeg innser nå at jeg har vært altfor for lite med nakne.

Enough!

2 turer på Spenst har det blitt siden sist.
Mandag var det møllejogg. 10km totalt
hvorav nesten 9km var jogg - resten gange da jeg ville ha runde tall.
De første 3km gikk i ok fart, resten var slaskesubb. Klokkedetaljer legges inn senere, hvis jeg orker. Ganske likt forrige mølleøkt, kun 1km lengre. Kunne egentlig bare blåkopiert lørdagen.

Onsdag: igår.
Ble det så mye morgenstyr at jeg hoppet over treningen og dro rett til Oslo. Styret ledet meg rakt inn i fordervelse og Hobby overdose. OCD - og jeg som egentlig foretrekker Nero
, og dessuten er på antisjokkdiett
- der den eneste regelen er at all sjokolade er forbudt
, bortsett fra Smarties.


Istedet for koselesing og ostekake ble det istedet sightseeing.
Powerwalk, Oslo på tvers og 1 hel time på jakt etter utgangen på Akershoppingsenter.
Gå Gå Gå.

Dette må forresten være verdens kjedeligste bokhandel.

Til slutt: å uten å kjøpe så mye som en sokk, faktisk var det eneste jeg hadde med hjem en pose rabarbra te. Etter xxl var det Bookcrossingmøte og tog.

Torsdag:
Idag.
4km Fjelltur på Mølle + Step/Styrke.
Jeg var både klokke og pulsbelteløs, men hjertet slo og slo.
Fjellturen gikk etter standardmønster
Fra 0-17% inc. Først opp - så ned.
Løp opp til 6,5% og ned fra 6%.
Hele greia tok akkurat 40min.

- underveis hadde jeg både rockn'roll og tv.
30min Dickens dokumentar.
Der jeg bla. lærte at da Charles var 53 var han i en alvorlig togulykke. Alle vogner crushed, bortsett fra hans. Han hjalp sine medpassasjerer ut, bare for å klatre inn igjen da han hadde glemt igjen manuskriptet til Our Mutual Friend (ikke lest) på setet - mens vogna hang og dinglet over brukanten.
På dagen 5 år senere døde han og etterlot set 90000 pund. Drømmehuset sitt betalte han hele 1790pund for - og han og kona bodde i hvert sitt hus.

Jeg er imponert over hvor utdannende det er å være gymrotte!

Påfølgende Step/Styrke time var BLÅ.
- noe som visstnok betyr - extremely intense.
Pulsen var høy, trinnene monotone men utmattende og musikken god. Gledelig. Annenhver sang var styrke og kondisjon. Det som stoppet pulsen fra å nå takhøyder var som vanlig manglende lår/leggmuskler. Jeg ble så stiv i lårene etter knebøy at det gikk alvorlig utover både hopp og rompespark. Veldig mye lår involvert i slike timer. Jeg unngår som regel hopping pga leggene, men innser nå at jeg må begynne med litt prøvehopping for å få pulsen høy nok.
Blir ikke like medtatt av å trampe.

Forventer at lårene er ubrukelig imorgen.
Planen er rolig utejogg. Gjesp!
Jøye, så langt dette innlegget ble.
Premie til den som kan bevise at hvert ord er lest.

10 kommentarer:

 1. Hihi, jeg blir også stadig rødmende sjokkert over all slags dusjerutiner damer måtte ha.

  Jammen har ikke hjørnet på jobben min sneket seg med på et av bildene.

  Det blir mye løping på deg for tiden. Så bra at beina tåler det fint!

  SvarSlett
 2. Jeg har lest hvert eneste ord! Bra du liker Step/styrke, min favoritt-time på SATS, men der er vi veldig inernasjonale og kaller det for Power step;-)
  Forøvrig må jeg innrømme at min korsryggtattoo (tatt i min ungdoms galskap) faktisk er mer midt på rygg, da jeg ikke fulgte helt med på hva tatovøren sa. men du vet, den er et sted man svært sjelden ser slv, så den er litt bortgjemt og glemt.

  SvarSlett
 3. Marit: Ja, dette dusjstyret hadde jeg overhode ikke tenkt over før jeg meldte meg inn. Men man må vel bare ta det inn, skal se jeg bli bestevenninne med alle disse nakendamene etter hvert :-)

  Når det gjelder løpinga legger jeg alltid inn en hviledag (eller 2) imellom, hvis ikke blir det full knestreik. Bank i bordet, kryss i taket - så langt går det bra!

  Anna: (hehe), men fordelen med tattis midt på ryggen er jo at du kan kaste håret over - og vips er det hemmelig. Du skal se at det egentlig bare er meg som er tattløs,
  - fordi jeg ikke henger med, ser for meg midtlivskrise og ekstremtatovering :-)

  Powerstep høres straks
  mer fancy ut.

  SvarSlett
 4. Hvert eneste ord. You had me at rabarbrate. Og avsnittet om tatoveringene måtte jeg lese tre ganger. Ennå ikke sikker på om jeg forsto det. Jo. Jeg er sikker på at jeg IKKE forsto det. Har de høyt liv nå eller var det ironisk? Hvor kommer neste generasjons tatoveringer? Du er så klok og jeg er så dum. Og trøtt.

  Håper teen var fra palais des thes! God natt!

  SvarSlett
 5. Teen som var et spesialinnkjøp til 5k ble ikke godt mottatt
  - den smakte for mye te!?

  Ved gjennomlesing forstår jeg heller ikke noe av tattoo avnsnittet. Er litt usikker på om det i det hele tatt var meg som skrev det
  , men jeg husker jo alle de kritthvite unmøene med digre tribals.
  Har du også en Chassi?
  En tatovering-e?

  (det med premie for detalj-lesing, var forresten bare jug (hæhæ))

  SvarSlett
 6. Det går greit. Jeg hadde allerede lest det med lupe, så ingen skade skjedd. Jeg har en liten tatovering som pleide å dekke hele armen min da jeg var atten men som nå har blitt til en liten prikk oppå stadig større biceps. Veldig kult.

  Men du. Teen må ikke lages med kokende vann, da blir det garvesyre. (I tilfelle det var det han mente med for mye tesmak.) Får rund fin smak hvis man venter til vannet har kjølnet bittelitt. Gleder meg til å drikke te med deg igjen! Jeg er masse i Oslo i april. :)

  SvarSlett
 7. Ja, det er mange ting man kan undre seg over når man blir medlem i et treningssenter! Selv har jeg dusjet mest sammen med ublu eldre damer. Ikke en eneste tatovering.

  SvarSlett
 8. Min erfaring også:
  Det eldre du blir det mindre bluferdig.

  - og de på crosstrainerne er mer jålete enn møllegjengen :-)

  SvarSlett
 9. Fornøyelig lesning! Gleder meg til flere referater fra Spenst :)

  SvarSlett
 10. Ha ha - fantastisk innlegg! Lo høyt og litt snånn kneggende gjenkjennende. Si fra neste gang du er i Oslo da, så skal jeg tipse om hvilke sentre som har de særeste dusj-fasilitetene, og hvor det er høyest/lavest andel av tattis/piercinger - alt etter hva du ønsker…

  Digger bloggen din!!

  SvarSlett