onsdag 10. juni 2015

BIOGRAFISIRKELEN 13 - 5 DAGER IGJEN.

Jeg kunne ropt - Vigdis - hva heter doktor'n/trener'n/koloristen/skomaker'n din??
, hvorfor går tida bakover, hvordan får du det til?
, men ser at det i grunnbunn bare et svar jeg er interessert i...  

(((Vigdis, hvor har du kjøpt kjolen din)))??


, og med det er jeg ferdig med Lillehammer 2015.
, bortsett fra en eneste ting
::  L.N - N.E.D.M  (forfatter + bok)
, det var den eneste av bokstavoppgaven vi ikke greide på quizzen.
(Ikke skriv svaret i kommentarfeltet, men skryt gjerne av egne ferdigheter)BIOSIRKEL 13 - VITENSKAP.
Som for meg har vært den mest utfordrende kategorien så langt.
Hadde det ikke vært for Dagbladet/Linn (og iherdige Amazon), hadde jeg løyet på meg øye/ørebetennelse, a collapse of the senses, for inntil dager siden var det eneste alternativet på blokka ei samlelydbok om Galilei og hans venner.
Fantasiløst og uinspirert - selv om boka selvfølgelig kan være god.


 - Mabel -
 Istedet og heldigvis, blir det om hauker og hauketrening. En biografi om død og hønsehauk. Aktuell og prisvinnende. Nå slår det meg at jeg selvfølgelig også kunne skrevet om hunder, eller barneoppdragelse, ped og adferdsanalyser. Idiotisk å ha låst fast hjernen på trykkerikunst og lyspærer.

Det er 5 dager igjen.
Hvem er ferdig? Hvem sliter?
, og hvem skal på Tvangslesekafe 12.juni?49 kommentarer:

 1. Nå har jeg ventet på morivasjonsinnlegget ditt altså :) For jeg er ferdig med boken!! Har lest om en skikkelig vitenskapelig person denne gang, og ikke noen lettvekter bok ala Petter Northug eller Jimi Hendrix, men om Kristine Binnevie!

  Var ikke det bra? Jeg skal begynne å skrive litt nå og bli ferdig i helgen slik at den publiseres tidlig mandag morgen. Ingenting blir overlatt til tilfeldighetene her.

  Jeg kommer ikke på Tvangsleingskafe, jeg lengter desperat etter feriepenger, så det har jeg ikke råd til. Men de siste ukene har jeg vært i Gøteborg og i Kiel, så jeg kan bare takke meg selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Var så gira at jeg ikke klarte å skrive Kristine Bonnevie...

   :)

   Slett
  2. Det får jeg si Gro, dette var et solid, og korrekt valg, til eksempel og framsyning. (Ingen trenger å vite at jeg måtte google Kristine, ingen.). Jeg gjeninnsetter deg som æresmedlem.....

   Slett
  3. Hæ???? Har jeg ikke vært æresmedlem hele tiden??? Litt sjokkert nå altså!!! (He-he)

   For hvis det er sånn så slenger jeg med bare når jeg gidder og ikke fordi jeg må... ;)

   Slett
  4. Selvfølgelig har du vært æresmedlem hele tiden, det var bare litt løs diskusjon i de indre gemakker om at det kanskje har vært litt mange bilder i de siste bøkene dine. Barske trikotkledde kriminelle med eller uten gitar. Men is i magen lønner seg alltid - ser nå at dette bare var et lilla øyeblikk av svakhet - og at du nå er på rett vei.
   Ikke gidder? ((HJERTET MITT))
   , selvfølgelig må du.

   Slett
  5. For mange bilder i de siste bøkene??? Hallo, det var mye spennende som sto i Northug boka altså!! Jeg er ikke alltid like stolt over de bøkene jeg plukker ut, men det er mest på grunn av andre ting enn interesse for det meste, siden bøker ofte er litt dyre... Og så mange biografibøker har jeg ikke i hylla mi :) Derfor blir det det som er på salg, så da er det flaks at Bonnevie var på salg i april, selv om det var mye bilder der også, så er det en eriøs vitenskapsdame.

   Og hvem diskuterer mine biobøker? Bloggere som selv ikke deltar? Dette må jeg til bunns i altså!!

   Slett
  6. ((hehumrehehe))
   I de indre gemakker er det kun me, myself and I, som får delta. Vi diskuterer derimot heftig og holder hele tiden nøye oppsyn med hver deltakers bildebruk. Vi kalkulerer bilde til ord ratio, bruker vanskelige likninger, svært vanskelige likninger, med svært mange ukjente, lar oss provosere over skikonger med parafinlamper og skriver lister.

   (Er det svarthvittbilder i Bonnevieboka?
   Slike har mer prestisje..)

   (, av og til bekymrer vi oss også litt for at ingen skjønner hvor morsomme vi er, når vi er morsomme....det hender oftere enn man skulle tro...)

   Slett
  7. ehm, me, myself and I
   = Ingalill, moshonista og hu andre....

   Slett
  8. He-he, jeg tenker også hvis noen gidder å bruke tid på å diskutere mine biobøker, da føler jeg meg litt beæret, at du synes at mine bøker har vært litt dårlige det må du leve med så lnge jeg er med hver gang :)

   Bonnevie-boka har bare svart-hvitt bilder og tegninger, hun levde for over 100 år siden vet du. I tillegg leste jeg boken som e-bok noe som jeg synes er et pluss, for jeg synes det er vanskelig til tider.

   Og til slutt, du er morsom, men ikke mobb skikonger med parafinløper som vil fremstå som svigermors drøm! ;)

   Slett
  9. Puh - nå begynte jeg å bli alvorlig redd for at du trodde at jeg hadde kalt inn til bio-årsmøte for å diskuteres æresmedlemmets bokvalg -)
   , klartekst, jeg bare tullet når jeg klaget på bøkene dine altså, bortsett fra sparkene til den kriminelle svigermorsdrømmen - alt annet enn svett trikot er forbudt!

   Slett
  10. He-he, et bioårsmøte kunne ha vært kult det da, hvor vi drøfter hvilke kriterier en bio skal ha :)

   Jeg vet bøkene mine har vært litt dårlige, og jeg har klaget på de selv også, men jeg skal skjerpe meg, det lover jeg :) Men jeg har en Rod Stewart bok i hylla (fått av deg), den har jeg lyst til at vi skal ha en kategori til, jeg kan ikke lese den utenom biorunden i hvertfall :)

   Slett
  11. Problemet med biografier er at man vet aldri hvordan de kommer til å bli, mm man leser en av de veldige få profilerte. Spesielt selvbiografiene er som et eventyr av hit/miss - det virker å være et fåtall som har vett på å skaffe seg skikkelig biograf.

   Rod Stewart sin skal etter sigende være bra, det stod det ihvertfall i avisa -)

   Slett
 2. Er i gang, men det går litt tregt med meg og Ragnar Kvam denne gongen (Ingen grunn til å bytta biograf!)
  Eg les om vitenskapsmannen Thor Heyerdahl - del 1 i biografitrilogien, 'Mannen og havet'.

  Eg kunne ha laga ein Tvangslesingskafe avdeling Indre Sogn - men eg legg meg på min eigen sofa, tenkjer eg. Har kaffi på termos og is i fryseboks. Det stimulerer hjernen og leselysta.
  Neida.

  Og quiz'en? Nei, den skjønte eg ikkje.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja til Tvangslesekafe i Indre Sogn
   Hmm, til at Kvam er tregere denne gangen.
   - og quizzen skjønte ikke vi heller.
   (det er forbokstavene til forfatter og boktittel).
   , eg, J.A - P & P = Jane Austen - Pride & Prejudice.
   Et som ALLE fikk til:
   :: A.K - G & W.

   Slett
  2. JA! Den siste der skjønte eg!
   Hm.. tenke tenke..

   Slett
  3. Beklager, men eg er forsinka. Boka er ikkje dårleg, men er omfattande, detaljert og saktegåande.
   Blir vel ferdig i løpet av veka.

   Og eg skjønnar fortsatt ikkje quiz'en.

   Slett
  4. Et tu, Berit?
   Muligens blir det sommerunntak, med biosirkeluke istedet for dag - basert på hvor mange som sliter i sola. Quizzy er ekstremt vanskelig......

   Slett
 3. Hahaha, før jeg leste hele quizen tenkte jeg at L sikkert måtte stå for selveste Line Tidemann. Hun har nok vært på festival tenkte jeg. Nå skjønner jeg jo at jeg er fullstendig på bærtur, så da er det er bare å gi opp først som sist. Stolt av meg selv som leste innlegget fra første til siste ord, jammen meg har det blitt dårlig med både blogging og lesing på meg det siste året(eller helt ok med lesing kanskje, men skriving har jeg vært lite god på - LG i norsk)..

  SvarSlett
  Svar
  1. Har fått med meg at det har blitt desto mer trening, og det er sikkert derfor jeg greide å lokke deg hit - med hund og joggebilde - alt er lov i kampen om leserne..

   Når det gjelder lesing/blogging tror jeg det svinger veldig for de fleste for tiden. Jeg leser helt klart mer enn jeg skriver - og det skal dere alle være glade for, skulle jeg skrevet om hver eneste bok, + oppsummeringer, + mosjon, + kultur - hadde det blitt full matrialtretthet og spamfengsel, selv om jeg helt ærlig skulle ønske større produktivitet - bare bittelitt....

   (Line Tidemann burde selvfølgelig vært på quiz, hun hadde sikkert greid bokstavgreia - og vi hadde flydd opp resultatlista. )

   Slett
  2. Ja, en har vel egentlig ikke lov til å klage når tiden har blitt brukt til å skape en kropp for fremtiden. Det er ikke jaget etter sommerkroppen, men en kropp som skal gidde å henge med meg til jeg blir gammel og grå, slik at jeg kan turne rundt med oldebarna mine!

   Innrømmer gjerne at jeg straks og med en gang klikket meg inn her da jeg så bildet, tenk deg du hvor imponert jeg ble da jeg så hvor langt du hadde dyttet den bilen ;) Herved er det mitt neste mål! Strongman(lady) med Ingalill.

   Jeg skal gjøre som George, lage min egen magiske medisin som får ordene til å fly ut av fingrene, ned i tastaturet og inn på blogg.

   Slett
  3. En kropp for fremtiden, du, det hørtes jammen meg seriøst ut, nesten så jeg føler jeg må legge bort dropsene og ta et par situps...
   , og den bila var - ikke - lett.
   (du er ikke blitt opptatt i sånn new-age-sekt, som vi kalte det i gamle dager?)

   Slett
 4. Hjelp! Fem dager og jeg har ikke begynt. Eller den ringeste anelse om hvem jeg skal lese om. Jeg skulle jo være flink å gå på biblioteket og finne noe spennende i bio-hylla der, men neida. Når man er så dum og drar på festival midt i den travleste tida på jobben, blir man halsende etter og samle overtid i stedet for å lese. Kanskje det jeg må gjøre er å finne månedens biografi i barneavdelingen for å gjøre den kort og lettlest? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Galileo Gallilei - i en fei.
   Festival og jogging er bare godkjente unnskyldninger for - meg - og bare hvis de kommer i par. Du får bruke kvelden på å finne noe tynt og egnende og så lese den ut imorgen på kafe. Det blir jerndisiplin.

   Slett
  2. Jeg har vært på biblioteket i dag og det eneste jeg fant i hyllene der som oppfyllte begge kriteriene 1) jeg kunne tenke meg å lese den og 2) handlet om en vitenskapsmann/kvinne var Thomas Hylland Eriksens bok om sosialantroplogen Fredrik Bart. Så den blir det. så får vi se hvor langt jeg kommer innen mandag. Er bare 270 sider, så burde ikke bli altfor forsinket i hvert fall...

   Slett
  3. BartH, ikke Bart... Gah, disse h'ene...

   Slett
  4. Imponerende, så langt. Greier du dette, blir det bio-sirkelrekord, både i effektivitet, utholdendhet og dedication, da kan jeg se bort ifra at heller ikke du har styr på h-ene dine. Hylland Eriksen ( i min ringe enboksefaring), er vel også litt humoristisk?, eller husker jeg helt feil nå?

   Slett
  5. Ser ikke ut til å bli noen bio-sirkelrekord i effektivitet. Har kommet over halvveis, men dagen i dag er smekkfull, så det blir noen dager på overtid med innlegg likevel. Men det kommer i hvert fall!

   Slett
  6. Ser ut til å være noe som går - jeg er også på etterskudd - boka er utlest - men det spørs om jeg får skrevet noe vettugt iløpet av dagen.

   Slett
 5. Nei. Ja. Tja. Holder meg til Rudolf Steiner, selv om jeg måtte forlate den store tykke Morgen ved midnatt, da jeg ikke rekker det, til fordel for en mindre utgave om Steiner- Liv og tanker av Gary Lachman. Det blir et kryss for støvetebokhyllelesing for det også. Da rekker jeg det. Starter i kveld. (har lite lyst, lite leselyst at all, når til og med Alex- den krimmen- blir kjedelig) Vurderte også Kvam og Heyerdahl, og ser at det var et greit valg å la være… Morgen ved midnatt av Kaj Skagen får jeg lese i sommer…utover uten stress og tvangslesingspress.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da håper jeg for din del at Steiner er en så spennende mann at han vekker mursteinslysten. Har sett at det er delte meninger om den Alex-krimmen, du skal se at leselysten tar seg opp når du setter igang med biografi... litt solo-tvangslesing på en velegnet kafe er alt som skal til (bruker jeg fortelle meg selv -))

   Slett
  2. Ja vet du - jeg leste 100 sider i går og den er veldig interresant og lett skrevet tematikk tatt i betraktning ( selvfølgelig en stor fordel å ha kunnskap om epoken , filosofene, kunsten , litteraturen , det esoteriske , noe vitenskapsfilosofi på forhånd) og jeg ser frem til å lese mursteinen til Skagen faktisk , som vil gå mye dypere i hans unge liv enn her . Og leselyst henger utvilsomt sammen med hva man leser - det beviser dette -så Alex avbryter jeg og leverer tilbake til bib

   Slett
  3. Godt å høre!
   Det er 4 dager igjen. Alt upassende må tilbake der det kom ifra.

   Slett
  4. Exactly! (btw- sånn på siden: Har vært på møte med poesislamfolk i dag, og fått tilgang på lukket facebokgruppe.. Det blir i Trondheim i september, med en oppvarmingsteaserkveld først. Kult!)

   Slett
  5. Ah, det er strålende!
   Svært proaktivt av deg Anita, on the ball. Finnes det montro trønderske slammere med navn og youtubekanal??

   Slett
  6. Trond Wiger i hiphopgruppa G.O.D.S. også spilt med Bad Spit. Artistnavn : Tfuzz. Han var en av dem jeg hadde møte med i går. Han skal være konferansier under delfinalen i september.. Jeg finner ikke noe eget slamkutt på ham på yotube, bare gruppevideoer.. men jeg kan høre med ham når jeg ser ham igjen, Han driver også pub i Mellomveien. Ellers fant jeg han stevern vi så på Lillehammer, han vant delfinalen i Trondheim 2011: https://www.youtube.com/watch?v=hs_WJ6HrJi8

   Ellers: poesislam.no

   Slett
  7. Var inne og så på poesislam.no - og der ligger jo alle de som deltok på Lillehammer. Har lett på utube for å vise til famlilen - uten å finne andre enn Taro og Atlars med musikk, så dette var bra - selv om jeg skulle ønske jeg hadde vett til å finne ut slikt selv.

   Synd delfinalen er så nær treffet - blir vanskelig å komme seg til Trondheim da - men på den andre siden - godt at det kommer til å være noen til stede som kan avgi detaljert rapport -)

   Slett
  8. Jepp!
   Syns du kan komme en tur til delfinalen… hjem hjem til Nidelvens bredder, again.:) Har lest og blogget om Steiner, postes 00.00 den 15.juni. Linkes hvor?

   Slett
  9. Linken legges under innlegget - jeg enda ikke har skrevet - litt forsinket - men om ikke selve omtalen blir ferdig kommer det ihvertfall et foreløpig innlegg.

   Slett
 6. Jeg er med med Stepen Hawking. Og of course med på tlk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Se der ja, en annen vitenskapsmann, jeg ikke har tenkt på, til tross for at det ikke er lenge siden, jeg så, familien se dokumentar.

   (Stavanger må være et mekka for tvangslesere.)

   Slett
 7. Jeg er med, men blir forsinka denne gangen også - jeg har eksamen den 16. juni. Boka er kanskje ikke direkte innafor kategorien, men det blir i alle fall ny viten for meg: jeg skal lese om frimurerne. God les til alle!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er en åpen og vennlig sirkel der det gis fri-minutt for eksamener - og godkjenning til fri-muring.
   Lykke til!

   Slett
 8. Jeg er på omtrent på stedet hvil siden tlk mai - har ikke fullført ei bok og er nå hele 7 bøker etter skjema. Derfor blir det ingen vitenskap på meg, selv om både the immortal life of Henrietta Lacks og kreftbioen ligger klar på Kindle. Jeg teller ned dagene til tvangslesingsommerferie i Finnmark.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg satt og massekonsumerte repriser på Brille her forleden, der de tilfeldig tok opp Lacks og hvorfor hun nå veier 20tonn - og bare 50 da hun døde (ble nesten mer sjokkert over 50tallet....), Lacks på reagensrør hadde de også - så istedet for å brøle, sutre og guiltrippe over skulkinga di - sier jeg bare:: - ahhh Lacks - hun har da Harald fortalt meg alt om.....

   - at det var Harald som også hadde lært meg at generasjoner blir dummere og dummere og at Idiocracyfilmen hadde helt rett, var det avlegger1 som påpekte, etter jeg, (selvfølgelig helt ubevisst) prøvde å late som jeg hadde lest det i avisa, ikke tabloid. Man vet Harald har rett når man får all sin lærdom fra gameshows....

   Ifall dette også gjelder deg, føler jeg meg forpiiktet til å si - Get a grip - Monica!!

   Slett
 9. KA ??? Skrev nettopp en mektig kommentar her, og så datt jeg rett ut av nettverket (eget). Kanskje jeg har glemt ut hvordan man håndterer PC, nett, blogg osv... for her har det vært heller skralt på fronten siden midten av mai, Lillehammer-fadesen (hvor forhåndsbetalte fly- og togbilletter gikk rett heden) og Vigdis og Atwood plystret forbi meg osv. Irritasjonen har ennå ikke gitt seg, ei heller det totale jobbstresset, MEN - lys i tunnellen, jeg lærer opp ny dame i jobben min. HAH - så nå får jeg kanskje (snart) kontrollerbar fritid igjen!
  Bio-sirkelen har jeg måttet skippe denne måneden. Det 2 ukers lange editeringsprosjektet var ca 8-10 dager lenger enn planlagt. Jeg begynner virkelig å bli pirkete på engelsken til Mikael R. Hicks. Amerikaneren som er en fantastisk fantasy historieforteller, men som sliter med sløv amerikaner-gramatikk, entall, flertall, verbbøyninger osv. Og logikk. Siste kommentaren før det ble stille: Marianne, I'll find the axe and start chopping... Siste ord er vel ikke sagt, men gøy likevel da.
  Platon - vitenskapsmannen min - er derfor lagt til siden til a rainy day, og det leses istedenfor om heite eksilkubanere i Miami, dampende utroskapssex og vinglete kvinner. Habanita er ikke direkte ei språkperle...men interessant, og faktisk nokså lærerik med tanke på min forrige biografi om Hemingway og hans forhold til Cuba. Da tenker jeg historie, ikke heite kubanere... Platon måtte vike!
  Må si at ditt valg av bio-bok er en omtale jeg ser fram til! Verken hørt om boka eller forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har fremdeles ikke kommet meg over ditt fravær på Lillehammer. Max uflaks! Heldigvis for deg har vi skrevet så mange detaljerte rapporer at du lett kan leve deg inn - og gjennom - oss, heldigere - så lenge du finner fossregn og pinnestoler.

   Denne Hicks høres ut som en slitsom skribent, og jeg håper det er fete royalties i enden av all denne språkvask/korrekturen, ekstra bonus fordi han stilte seg i veien for bio-deltakelse og Platon - montro om jeg ikke skal sende han en klagemail. Det er langt fra hulelignelser til dampende cubanere, og - mitt innlegg kommer - forhåpentligvis idag - må gå foran med et godt eksempel siden alle (fysj) skulker.

   Slett
  2. Nei - ikke alle skulker ;)

   Slett
  3. Langt fra oversett Anita. Jeg har fått med meg at både du og Gro er på plass og ferdiskrevet. Skal få opp innlegg å linke til så fort som mulig.

   Slett
 10. Jeg prøver å lære fortrengelsens kunst (LillyHammer), men den sitter langt inne. Trøsten får være at jeg nå begynner å få kontrollen på (jobb)livet! Hicks er en flotters skribent, alt gjøres uten royalties overhode - dette er rent gratisarbeid for en hyggelig fyr som jeg liker bøkene til (og som jeg får "øvet meg på" når det gjelder editering). Ei bok i året i snitt. Det går. At han fortrengte Platon var mer mitt valg - jeg kjente jeg behøvde lett-lett-hjernefyll etter finlesing med lupe.. Så det er vel heller jeg som fortjener klagen.. Men - jeg er "på" nett igjen. Bare det er et under.
  OG - Pia skulker heller ikke. Hun leser Hawking. Jeg så ikke filmen, så nå er jeg nysgjerrig på boka. Og NUH skal jeg lese haukeinnlegget :-)

  SvarSlett