tirsdag 3. juli 2012

LEST 2012 - JUNI

 
Den hemmelige mursteinen. Etter 14t flylesing, 2 dager flyplasslesing
+ et uviss antall minutter i halvsøvne, er jeg på side 362.
Det er halvveis. (lurt igjen?)


I Juni har jeg lest 9 bøker.
Det sier jeg med selvforherligende selvopphøyende selvtilfredshet. Enda bedre - av de 9 er det bare 1 som kjedet meg.  Blomstenes Hemmelige Språk var ikke noe kjempehit her i huset, men jeg likte den likevel nok til at jeg hørte gjennom i radig tempo.

Juni var måneden da jeg villig lot meg lede av andre bokbloggere
- reagerte blindt på misantropiske anbefalinger og ble ikke skuffet.

Misantropi1: CockaHolaCompany var solid hypet av Line og kunne i teorien falt dypt - men viste seg å være en eksplosjon av twisted skriveglede. Jeg lo ikke høyt men fikk mye å tenke på.

Misantropi2: Sommerhus med Svømmebasseng - er behørig beblogget men jeg har ikke turt lese en eneste omtale, ifall overraskelsesmomentet skulle vise seg å være like viktig i denne som Kochs forrige. Det var smart - og derfor vil jeg ikke si så mye mer om boka, annet enn at jeg likte den MYE bedre enn Middagen og at jeg lærte nesten like mye om meg selv her som i CockaHola
- har uansett alltid vært skeptisk til fastleger.

Misantrop3: 3stk krim - misantropi by definisjon. Connelly var poetisk basert på Egdar Allen Poe. Theorin blandet asyl og barnehage. Og til slutt, Roy Jacobsen, som jeg nok synes er bedre på familier enn mord. Marions Slør var en lett gjennomsiktig sak - som ble reddet av oppleser Gisken. Hun brakte distanse og absurd humor. Litt lå i boka - men jeg vedder en rad i kjellerhylla på at det hovedsaklig var Gisken.

Misantropi4: De Skjødesløse. Underfundig, og jeg tror jeg må bestille den på nytt til omtaleskrivinga, pga de vakre beskrivelsene om sex på forhørsrommet. Stikk motsatt av CockaHola og kanskje mer håpløs med lys i tunnelen enn ren misantropi, men jeg trengte et 4.punkt for å få balansert liste.

Også leste jeg 2 oppfølgere.
Cashores Fire, som er en enkeltstående oppfølger til eminente Graceling. Har hatt den liggende i sengebunken i over et år, men kom først på den da Karin, boblende av entusiastisk leselyst, nylig skrev om nr3, Bitterblue.

Til sist: Black Dagger Brotherhood nr.10.
Denne gangen om Tohrment, og til tross for at han er den kjedeligste i hele broderskapet, var det som å få leselyst injected. Det ble perm til perm
- etterfulgt av irritert tungsinn
, fordi det er så lenge til neste bok
 - om Blay & QuinnData:
Oversikt over alt jeg skal lese i 2012.

So far so good!
med bakgrunn i 2012 lista (over)

 1. 0 av 10 Nobelprisvinnere lest.
 2. 4 av 5 nye og fjerne land.
 3. 7 av 11 Otherworld lest. (2010/2012 sammenlagt)
 4. 13 av 23 (all time) Alice Hoffman lest (2010/2012 sammenlagt)
 5. 6 av 25  Michael Connelly
 6. 4 av 15 1001-Bøker lest.
 7. 3 av 12 litterære/kulturelle arrangement.
 8. 0 av 2 Diktsamlinger lest.
 9. 42 av 150 Totalt lest. (liste)
 10. 23 av 42 Bøker omtalt. (Mål 100%)

Dette har jeg lest.
--------------------
 • 4 lydbøker + 5 papirbøker
 • 3 kvinner. 6 menn.
 • 6 bøker lånt på biblioteket (alle lydbøkene).
 • 2 kjøpt på nett
 • 1 bookcrossingbok
 • 3 lest på engelsk. 6 på norsk
 • Representerte land: USA, Sverige, Norge, Finland, Nederland
 • 3 krim
 • 3 nye forfattere 


Et kryss for Connelly og that's it.
Leste også denne gangen flere menn enn kvinner, flere papirbøker enn lydbøker og ingen dikt eller novellesamlinger  - men den russiske Støvler Fulle av Varm Vodka er påbegynt og halvlest. Det samme gjelder Trainspotting - fremdeles. Ingen av disse fikk være med på ferie
, som betyr at de blir liggende enda en måned.

Yep jeg er på ferie  ( i California)
Slik ser vi ut på vei til Disneyland:
Bøkene som fikk være med:
The Secret History - Donna Tartt  (halvlest)
Drømmefakultetet - Sara Stridsberg
My Estonia 1 - Justin Petrone
The Farewell Party - Milan Kundera
Trunk Music - Michael Connelly
Glemt igjen hjemme: Insurgent - Veronica Roth

Jeg skal selvfølglig lese alle  + eventuelle nyinnkjøp.
Fikk fryktelig lyst på An American Heiress igår
+ omstridte 50 Shades of Grey.
Noen som har lest førstenevnte?

Joggende reisebrev kommer etterhvert.
Imorgen er det 4.juli og nasjonaldag.
Vi skal spise og svømme - hele dagen.22 kommentarer:

 1. Aner jeg en negativ holdning til en av verdens mest spennende bøker? Jeg slukte de 600 og "ett eller annet"-sidene som var i min engelske utgave og var veldig lei meg for at det ikke var 600 til da jeg ble ferdig med boken. Kan ikke si sikkert at jeg vil være like begeistret to år senere, men jeg regner med det ikke er usannsynlig.

  Anbefaler du Theorin sin? Jeg har kun lest Gerlof-serien, men har snust litt på psyko-boken.

  Kos deg på ferie! Jeg er bare litt misunnelig. Og med "bare litt" mener jeg "veldig".

  SvarSlett
  Svar
  1. Faktisk ikke -)
   Skal innrømme at jeg synes Tartt er bittelitt omstendelig til tider, men har så langt kost meg igjennom alle 362 sidene. Lureri kommer av at jeg sikkert hadde vegret meg litt for å starte hadde jeg visst hvor lang den var = mursteinsangst. Min utgave (courtesy Line) ser ut som ei helt uskyldig 300s bok - helt til du begynner å bla - men jeg er dypt inne i historien og både spent og nysgjerrig på utfallet, så kort oppsummert kan man si at jeg har kommet over det.

   Sankta Psyko var ok. Ikke så skummel som jeg ble forespeilet, men småruslende ekkel med et snev av langtekkelighet.
   (ok nå slettet jeg nettopp et avsnitt som jeg prøvde å gjøre kryptisk men som sikkert uansett ville ødelagt for deg - så derfor sier jeg ikke mer - bortsett fra jeg tror jeg foretrekker Gerlof.

   Misunnelse er bra
   (jeg er misunnelse på hunden din)

   Slett
 2. Kos dere på 4 juli, vi og har lest mye, både papir og lydbøker. I overmorgen drar vi til hjemlandet, litt trist for vi har hatt det så fint og det har vært så godt og varmt. Rossen er litt bekymret for deg, han har lest på yr at det er snakk om over 40 grader der du er, og da er det varmt. Flott at vi kan følge deg her, hils Penny og gi resten en klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal dere hjem allerede, hvor tida flyr.
   Rossen har forresten all grunn til å være bekymret for meg - varme er ikke for meg. Måtte starte 5 for å komme gjennom skarve 6km, og sola kom opp. Vil bare stå i butikkkø hele dagen, eneste plassen det er luft.

   Slett
 3. Wow, drar dere alltid på ferie til USA? Ser for meg at det er kjempekult å jogge der - med caps og svettebånd og masse folk som roper hvor awesome du er. Er det sånn? Og så en gigamega milkshake etterpå?

  Kos deg! Gleder meg til joggerapport :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nehei - vi ferierer også i Trøndelag.
   Bortsett fra varmen er det kjempekult å jogge, men uansett hvor tidlig man står opp, 4 eller 5 om morgenen. Subbes det rundt kvartalet. Vi løper rundt en park, ca 3km rundt, og etterpå er jeg like stiv i nakken som i beina av den høflige hilsingen man føler seg forpliktet til. Lurer på om jeg skal satse påe europeisk og uhøflig neste gang. Alle størrelser, fart og påkledning (- litt som jeg innbiller meg det må være å løpe i Oslo - bortsett fra at alle er raske, muskuløse og bedekket av adidas.)

   Også er det FLATT, ikke en bakke så langt øyet kan se. Men foreløpig er det ingen som har ropt awsome etter meg - tror det må være en bostonting -))

   Slett
 4. God ferie:-)

  Jeg er glad du likte Sommerhus med svømmebasseng og Fire, selv om Bitterblue er tusenganger bedre:-)Kjenner at om jeg leser noe mer rosenden om den blomsterboka nå så blir jeg nesten litt kvalm. Alltid bra med litt nyanser, det vil Ingalill input. Jeg skal uansett holde meg unna (sier jeg nå, men man vet jo aldri!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis Bitterblue er 1000 dager bedre enn både Sommerhuset og Fire - tilsammen, sier det seg selv at den må kjøpes inn NÅ. Alle bokhandlere er nedlagt på bygda - må inn til større by for slik luksus, men de har noen bokrader på de fleste senter/kjedebutikene - twilight, harry potter og slikt
   - men ingen Bitterblue??
   Hmm, tror jeg må overbevise meg selv om at det ikke-er compulsive obsessivt og strengt forbudt og netthandle når man er på ferie.

   God sommer til deg også.
   (pst, jeg skulle heller aldri lese om Blomstene)

   Slett
 5. Mange spennende bøker :-)

  Håoer du forteller hva du syns om The Farewell Party av Kundera...jeg har lest mye av ham men ikke den.. Noen av bøkene hans er så herlige, mens andre er so-so.
  Amerika, så topp! Ha en fantastisk ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke lest så mange Kundera, men de jeg har lest har vært enten eller, akkurat som du beskriver. Noen ganger blir han for vanskelig og innviklet for meg.
   Farewell Party ser ut til å være en tynn liten sak, mm sidene er liket tynne som i Tartt og den er på hemmelige 800s.

   God ferie til deg også!
   Har lurelest på yr/storm og det ser da ut som norskesola skinner over hele landet?

   Slett
 6. Ser ut til at juni var en god måned :-) Kos deg i USA!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk og visaversa!
   Juni var effektiv
   og jeg koser meg, faktisk får jeg lest også, og da koser jeg meg selvfølgelig enda mer.
   (hver gang resten setter seg ned foran tv-en sniker jeg meg avsted)

   Slett
 7. Så fin oppsummering:)
  Jeg stiller meg i misunnelseskøen, Disneyland, California, så herlig!:) Kos dere masse!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk!
   Alle i familien (uten meg) digger varmegrader så da sier det seg selv
   at vi har det koselig -)
   (sa hun mens hun slurpet i seg smeltet M&Ms)

   Slett
 8. Du kan si hva du vil, men det høres fortsatt herrrrrlig ut over there. Jeg er dypt misunnelig, på både ferietur og tallene i juniregnskapet ditt. Jeg skal begynne på Tartt til uken, må bare lese ferdig Houellebecq først. Han anbefales hvis du ønsker å fortsette i det misantropiske sporet. Apropos: Jeg gleder meg fortsatt til samlemisantropiinnlegg, for du har vel ikke glemt at du må skrive et sånt??

  Fortsatt god ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heihei og beklager sene tilbakemeldinger. Tror dette må være dette lengste jeg har holdt meg unna nett/blogg på år. (bare litt lurelesing innimellom). Nå derimot føler jeg ord og drama presse seg på, så jeg må få sneket meg unna og ta en oppdatering iløpet av dagen. (Bare trening, så ikke hold pusten).

   Houellebecq er notert, føler meg allerede flink og smart bare ved tanken.
   Håper sola skinner i nord.
   Her er det ventet nærmere 45+ idag.
   (jeg sitter inne i et hus der vi kriger om air condition. Jeg vil ha norsk kjellertemperatur - de vil spare penger.
   Har du hørt på maken -))

   Slett
 9. Vi holder oss oppdatert, her er det bare regn, regn og atter regn. Ønsker oss tilbake til solfylte Spania igjen. Kos dere videre

  SvarSlett
  Svar
  1. Så et bilde av en syklende ross i ny flashy skjorte på facebook. (8ks facebook).
   Så også et bilde av en plastret liten sykkelulykke. Du får hilse begge å si at de må være forsiktige
   Regn er bra for sjela.

   Slett
 10. Sykkelskjorta til Rossen ble kjøpt i fjor, Asken syklet ut i skogen fordi tre store syklister syklet han nesten ned. Har tastet med Tupsi i dag, og vi ble skremt. Ber deg vær forsiktig, allt snuskelusk trives i varmen, og Rossen er lettere hysterisk her. Ønsker deg god bedring og husk. vi tenker på deg og er gla i deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Snuskeluset er på retrett og den etterlyste oppdatering er nå skrevet.
   Si til rossen at jeg nekter å tro på han kompisen med tannpirkern og amputasjon.

   Slett
 11. Ja men det funker mye bedre nå med nedlasting av siden din. HURRARAAAAA!

  Akkurat ferdig med Fire jeg. Det var superromantisk og fin. Har bestilt Bitterblue. Klar som et egg!

  SvarSlett
 12. YESS, det var gode nyheter.
  Var redd for at jeg måtte renske margene helt.

  Gleder meg også vilt til Bitterblue.

  SvarSlett