onsdag 30. november 2011

DAGENS TRENING (nok ei oppsummering)

Forrige onsdag. 8k mente bestemt dette var en alpakka. Jeg er enig, basert på intet annet enn at det er hverken sau eller lama. Overrasket over det nysgjerrige uttrykket, minnet egentlig mer om ei geit. Ullkongen.


Confessions of a sofaholic

Det er mørkt, forblåst og 4 dagers siden siste tur.
Bortsett fra en fivefinger halvtime på mølla, søndag.
Høyt oppe under solen, etasje 35 eller noe på OsloPlaza. Det hemmelige treningsrommet. 2 heiser, låste dører, vindeltrapper med ganger som minnet mer om østblokkpensjonat enn plazapenthouse. De hadde 2 møller + ellipse og flere svettende menn, som ikke tørket av apparatene etter seg. Bad form. På den positive side landet ingen av disse uhygeniske på hælen. Good form. Den ene sprang faktisk så høyt på tå, at jeg tror det begynte å svi i leggene til samtlige oppmøtte.


Jeg skulle egentlig skrive denne oppsummeringen igår, etter jeg kom hjem fra langtur. Kom meg aldri over dørstokken og havnet i sofaen med bok og pepperkakeboks - det er jo snart jul. PlanB var å sitte på med 8k idag å bli sluppet av ca 20km hjemmefra.
Meen
8k er dratt og her sitter jeg fremdeles.

BeritBlåst holdt meg våken i hele natt og jeg har spist for mye kalkun.
Tanken på å løpe 20 i storm fristet ikke. Kunne jo ha sittet på til Spenst og tatt mølla, men jeg var for trøtt, lat, mett, slapp og tiltaksløs. Hvorfor skal det være så vanskelig?
I morgen er det desember. Bar asfalt og plussgrader.
Burde ikke være noe å tenke på - en hel bonusmåned.


Forrige uke gikk det bedre.

Brua rett ved Eidsvollbygningen. Like før vi snur inn i medvinden.

Onsdag 23.nov
Eidsvoll/Råholt, 8,6km, (6,14/km)
Sur vind og yr. Vi startet på Coop og snudde ved Eidsvollbygningen. Kraftig medvind hele veien tilbake. Bakkene har aldri vært lettere og jeg hadde snitt fart over 12, de siste 600m. Det var flatt og hellende og medvinden har skylda - men flyfølelse er magi uansett.
Alt jeg vil si om de første 4 er at jeg stoppet 1 gang. pr km. Beina nektet å samarbeide. Men som sagt til det kjedsommelige
- de første 3 er oppvarming. Utropstegn.


Ekstrapluss: Opplyst gangsti hele veien
så her kan man til og med løpe om kvelden
(hvis man tør)

Tilbake i jordbærløypa. Strålende vårsol. En time senere famlet jeg i mørket. Eneste lys kommer fra huset, langt der oppe.

Fredag 25.nov
Jordbærløypa 12,1km (6,16/km)
Hunden bjeffet, men spiste bestikkelsesservelaten. Bør vel trappe opp hyppigheten for at den skal huske meg fra gang til gang, men vil jo ikke drive jordbærnaboene til vanvidd heller. Vi er en gjeng einstøinger i dalen. Trå meg ikke for nære. Piggtrådgjerde. (yo)
Igjen tok det 4km før jeg kom igang. Stoppet for hunden, for leggen, for blæra og klesjusteringer. Hadde jeg ikke også stoppet klokka hadde tiden vært nærmere 10min/km.
Minus: Stiv i legger og hofter, men ellers greit.

Søndag 27.nov
4km fivefingerjogg på mølle.
Denne økta ble nevnt innledningsvis - men jeg kan jo legge til at jeg spiste ENORM middag kvelden før. DIGER hotellfrokost - og selv om jeg var moden og voksen på bytur, setter det spor. Er jo vant til å legge meg klokka 10.
Positivt: Tyngste ff økta yet
, men den var tung pga andre årsaker enn legg og fotbuer. Framskritt.


Nå? Skal jeg umiddelbart iføre meg joggeutsyr. Et plagg av gangen så psyken mister tråden. Så skal jeg late som jeg går med søpla. Og når jeg først befinner meg der oppe i blåsten i løpeutstyr, kan det alltids hende jeg tar en tur.
Smartemarte., kanskje lar jeg meg lure.

5 kommentarer:

 1. Det er en alpakka! Det vet jeg bestemt, for på søndag sto to slike på et fortau i tykkeste Frogner. Veldig søte, faktisk!

  SvarSlett
 2. Good. Da tar jeg med saks på neste tur. Hva gjorde de på fortauet, rømt eller tur i bånd?

  (enig i at de var uforståelig søte)

  SvarSlett
 3. De reklamerte for rådyr (men sikkert varm) alpakkaull. Det beste var egentlig ikke alpakkaene, men at det også ble servert sjokolade.

  SvarSlett
 4. Jeg håper at du bare gikk med søpla, jogging kan ikke være sunt i storm. Pepperkaker er mye sunnere, for man må venne kroppen gradvis til høytidens matorgier slik at man ikke forspiser seg. Hilsen doktor Line.

  SvarSlett
 5. Astrid: Kan ikke tenke meg noe bedre enn varm alpakka og sjokolade -)

  Line: Kvakksalver!
  Svaret er Ja Takk, Alt
  , både pepperkaker, søppel og joggetur. Subbelunt teller mest.

  SvarSlett