søndag 15. september 2013

BOKBLOGGAVANZA 2013

Et knippe av min fangst fra bokbordet, grådighet satt i system, 2 poser, og det til tross for at vi kom sist i quizzen og ikke fikk velge før det var fritt fram for alle. Harstadboka ble tatt med under sterk påvirkning fra en profilert altablogger som snakket så varmt og intenst om en annen finmarksbok (Jordmora) - at jeg, som har min mørkenord kunnskap fra Oluf og trønderRagde, nå kommer til å benytte resten av høsten til å lese om Nord Norge.  
- hvis jeg får tid selvfølgelig - .Igår 14 sept
, årets BOKBLOGGTREFF
Over 50 påmeldte bokbloggere, nesten like mange oppmøtte, mat, drikke, foredrag, mingling og fest. Vi lærte om bookcrossing, og om hvordan vi skulle øke både bloggtrafikk (elskerinnen) og innleggskvalitet (line) og at vi aldri kom til å få noe jobb i forlag hvis vi ikke hadde praktiske prosjektferdigheter. (reps. cappelendamm). Nyttig lærdom for oss alle. Applaus til dere.

Applaus også til komitteen, som styrer, ordner og fikser i kulissene, slik at alt sklir knirkefritt. Jeg tror dere var både penere, mer velkledde og hyggelige enn ifjor. Nyvaskede og velduftende. Jeg hadde selvfølgelig finest kjole, men det kunne de jo ikke vite på forhånd - ingenting å gjøre med slikt - ikke verdens ende
, get over it.


Changes:
Siden dette kun er tidenes andre bokbloggtreff sier det seg selv at sammenlikningen med fjoråret er uunngåelig. Den største forandringen var at mange nå kjente hverandre, som åpnt for en mer løssluppet stemning. Men det var også gjort endringer i programmet. Mer utstrakt, med flere pauser og sirkulering. Middagen (tapas) ble spist på gyldendalhuset, som en del av arrangementet, i motsetning til ifjor da vi spiste på restaurant - også var det mulighet til bokfest etterpå - helt til morgengry.

Noen gikk hjem

Vi andre stilte oss forventingsfulle opp for å bli overfalt av forfattere og forlagsfolk som ivrige stod og ventet. Vi er jo, tross alt, iflg cappelenforedraget, blant Norges viktigste litterære stemmer. (heh) Du skal tro det var ville tilstander. Høy, dundrende musikk, kjendiser på do og gjenglemte forfattervesker på benken. Siste kveld på Oslo Bokfestival og vi bokbloggere nettverket smørøyet, vi albuet og bydde oss fram, spydde ut visittkort og overså den ene forfatteren etter den andre. Analytics kommer til å eksplodere.

Ekte forfatterveske og det eneste bildet jeg tok hele kvelden.


Sirkulering 
(hører jeg ordet mingling en gang til blir det tvangsinnleggelse)
2 timer før programmet og større og mindre pauser underveis var satt av til, ok, for siste gang, mingling. Det ble liten tid til uformell sosial omgang ifjor og dette ble heldigvis tatt tak i. Jeg liker uformell sosial omgang men det er noe med sirkulering jeg ikke fikser. Hovedpoeng med slikt er jo at man skal bevege seg rundt å snakke med ulike mennesker, med alle, og ingen skal bli stående alene. Jeg er for nevrotisk til slikt.

Det ligger noe mørkt og avvisende i sirkuleringens natur. Plutselig blir du forlatt. Sjelden midt i en setning, de aller fleste er høflig nok til å vente til du trekker pusten eller (maraton)sagaen er over, før de flagrer pliktoppfyllende videre. Selv vet jeg aldri når jeg skal gå og de få gangene jeg prøver er det alltid med en følelse av dyp uhøflighet og føttene midt i klaveret. I de aller fleste tilfellene rett på do, for det å snu ryggen til et sett med mennesker bare for å kaste seg over neste = Bath, Northanger Abby.
 - for er du virkelig underholdt eller i godt selskap stamper du ikke avsted midsentence for greener pastures, og det er umulig å snakke med folk uten å lure på om de er på vei videre, in flight, og if so, umulig å ikke anta at det er fordi du ikke er interessant nok. Muligens er jeg bare altfor lite ute i verden.

Løsningen er å STAY PUT.
Don't move, med mindre du må do eller styrte avsted for å kjøpe vann, noe de forøvrig ikke selger på bokfest, altfor fornuftig for kunstnerne. Vær ditt eget senter og sverg på at du never again kommer til å hverken tale, komplimentere eller dele favorittbøker med de som går sin vei.

Når det er sagt - hadde jeg det selvfølgelig fryktlig morsomt!
 

Interne snippets, ups & downs:
 • Up: Favoritter jeg aldri har truffet forut::  Monika, Haruhi, Anne og Marianne.
 • Up: Alle favorittene jeg traff for andre/tredje/nte gang. 
 • Up: Rose-Marie og hennes hypnotiserende blikk som fikk meg til å love å både lese Espedal og Knausgård6, til tross for at jeg har sverget neverever. Takk og pris sa hun ikke et ord om Ut og stjæle hester.
 • Ned: Alle de jeg gjerne skulle ha snakket med men av ulike grunner aldri rakk. Jeg skylder på at dere aldri sirkulerte my way.
 • Ned: De som jeg forventet å se men som ikke møtte opp, eg Karin og Drengen (god bedring!)
 • Up: Bokbloggerprisen, det blir spennende!
 • Up: Det Line sa om presisering!
 • Ned: Jeg har krampe i beina etter for mye ståing i hæler, maratonkrise.
 • Up: Solgunn, jordmora, profileringa og plasteret.
 • Up: Hotellfrokost, tredemøller latecheckout og svømmebassenget jeg aldri bruker.
 • Up: , og selvfølgelig det Elskerinneelin sa om å snakke hverandre opp. Positivity. Yes.
 •  Viktig:  Jeg var ikke den (aller) siste som gikk hjem.
 • Ned: , duh jeg skal, som nå alle vet, løpe maraton neste lørdag.


Fantastisk hvordan hunder og dyrebilder ble tatt opp som trafikkøkende element. 
Jeg gikk ifjor i mang et tog under fanen - flere hundebilder på blogg 
- og tar selvfølgelig all ære og skyld,  forut for min tid.


Denne uka:
kommer til å bli maraton-only, jeg skal hvile aktivt, blir frisk og grue meg i seks hele dager. For sikkerhetskyld ifall jeg ikke rekker/gidder/makter å skrive et påminnelsesinnlegg til oktobers biografisirkel nevner jeg det her.

---------------------------------------------------
 DET ER 4 UKER IGJEN.
15.oktober 2013
QUEEN OF SHEEBA
, bemerkelsesverdige kvinner, eller Sisters are doing it for themselves, bare sånn at vi har en unnskyldning til å skaffe oss den nye Kleopatraboka, eller få med oss det siste om Marie Curie, Thatcher eller Hilary.

Oversikt over alle som var med forrige gang finnes på samlesiden, kommer også til å legge ut utrekksvinneren der. Premien for august er de samme som for juni. Hard times - det koster å tilbringe helga på hotell.
Hvem er med, hvem har bestemt seg, sett i gang osv osv.
Jeg leser Radka Toneff  (foreløpig).
-------------------------------------------------------------

Gleder meg til Bokbloggtreff 2014
, takk igjen til komiteen!

67 kommentarer:

 1. Woah, dere er tøffe. Høres superkult og gøy ut. Mest skummelt. Myld... er gøy. Jeg har den vanen atg jeg alltid neier når jeg havner i neste dunge og skal hilse. Det er en 'breaker' bestandig og alle leser og bukker tilbake. Det har hendt at piruetter har oppstått. Anbefales.

  I helga har jeg drukket rødvin, vært på byen og sagt masse rart og snakket skrekkfilmer, ikke minst sett den nye musikkvideoen (wreckingball) av Cirus og forbanner hennes slanke kropp og ler meg skakk av sleikinga av slåhammern.

  Deilig oppsummering for oss som ikke giddet/hadde råd/turte/var opptatt/var syke. Takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, myldring er et mye bedre ord, et gladere ord og egentlig mye nærmere det vi bedrev på treffet. Det var jo tross alt en gjeng fryktelig interesanne, smarte og hyggelige mennesker, som stort sett kjenner hverandre før før - laaangt ifra den twilightzoneaktige stemningen jeg beskrev i innlegget -). Sånn går det når man henger seg opp i begreper og glemmer bort virkeligheten.
   (Tror jeg har vært på for mange mingleaktiviteter den siste måneden, men neste gang skal jeg definitivt ta en piruett)

   Høres ut som du hadde ei fortreffende helg, neste år blir du med på treff!

   Slett
 2. Kjempeflott oppsummering, Ingalill! Jeg er heller ikke den største mingleren, men jeg synes det er enklere med bokbloggere. Alltid noe å snakke om ;-)

  Vi ses!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sant, det var som Randi sa, felles interesser bygger broer - eller noe sånt.
   Alltid hyggelig å treffe deg, og morsomt å se mannen din også - hils!

   Slett
  2. Det er alltid hyggelig å treffe deg og, og regner med at jeg ser deg igjen før neste treff :-). Mannen hilser!

   Slett
 3. Det var veldig hyggelig å treffes i går! Jeg er fortsatt litt "starstruck" over å ha truffet så mange av dere ansikt til ansikt :) Mingling er ikke min sterke side, men det gikk da ikke så værst, tross alt. Jeg gleder meg allerede til neste år! I går måtte middagen vike for et 40-årslag men next time...

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper ihvertfall Førtiårslaget var verdt det. Sist jeg var på førtiårsdag var det nesten mer MYLDRING enn på treffet. Endte opp med å snakke om bøker der også. Trygt emne -)
   Veldig flotte blonde krøller forresten!

   Slett
  2. Oi, takk for komplimentet. Blondes have more fun, osv :) Neste år blir det ultra-mye myldring på treffet!

   Slett
 4. Fint å være savnet. Det ble ikke tur i år, med en litenstor baby i hus og nylig flytting, litt lengre nå enn en t-bane tur ned til byen. Har aldri skjønt meg på mingling, men skulle så gjerne ha vært der. Misunnelig på alle bøkene som har blitt med dere hjem, selv om jeg i trøstens navn har klikket på one-click knappen et par ganger i løpet av helga også:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mer trøst: Ingen quizvinning iår, vi kan nå trygt slå fast at av vinnerlaget ifjor - ikke seiret pga undertegnede og Solgunn. Sisteplass. Tenke seg til.
   , men baby, hus og sånt er vel grunner nok
   , I guess,....

   (hva kjøpte du?)

   Slett
  2. Megatrøst, jeg hater å tape og alt det der.

   Kjøpte? Joda, en pop-up bok og en diktsamling sånn fysisk på nettet (altså kommer i posten), en bok om rike amerikanere som gifter seg inn det britiske aristokratiet og en russisk roman som handler om tiden mellom krigene. Tror jeg, har bare begynt på den med de gifteferdige.

   Slett
  3. Oh, var det An American Heiress, om Cora Cash, for den har jeg lest, si det var den. Ikke at den var så fantastisk men den hadde absolutt sine lyspunkt.

   Jeg hadde bestemt meg (igjen) for å lese dikt, men bare hvis jeg fikk plukket med meg URD, men det gikk selvfølgelig ikke, så da overlater jeg lyrikken til dere med peiling!

   (altså, en hel roman om - og-et -
   i Krig OG Fred?)

   Slett
  4. Glemte å si at det var en dokumentar, den der med gifting altså. Men for en genial dokumentar, litt skeptisk i begynnelsen men er er det snadder om kjente personer og om forfattere (som Edith Wharton og hennes romaner hvor karaktene er basert på reelle personer).
   Russerboka er The Time of Women, langt fra Krig og fred;-)

   Slett
  5. Høres unektelig interessant ut, og veldig langt fra mine gjetninger. Selv har jeg ikke fått lest et ord etter treffet.
   Det var vel neppe hensikten? -)

   Slett
 5. Mingling er ikke min sterkeste side, så der var nok det som holdt meg hjemme. Gjett om jeg har angret! Tror jeg må mote meg opp til neste år, for det høres ut som dere har hatt det kjempegøy.
  Gleder meg til å høre hva du synes om Bergeners og Kleopatraboken :)
  Lykke til med løpingen til helgen. Er gift med en marathonløper og vet hvordan du kommer til å ha det denne uken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er alltid en viss mulighet for at jeg klager over myldringa fordi jeg vil at alle bare skal snakke med meg? Egentlig var det bare jeg som slet. Til neste år er vil alle MYLDREEKSPERTER! Har nå et helt år å øve på.

   Hell og lykke til maratonmannen din og jeg regner med at det du prøver å si er at maratonuker er flotters? Sant?!!

   (Foreløpig ser det ikke ut som det blir Kleopatralesing på meg til sirkelen, men håper noen slår til.)

   Slett
 6. Jeg foreslår at man starter med speeddating neste gang. Eventuelt at komiteèn har satt opp quizlag på forhånd. På den måten kan man risikere naturlig mingling med noen man kanskje ikke har fått snakket så mye med tidligere. Beklager hvis du nå må tvangsinnlegges før maratonhelgen på grunn av meg! Jeg nevnte visst M-ordet.

  Jeg kikket på deg i smug, vurderte å gå bort men den fine kjolen ga meg komplekser. Derfor turte jeg ikke. Skal get over it nå altså, kanskje det har gått over til neste år.

  Det er så gøy å lese hvordan andre hadde det på treff. Og hvilke ting vi har lagt oss på minnet som må videreformidles pr. blogginnlegg.

  Glitrende innlegg, som alltid.
  Ps. var jordmora boka på bordet?  SvarSlett
  Svar
  1. (nei, jordmora så dessverre ikke bordet, godt var det for så dårlig vi gjorde det på quiz ville den vært borte før jeg rakk bort. Akkurat som URD, jeg så den lå på hotellsenga deres - var det du?)

   Speeddating er forresten en glimrende ide. Jeg ser det for meg, 5min/pers med konkurranse med påfølgende quiz. Jeg gleder meg allerede! M-ordet har vært brukt så mye i dette kommentarfeltet at jeg mistenker alle for å scrolle, ev. ha null omsorg for min mentale sunnhet.

   Jeg så deg også, men du så var så opptatt og jeg har ennå ikke kommet dit hen i mylderet at jeg weddingcrasher grupper i dyp samtaler - sånt gjør man bare sent på kvelden.

   Slett
 7. For andre år på rad vant du (uoffisielt) prisen for årets mest sexy kjole på bokbloggertreffet. Neste år stiller jeg i knallturkis lårkort lærkjole. Tar du utfordringen?

  Det er på tide at du leser deg opp på bøker fra Nord-Norge, sånn at du kan forstå meg bedre når vi konverserer om bøker og livet. Glem Booker! Nordlendingene har svaret på alt. Som du sikkert skjønte ut fra foredraget mitt (eller sovnet du?).

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe - og takk - tror jeg.
   Det skar seg i heisen da jeg hengte opp strømpebuksa på et eller annet usynlig og fikk svært moteriktige og ungdommelige (ble jeg fortalt) rakner nedover hele beinet. Men planen var altså smart, følsom, intelligent og MEGET belest. Hvis assosiasjonen er turkis lårkort lær, gikk det galt, episk feilslått.

   Likevel, siden nå Mari har bestemt av vi skal speeddate på neste treff, er turkis lær for øvrig helt riktig valg - og kommer til å kle deg fortreffelig.

   - og passe ypperlig når du leder del2 av Elins innlegg om bloggtrafikk,
   (som diskutert på bokfesten, hvor var de sexrelaterte trafikktipsene. Jeg er fremdeles hellig overbevist om at den største leserskaren min er de som kom på jakt etter horer i Eidsvoll, leste hele arkivet og skaffet seg lånekort - i Eidsvoll, der de nå sitter og røyker utenfor biblioteket, lesende i joggesko, forsiktig speidende etter disse horene. En gang til: DE FINNES IKKE - men stick around!)

   Jeg sovnet ikke, hørte hvert ord, og synes du var veldig flink, moderert, presis og ydmyk. Det er nesten så jeg glemmer at du også er fra Nord Norge -), hundene, mørket, og den stinkende varmedressen ligger nok og ulmer under overflata. Jeg er klar!

   Slett
 8. :o) Takk for bra tips. Det med mingling er vanskelig, men deg funket ganske bra synes jeg. Og dessuten er det bare å Stay put hvis man vil det. Fantastisk innlegg og tusen takk for det. Men helt knirkefritt var det faktisk ikke. ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stay put - virket for Jesus (og MJ)
   - la alle de små barna komme til meg -

   hehe, til knirkefritt, for du har helt rett, jeg hørte blant annen noen høye knirk om baking og livlinjer.

   Slett
 9. For et herlig, humoristisk og personlig innlegg om treffet! Takk for sist også, det var hyggelig å møte deg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for sist og ditto. Veldig hyggelig, men ble ikke så veldig imponert over vår samlede quizinnsats. Jeg holder deg (og en håndfull andre) personlig ansvarlig for at jeg kom hjem med 2 poser bøker jeg i utgangspunktet hadde ingen planer om å lese.

   Slett
 10. Heisann! Deg hadde jeg egentlig veldig lyst til å hilse på. Mine myldre-ferdigheter er så elendige at det lot seg desverre ikke gjøre. Jeg smugkikka etter deg men det aner meg at det bildet du har på profilen din her, ikke yter deg full rettferdighet ;-) Kanskje neste år?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nja, helt like er vi nok ikke jeg og skjeggisen, men ansiktsuttrykket er det samme, lett måpende og stadig like forundret. Det er dumt at man ikker rekker over alle, men det fine er at det flere man - fra år til år - kjenner fra før, det lettere blir det å peile ut de man ikke har hilst på.
   Next year!

   Slett
 11. Hvor er bildet av kjolen? Jeg blir jo så nysgjerrig!

  Vet du forresten hvordan det er i år på maraton, er det mulig at halvmaraton-folkene når igjen maratonfolkene? Jeg husker jeg møtte på noen få i løypa i fjor, men i år har de jo gått helt bananas i løypekart for dere og jeg har ikke helt fått med meg rekkefølgen. Om dere avslutter i halvmaratonløypen, er det vel håp. (Eller, i fjor ble jeg løpende blant de med de villeste kostymene og følte meg mildt sagt godt under middels sprek, men hvem vet, kanskje jeg kommer forbi dem i år. Det hadde vært opptur!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bilde av kjolen du liksom
   , enkelte ting passer seg ikke på beleste joggeblogger, røykegruppa utenfor biblioteket er allerede stor nok. (ber om at de aldri leser dette -))

   Det er litt rart dette med starttidspunktene. I alle de 4 årene jeg har løpt OM, har Hel startet 9, Tiern 10 og halv i totida. Iår starter jeg like før 10, og så først i går at Tiern ikke starter før 15. Gjetter da på at de har puttet halvmaraton i midten, men aner ikke hvorfor denne forandringen. Jeg er selvfølgelig mest opptatt av at ikke hele oslo skal stå og vente på at jeg skal rusle til mål, men vet ikke helt hva jeg synes om at alle deres spreke halv-ere skal komme sprintende når jeg er godt inne i min fjerde time.

   Maratonløypa er vel lagt opp slik at vi løper tierløypa først, så tierløypa+, så halvmaratonløypa til slutt. Håper det ikke er sånn at dere starter når jeg runder halveis. Fikk hjertebank bare av å skrive dette, så hvilings STRAKS.

   Forresten, dette bokbloggtreffet har vært mye verre for beina mine enn noe av treningen de siste ukene. Har fremdeles antydninger til krampe i leggene, alt knyter seg bare jeg beveger tærne.

   Slett
  2. Æsj. Det ante meg, selvfølgelig. Da får jeg vel bare bruke fantasien, da.

   Jeg har fått starttid i treigegruppa, nærmere klokka to. Så du skal ligge et stykke bak målet ditt før sånne som meg når deg igjen i hvert fall. (Regner med du ikke har tenkt til å bruke fire timer på første halvdel).

   I Bergen begynte stafetten et kvarter etter halvmaraton, og de der superraske kom susende midt i det smaleste partiet (over en gangbro). Da fikk jeg lyst til å grine, selv om bare 3km var løpt. (Det tok litt for kort tid å løpe inn de 15 minuttene og bare ... for et herk).

   Alle vet forresten at det er maratonfolkene som er de ordentlige sprekingene, så det må du ikke tenke på. Tipper du får nok å ikke tenke på som det er.

   Haha, jeg tviler ikke. Jeg sitter så mye i ro og stanger hodet i pc-skjermen for tiden at det føles som beina stivner under meg. Satser på at det ordner seg for oss begge.

   Slett
  3. Hmm, hvis du starter 14, skal jeg vel greie å komme i mål først. Men det jeg er redd for kommer til å skje er at de beste halverne, starter 13, de som bruker litt over timen, kanskje helt opp til 1,5 - kommer til å kommer susende forbi, iløpet av den siste timen da jeg går, suller og har det som verst.

   - men, (ser her, positivity), hvis det skjer betyr det jo ihvertfall at jeg ikke har brutt før jeg kom til 4t -))

   Jeg skal slutte å tenke på løpet nå, ihvertfall fram til torsdag og startnummerhenting. Det går så bra!!!!

   Slett
  4. Jeg tror du kommer til å huske på at de er i en helt annen liga uansett. Og forsåvidt med i et helt annet løp. Så det er ikke så mye å tenke på.vdessuten innbiller jeg meg at de begynner nærmere13.30, men det burde egentlig være lett å finne ut. Uansett, jeg er klar for å fly i morgen, og ikke fullt så klar for å fly på lørdag. Men den målstreken, den er faktisk akkurat det, målet. Yes!

   Slett
 12. Yes!! Favoritt! :D Takk for en herlig dag alle sammen. Jeg er imponert over mine egne kunnskaper når det gjelder å gå rundt, smile og nikke. Heldigvis var det ikke noe særlig skummelt, så blir med til neste år også. Hvor mange forfattere klarte dere å dra til slutt?

  Jeg tror vin ment for forfattere er sterkere enn annen vin siden jeg begynte å dikte mens jeg sjangla ned til bussterminalen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Vinen er sterkere og vannet ikke eksisterende, må være hemmeligheten bak skrevne mesterverk. Her har jeg alltid trodd det var grappa (kanskje det bare var Bjørnebo, eller min dårlige hukommelse).

   Vi dro så mange forfattere at de ikke selv ikke aner hva de ble utsatt for. Dansekortet er fremdeles fullt.

   Slett
 13. Kjempefin oppsummering Ingalill! Alltid morsom å treffe deg :) Lykke til til helga, jeg heier på deg!

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme.
   Hvis jeg løper som en vind - og overlever, rekker jeg kanskje og heie deg i mål. Se hvor optimistisk man kan være når det er mange lange dager igjen.

   Slett
 14. Lykke til på maraton, spreka! Jeg har all tro på at du kommer i mål - til slutt! ;) Kjempetrivelig å endelig treffe deg. Favorittstempel ditto! Til forskjell fra flere så elsker jeg ...ling og ...dring. Det betyr ikke at jeg er god på det, det betyr bare at jeg er så flink til å Stay Put at jeg likevel kommer borti de fleste i løpet av en kveld. Stille seg strategisk til, er tipset. Som i dokøen da jeg havnet ved siden av Jørn Lier Horst. Altfor starstruck til å si noe selvfølgelig. Men ...ling betyr vel nødvendigvis ikke at man MÅ prate? For da har vi jo hatt en strålende MINGLING alle - med litteraturfiffen i Norge! Makten er i ordet - nødvendigvis ikke det talte. Den var så dyp at jeg ikke tok den selv, så nå er det vel på tide å få seg noe frokost.
  Genialt innlegg som alltid! Og like sikkert som jeg leser alle innleggene dine så må jeg finne fram brillene først. You make me feel old!!! (Husk to self: ctrl+, ctrl+, ctrl+ FØR jeg leser innleggene til Moshonista!) Nuh er det lesing av norrønt pensum. MÅ SKJEPE MEG!

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, til ..ling og ..dring
   , pompel og pilt assosiasjoner.

   Jeg innser nå at jeg hadde en dårlig strategi og prøvde for hardt, løpet var halvkjørt før jeg plantet rompa og nektet å flytte meg, men det var på en benk. Skjønner nå at hele kvelden i dokø ville vært mer fruktbart.

   Hvis ..ling kan tolkes mot - kun å befinne seg i umiddelbar nærhet, var jo kvelden et strålende nettverkseventyr for oss alle. Jeg liker det med makten i det u-talte. Det skulle visst alle disse skribentene hvor mye makt som omsluttet dem, da hadde de nok røsket fram signerte eksemplarer og tryglet om kaffebesøk.

   Ang. skrifta, den er liten bare i Mozilla, i Chrome er alt digert og PLUMPT.
   Lykke til med pensum
   (, selv om du burde valgt litt.vit.)

   Slett
  2. Å bare vent, jeg har nok ikke lagt studiebrillene på hylla med det første. Litt vit høres jo ikke så mye ut bare man skriver det riktig! Rart hvor mye mer fristende det er å gå på skole når man ikke må. Spesielt når man heller ikke "må" ta eksamen! Da blir presset så mye mindre, og man tar eksamen likevel! (tror jeg.. kanskje.. dersom og sånn..) Lekser ja, det var det jeg skulle gjøre nå - men har likevel rotet bort EN HEL TIME på blogg. Andres blogg! Jeg er uforbederlig! Mer lykke til! Jeg har ikke skrudd sammen sykkelen etter sykkelturen fant jeg ut, så det ble ikke sykling på meg idag (heller). Godt vekta ikke virker! Tjohei! Ihvertfall en ting som går min vei dag! :)

   Slett
  3. Man har kommet ganske nær birken på sykkel når man begynnner å snakke om - å skru - den sammen, opp, ned, eller bare justere litt før tur. Studieiveren din inspirerer.

   Slett
 15. Lykke til med maraton!! Her heier vi på deg!
  Jeg er såvidt kommet på bena etter en "grusom" helg, feberen er gått litt ned, hodet litt mindre fult av bomull men hostingen er like enerverende.
  Og så jeg som skulle vært over fjellet og pratet med deg! I mine våkne øyeblikk forbannet jeg både sjebnen og den som smittet meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Stakkars deg, både til sykdom og treffkansellering. Fikk hilsen fra Knirk og det var veldig hyggelig, utvalgt og beæret.
   Jeg stod sammen med ei dame på toget igår som så og hørtes akkurat som du beskriver det. Jeg kjente virkelig volden begynne å koke i meg. Der hun og spredte bakterier rundt seg mens jeg stod der allerede skral i helsa og panisk prøvde å holde noe for munnen. SÅ - hvis du vet hvem som smittet deg, ta action! Blir jeg sykere nå, kommer jeg til å oppsøke dette kvinnemennesket og be henne betale startkontigenten min.

   God bedring og all min medfølelse.
   Jeg hadde 1000 hundespørsmål, ville vart hele natta!

   Slett
 16. Fantastisk oppsummering og masse lykke til med marathonet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - og takk!
   Du var vel en av de jeg ikke fikk hilst på, men jeg tror jeg satt bak deg i hamsunsalen, tenkte nesten å lene meg over å kakke deg på skuldra, men det virket ihvertfall uhøflige, myldring i myldrefrisone. Det får også bli til neste år. Men du skal vite at jeg leser bloggen din og holder meg bookeroppdatert!

   Slett
 17. Åh, jeg er kjempemisunnelig på alle sammen. Line sitt foredrag skulle jeg gjerne fått med meg, og mingling og quiz er kanskje det gøyeste med hele dagen, selv om mingling er småskummelt. Det er mange jeg gjerne skulle truffet igjen (blant annet deg selvsagt!), og flere jeg aldri har møtt. Kanskje mest misunnelig på at du har møtt Haruhi, jeg innbiller meg at hun er like genial i virkeligheten som på bloggen.

  Desverre så ble det slik at å gå på UiO faktisk forhindret meg i å dra på treff, i og med at det blir forferdelig dyrt å reise frem og tilbake hele tiden. Skal til Oslo i morgen, så kommer da tre dager for sent for bokbloggtreff.

  På den positive siden så er jeg sikker på at jeg kommer til neste år. Nå skal jeg endelig få bloggen opp igjen, må bare finne meg et sted å bo først. Kanskje det til og med kommer et innlegg om Paringslek da, jeg husker boken godt fremdeles, og jeg mener at jeg har et påbegynt utkast et sted. Jeg lovet deg tross alt... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, vi var flere som trodde vi hadde sett deg på påmeldingslista, og som så etter deg. Du skulle selvfølgelig vært der, og ekstra irriterende når du du bare er tre dager forsinket.

   Når det gjelder Paringslek er det i teorien nok at jeg vet du likte den, (selv om jeg så at det var noe du likte bedre, shh), men sier selvfølgelig ikke nei til innlegg. Du skulle jo tross alt overbevise verden om bokas fortreffelighet. TROSS ALT.

   Haruhi er selvfølgelig akkurat som på blogg, slikt slår aldri feil. Hun hadde også treffets kuleste hårsveis!

   (håper det ordner seg med flyttinga og at Echo blir med på lasset, husket jo hva du sa på forrige treff., mann eller hund? -)

   Slett
  2. Jeg rødmer!
   Og akter forøvrig å stille med tattovering og skinnjakke i tillegg neste år.

   Og, Labben jeg gleder meg til å få deg tilbake i bloglandia! Du savnes, og jeg håper du har det bra.

   Slett
  3. Yes, i tråd med dette turkise åttitallstema har jeg ikke annet valg enn å komme som Tommy Lee.

   Slett
 18. Morsom oppsummering! Jeg er misunnelig på alle som var så heldige å være på bokbloggtreff og ikke på jobb...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skjønner jeg godt Anita, du får peile inn bokfestivalen allerede nå sånn at du er klar til neste år.

   (Forresten, du skal vel også løpe på lørdag? Isåfall: Lykke til!)

   Slett
 19. Tusen takk for flotters kveld og helg, og mungling arghh..gla du sto der du sto, i ro.:)
  Bloggeskoene nevnte du ikke? (han fra Kagge du vet som spurte om det..)
  Ps. ga fra meg ett visittkort i dag, til en bibliotekdame jeg traff på høstmøte til VigmostadBjørke .. Gjett om det går fremover da..STOLT!*

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme, iroståing
   funket absolutt best.

   Shhhh til skoene, man kan da ikke avsløre alle hemmeligheter. Det er som Askepott, kun hvis skoen passer der du en ekte bokblogger - med visittkort.

   Imponerende framfusing med kortene, tror jeg også skal vurdere å skaffe slike, går det galt kan jeg bare legge dem i skuffene med mine 1000 russekort - tror jeg ga bort ett. Men de var i forrige århundre.
   Nye tider. - og god ferie!

   Slett
 20. Digger oppsummeringene dine! Og siden jeg snakket om dyrebilder, må jeg absolutt sørge for enda flere slike på egen side fremover (har en tendens til å gjenta meg om det her inne.)

  Forøvrig har jeg et ekstra eks av Jordmoren, så hvis du vil ha kan du få det av meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja takk, jeg vil gjerne ha et eksemplar av Jordmora. Tusen takk Elin, nå ble jeg glad (laang bib.kø) og Solgunn sikkert enda gladere.
   (epost har du?)

   Det er forresten riktig, du er flink til å love hundebilder -), men du har da innfridd innmellom også. Jeg vet jo nå hvordan de 2 raggete ser ut.

   Slett
 21. Eg fekk visst bare så vidt helst på deg, men eg skulle veldig gjerne ha prata litt meir med deg. Eg håper det kjem fleire anledningar. Enn så lenge, det var ein fin lørdag! (Og kanskje det ikkje var så verst å vere blant dei siste borda som kom til bokbordet, heller...?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, du, det var skrekkelig å være siste gruppe til bokbordet. Urd var borte, som var den eneste diktboka jeg noensinne har tenkt å lese, og gud vet hva annet jeg gikk glipp av.
   Men hyggelig å treffe deg var det selvfølgelig, så kjapt de enn gikk.

   Det kommer nok flere anledninger
   , hva med bookcrossing?

   Slett
 22. Sssh. Her hadde jeg egentlig lagt igjen en lang og dypsindig kommentar om angst, myldring og forfattervesker. Antar at internett har spist den, og nekter å gjenta meg selv.

  Og har forresten fryktelig lyst til å lese om Hildegard von Bingen (eller Jeanne d'Arc, men aner i realiteten ikke hvem (om noen) det blir. Alt står og faller på biblioteket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det ikke en del av nettvettreglene at man er forpliktet til å reskape ord for ord, kommentarer som forsvinner i eteren?
   En av de ufravikelige!

   Jeg stemmer for von Bingen!
   , - om noen - er ikke et alternativ.

   Slett
  2. Hildegard er kjempekul. Har nettopp lest to historiske romaner om dama. Innser at det er en vis fare for at jeg blir dødsskuffa når jeg finner ut nøyaktig hvor mye som var oppspinn, og hvor lite som var fakta. Sånn, forutsett at det finnes noen gode (tilgjengelige) Hildegardbios der ut.

   The rules of interwebs, som du har forstått helt riktig - gjelder ikke når man er på ferie, og har drukket vin. Derfor blir jeg frikjent denne gangen. Ah.

   Slett
  3. Vindrikking på ferie er gjødsel for de beste kommentarene, hey, trenger ikke være på ferie engang, det er bare å sette flaska for munnen og la fingrene gli over tastaturet. Sett i gang!

   , og finnes det ingen Hildegaardbios, og Jeanne er utlånt, har vi fremdeles Eli Hagen, det innlegget i din penn nominerer jeg på forhånd til bokbloggerprisen.

   Slett
 23. AH! Du er så flink som løper! jeg kunne godt tenkt meg at jeg hadde hatt lyst til å løpe, men det har jeg altså ikke ... Selv om jeg altså kunnetenkt meg å ha lyst. Og om jeg stikker fingeren i jorda, så er jeg nok aller mest glad for at jeg faktisk ikke ahr lyst ... Makes sensse? Nja, men det er ikke så viktig. Hjernetrim er mer min greie, og der går det sakte men sikkert femover :)
  Har i kveld bestemt meg for bok til biografisirkelen: Kvinne blant krigsherrer av Malalai Joya. Det gleder jeg meg til!
  Løper du med lybok på øret eller? Det kunne kanskje hjulpet meg ut på føttene ... Kanskje!
  Enjoy!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, ser på skriveleifene at dette innlegget ble skrevet på helt feil tid av døgnet ... Sove nå, kanske?

   Slett
  2. Spennende, aldri hørt om Joya før,
   Gleder meg også!

   Løping: Jeg kunne også tenkt meg å ha mer lyst til å løpe, oftere lyst enne jeg har lyst på sjokolade, da hadde jeg blitt flinkere, lettere
   og det hadde garantert blitt mindre klagende joggeposter. Som det er nå er løping en nødvendighet, ikke alltid moro, men livsnødvendig, som å spise grønnsaker og se på tv -)

   Under maratontreninga, som skulle være langt, lenge og sakte, tok jeg opp lydbøker på tur igjen - etter en lang pause. Og de får æren for hele fullførelsen. Lyttet til Den Trettende Fortelling under store deler av Oslo Maraton, og holdt på å bryte hver gang jeg byttet til musikk. Så Ja, Lydbøker anbefales. Det er jo bare å velge noe spennende å begynne å gå.

   Slett
  3. Hahahaaa, sjokolade er altfor godt, ja :) Og for å belønne meg selv for ikke å spise sjokolade i dag, sniker jeg meg stille ut i kjøleskapet og henter litt marsipankakerester :D Så skal jeg heller tenke på den joggingen :-P

   Slett
 24. Strålende, fint og nøyaktig oppsummert som vanlig. Setter stor pris på å bli nevnt og siden jeg følte at jeg var veldig flink med mingling og mest minglet med deg så skjønner jeg ikke hva du syter over. Du er jo også flink med mingling? Gleder meg til du har lest Jordmora - så at Bergens Tidende hadde Finsk husmorporno som overskrift på sin anmeldelse av boka. Jeg må snakke seriøst med den kritikeren.....for porno er det ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, nøyaktighet er mitt fremste fortrinn.

   Jeg utbasunerte (nøyaktig) på biblioteket forleden at Jordmora var av Oksanen-go-home kvalitet og nå sier du at det er finsk husmorporno? Er det feil at denne nye betegnelsen gleder meg? Kan ikke tenke meg noe mer oppløftende å bruke dagen på enn finsk husmorporno (- derfor overser jeg også den setningen der du påstår at dette er feil og journalisten vrangforestilt.)

   Slett
 25. Kjempefin oppsummering!:) Var et kjempekoselig treff, gleder meg alt til neste år!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme!
   Neste år blir det enda bedre!

   Slett