torsdag 12. september 2013

OSLO MARATON - 9 DAGER IGJEN

Nord Fløyta i det ene solskinnsøyeblikket på hele turen - heldigvis.
, og se jeg hviler meg - halveis - og filosofisk.


Gårsdagsmosjon 12km  (på beina 13km)
Løype Tur/Retur Fløyta.

Når man endelig våkner opp til overskyet og tilnærmet normalt høstvær må man benytte sjansen, selv om man er småsyk, har vondt i hofta og alle påstår at det eneste man skal gjøre uka før maraton er å hvile. Ekspertene sier at jobbene nå er gjort og de siste 2 ukene er hviling og opplading. (haha)

Det er selvfølgelig da man blir syk!
Takk meg senere. Slettet nettopp 3 endeløse avsnitt ned syke og skadeprat. Hofta, kneet som skar seg på forrige langtur og halsen som er så vond at jeg sliter med å snakke. Jeg har omsorg og tar ansvar, istedet for alle paniske syke og smertedetaljer får det blir stikkord: Hofte, kne, lår, asfalt, nedoverbakker, overdrivelser, paracet, hovne kjertler, korsrygg, snørr, isjias, tøying, it-bånd, hodepine, slapphet, tidsnød, hoste, bokbloggtreff, dundra, skitform, krise, maratonDONE.

Moving on:
Igår var formen bedre og været perfekt. Overskyet under trimmen. Sol i pausene. Over 2t brukte vi på disse 13 kilometerne. 100% idyllisk. 0% rekreerende - men slikt kan man ikke vite på forhånd.Skal man først ta endeløse solskinnspauser på toppen etter det viktig at man dokumenter og tar bilder av hverandre. Devildog er en kløpper med kamera - og til å rulle seg i saue, heste og elgskit. Dessverre er han også svært komplisert og sammensatt - igår, ca en time etter dette ubekymrede bilde, tråkket han på noe vondt (skarp stein/homle) mens han så på en hest, så nå er han nok engang livredd hester, alle hester - ting som lukter hest, steder hester har passert, og der det var hester ifjor - eller forfjor. Sukk.Siden sist:
(dette har jo egentlig vært ei hvileuke)
 • 3.sept  3,66km  -  Hjemme/Halveis til Eidsvoll
 • Vet ikke om jeg skal skylde på meg eller dyret, men det var varmt 25+, og beina var bly etter 30km 3 dager tidligere. DD dro mot grøfta etter usynlig vann, tunga slepte i asfalten og jeg dro og lokket. Ga opp på en bussholderplass og ringte 8k. Bein og hund var like lykkelige.
 • 5 sept  8,01km  -  Hjemme/Eidsvoll  -  (5,54/km)
 • Nytt forsøk, bedre vær og mye senere på kvelden. Uten hund. Uthvilte bein.
 • 8.sept  22,0km  -  M'Bay/Setreveien/Hammerås/Eidsvoll. (6,52/km)
 • Siste langtur før løpet. Kanskje burde den vært lengre. Kanskje skippet. Denne turen får skylda for hofteproblematikken, selv om det bare var toppen av isberget, og har kommet snikende over lang tid. Gikk opp de bratteste bakkene - ca 1km (12min), inkl, en rotesegbortbakke, der jeg havnet på en gudsforlattsti, under E6brua og måtte ringe hjem ifall noen lå i buskene. Paranoiaen sitter løst.
 • Næring jeg har øvd på: Tørkede aprikoser, maxim sportsdrikk og bananer.
 • Lange hundeturer?  2 på 6km. 1 på 8km - og diverse småturer. 
 • Ting jeg angrer på: - at jeg ikke har løpt flere turer flatt, opplegget med å gå oppover og ødelegge beina nedover - lukter dyrkjøpt erfaring og maratontragedie.

Fremmede syklister som suser ned den bakken jeg går opp, ca 13km, de sa ikke engang et høflig landsens hei, da fortjener de snikfotografering og nettuthenging. Akkurat som dengangen vi løp på Gardermoen og 2 unge menn prøvde å stoppe oss - jeg viftet dem iltert bort - man forstyrrer ikke langturister i fart - bare for å finne ut etterpå at 8k hadde mistet telefonen og de prøvde å si ifra =  uhøflighet straffer seg. Bilde2:  brua jeg fant etter å ha feilløpt ned en laaaang farlig bakke. Jeg har lest nok krim til å vite at det er  - under the bridge downtown -  jævelskapen skjer - og oppdages.


Holder helsa skal jeg prøve å få skviset inn en hoftehelende svømmetur i helga.
Svømming, hotellfrokost og bokbloggtreff - jeg gleder meg.
, fortrenger alt som heter løping for noen dager og satser på at det kurerer ALT.

Idag?  Hvitløk. Hvitløk. Hvitløk!
, hvem hviler ikke?

19 kommentarer:

 1. Gleder meg til bokbloggtreff - og jeg tar det helt piano.

  SvarSlett
  Svar
  1. Too cool for school!
   Før jeg skulle løpe min første 10km (2009), hadde jeg panikkangst og innbilt levertilfelle (for å minne deg på sitatene) - flere uker i forveien. Hovedårsaken til at jeg begynte å blogge, ears to my syting.

   Jeg ankommer hovedstaden iløpet av ettermiddagen/kveld.

   Slett
 2. Jeg hadde 4km i går. Da gikk jeg litt også. Hahaha. Så jeg hviler!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje er det disse 4km turene som kommer til å spisse formen vår, skal love deg at på min 3,66km - stoppet jeg utallige ganger.
   Det begynner å bli lenge siden jeg løp noe i et strekk. Får gå i dvale når denne bokblogghelga er over!

   Slett
  2. Vi får krysse fingrene for det. Det har i hvert fall ikke blitt for mange lange turer på meg de siste tre ukene.

   Slett
  3. Er faktisk mer utslitt i bein og legger etter å ha tilbrakt storparten av gårsdagen i moderate hæler, krampe - selv om jeg skiftet til joggesko de siste timene.
   Hmmm, det får bli sengeliggende resten av uka. Du skal se det går strålende med oss begge. Positiviteten starter nå.

   Slett
 3. 9 dager med helende hvile nå - så er du klar som det berømte egget. Alle vet at egg er djevler på å løpe maraton. Merk deg mine ord!!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du mener - rolig rulle bortover asfalten og se opp for knusende fortauskanter - ?
   Det må isåfall være et råttent egg for jeg blir stadig mer forkjøla og skulle gjerne ha oppskrifta på HELENDE HVILE.
   What is it? Hva gjør man?

   Dine ord er merket!
   , også de der du messer - ta av alle klær og still deg først i køa -.

   Slett
  2. Har du ikke hørt "kule egget" da? Det er det du skal gjøre de første 20-25 km - så kan du kjøre igang vispen så det blir eggedosis/full fart i mål!

   Egg er helt sentralt i livene våre - du må våge å finne egget i deg:-)

   Av med klærne, og fram med puppa. Da får du leve lenge i landet og løpt tusen millioner maratons.
   Æresord
   Kors på halsen
   Ti kniver i hjertet

   Slett
  3. Det kule egget?
   , og enda et æresord:
   (eggedosis og pupper overlater jeg til dere erfarne, her er det snakk om å overleve, trenger ikke hjulvisp da:-)

   Slett
 4. Åååh kan ikke vi ha løpebloggtreff!! På hotell med svømmebasseng!

  Riktig god bedring :) Bedre å være syk nå enn neste helg! Hilsen Polyanna.

  SvarSlett
  Svar
  1. Korrekt Polly, neste uke er friskusuke. Håper du har doktorerte deg ferdig og er klar til rekordgrusing. Er det forresten forsvarlig å løpe 42 uten gels?

   (Ja, til løpebloggetreff, etb annet ord for gateløp?)

   Slett
  2. Nja... Jeg ville nå hatt noe på lomma. En litt god bar av et eller annet slag? Eller de derre "gummigodteriene" (squeezy?)? De hadde jeg i Berlin, stappet i meg en munnfull innimellom og det smaker NESTEN som haribo.

   Hadde du tenkt å løpe 42 km utelukkende på energidrikk? Skeptisk! Men det trenger ikke være så avansert. Kanskje noen kan lange en skive loff til deg underveis?

   (Neeeeei jeg vil på hotelllll!)

   Slett
  3. Jeg tenkte tørkede aprikoser, for det har jeg alltid brukt = trygt, bananer fra drikkestasjonene og sportsdrikk. Kanskje det er for lite men jeg er skeptisk til gels osv, for jeg får ALLTID vond mage av sportsdrikk (defor kun med som en tvingende nødvendighet), og tenker at gels ol, er samme ulla.

   Ble nå veldig nysgjerrig på disse 'godteriene' , hvor får man kjøpt det og hvordan virker det på magen, tanken på å vingummiere meg gjennom løypa virker fristende. Skal til Oslo og hente startnummer utpå dagen så jeg får vel plukke med meg forskjellig snacks.
   (helst noe de har på xxl -)

   Forresten, er det lov å bytte sko underveis, de gjør det jo på ski
   (av og til).

   Slett
  4. Jeg tror de har squeezy på xxl! Jeg kjøpte mine på Anton sport, tror de også har dem på Løplabbet. http://squeezy-norge.no/squeezy-fruit-gum/ Men banan og aprikos er sikkert bra (blir du ikke dårlig i magen av mye tørket aprikos da?)Og det går seriøst an å ta med en New Energy, selv om noen påstår det bare er godteri, så er det energi og definitivt bedre enn ingenting. Jeg har ikke fått vondt i magen av det i hvert fall. Viktigste er at du får i deg litt underveis, men ikke stress :)

   Klart du kan bytte sko! Mange ganger!

   Slett
 5. Tida før maraton er jo så altfor altfor spennande - hjelpe meg, godt du får det snart overstått!
  Ja stakkars Shadow (det er det hunden heiter, ikkje sant, i tillegg til Devildog, beistet og diverse andre kosenavn?? ;) )
  Forrige hunden min snusa på eit elektrisk gjerde ein gong (au) og sidan var ho livredd for alle slags trådar.
  Hadde jo vore kjekt om han nå held seg unna hestelort? Men jammen er ikkje hundenes logikk alltid så enkelt å skjønne.

  Skulle ønske Lukas tråkka på noko vondt mens han jafsa i seg ein lemmen eller to, for dei ligg jo strødd omkring her og fristar som mellommåltid for ein alltid sulten labrador :P
  (For all del så ønsker eg han ikkje vondt, men å ete eit dusin lemmen i alle slags forråtningsstadier, det kunne me godt vera foruten)

  Ha fortsatt god maratonoppladning!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er det sant det de sier om labrador og mat. Altende matvrak? Han her er også glad i grøftemat, men døde ting holder han seg unna, tror kattene har sagt klart ifra at fugler og mus er off limits, selv om de ligger blodferske og klare til fortæring på trappa, ser han en annen vei. Fisk er unntaket, det råtnere det bedre.

   (Maraton blir et eventyr - av grim og gru typen:-)

   Slett
 6. Jepp - labradorar - med hjarte av gull og mage av stål eller noko slikt (Lukas toler dessverre ikkje all slags mat, men heldigvis har han fordøydd dei lemmen han åt riktig veg).
  Labradorar ER matvrak, ja.

  Dei fleste hunder er vel glad i grøftemat, er jo mykje spennande der å finne.

  Ja kattar kan dette med å vera packleader blant hundene, er alltid imponert over korleis dei hevder seg.

  (Og sånn apropos fisk, så kan me vel ikkje heilt klandre hunder for å like halvråtten fisk, med GRAVLAKS som tradisjonsmat liksom :D ).

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg vil ha en likevel.
   De virker så glade og ukompliserte, i sammenlikning men beistet, men samtidig er det jo sjarmerende med de sære også.

   (hehe til gravlaksen, spiste faktisk til frokost -)

   Slett