torsdag 8. september 2016

2016: BOKBLOGGERTREFF, BOKBLOGGERPRIS, BOKHØST

Bokbloggtreff i strålende sol. Denne gangen på Litteraturhuset.  Takk for alltid like morsomt samvær til kjente, og ekstra juhuuu, til de nye fjes. Rekruttering ruler!


Lørdag 03.sept
Bokbloggertreffet 2016
Bokbloggerprisen 2015
, langweekend i hovedstaden, med boklesere, bokbloggere, bokselgere og bokskrivere
, nydelig vær, stimulerende selskap og spennende prisutdeling
, klisjeen tro burde det her også stå - god mat -
, kommer tilbake til maten

Husker dere treffene i 2012 - og 2013 og 2014?
Da eteren var full av overstrømmende bokbloggere som hadde vært på treff?
Jeg har lett med lykt og googlet med lupe, men alt jeg har klart å finne fra årets treff er 2 innlegg. Tulleruska - og Mari.

Er vi blitt så blaserte og vant til hverandre?

Begge 2 hadde det hyggelig og gleder seg til neste år.
Begge forteller om hvem som vant Bokbloggerprisen 2016
Havboka - Morten A.Strøksnes  (Åpen Klasse)
Slik skal vi velge våre ofre  -  Bjørn Vatne  (Årets Roman)
Jeg er fornøyd og ga poeng til begge.
Jeg gleder meg også til neste år.

Off my chest:
Men først er det et par punkter vi må diskutere.
Hvor er de andre blogginnleggene? Sitter alle og leser/anmelder?
Hvilken norske 2016bøker bør man lese?
Maten og Kjønn(et) og Kjolene?

Den første er det ikke så mye og si om.
Blogg mer.  Sladder og treffdetaljer...Nei, til restauranter som får knekkebrødpakken i veska til å virker mer fristende enn menyen.Matblogging
Vi må seriøst snakke om maten.
Glem bøkene. Matvalget er alfa omega.
Ikke opptatt av mat?  Scroll 50 avsnitt.

Det er ingen hemmelighet at jeg allerede boikotter Politiker'n, (en lang historie om kaffepåfyll spesielt interesserte kan lete opp på instagram). Men man er da voksen og begrenser sine klager til festlig lag og sosiale media. Jeg tok ansvar, spiste på Elias, der eple/pastinakksuppa var nydelig og ingen brydde seg om mine bestillingsnykker.

Nå må jeg dessverre også legge Lorry til boikottlista.
For makan til sær, vimsete og streng kelnergjerning har jeg ikke vært borti. Til nød kan jeg forstå at man må begrense rettutvalget (4) hvis det er store reserveringsgrupper (20+), men å være så rigid at de 4 siste (ink.meg) som dukket opp, fordi det var kø på do (meg), måtte ta til takke med den retten som ble igjen, fikk meg nesten til å snu i døra.

Lammeskank eller pulledpork. No way Jose.
Alt jeg ville ha var en chevresalat, var det så vanskelig?

De glemte også bort vinglasset mitt.

 Too Little Too Late
Selv om det ordnet seg og vi på endene av bordet kunne bestille ørret, uten potetstappe og smørbad men med salat (meg), var det så lite mat at vi ble sittende og spise av kriselageret resten av kvelden  (nøtter og knekkebrød).  Fisken var god, men jeg la meg sulten og  kommer aldri tilbake.

Dyrt var det også. Et glass chilinøtter kostet 42kr.
, nb, 2 sorter nøtter pr. 225 sorter øl.

Matpluss:  Alltid like gode.
Hotwings på Royal Gastropub (Østbanen) på søndagens Tvangslesekafe.


Ekstraordinær tvangslesing på Østbanen, før hotwingsspising, kun 40s lest, men boka var ikke allverden, Birgit Alms Endelig Skal Vi Le, om nav, norsk fattigdom med enslig mor som hovedperson.Å gå seg vill i sterotypier
Jeg skrev ordet vagina 700 ganger i forrige innlegg
, føler meg dermed programforpliktet til kjønnsprat.

Som nevnt både fra komiteens innledning, fra begge vinnerne, og også i flere blogginnlegg og selvironiske sammenhenger, påstås det at bokbloggere er kvinner som kun leser bøker av kvinner og stemmer fram korte nynorske bøker av kvinner til bokbloggerprisen.

Tenke seg til da at det var 2 menn som vant.
2 menn som også hadde gjort seg noen tanker om dette, og fant det påfallende nok til at de synes de måtte nevne det. De hadde tross alt et rom dominert av lesekvinner foran seg.

Vatne nevnte det meget ladete ordet, løkkeskriftromaner. Han mente det vel, men, sukk, og det plager meg å måtte gjenta, han sa, noe ala, ikke ordrett - at før nominasjon hadde han aldri lest bokblogger, men ble overrasket over hvor store forskjeller det var, ikke alle damer leste løkkeskriftromaner, eller kanskje han mente skrev løkkeskriftblogg. Uansett, fordommene var på plass, før han undersøkte, og fordommene satt etter han var ferdig. Hvorfor i alle dager skulle alle bokblogger skrive dårlig likt, eller om løkkeskriftromaner, og hvorfor er løkkeskriftromaner ikke et kjennetegn på dårlige forfattere, men et stikk til et rykte om kvinners lesesmak.

Strøksnes gjorde et poeng av at bokbloggprisseieren viste at kvinner også leste boka hans, som betydde at stempelet av Havboka som macho/mannebok var feil. Akk Morten, du er min helt, men so so wrong.

Alt du trenger er et sveip ned div. kommentarfelt, og du vil se den grimme sannhet.
Bokbloggere (hvis man skal generalisere ut fra mitt kommentarfelt) leser Havboka nettopp fordi den er macho, fordi Morten er, framstår som, macho. Vi (jeg) vil se han i våtdrakt og den største frykten er at hans nye status som far skal lenke han til dillekrimskriving i garasjen og hindre nye machoreiser og bøker.

Vi (jeg) leste Havboka fordi Morten hadde skrevet den, fordi han var så barsk i Mexico, og så ble vi opptatt av vann underveis og så anbefalte vi den til andre og sa den var vakker om havet. Og kanskje gjør det oss like fordomsfulle som Vatne og løkkeskrifta, som Morten, som hevdet at Havboka var damebok fordi havet var kvinnelig, ala, (fremdeles ikke ordrett).

Such complicated weaves.


Elisabeth stiller Morten de vanskeligste spørsmålene om Havboka.


De sa selvfølgelig mye annet også.
Eminent bokbadet av Silje og Elisabeth
, men det kan du forhåpentligvis lese et annet sted
, for nå som jeg har sparket forventer jeg referataction
, med innfelte bokhøsttips.
, inntil videre, den offisielle bokbloggbloggen 


Jeg sliter med bokhøsten og trenger all den hjelp jeg kan få.
Foreløpig har jeg kun lest ei eneste norsk 2016bok jeg under tvil kan anbefale til andre.
Olav Starheimsæters Lystslott, ei novellesamling med rød tråd i et sexforum.

Har nettopp begynt på Eneste (Fagerlund) og det alt jeg vet så langt er at jeg skal høre Renberg, samt lese Hjorth og Fosnes Hansen, ellers er jeg i eBokBibs vold, noe som i god bokbloggprisånd favoriseres de korte bøkene. Det er limits til hvor langt og lenge jeg kan lese på telefon/brett.

Forresten jeg vi, vant quizzen
, jeg valgte meg ei Espedalbok, den som skal lære meg å leve et vilt og poetisk liv
, skammer, skjems og grems, men jeg har glemt finkjolene
, you?? 

Hjertelig hilsen, mitt nye, cashklingende alterego
- Bæssmora til Michelle

54 kommentarer:

 1. Ah, først: Jeg leste halve Lystslott på eBokBib, men gikk lei og droppa å lese resten. Litt artig til å begynne med , men altsÅ avbrutt. (Uenig i smaken igjen, men det betyr ikke alltid, jfr Strøksnes, Strindberg og Vatne.)

  Ang Bokbloggertreffet, så har jeg faktisk tenkt å skive innlegg hver dag siden søndag, men jeg har bare ikke hatt tid eller ork. I går tvangsblogget jeg om Veien ved Boolavaun før den gikk i glemmeboka. Jeg tippet rett på initialene A.E- på quizen fordi jeg nettop hadde lest den boka. Ikke så værst, selv om vi ikke vant. Men vi vant nok (nok som i mye nok), siden vi fik velge bøker som nr. to.

  Nøtter og knekkebrød, ja, hva skulle du gjort uten min store sekk? ;) Damen med sekk og uten kjole.
  Hvor ble der av alle kjolene i år, godt spørsmål.

  Ellers synes jeg Morten Strøksnes glimtet til med en ny side med utsagnet om at havet faktisk var feminint hvis man skulle sette noe kjønn på det. Har tenkt mye på det. Har han studert drømmetyding og Jung?
  For det har jeg, og havet er et kollektivt feminint symbol, om det ubevisste, om følelser-
  Og hva er ikke hav og vann annet enn det vi blir født inn i? Livmoren- der vi svømmer rundt, vokser fra embryet til et menneske.
  Ja, sånn kunne vi fortsatt å snakke.
  Men jeg er jeg er enig med deg i at (vi) Jeg liker MachoMorten som drar på eventyr i Sierra Madre og andre skumle steder.
  Jeg husker godt at han sa at da han som guttunge så Odd Karsten Tvedt på nyhetene mens kuleregnet haglet rundt ham, så ble drømmen om et annet liv enn gruvearbeider i Kirkenes født.
  Takk for det, Odd Karsten Tveit, at du dro ut og ble en inspirator for en av våre fremste forfattere i sin genre.:)

  So, resten får jeg komme tilbake til i eget innlegg, etterhvert, før det blir for sent og uaktuelt.

  Leser nå: Espedals Året- ganske spesiell, prosadikt på en måte, og kjent stoff som han har tatt opp før.

  Skal lese: Houm, Hjorth, Øyehaug, Fosnes Hansen, Løkås, Lillegraven, Ragde, og et par til fra Tiden bl.a. Blir sikker flere. Men har nå mest lyst å lese kirm, mer John Hart og Cilla og Rolf Borjlind.
  Får lese en norsk, en krim, en annen utenlandsk, en klassiker osv


  SvarSlett
  Svar
  1. (Kunzelmann Kunzelmann)

   Godt innlegg er på vei, kan passe seg med litt mer nyansert rapportering fra noen som ikke er like opptatt av mat og kjønn. Det var strengt talt mer interessante ting som foregikk. Hvor mange greide Karin Fossum spørsmålene, feks? Og var ikke bokbadene ekstra gode iår. Komiteapplaus.

   Det er godt Morten nevnte Tveit og kuleregnet, for ellers kunne dette kjapt vært enden på dametekke hans, og med dametekke, mener jeg her, selvfølgelig, damer, som vil lese bøkene hans... skummelt farvann dette med kvinnelig hav og skvulpende bølger. Plutselig er man på flo, fjære og mensen, som igjen leder til månefaser, luna og astrologi. Plutselig. Før man aner ordet av det. Kanskje kunne det blitt den beste yet, Morte reisende i tarotkort.

   Øyehaug og Løkås glemte jeg å nevne i innlegget. Ragde har jeg lyst til å lese men må da lese de 3 første, og det skjer ikke i høst. Mm jeg finner de på storytel, da er den en liten sjanse. Synd for, som Marianne sier, hun kunne blitt strålende på treff.

   (Takk for nøttene)

   Slett
  2. Ja du du tror jeg husker hvor mange som husket Karin Fossums første krim om Konrad Sejer? Vanskelig den, gitt, i et såå langt forfatterskap med så mange like titler. Sikkert bare ei gruppe som greide det. Tipper.
   Ikke godt å si hva som skjer med Mortens dametekke, når menn blir fedre/kvinenr blir mødre blir de alltid litt bløtere og vurderer risiko på en annen måte, tipper Morten aldri hadde dratt til Ciudad Juarez og de skule grensetraktene i Sierra Madre med en liten pjokk hjemme. Bra at noen venter med å få avkom, egentlig..
   Men små fisketurer innaskjærs kan vi sikkert enda få.

   (fy hvis alt hadde utartet seg til mensen fra havet, glad jeg er ferdig med den skiten, den forsvant med min livmoder for noen år siden under narkose og morfin)

   Tenker jeg skal blogge om treffet mellom gullrekkeinnslag nå straks.. Egentlig rart ja at ikke flere har blogget. Skam på seg, er man blogger eller ikke, liksom?

   (takk for nøtter du også, pistasjeblandingen var god)

   (2, Kunzelmann , hvorfor brakte du dem på banen nå som jeg har levd så lenge under glemselens slør?)

   Slett
  3. Jeg kommer aldri forstå din aversjon mot kunzelmann og tellemarck.

   Vi kunne ingenting om Karin Fossum, selv om Evas Øye er den eneste Fossum jeg har lest.

   Slett
  4. Og Eva's Øye er den eneste halve Fossum jeg har lest, og ENDA klarte vi to ikke å sette svaret på lappen!!! Skamme oss!!! (men vi vant jo likevel, så det var vel ikke vits å briljere?? MOHAHA -)

   Slett
  5. Ja, sånn kan det går. Jeg har lest alle krimbøkene til Fossum, men husket ikke Evas øye. Så lenge siden den kom..

   Jeg likte mye med Kunzelmann, men kommer meg bare ikke helt gjennom den...Tellemarch derimot fenget ikke, der og da.

   Slett
  6. Marianne: Nei, herregud, kunne blitt sjalusidrama av den aller avorligste bokslengingssorten. Vi gjorde nok helt rett da vi lot noen av spørsmålene stå blanke. Taktikk er viktigst.

   Anita: Fossum eller Lindell?

   Slett
 2. Svar
  1. Toern er best, synes jeg.:)

   Slett
  2. Treern er ihvertfall dårligst!

   (fasiten: 5, 2, 6, 4, 1, 3. Enern kunne vært bedre enn firern hvis det ikke var for første halvpart)

   Slett
 3. Enig i treig og ikke spesielt god service verken på Politikern eller Lorry. Litteraturhuset hadde derimot en veldig hyggelig (svensk) servitør. Når det gjelder mat kan jeg jo igjen skryte av hotellet (Savoy) mitt som har inkludert kveldsmat, så maten på Politikern kan jeg ikke si noe om, men det tok sin tid å få bestilt øl også. Hotwingsene på søndagen var gode, men litt grisete, spesielt når folk flyr rundt og tar bilder mens du spiser.

  Jeg hadde kjole, så da får vi si at jeg har gjort mitt, for tviler på at det kommer blogginnlegg fra treffet, men håper også noen andre tar ansvar.

  Gleder meg til retningen bloggen din kommer til å ta nå med ditt nye nick. Ingeniørfrue er desverre tatt, så må gå litt i tenkeboksen på min nye profil.

  SvarSlett
  Svar
  1. (Hva med skjærgårsseilern?)

   Jeg kan berolige deg med at du spiste hotwings på en særdeles dannet måte, griseriet begynte først når jeg fikk min porsjon. Heldigvis var fotograferinga da over. Ingen tilfeldighet.

   Slett
 4. Altså: Det viktigste først, takk for at du atter bringer VÅTDRAKTA på banen. JA!

  Det minst viktige, men som stadig surrer rundt i bevisstheten min. Selve svaret. Mitt svar er, etter nøye betenksomhet. Om og men og hvis atte og slikt. Svaret er Roar.

  - Ellers: Det Anita skriver. Om Havboka og intervjuet og havet. *sukk*

  Hilsen duskedame uten dusker

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, fikk en god latter der, nesten ei uke tok det og komme opp med det navnet, så langt er det kun ei, som har svart anderledes.

   Ang. våtdrakten, like greit at jeg ble sensurert, sikkert ikke riktig fokus under bokbad -))

   Slett
 5. Takk for aat du skriver innlegg fra bokbloggertreffet. Det hjelper godt for meg som prioriterte hjemmehelg. Men du bæssmor? En til bæssmoropplevelse? Hadde nesten glemt den unge gutten som mente at vi var på feil plass, men er veldig nysgjerrig på om det har dukka opp flere slike kommentarer. For jeg syns du ser veldig ung og fresh og trent ut, så det så! I høst skal jeg lese; Fosnes Hansen, Hjorth, og masse bøker fra Finnmark. Og pensum. Hvordan blir det med deg neste helg? Rødvin og kos på fredag eller pasta og vann?

  SvarSlett
  Svar
  1. (hm.. er det er denne GILF-greia kommer fra? Moshonista)

   Slett
  2. (Anita: alle med barn over 20 er by default GILF, grandbabier or not)

   (Solgunn: Alle med barn i befruktningsdyktig alder kan være Bæssmor, eller hvis det høres for gammelt ut, hva med Gammeltanta til MIchelle?, den unge gutten fra kebabgata kan du lese om i det forrige innlegget)

   Jeg har store forventninger til årets Hjorth, de siste 2 har vært ok, jeg har likt, men vet hun kan bedre. Fosnes Hansen selvfølgelig, mannen er pompøs, men bøkene gode. Får se om jeg lar meg friste av noen av Finmarkbøkene dine.

   Det blir vann og knekkebrød, helt fram til torsdag, er jeg ikke kurert innen, blir det rødvin og sutring. Optimistisk til siste sekund. Det blir ikke verdensrekord, og sannsynligvis verste tid ever, må bare slutte å tenke på tid. Ikke meldt meg på ennå. Venter noen dager til. Resten av familien skal uansett løpe, så jeg blir ihvertfall med på tur.

   (Ung og fresh og trent du lizm, du høre vel kebabgutten??)   Slett
 6. Det river i hjerterota og lese om treffet, for jeg skulle så inderlig gjerne ha vært der. Er opptatt av mat og sånt, så den delen gikk rett hjem hos meg, men hva med løpingen da? du er liksom et av mine forbilder for å blåse støv av joggeskoene :) Sier som deg, ja til mer sladder fra treffet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du burde vært der, the more the morsommere. Pulled pork eller lammeskank?

   Når det gjelder løpinga, har jeg jo (du har vel fulgt med) vært kneskadet hele august, og er det vel ennå, selv om jeg er bedre. Bedre fordi jeg ikke har løpt så mye. Derfor ingen løping på treff, og går også litt stille i gangene ang. Oslo Maraton neste uke. Ikke så mye å rope høyt om, mer på det stadiet at det blir fest bare jeg stiller til start, og olympiade hvis jeg kommer til mål -)

   Håper sladreinnleggene kommer som perler nå, spesielt vil jeg høre om all sjalusimumlinga da vi vant quizzen og fikk velge først..

   Slett
 7. Jeg fulgte tradisjonen med kjole :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dere må minne oss på det neste år, Silje. ;) Kjoleoppfordring. Hvordan huske å pakke den ned i kofferten ellers?

   Slett
  2. Silje: Du har alltid finest kjole, sånn er det bare.

   Anita: Jeg tror det var kjoler overalt, jeg har bare glemt de.

   Slett
  3. Og jeg så dem ikke, så jeg trodde deg..

   Slett
  4. Sikkert.

   Nytt boktips, som jeg har glemt: Nina Lykkes Nei og atter nei. Hun skriver knallbra. Jeg leste den forrige romanen hennes. Og for denne nye har hun igjen fått knallgode kritikker. Er redd denne boka går under bloggeradaren hvis jeg ikke roper den ut.. jeg skal lese den, håper andre vil lese den..

   Slett
  5. Det er denne jeg har blandet sammen med Biter av Lykke, som jeg fant ut ikke var for meg. Notert!

   Slett
 8. Jeg hadde kjole med! Gjelder det? Var redd for å ta den på lørdagen siden vi skulle være laaaangt fra hotellet mitt, og utover natta der ville det vel blitt litt koldt på eldre damers bare legger? OK - jeg dropper unnskyldningen. Kjolen var med, frem og tilbake i kofferten, så langt kom den.. Men neste år - DA! Man må ha progresjon må vite, første gang jeg har med kjole...
  Ellers, strålende fornøyd med Bokbloggertreff og -pris. En usannsynlig fornøyelig gjeng, og med flere for meg nye ansikt. Det er GØY!
  Forresten jeg - vi - vant quiz'en ja! Bare det er verd et blogginnlegg i seg selv! Sitter imidlertid i Bangkok på besøk hos noen venner, og har ikke akkurat samvittighet til å grave meg inn på rommet og skrive om treffet. Ennå.
  Chillinøttene var dyre, pulled pork var i bestefall tjah, ølen var imidlertid god og selskapet superb.
  Men, alvorlig talt...Roar?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjole med, teller ikke like mye som kjole på. Får ikke premie for good intentions på bokbloggtreff, der er det kun synlige blonder som teller. Touchable frills = fløyelsfriller?, det må vel være verre enn gilfs?

   Typisk deg å reise helt til Bangkok for å drikke kaffe, Kardashian - avd - Stavanger. Skynd deg tilbake nå så du rekker Kapittel. Jeg er såå spent på Madame Nielsen irl.

   Slett
  2. Lander tirsdag, Kapittel starter onsdag. Man kjenner da sine preferanser og er bevisst sitt ansvar! :-)

   Slett
 9. Da har jeg også blogget om treffet, om det jeg var med på, ikke like mye som deg :)

  Men jeg syntes det ble bra, bra lokale, fine forfattere og nydelige bloggere, kan ikke bli bedre enn det! Godt referat.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat i tide til morgenkaffen. Straks den er ferdig blir det søndagsreferater fra treff. Kaffe og brente mandler. Løp forresten på mølle igår. Det gikk sånn passe, har plutselig fått masse tilleggsgreier sikkert pga snål løping, når jeg prøver å ikke belaste kneet. Igår var magesjauen og venstreankel verre enn kneet. Man blir altså aldri ferdig med å syte.

   Hofta di? Tidsmålet?
   (Glemte å spørre om tiden på lørdag)

   Slett
  2. ps.. Inger Johanne (read about it ) har også blogget om treffet.

   Slett
  3. Jeg har lyst til å løpe bedre enn 53.21 som jeg gjorde på Sentrumsløpet :)

   Gikk 2.2 mil i dag på fjelltur, det var vondt, men det var nok fordi det var langt...

   Skal du løpe Tieren? Og hva satser du på som tid?

   :)

   Slett
  4. Under 53 går som en vind, uansett hva du sier er OM lettere og raskere enn Sentrumsløpet.

   Hadde du spurt meg om tid i juli hadde jeg sagt så langt ned mot 50 som mulig. Etter denne kneskitmåneden (har fremdeles ikke meldt meg på), er det hipp som happ om jeg kommer til mål. Skal være glad for å komme under timen, og kan like gjerne hende jeg må bryte etter 3km. Det kommer an på hvor tidlig nedoverbakkene kommer. Det lenger jeg kan løpe flatt det bedre blir det. Oppover er bad pga lost kondisjon, nedover pga kneet. Blir strålende fornøyd med alt mellom 60 og 55, men gråter ikke for 60+ heller. Iår reiser jeg til Oslo for middagen og selskapet.

   Du får løpe fort for oss begge!

   Slett
  5. Anita: Takk for tipset. Alle treffrapporter bejubles!

   Slett
  6. Vet ikke helt om jeg klarer bedre enn Sentrumsløpet, men skal satse alt :) Og når du sier at OM er lettere så stoler jeg mer på deg, du er tross alt en veteran.

   Blir spennende å lese om du blir med, håper det! Og noen ganger er det viktigst å gjennomføre, og greier du det med et kranglete kne så er det helt strålende :)

   Slett
  7. Kom nettopp hjem fra prøvejogg, fikk ikke engang mulig til å kjenne etter om kneet funket, for det var akuttmagetrøbbel hele veien, (har vært sånn siden lørdag), og jeg kunne knapt løpe. One thing or the other. Syt og syt. Får vente til imorgen å melde meg på.

   (Kanskje går du under 50??)

   Slett
  8. Uff da, er det ikke det ene så er det det andre...

   Jeg har nå etter helgen pådratt meg en kraftig forkjølelse. Er så sausa tett i nesa og kjenner det litt i halsen, men det var verre i går. Allikevel, dette passer veldig dårlig!! GRRRRRR :(

   Slett
  9. Snørr her også, i tillegg til at jeg nå også har fått tannpine. Gammeldameproblemene tårner seg opp. Knær, mage, tenner og snørr.
   Tiden går bare så altfor fort.

   (Har ennå ikke meldt meg på).

   Slett
  10. Har du meldt deg på? Og er formen bedre?

   Jeg er bedre i dag enn i går, men nesa er fremdeles ganske tett, det er kjedelig..., men skal hente startnummer i morgen, og satser på løp, så får tiden bli som den blir:/

   Slett
  11. Meldte meg på i siste liten igår, fikk plutselig vite at det var deadline for nettpåmelding. If not, ville jeg sikkert ventet til fredag kveld. Teit å betale så mye hvis alt går skeis. Skal til tannlegen idag så forhåpentligvis blir det problemet borte. Ikke så mye å gjøre med resten. Har man ikke løpt på 2mnd får man bare godta at det går som man går. Sjelden magic happens på startlinja.

   Lykke til til deg. Jeg spår 50blank. Lykke til til meg også. Mage/kne villing bør jeg klare å karre meg under timen.

   Slett
  12. Hvis jeg stiller er jeg glad jeg kommer under timen, jeg snufser og småhoster og svetter med ujevne mellomrom. Så vi får se.

   Blir spennende å høre hva du velger må gjøre også :)

   Slett
 10. Gøy å lese referat! Jeg planlegger å være mer aktivt med neste år, fikk lest litt for få av de nominerte bøkene i år.

  Skal ikke skryte på meg å ha lest så mange 2016 utgivelser så langt, men har sett meg ut flere som jeg tenker å lese. Nicolai Houms "Jane Ashlands gradvise forsvinning", "Arv og miljø" av Vigdis Hjorth, "Hennes løgnaktige ytre" av Selma Lønning Aarø, "Et hummerliv" av Erik Fosnes Hansen. Og kanskje den nye til Ragde og til Linnea Myhre.. Pluss en haug 1001-bøker selvfølgelig. Ingenting i veien med ambisjonene! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ambisjoner er grunnmuren -)
   Neste år starter nå. Nomineringsfristen går ut i januar så hver eneste en av oss er alle rede bakpå. Knappe 3mnd på å finne årets beste bøker.

   Selma hadde jeg glemt. Var bare sånn passe fornøyd med hennes forrige, onaniboka, men har jo likt henne godt før. Houm ser jeg flere skal lese, så gikk inn og reserverte på ebokbib, so many cant be wrong.

   Slett
 11. Kjekt å lese referatet fra enda et bokbloggertreff jeg ikke har vært på- neste år SKAL jeg.Jeg klarte rett og slett ikke å lese forrige helg eller om lørdagen fordi jeg så gjerne skulle vært der med dere - ja, hadde rett og slett vondt inni meg. Høres sikkert rart ut med tanke på at det er få av dere jeg har møtt IRL, men sånn er det fatt.Så neste år må jeg sørge for at det IKKE skjer. Men, er det virkelig slik at de begrenser matutvalget om man er en større gruppe som er ute og spiser? Aldri opplevd det før- og godt å vite hvor man IKKE skal gå ut å spise når man besøker hovedstaden!

  Når det gjelder prisvinnerne i år så er jeg sikkert den ene bloggeren som faktisk ikke stemte på Vatne- for i hodet mitt var hovedpersonen i boken en mann i 40 årene og det stemmer jo ikke med tanke på at de var ung når de møttes og det gikk ikke sååå lang tid før hun ble gravid.Likte boken men ikke nok til å stemme på den. Havboka har jeg ikke fått lest ennå så den kan jo være at jeg hadde stemt på - how knows.

  Når det gjelder bokhøsten så kan jeg tipse deg om: Syng meg vekk av Bror Hagemann, om du liker en mørk kjærlighetshistorie.

  SvarSlett
  Svar
  1. (Neste år må du bare ta deg sammen. Kan ikke holde på slik år etter år.)

   Jeg regner med begrensingen på retter er fordi de vil at alle skal få maten samtidig, det er ihvertfall det jeg ble fortalt. Det er greit det, men det må gå an med unntak. Da noen (Mari?) spurte om skalldyr måtte de forsikre seg om at det var allergi før de undersøkte og gjorde unntak. Veldig sært!!

   Vatne var ikke mitt førstevalg heller (andreplassen), synes den falt sammen mot slutten, men interessant tema. Havboka bør du få lest, pensumbok.

   Bror er notert. Den eneste boka jeg har vet bestemt jeg IKKE skal lese i år er den svenske om hun som var gravid og døde i leukemi(malmquist).

   Slett
 12. Jeg satt klar med oppdateringsknappen hele 05.09.

  Leste dette med en gang det ble lagt ut, men fikk så vondt inni meg når jeg leste om Strøksnes og machohav. Dette ville jo virkelig vært året mitt. Jeg vil bare ha fnist og ikke klart å fått signert en eneste bok og kanskje besvimt, og helt uten tvil bekrefte mange av Strøksnes fordommer - så kanskje det er lik så greit at jeg ble hjemme. Vatne vet jeg ikke hvem er, og jeg bryr meg ikke heller.

  Husker i fjor når jeg satt og sa at alt jeg viste om bokhøsten 15 var at Morten Strøksnes skulle skrive en bok om havet, og at det var alt jeg trengte å vite. Akk.

  (Ja, jeg vet at jeg valgte å være hjemme selv, og syns forøvrig jeg så at hun andre som avstod grunnet preggy allerede har født? Da følte jeg meg litt pysete. Skulle møtt opp).

  ((Jeg godter meg litt når jeg leser om dårlig matopplevelser))

  SvarSlett
  Svar
  1. Mener du å si at det ikke har kommet noe baby? Var sprekkeferdigheten kun et rykte. Var sikker på at du var ute av ammetåka allerede basert på den labre aktiviteten på goodreads. Når det er sagt, unnskydlninger fnyst av, feighete annerkjent, var det kanskje bra du ikke kom. Høygravid besvimende fangirl på første rad tror jeg hadde blitt for mye for Morten. Havet ville aldri blitt det samme. Fostervann og brystmelk. Det kommer til å bli et slit dette - å holde Morten macho.

   NB: Jeg unngikk all blikkkontakt.

   (App. dårlig matopplevelse, tror jeg ble matforgiftet på fredag, har hatt diare (beklager man sånt får man tåle) siden lørdagmorgen. Det er kortversjonen. Langversjonen er inkl. meg på joggetur.)

   Slett
  2. Altså, jeg er jo uten tvil sprekkferdig, bare ikke sprukket. Hvis du synes det er labert nå, kan du tenke deg hvordan det blir. Selv de som var aktive prepreggers, har jo falt helt av etterpå..hva kommer jeg til å lande på? Et innlegg i året?

   (Åh, jeg ble faktisk nesten litt glad av å høre om matforgiftning).

   Slett
  3. (Må bare understreke at den mistenkte matforgiftninga, som fryder deg so, ikke skjedde i Oslo på treff, men på en helt vanlig bespisning i Eidsvoll, no bullett dodged for pysete hvaler)

   Når det gjelder bloggingen får du se på dette som divine intervention og gylden fallskjerm. Det er tross alt i mammabloggingen pengene ligger. Regner med at du allerede har drevet hemmelig gravideblogging. snartmammatilharekari.com, eller hvis du går for den mer kommersielle og tradisjonelle varianten - MAMMANTILLOTTE.COM.

   Jeg gleder meg vilt, og tenker at resten av deg nå blir dratt med på frakkeslagene, når du, etterhvert blir dritlei bleier og gulp og begynner å lese igjen - MAMMANTILLOTTELESER.COM. Når du kommer ut på den andre siden er det stuereint med både reklame og shampo i posten. Vi står klar til å kaste oss på. (Anita vurderer allerede å reklamere for fistestenger).

   Du skal vel føde hjemme?

   Slett