onsdag 11. januar 2017

BIOSIRKELKATEGORIER 2017 OG LANGLISTA

Føler vi har vært gjennom de fleste årtider på årets første 11 dager. Ikke rart man blir forvirret og bakpå. Dette er tatt for 5min siden. Vår. Plussgrader og digre snøfiller, som nå har lagt seg.


 Prokrastineringseksperten,
Jeg har slengt rundt meg med løfter om alt jeg skal gjøre i 2017, på hjemmebane, på blogg og veialangs, store, og tilsynelatende, tomme ord. Alt jeg skulle skrive, alle kilometerne, alt potetgullet (jeg ikke skulle spise). 11 dager har gått og bortsett fra å lese, har jeg ikke kommet igang med noe annet enn en moderering av nyttårsforsettet
= chips fra helsekost = grønnsaker.

Jeg tar meg herved i nakken.
Jeg lovet biokategorier før 15.januar
. du finner dem nederst
, scroll hvis bokbloggpris ikke interesserer deg.

For først, i full fart, før jeg får utdelt samlesingsbok, og vet mer enn jeg burde
, må vi gjettesnakke om Bokbloggprisen 2016.


Langlista 2016 
Offentliggjort mandag 9.januar
(uthevet = lest)

Årets roman:
Leiligheten – Nora Szentiványi 
Jane Ashlands gradvise forsvinning – Nicolai Houm 
Du er så lys – Tore Renberg
Hviskeren – Karin Fossum 
Hennes løgnaktige ytre - Selma Lønning Aarø
Arv og Miljø – Vigdis Hjorth

Åpen klasse:
Bøddel - Torgrim Sørne
60 damer du skulle ha møtt – Jenny Jordahl og Marta Breen
Um sakne springe blome – Catherine Blaavinge Bjørnevog
To søstre av Åsne Seierstad   
Blodskraft -  Lise Grimnes 
Lars er LOL -  Iben Akerlie

Kortlista, offentliggjøres 23.jan
Jokern, uka etter.  (All praktisk info finnes her)


 Yesss!
Jeg fikk med begge førsteplassene mine (Nora/Åsne) og er strålende fornøyd, selv om jeg gjerne skulle hatt med Amundsen, novellene til Ida Hegazi Høyer og Flaggtale.  Den eneste diktsamlinga jeg nominerte, og halvparten av dikta jeg leste ifjor.  Den andre var Eirin Gundersen, i forbindelse med fjorårets jokerlesing.  

Flaggtale er så ubehagelig samtidsaktuell at den nuller ut og favner alle de andre mistilpasset i overflodsnorge bøkene, inkludert de jeg nominerte. Anbefales.

Hvem er fornøyd? Hvem er dritsur? Hvem gadd ikke stemme?

Som vanlig synes jeg Åpen Klasse er mest spennende
, som vanlig, fordi der finnes de ukjente bøkene (for meg).

Smågrums i kjølvannet av langlista? Det skjer hver gang.
Oppsummert. Hvorfor mangler bøker som har fått strålende omtaler fra mange blogger, men bøker som knapt har blitt omtalt har kommet med?  Og hva synes vi egentlig om at så mange bokbloggere ikke blogger om bøkene de nominerer?  Og hvorfor har ikke alle 185 bloggene (tall fra Mari) deltatt i nomineringen?  Det diskuteres, planlegges og reflekteres, på blogg og facebook, og if so happens, at du er en (hemmelig) bokblogger, fra det store mørket, som hverken har hørt om pris eller treff eller fellesskap, anbefaler jeg at du melder deg inn i facebookgruppa, eller gir lyd fra deg i kommentarfelt.

Det flere kokker det mer, ehm, diversion, og, diskusjon.

Bokbloggprisen er er en dynamisk, demokratisk pris i stadig utvikling.
Alle stemmer teller (hvis du har nominert).



 5.januar. Da det var vinter og kuldegrader.



Jeg tenker at:
ALLE Bøkene som kommer seg til kortlista får sine 15min fame, i solen.
En hel måned med samlesing. Ironien er at det færre som har blogget om boka på forhånd, det mer interessant blir samlesinga. Det blir flere innlegg (tror jeg), og innleggene blir mer sprikende og ambivalente (vet jeg). Det har vist seg i tidligere år at de første innlegg /omtaler/anmeldelser av ei bok, de som skjer på eget initiativ, ofte er mer ensartede, enn de som kommer som del av samlesing.

Bredden blir større. Sprikene bredere. Bunnen dypere.
Mange blir overrasket og får utfordret egen smak.
Så ja toppene blir høyere. (Klisjeene, tydelig, søtere).

 artigst
Spådommen og ønskelista.
(forfatterfornavn valgt over etternavn/boktitler pga latskap)

Roman/Krim.
Jeg tror:  Vigdis og Tore er klare for kortlista
, mens tredjeplassen står mellom Selma/Nicolai.
Jeg ønsker: Vigdis, Nora og Tore på korten.
Har allerede lest 4 av 6. Så de 2 siste burde bli grei jokerskuring.
Problemet kommer hvis Selma/Karin er MYE bedre enn Tore/Vigdis.

Åpen klasse er vanskeligere:
Jeg tror: Åsne, Cathrine og Lise
Jeg ønsker: Åsne (storfavoritt) og Lise (kun de 2 jeg har lest)
Gleder meg mest til å lese Torgrim (Bøddel)

Enig? Ære, berømmelse og toldyasorights til den som gjetter riktig!



 1.januar. Da det var sommer, sol og utsikt.



Over til biografiene:
I mange kretser mer etterlengtet enn langlista (host)
De fleste bøkene på langlista er uansett crossovere....

15.februar:  Rags to Riches (eller omvendt)
15. april:  Some Die Young  (hvor ung?)
15.juni:  Jeg lever  (levende pr. 31.des 2016)
15.august:  Finland  (kjepphest)
15.oktober:  Mett av Dage  (hvor gammel?)
15.desember:  Hårete  (alt fra Bigfoot til Axl Rose)

Jeg spikrer 15.januar.  (edit. liste her)
Du har altså 4 dager til innspill og/eller innvendinger, før endelig liste skrives
Vil gjerne ha variasjoner over ung, gammel, levende, da jeg innser at disse er svært like, og ikke minst vide. Så vide at smale Finland burde skli gjennom. Til nød, kan jeg slenge på Russland, og erstatte de unge eller gamle døde, med Tapt Uskyld/Broke Bad (skjønner det er et ønsker der ute om seriemordere)

Februarkategorien være viiid, da jeg også skal ha samlesing, og må venne meg til tanken på mer enn 2 innlegg pr.mnd = må presse inn bok allerede lest
, helst Hillbilly Elegy = white thrash to harvard.


Aldri hørt om Biografisirkelen?
Les, denne, ikke helt oppdaterte fanen.
Done!  Kjendisfarmen next.

82 kommentarer:

  1. Flaggtale! Altså, kanskje det er min feil? Jeg skulle nominere den, men da jeg i ølrus oppdaget at det var den 7. januar og nesten midnatt fikk jeg det altfor travelt. Jegglemtedenunnskyldunnskyldunnskyld.

    Ellers er jeg ganske sur, men ikke drittsur. Nominerte for en gangs skyld 2 - to - i romanklassen, noe jeg slettes ikke har som vane. Og hva gir du meg? Ingen ble med.

    Mest fornøyd med Um sakne springe blome. Jeg elsker den. Jeg gråter meg ihjel av den. Ikke slakt den, vær så snill.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke lest de springende blomene, tror faktisk den står seg på kortlista, da dere som har likt den har likt den svært godt. Håper det er sånn for Leiligheten også, men tviler. Det eneste håpet er at det er jevnt fordelt mellom Houm og Selma. Tror blomene er altfor lyriske for meg = altfor utfordrende for min manglende lyriske sans. Som sagt før - er det ikke fortellende forstår jeg ingenting.

      Vi får ta kollektiv skyld for Flaggene. Jeg burde satt den øverst, ikke på andre. Åsne hadde greid seg uten meg. Du burde ikke glemt den. GLEMT?? (Jeg glemte Kaldhol den gangen, gikk bra læill). Er vi enige om ei bok? Du verden.

      Slett
  2. Eg er på jobb og les ikkje bokbloggar i arbeidstida (kremt), scrolla meg i alle fall forbi BBP (eg har offentleggjort mine nominasjonar og er liksom ferdig med den på ei stund) fordi eg er så spent på biolese-kategoriane. Vel - eg er som tidlegare sagt dårleg i engelsk, så uttrykket Rags to Riches måtte googlast (også i arbeidstida), men google forklarte meg at det betyr "frå filler til rikdom" og DÅ forsto eg. Fin kategori. Alle er fine (særleg Hårete), unntatt Finland. I mine auge er den for smal sidan eg alt har lese biografien om Tove Jansson. Kven andre finnar finst det liksom?

    SvarSlett
    Svar
    1. Googlet berømte finner, og så ikke at jeg var på ikke-pedia, aldri hørt om ikke-pedia. Det var uansett bare 11 finner på lista. Lite selv for ei moroside. Vil ikke sitte og skrive om Finland på egen hånd, så hvis den gjengse mening er at Finland er for smalt. Byttes det. Til:

      Ondskap eller Oppfinnere?

      Jeg får vel sette meg ned å lære om finner på egen hånd, sa hun, meget, passivagressivt...

      Slett
    2. ONDSKAP! Oh yes! Den er vid, og ikke minst: uten springende blomer... Fornøyd med langlista romankategori. Nominerte ingen i åpen klasse, så der har jeg ingen grunn til verken å være sur eller fornøyd. Registrerer bare, at der er alt ulest - og pr definisjon: spennende!
      Jeg pakker som en gal til 2 mndr i utlendighet, Agatha CHristie på øret og et soverom som må males 2 strøket på ikveld, før vi reiser imorgen tidlig 06:00. Utleiehus ass... alltid er det noe! Neste livstegn fra fjellom i vest, og død over Finland... mohaha ;=) (ondskapshitlerblunkefjes)

      Slett
    3. God tur til Canada
      Blir svimmel av fartinga di.
      Får vel droppe Finland da. Ondskap it is. Falne engler breaking bad, bare død og fordervelser i årets sirkel. Føler jeg må anstrenge meg veldig for å finne sommerfuglbøker innad i kategoriene. Ble ferdig med Gjøken, for 30min, siden. Går rett på Silkeormen. You?

      Slett
    4. Når jeg er ferdig med Christie blir det Silkeormen. Antakeligvis påstartet over pytten imorgen. Det var da en svært behagelig innleser? Er klar for breaking bad angels og nekter deg ikke å kjøre Finland som eneprosjekt. Jeg leser deg jeg 👍

      Slett
    5. Ja, det var 17t med behagelig kos. Tror det blir merkelig å skifte innleser på treern. Enten engelsk eller svensk, da den norske ikke ligger på storytel/audible.

      Jordbær i November, den burde du lese Marianne, strålende finskebok.

      Slett
  3. Interessante biokategorier. Vil definitivt lese noe i"Jeg lever", og antakeligvis også "Rags to riches" og "hårete". Kanskje "Some die young" og "mett av dage", litt avhengig av hvordan ung/gammel defineres. Finland er ikke min kopp te. Fant riktignok et par biografier om Tom of Finland, men har ikke spesielt lyst til å lese noen av dem...

    TLDR; Lover å delta på én, men deltar kanskje på fem. I år skal jeg skrive noe også.

    SvarSlett
    Svar
    1. Promises. Promises. Bondefanget.
      Finland går ut. Jeg innser at slaget er tapt, og at august blir solosirkel, hvis jeg blåholder på kjepphesten. Ondskap trer inn. Voldemort og Manson.

      Ang ung/gammel bør det vel settes ei grense. Usikker på om jeg er rette person, for blir det opp til meg er 40 ungt og 90 gammelt. Gleder meg nå til full deltakelse og - bloggposter.

      Slett
    2. Ok, hvis ondskap går inn for Finland kan jeg love deltakelse på to (selv om jeg har funnet kandidater til alle seks...)

      Jeg stemmer for 30 og under / 70 og over.

      Slett
    3. 30-70 it is.

      (Jeg har blitt så mild og medgjørlig det året jeg hadde fri som sirkelgeneral at det snart blir fallskjerm og avsettelse.)

      Slett
  4. Ja, der kom de! Jeg tenkte umiddelbart at jeg vil skippe Finland hvis jeg skal være ærlig. Ellerd har jeg true crime-bok klar til some die young (JonBenet er ihvertfall ung nok). Satser på å være med på flest mulig, men må tenke litt på den første der. Det er i grunn flere bøker på langlistene som kan leses i biosirkel, så bør egentlig heie på de for å være litt effektiv.

    Til BBP: jeg tror Vigdis/Tore/Houm. Vet ikke hva jeg håper. Har lest de to første og Fossum, og håper egentlig noen andre tar tredjeplassen, så det ikke blir bare veldig kjente navn. Skal få lest Leiligheten ihvertfall. Jeg synes Vigdis og Tore er hakket over Fossum, og gikk på en liten blemme da jeg nominerte. Trodde plutselig at reglene var sånn at du ikke kunne ha åpne plasser og satte henne derfor som nr 3 selv om jeg ville hatt en eller to plasser mellom. Er ikke så viktig, poenget er at Fossum ikke er mye bedre enn de to andre traverne.

    Åpen klasse: tror Åsne/Cathrine/LarsIben
    Tror egentlig samme som deg, men det er kjedelig. Håper i grunn på Lise, og selvfølgelig Åsne og blomane. Det hadde vært stas med en diktdebutant på korten. Har begynt på den og sliter litt, men skal ikke gi meg. Har kun (nesten) lest Åsne, enda så mange jeg synes jeg leste i åpen klasse. Men synes alle ser spennende ut i grunn. Ellers tenkte jeg også på det at de som kommer på kortlisten får mye oppmerksomhet i samlesingen, og da er det en fordel at ikke så mange har skrevet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Argh, hva er det med dere og Finland. Ordinerer tvangslesing av Pirjo Hassinen. Jordbærboka er en av mine alltime favoritter. Jordbær i November.
      Som sagt lenger oppe. Finland går ut. Ondskap kommer inn. (De som ikke er fornøyd nå får ikke være med), hilsen sirkelgeneralen, som planlegger å finne århundres biografi - ei finlandsbok.

      BBP: Hvis Vigdis og Tore kommer med, som jeg regner som MEGET sannsynlig, trenger vi en debutant. Jeg håper derfor at alle kaster seg over Leiligheten asap, og liker den godt nok til at hun blir joker. Det beste hadde selvfølgelig vært om hun gikk rett inn på korten, da kunne jeg konsentrert meg om Fossum/Selma, helt uten stress. Fossum stiller helt klart nederst, pga kronologiproblemene mine.

      Helt enig i at det må være en fordel med lite beblogget bok i samlesinga. Dvs, så lenge folk skriver. Som nevnt i innlegget synes jeg det er artigere med omtaler under samlesinga siden folk ofte leser utenfor komfortsona.

      Krysser fingrene for at du liker Leiligheten!

      Slett
    2. Er Jordbær i November en bio? Jeg lurte på om Eddy Bellegueule kan gå under februartemaet? Klassereise først og fremst, men han har vel tjent litt penger på de bøkene også.

      Slett
    3. Nei, Jordbær er en roman, men veldig god, (https://moshonista.blogspot.no/2010/05/jordbr-i-november-2000-pirjo-hassinen.html , jeg brukte store ord i 2010, hevder bestemt at jeg ELSKET denne boka -)

      Er Eddy er ren bio, eller crossovertypen med roman på forsida (som, nesten hele langlista)? Klassereiser er vel en slags rags to riches, men konkurransen for februar går ut på å finne de aller fattigste, som blir rikest. Chaplin feks. Eller kanskje Mike Tyson. Faktisk er dette en god kategori for de som vil presse inn sportshelter, mange som karret seg fra rennestein til gull, (i utlandet).

      Slett
    4. Eddy er en roman. En selvbiografisk roman, som mange romaner er. Ikke crossover engang, slik jeg tenker. En crossover er vel mer som Lønning Aarøs Løgnaaktige ytre (om Anna Munch/Hamsun), Sigrun S`s Maleren (om Svarstad og S Undset), Ellen Vahrs Gaven (om den kjente urtekona som jeg ikke husker navnet på nå)- romaner som de baserer på dokumentarisk stoff. I selvbiografiske romaner er det ikke like etterprøvbart, svært subjektiv blanding av fiction og fakta.

      Slett
    5. For jeg har flere uleste finske forfattere i bokhyllen (i hvert fall 3) nemlig, så om det hadde vært romaner vi skulle lese hadde jeg vært helt for den kategorien.

      Apropos romaner, Eddy er altså ikke godkjent? Jeg har funnet noen andre kandidater hos audible, og kanskje Maya Angelou kunne snike seg inn her, men er litt usikker på om jeg rekker første runde uansett, med Jokerlesing, bokhylleutfordring og samlesing med Labben på planen. Når det gjelder lydbøker bør jeg jo begynne på oktoberrunden, eller desemberrunden nå for å rekke det:-)

      Slett
    6. Nja, jeg har ikke lest Eddy, men har jo selv tidligere deltatt med 'roman' biografier, altså ikke crossovere, men ROMAN stemplet over hele forsida. Amundsen feks. Har han jo sagt i intervuer ol at bøkene er selvopplevde (for å holde biografitermen unna), så uten å ha lest dem selv, ville jeg sagt ja. Men, then again, jeg har flere ganger blitt beskyldt for tvilsom sjangerforståelse.

      Jeg ville ikke godtatt Arv og Miljø, bare for å ha noe å sammenlikne med. Selv om jeg mener den er høyst crossoversk (selv om Vigdis nekter). Nettopp fordi Vigdis nekter. Ville lettere godtatt 2 Søstre, selv om den er stemplet sakprosa.

      Enig med Anita angående crossover definisjonen, men er så lei av selvbiografier man kaller romaner at jeg (snakket meg selv rundt) jeg under tvil godtar alt slikt.

      Men Rags to Riches er det ikke, mm han var lutfattig, eller vokste opp på barnehjem. Annie? Chaplin? Rio?

      Slett
    7. Jeg vet at jeg nå muligens blir tvangsinnmeldt i lesesirkelen, men begge bøkene til Edouard Louis er svært selvbiografiske romaner. Navnet i tittelen på den første; som jeg aldri klarer å skrive, er Louis opprinnelige navn og romanen er hand oppgjør med sin egen oppvekst og erkjennelsen av hvem han egentlig er. Den andre er basert på hans egen opplevelse der han møter en annen mann og blir voldtatt av ham. Tror det var en del diskusjoner da den siste ble utgitt i Frankrike i fjor om dette kunne regnes som en selvbiografi eller roman og Louis har selv sagt at den er tungt basert på hans egen opplevelse. Så jeg synes den egentlig burde bli godkjent. Beklager at jeg blander meg, og hvis jeg blir tvangsinnmeldt vil jeg lese Edouard Louis:-) Klem

      Slett
    8. Ja, du bør bli tvangsinnmeldt;) (Men jeg er ikke sjef her. Har jeg stemmerett? )
      Jeg liker å være ganske tro mot genre, og tenker at hvis man skal godta at Eddy er en biografi, så må man godta at mange romaner er det. Og da vannes biografibegrepet ut. Eks: Herbjørg Wassmos Tora-trilogi , samt de siste bøkene hennes som 100 år, Agnar Mykle, Knausgård, Espedal etc.. Jeg har lest Eddyboka, og mange av artiklene og diskusjonene i kjølvannet og har hørt ham snakke om boka på Lillehammer litt.fest. Ja, den er basert på selvopplevd barndom/oppvekst... samtidig ble de sådd tvil om sannheten/troverdigheten der også. Uansett, han kunne valgt å skrive en dokumentarisk bok, en erfaringsbok, men valgte romanformen. Da kan man dikte mer. Fiction vs fakta. En roman er en roman. En biografi noe annet. Kravene er annerledes. Selv om grensene noen ganger er utydelige..

      Slett
    9. Viktigst: Silje du er tvangsinnmeldt, med capitalized double T. TTvangsinnmeldt. Men, helt ærlig, var du aldri utmeldt fra forrige gang jeg tvang deg inn...

      Jeg godtar Eddy, under, det-finnes-mye-rart-under-selvbiografifanen regelen. Hører hva Anita sier, men jeg nekter å underkaste meg forlagenes (eller forfatternes) sjangerlek. Dette er sirkelen for flytende grenser, og det har blitt lest mye (av meg og ikke minst Hedda) tvilsomt i de årene vi har holdt på. Alt fra dørgende kjedelige ordinære biografier (Radka), til mer spenstige selvbiografier med penisinput (Tommy Lee) og ting som flørter meg sakprosa og romaner. Crossoversekken er svær.

      Meeen, som nevnt, mm han var lutfattig kvalifiserer han ikke for første kategori. Du må vente til ondskap eller - de levende.

      Slett
    10. Jeg kapitulerer. (men er ikke enig. Har du lest Eddy? De var lutfattige btw, bare vold og elendighet- men vet ikke om han akkurat er rik i dag heller, skjønt han må ha tjent noe på den første boka si.
      Det er en selvbiografisk roman, som er noe annet en en ren selvbiografi. Men nå skal jeg ikke krangle mer på det)

      Sirkelen for flytende grenser, høres forsåvidt fint ut. Jeg liker flytende ting. (hehe, skål)

      Slett
    11. Ikke lest Eddy. Var han så fattig som du skriver er han også godkjent i februar. Go Go. Silje.

      Jeg innser at det er en selvbiografisk roman man godtar etter skjønn. Rent egoistisk, fordi (selv)biografier including fiction ofte er bedre leseropplevelser enn de journalistiske. (spesielt hvis de er skrevet av forfattere).

      Slett
    12. Jeg er med og skal lese Edouard Louis :-) Og enig, sterkt selvbiografiske romaner er ofte mer interessante enn mange rene biografier.

      Slett
  5. Ikke sur,men bittelitt skuffa kanskje fordi ingen novellesamlinger kom med,Hegazi var blant dem jeg gjerne skulle sett på listen sammen med "Arbeidsnever". Har lånt Leiligheten og den skal leses, helst før den 23 men jeg får se. Skulle lest både Vigdis og To søstre også. De 60 damene vet jeg ikke om jeg gidder å prøve meg på en gang, tiden rekker rett og slett ikke over alt (og alle)
    Springe blome håper jeg kommer videre så den må du se å få lest altså- den er et "must".Og mens vi snakker om dikt, den nyeste til Eirin Gundersen er minst like bra som den første, jeg bare nevner det, du har nesten et helt år på deg til å lese den.
    Ellers hadde jeg Lise sin bok på listen min og jeg håper den også går videre.
    Jeg har sikkert ikke vært gjennom hele BBP langlisten men det får så være for jeg tenkte at jeg være med på biosirkelen i år, men er det slik at man må være med i hver eneste runde eller tillater du at vi hviler oss en runde innimellom?
    Jeg må komme tilbake til hvilke bøker for det aner jeg virkelig ikke.

    SvarSlett
    Svar
    1. Har bestil både blomene og bøddelen på bib. Er litt skeptisk til diktene, men skal prøve. Slengte på damene også, må jo se hva det dreier seg om. Syntes Marte Breen var morsom med rumpeboka på LIllehammer ifjor, så who knows, damene kan slå an. Det blir heftig lesing på deg fram til 23. Mitt (bydende) tips er å starte med Leiligheten, Vigids/Åsne har allered så mange fans.

      Biosirkelen er sånn at man kan slenge seg med helt forsiktig på en runde (eller 2), no string lizm, og før du aner det er du påmeldt 10 år fram i tid, og må forsvare enhver skulk i utallige kommentarfelt. Please bring me my wine, som jeg nettopp lærte at de sier i Hotel California. (I alle år har jeg trodd det var wife).
      Hjertelig velkommen. Og som jeg vet de sier i Hotel California, og som JEG sier til alle som våger seg inn i sirkelen.
      - you can check out anytime you like, but you can never leave -

      Slett
    2. Glemte: Et år på Eirin Gundersen sier du. Betyr det at det er ei 2017bok?

      Slett
  6. Jeg vil ha ære og berømmelse, så here it goes:
    Romaner: Hjorth, Aarø og Houm
    Åpen klasse: Akerlie, Seierstad og Sørne
    (så kan vi ignorere at jeg egentlig er her for biokategorier og at jeg virkelig ikke har peiling på norske bøker. Treffer jeg vil jeg ha æren likevel. Bonuspoeng for at jeg ikke scrollet?)

    Biokategoriene var vriene. Jeg lever skal gå fint, men alle de andre må jeg pønske på. Må innrømme at jeg ikke aner hva som ligger i "mett av dage". Forklaring?

    SvarSlett
    Svar
    1. (Svarte, mistet hele, kjempelang, dypsindig kommentar)

      Mett av dage, betyr de som ble skikkelig gamle, så gamle at det føles naturlig med biografi. Motsatsen til Some Die Young, der biografi muligens kan virke latterlig. 70 sa, Mari over her. 90 ville jeg sagt, men ser at det snurper inn feltet.

      Hvis romantipsene dine går inn og Tore ikke kommer med blir jeg sjokkert, og skuffet, har allerede begynt å glede meg til Tore på bokbad. Undrer meg på om Sørne kan leses som crossover ondskapsbio? Bonuspoengene er dine. Berømmelsen får vi vente med.

      Gleder meg at du er med, selv om jeg ikke tror det før jeg ser det med very own eyes -))

      Slett
    2. Leonard og Chaplin. Eneste 2 jeg kommer på i farta.

      Slett
    3. Det finnes nok noen skikkelig gamle. Jo Benkow og Umberto Eco feks.

      Slett
    4. Eco ja. Den burde være god. Og har også lyst å lese Cohen.

      Slett
  7. Jeg mistet litt piffen på langlistediskusjon etter diskusjonen på facebok og mange andre blogginnlegg som jeg har lest nå, og så er jeg fortsatt skuffet over at ingen noveller kom med i Åpen klasse. Og så ønsker jeg fortsatt at flere blogger om bøkene de vurderer å nominer/nominerer.
    Men det får nå stå sin prøve. Livet går videre. Jeg gjør meg fort ferdig med ting.
    Jeg heier på Seierstad, den nominerte jeg inn selv, etter den strålende novelledebuten Arbeidsnever på topp.

    Ellers vil jeg nok lese Bøddel, den har jeg tenkt før at jeg skal lese, samt Lises Blodskraft. Blomene har jeg tidligere vurdert til at ikke er dikt som passer meg, men kommer den på korten skal den jo leses. De 60 damene har jeg lest i en avis at skal være litt overfladisk, men den er sikkert morsom.

    Romanklassen var ok. Jeg har lest fem av dem som ble nominert og fire av dem stemte jeg på, så det må jeg jo være fornøyd med. Tipper Hjorth og Renberg har en god sjanse. Usikker på de andre, det kan bikke alle veier, mange har likt både Houm, Aarø og Fossum. Leiligheten kan jeg ikke uttale meg om.

    Biosirkelen, ja-
    Glad hvis Finland faller ut. Har vel sagt det før at jeg aner ikke hvor alle de finnebioene skal komme fra. Finnes sikkert noen obskure varianter på svensk. Og de har jo Martha Tikkanen som skrev om mannen sin, husker jeg rett.

    Like bra at den går ut, så kan vi inn noen massemordere istedet, de går vel under Ondskap?

    Takk til Berit som oppklarte den første kategorien, den skjønte heller ikke jeg. Må vel finne noe. Helst i hylla..

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var jo ei bombe at ingen noveller kom med. Spesielt Grytten og/eller Hegazi. Likte Historier om Trøst godt. Grytten ikke lest ennå, selv om jeg har dratt den med overalt. Jeg tror det er en rekkefølgeting.

      Telte på knappene om jeg skulle nominere taktisk eller prøve å sette opp etter reell opplevelse, og det ble begge deler, men mest det siste. Iår, som tidligere år, angrer jeg litt. Marginene er så små at det er godt mulig at feks Høyer og/eller Flaggene ville kommet med, hvis jeg hadde trukket Åsne ned fra førsteplassen (hun hadde greid seg uansett), dumpet Norske Tabuer (den var sjanseløs, bare jeg som hadde lest), også satt Andersen øverst, med Høyer nr.2 - eller, helst, førsteplass til Høyer, etc etc,,,

      Den største taktiske tabben jeg gjorde (og kanskje flere med meg), var å inkludere bøker jeg visste var lite lest - som feks Norske Tabuer, framfor å kjøre hardere på andre bøker jeg også likte som var mer populære der ute. Men,,,

      , og et stort MEEN, sjarmen er jo at vi nominerer etter overbevisning, (ehmm og holder taktikken hemmelig -)

      (Du kommer til å føle deg bedre når du leser Leiligheten og ser hvor god den er, eventuelt Bøddel, jeg ønsker, ønsker at den er god, Berit says so)

      Jeg hadde ønsket meg krim på langlista, bare for å få et ekstrapuff til å lese norsksamtidskrim, men er litt skuffet over at det ble Fossum. Kronologi, you know. Kravstor, og ønsket meg noe frittstående.

      Ang. Rags to Riches, eller filler til ballkjole, burde være enkelt, er ikke de fleste biografier fylt av slike suksesshistorier. If not, har du alltids Chaplin, fattigere og mer fillete finner du ikke.

      Massemordere er onde, har aldri hørt om en seriemorder med et hjerte av gull, selv om ondskapens problem er omdiskutert, omstudert og, ikke minst, alltid like aktuelt. Fin vid kategori, onde handlinger v onde menneske, og/eller, ja takk begge deler.

      Så forresten Arbeidsnever på bib forleden. Overrasket over hvor liten den var. Burde lest.

      Slett
    2. Vi vet jo ikke hva som er lite eller mye lest, ut fra de bloggene som finnes om bøkene? Mener at De 60 damene sier noe om det. Mulig at den er så kort og lettlest at folk har anbefalt den rundt forbi og så har man ført den på lista med et poeng her og et der etc.. vips, inne...
      ?
      Alltid vanskelig med rangeringen. Jeg stemte først og fremst av hjertet, men likevel kunne jeg har valgt andre på slutten av romanlista enn de en de jeg stemte på, fordi jeg hadde lest flere i det skiktet.. Men jeg var helt sikker på å stemme på Hjorth, Renberg, Hagemann og etter mye om og men inne i hodet; Houm og Damhaug. En av to krim ville jeg ha med siden de var så gode, og stemte på Damhaugs da jeg synes den er bedre enn Fossums, men jeg vurderte også Fossum. Hadde jeg stemt taktisk hadde jeg stemt Fossum siden jeg vet mange har lest og likt.. men det gjorde jeg ikke. Vet at Berit og jeg likte Damhaug godt, og mulig Bjørnebok? Det er jo en tykk bok, og tykke bøker i BBP-sammenheng er ikke noen lett match, virker det som.

      Jeg synes også Dale /Arbeidsnever burde gå foran Seierstad fordi det er en debutant, og Åsne har fått Bragepris. Uansett er boka hennes så god at den fortjente mange av mine stemmer. Noe annet hadde vært for dumt. Har lest mye sakprosa, dikt og noveller, men nominerte bare de fem beste bøkene. Ville ikke ha med slengere som jeg likte, men som ikke var bortimot like gode som de fem. Vurderte Høyer også , men lot henne vike til fordel for de tre andre novellistene. Sto mellom henne og Frobenius.
      Men jeg koste meg mer med Frobenius, så derfor..

      ja, sånn holder jeg på, mange andre også sikkert..

      Ja, de novellene.... stemte på tre, Grytten, Frobenius og Dale. Mulig andre stemte på Aubert, Øyehaug og Høyer, så da ble de vel for spredt da..

      Ang ondskap, det er et tema som har interessert meg i alle år, jeg også har filosofert mye om begrepet og synes det er vanskelig å definere når man går inn i det. Galskap kan det også være, men men.. Man får bare forholde seg til det og si noe om defineringen når man skriver innlegget..

      Bøddel vet jeg mange har lest og likt men på det tidspunktet den kom passet den ikke for meg, så jeg takket ikke ja til tilbudt leseks. Det ble for grusomt tema rett og slett, ikke altid det er bra for meg å lese slikt, skjønner du.. Men så har jeg skjønt at det er mye fra Trondheim der, og da må jeg jo få lest den.

      Joda, skal nok finne en askepotthistorie til første kategori. Har jo ikke lest mange av de bioene jeg har så kanskje noen av dem var. Det kan jo være en berømt rocker og det da?

      Arbeidsnever er liten, ja, men sier så mye.. og lett å lese, rett fram arbeiderspråk. Burde lest. Ja. Av mange. Men det er jo ikke for sent, selv om den ikke kom på lista.
      Leiligheten- skal ta en titt hvis jeg ser den på bib, men jeg mistet lysten da jeg leste et sted at den minnet om Merethe Lindstrøms stil. Jeg er ikke så begeistret for Lindstrøm. De to jeg leste av henne likte jeg ikke spes godt.

      Slett
    3. (Oopps, så langt, ble jo rene innlegget)

      Slett
    4. Kan vel uten å røpe for mye si at Grytten, Frobenius, Høier, Dale, Aubert og Øyehaug alle ble nominert. Og at der har dere sannsynligvis mye av forklaringen på hvorfor ingen nådde helt opp. I motsetning til i 2014 da alle hadde lest og likt samme novellesamling, har vi i år lest og likt veldig forskjellige novellesamlinger.

      Slett
    5. Jeg slengte også inn ei stemme på Lystslott, som er den samlinga jeg har likt best, etter Høyer. Aubert som er den eneste andre jeg har lest, klarer jeg ikke å huske ei eneste novelle av, = no nominasjon.

      Anita: Du var nok ikke helt ferdig med å diskutere likevel. Som jeg skrev til Haruhi, var den tingen jeg gjorde forskjellig iår, at jeg fylte ut listene. Noe som medførte at også bøker under 4 snek seg med, helt nederst på lista. Det kunne gjort en forskjell, men tror ikke det, siden det var bøker få (tror jeg) har lest.

      Slett
    6. Nei, det kan du si. Var så sliten i går, litt ny frisk i formiddag før jeg dro på jobb...
      Lystslott begynte jeg på også ja, men ga den opp halvveis..
      Elisabeth: Som vi ante. Blir artig å se den lista til slutt.. etter jokern og kortlista.

      Slett
    7. Godt at du ikke er ferdig å diskutere likevel Anita:-) Jeg nominerte Grytten og Aubert av novellesamlinger, men ikke på de tre øverste. Jeg trodde at sistnevnte skulle komme med på listen da mange har skrevet så mye bra om den, men så har det tydeligvis vært så mange gode novellesamlinger at vi har prioritert forskjellig.

      Den vektingen er så vanskelig, og spesielt i Åpen klasse synes jeg. Jeg har lest bildebøker, ungdomsbøker, novellesamlinger og sakprosa og så skal de stilles opp mot hverandre. Jeg prøvde i år å finne de beste i hver sjanger og endte opp med å ikke nominere flere titler som jeg likte veldig godt, som Aisato/Njie sin siste. Kunne også tenkt at Sejerstad ikke trengte nominasjonen min pga kjent navn og Bragepris, men den boken var virkelig av det beste norske jeg leste, så det ville bli for dumt som du sier. Ellers ligger bildebøker mitt hjerte nært, og skal ha som mål å skrive mer om de gode jeg leser i år. Jeg hadde Blekkspruten av Gro Dahle som min førsteplass, men den fikk kun noen linjer i et samleinnlegg.

      Slett
    8. Jeg har tenkt litt på de 185 bloggene Mari nevnte, vært litt inne på bokblogger.no, googlet litt, og jeg tenker, hvis vi synes åpen klasse er uforutsigelig nå, tenk hvis alle 185 deltok. Til og med romanklassen skulle få kjørt seg. Det er ganske stort sprik imellom oss allerede, men vi (mange) bøker leses fra samme sjikt, samme (tilfeldig) forlag (som noen klaget over på fb). Det er lite underholdningslitteratur feks. Krim sliter med å komme seg med, og jeg gjetter (har ingen tall) at selv om lesinga vår ofte ligner andre priser, er det ikke alltid vi speiler bøkene under juletreet. Bortsett fra storselgerne, (Strøksnes/Sejerstad eg). Kanskje er jeg helt på jordet her??

      Slett
    9. Silje: Takk skal du ha. Det var en motiverende kommentar:)
      Jeg er så enig i at rangeringene er vanskelig. Og vektingen i Åpen klasse spesielt vanskelig. Jeg leste to billedbøker for barn, bl.a. Varden Steinar. Jeg synes den var nydelig, men jeg er jo vant til å lese mye mer tekst, så det ble så vanskelig å vurdere..

      Jeg trodde også at Grytten var "inne", jeg stemte den inn sist av mine , ikke fordi jeg trodde den var en selvfølge,men dog. Det er dumt å ta noen som selvfølge, som man kunne gjort med Hjorth og Seierstad, men heldigvis så kom de med.:)

      Ingalill: Ang de 185 bloggerne. Jeg tviler på at alle de er aktive bloggere, som BBP forutsetter at de skal være for å kunne stemme.
      Jeg lurer fortsatt på hva som er kriterier for "aktiv blogger" er- mtp de ca 50 som har stemt. Å blogge minst en gang pr.mnd? En gang pr halvår? delta i kommentarfelt? Aktiv på instagram? Fb?

      Jeg følger tanken din, om at hvis, 185, sprikte veldig.... så hva hadde det endt opp med? Men hadde de bare blogget.....synlig, sier nå jeg.

      Slett
    10. Anita: Tror ikke det finnes noe annet kriterium enn aktivt om andres bøker siste 6mnd. Har du knotet ut et innlegg på 6mnd er du med. Det er jo kanskje litt lite, men samtidig stritter det i hele meg mot aktivitetskrav. Vet med meg selv at jeg hadde hoppet av karusellen ganske kvikt. Det må jo være lov å ta noen måneders pause i ny og ne. Jeg sliter ofte med å få til mer enn 1/2 pr.mnd, og jeg er en tvangsblogger pr.def. Altså her eksiterer ikke mottoer - om bare en hobby, fordi det er gøy, overskuddsprosjekt osv. Nei, her er det ramme alvor fra ord til ord. Likevel går det langt imellom postene. That's life.

      Ang. Instagram og fb, er jeg fremdeles så gammeldags at jeg ikke regner det som blogging, som sannsynligvis betyr at jeg allerede er avlegs.

      Silje: Der ser du. Jeg har ikke engang hørt om Blekkspruten, eller mer korrekt, jeg husker ingenting om noe Blekksprut.
      Noterer meg som fremtidig gaveide. (Aldersgruppe?)

      Slett
    11. Altså, Blekkspruten handler om overgrep mot barn, så kanskje noe man bør være forsiktig med å kjøpe i gave. Jeg har kjøpt den inn på jobben, i videregående skole, og har ikke lest den for egne barn enda, men mulig jeg leser den for 6-åringen. Da er heller Oldemor av Anna Fiske, en annen jeg nominerte, et gavetips, eller Varden Steinar som Anita nevner. Den siste er vel i gruppen 3-6 år og har ikke så mye tekst, Oldemor passer kanskje mest for øvre sjiktet. Kommer et innlegg der de to jeg nominerte blir skrevet litt om veldig snart. Har ellers nevnt dem i oppsummeringsinnlegg.

      Slett
    12. Ja, mulig det er nok, hvis regelen sier det, _et helt halvt år._ (haha)) Da er det jo ikke noe å diskutere. Egentlig.
      Jeg tror nok også jeg er så oldfashion at jeg mener at insta og fb ikke kan defineres som blogging. En blogg er en blogg. Insta er insta.

      Slett
    13. Men times they are a'changing..

      Slett
  8. Jeg skal komme meg inn i biosirkelen igjen i år. Det stoppet helt opp da jeg kom bare halvveis i Wolstonecraft i fjor - lurer på om jeg kan presse den inn i en kategori i år og slippe unna med å lese den andre halvparten...

    Ellers har jeg planer om å dytte inn Patti Smith igjen en runde, hun kan passe inn i flere. Har "M Train" på vent i hylla. Har også en biografi om Kurt Cobain som jo døde ung, så den kan være et alternativ. Begge er også rimelig hårete. Ellers får jeg sjekke hyllene og biblioteket, så får vi se hvor jeg havner etter hvert. Akkurat nå er jeg helt blank på rags til riches, men skal nok komme på noe.

    Angående BBP er jeg veldig enig i dine tanker om at samlesingen blir mer spennende når ikke bøkene er ihjelblogget fra før. Særlig siden det faktisk er den viktigste delen av premien. Uten at det betyr at jeg ikke vil se masse blogginnlegg om norske 2017 bøker.

    Spekulasjoner vil jeg av naturlige grunner ikke drive med, men synes det var gøy med en overraskende liste i Åpen klasse. Selv om jeg gjerne skulle hatt med Flaggtale. Og Hegazi Høier.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er en skjør balanse dette med samlesing og blogghyppighet. Jeg vil jo, som Anita, bli tipset, via blogg, om bøkene jeg bør lese, samtidig som jeg ikke vil ha de samme bøkene i bloggrullen, konstant. Jeg tror det gjelder for de fleste at de bøkene som engasjerer mest når lista blir publisert er de vi ikke har lest, eller ihvertfall de fleste av dem. (Skal innrømme at ikke alle bøkene frister meg like mye...)

      Hvordan går det med Leiligheten forresten? Framdrift? Og hvor høyt satte du Flaggtale? Jeg blir ikke ferdig med å rive meg i håret over egen plassering av Flagg og Høyer..

      Wollstonecraft? Ondskap?

      Slett
    2. Du mener kvinnesaksforkjemperen Wollstonecraft passer inn under ondskap? Eller var det ment som to spørsmål? Jeg henger med på ondskap jeg, men vet ikke hva jeg i så fall skal lese. Men jeg har også Tove Janssons biografi til gode, og hadde greid meg fint med Finland også.

      Jeg hadde Flaggtale på førsteplass, Åsne på andre og Høier på tredje.

      Og Leiligheten har hatt lite framdrift etter lørdag. Nå har jeg plutselig fem påbegynte bøker igjen, og har bestemt meg for å konsentrere meg om å fullføre en og en. Først ut er Karthago-boka, bare 25 sider igjen der. Så regner jeg med Leiligheten blir neste.

      Slett
    3. Flaggtale, Åsne og Høyer var også blant mine 4. Sarromaa på tredje. Ser du var smartere enn meg, men enn så lenge velger jeg å tro at det sikkert ikke hadde betydning. Blir spennende når tallene frigjøres.

      Slett
  9. Hall, hva slags lesere er dere? Skippe Finland i det året de feirer sitt 100-års jubileum? Snakk om å trampe på Finlands heder og ære liksom. Nå glemte jeg alt annet jeg ville si noe om :O

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er vel ingen vits i å late som jeg visste om dette jubileet? Siden jeg ikke har nevnt det før, mener jeg? Denne fiskefeberen må ha kommet fra underbevisstheten. Eller oven. Det blir vel å feire i ensomhet. (Må altså finne meg ei finskebok asap, ikke Paasilinna).

      Jeg venter fremdeles på resten du skulle si.....

      Slett
    2. (bare vent til lunsj, så skal vi se om det ikke kan komme noe mer fornuftig. Det var noen tanker om BBP)

      Slett
  10. Svar
    1. Takk for spesifiseringa. Jeg trodde et øyeblikk du mente Hail. Nå det ville tatt seg dårlig ut. (Nesten modereringsgrunn).

      Slett
    2. Vi er tross alt i et kommentarfelt, så det er aldri lett å vite :O

      Slett
  11. Jeg lest egentlig nok norsk i fjor til å stemme, men gadd ikke. Amundsen var ikke SÅ god, og de andre tre (?) jeg leste var ikke gode nok i det hele tatt (om jeg stiller for høye krav? Ja, jeg vil helst ikke stemme på noe som har fått mindre enn fem stjerner, til nød 4,7). I år skal jeg ikke lese en eneste fersk norsk bok, gleder meg.

    Ellers liker jeg kategoriene, selv om noen av dem nesten er så vide at det blir vanskelig å velge. Gleder meg mest til hårete og Finnland (ja!). Til alle de som mener det ikke finnes mange nok bioverdige finner: TOVE JANSSON (trenger dere flere? nei). Føler også at jeg må påpeke at "mett av dage", kan tolkes som unge folk som tar selvmord... ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kunne nå slengt inn en stemme på Amundsen, sånn ifall du ville stemme eller samlese senere. Kunne satt han nederst på sjuende.

      Fylte opp listene mine iår, hadde jeg gått etter femmere ville jeg aldri hatt bøker å nominere. Så fra og helt ned til 3++. Kun for å blokkere mulige toere.., om de var en suksess eller ikke kan diskuteres.

      Ja, skjønner ikke denne finlandsangsten, jeg er sterkt fristet til å smalne inn kategorien ytterligere. eg ondskap i finland på åttitallet..

      Skjønner at - mett av dage - må omformuleres. Kanskje bare - mett - vi har jo ikke hatt noen matkategorier.

      Slett
    2. Ehe, jeg hadde helt glemt dette med at kan rangere (selv om det helt sikkert står i klartekst), og tenkte at hvis jeg stemte måtte jeg kalle den en #1, mens den egentlig er type #4 i hodet mitt. Kan jeg skylde på ammetåka? (alltid).

      Ondskap i Finnland på åttitallet hadde vært den beste kategorien ever.

      Stemmer for mett, - har et par matmemos på TBR-lista.

      Slett
    3. Er Ingrid Espelid Hovig død?

      Slett
    4. Anita: Måtte google. Iflg wiki lever hun i beste velgående, godt over 90.

      Haruhi: Åmmetåka fungerer som unskyldning på det meste, hvis man ikke har avblåst og avlyst på internett. Alt er sannest i kommentarfelt. Tenk nå hvis jeg leser Bøddel, og det er den beste norske boka i moderne tid, (for deg, etter 1917)?? Du kunne hatt sjansen til å stemme fram blod, natt og halshugging til bokbloggære.

      Jeg leker med tanken på å gjøre Evilfinland 80s til en bonuskategori bonuskategori. Der du må lete opp bøkene, og finne på meget interessant og underholdende bonuskonsept. Må komme av den svake bitterheten jeg kjenner mot de som ikke stemte, eller stemte på andre.

      (Jeg skulle gjerne sett det lese Flaggtale, innbiller meg hat eller elsk)..

      Slett
    5. ..innrømmer at jeg ikke en gang har lest gjennom langlista ( - det stod scroll - ), og aldri hørt om denne bøddelen, men skjønner at jeg har gått glipp av noe. Lover bot og bedring (selv om jeg type 10 cm lenger opp sa at jeg ikke skulle lese en eneste bokhøstbok i år).

      Slett
    6. Ingalill. Bra. Ble litt usikker her vettu, siden dere/Haruhi begynte å snakke om mett (og mett av dage) av mat og koblet det sammen det kokkekunst og alder osv..

      Slett
    7. Haruhi: Bøddelen er ei 2016bok, så den må du lystlese. Jeg planlegger å jokerlese den (snart), det blir din eneste pekepinn, for jeg har ikke sett en eneste anmeldelse (som jeg kan huske). Men det er bødler i Trondheim, just up your alley.
      Bot og bedring er notert!

      Anita: (igjen) Mett som i middag.
      (mahuahahha)

      Slett
    8. Både Berit og Tine og flere har skrevet blogginnlegg om Bøddel, men du tenkte kanskje på avisanmeldelse?

      Ja, mett. Æ e mætt! No. Tapasmætt! Har Jamie Oliver skrevet selvbiografi?

      Slett
    9. (kom til Gran Canaria så får dere nok av finner for ever)

      Slett
    10. Mente blogginnlegg, de må ha gått meg hus forbi, eller enda verre, jeg har lest og kommentert men glemt. Vel, ikke annet å gjøre enn å lese igjen. Har lest 100s nå. Interessant.

      Slett
  12. BIODELTAKER ATTENTION!!

    Modererte kategorier!
    (fremdeles 2 dager igjen)

    15.feb - Rags to Riches (fattig-rik)
    15.apr - Døden (før 30 eller etter 70)
    15.jun - Jeg lever (pr.31.des 2016)
    15.aug - Ondskap
    15.okt - Mett (som i krem og fløte)
    15.des - Håret (Bigfoot to Joey Tempest)

    Bonuskategori: Finland 1980.

    Hva synes dere? Mett av Dage og Some Die Young er slått sammen, og en matkategorie har kommet inn i stedet. For vidt? Bedre før?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hva er belønningen for å delta i bonuskategorien (som jo er den beste?). Litt usikker på om jeg syns ondskap fortjener egen kategori, - man kan jo snike inn seriemordere i det andre kategoriene, kannibaler i mett etc.

      ((Vet jeg ikke egentlig har stemmerett, siden jeg bare har deltatt i type 10 % (?) av omgangene))

      Slett
    2. Liker disse enda litt bedre enn de forrige. Men forbeholder meg retten til å tolke "mett" i overført betydning.

      Slett
    3. Huff da, synes Døden var makaber.
      Og mett, da kan jo Ingrid Espelid være med likevel? Mett, men ikke død..
      Altså..

      Jeg ser forøvrig for meg en sprekkfeit Cæsar ligge å vralte seg i mat og kvinner i den kategorien, mens tarmene tyter ut, men vet ikke om jeg orker å lete opp en sånn ekkel biografi.

      Nei, hvor kan jeg putte inn slektingene ? Sønn skriver om sin kjente mor eller far osv? Far skriver om datter Amy Winehouse etc? (eh, Døden)

      Murders--- Galskap? Sykdom? Diagnoser (psykisk/fysisk/fra alzheimer-til- bipolar? ) Mulig å få en felles diagnose her i stedet for ondskap? Redd for at det blir temmelig dystert med bare onde massemordere..

      Slett
    4. Mett men ikke død, som i, ja Hovig (ikke hør på Haruhi, kannbalbioer er frivillig, og forhåpentligvis ikke-eksisterende).

      Slektningene må puttes inn etter hvor hårete, onde eller døde de er. Onskapen kan kanskje utvides med galskap, men du kan ikke forvente å få presse inn alle slags diagnoser -)

      Amy Winehouse, hvis hun var under 30, husker ikke, kan puttes i Døden (some die young). Det kan også Cohen (mett av dage). Meget fornøyd med at jeg maktet å lage noe så tilsynelatende enkelt komplisert.

      Som sagt, innvoller ikke inkludert, helst ikke i gourmetbøkene heller. Tror jeg må forandre til METT (som i paprika og kikerter).

      Slett
    5. Haruhi: Belønningen din for å delta i bonuskategorien, sannsynligvis som den eneste, er at du får gleden av å skryte av hvor mange bøker du fant. 100% råderett. Finner (ah ordplay), du interessant nok bok til meg blir jeg med, hvis later jeg bare som..

      Neste år tror jeg alle bare skal få sin egen smale kategori. Du kan få Tibet 1941, Anita kan få Syke Slektninger, Mari - Homotjenere i Wales 1873 osv... Høres meget gjennomførbart.

      Mari: Plz ikke utbroder Mett i overført betydning, da skremmer du bare Anita.....

      Slett
    6. Amy ble 27, en av de mange unge artistene som bare ble 27. Stakkars hun døde i skyggen av 22.juli, og mange orket derfor ikke å bry seg.. Vi hadde nok med oss selv her på bjerget da, ikke så rart i grunn.

      (godt at det ikke blir fråtsing i innvoller, altså) (syke slektninger høre ut som en interessant kategori btw)

      (apropos Finnene, var på Zoo Bar her i Mogan i kveld og det var en gjeng med unge finner som lagde et hel**sikes leven, fulle som f, knuste glass og søla og var utrollg høyrøsta på finsk.. hva byr du meg? Skjemme ut oss andre rolige skandinavere på den måten her i fredelige Puerto Mogan)

      Slett
    7. Shhh, jeg burde lest dette igår kveld. Hadde vært en utmerket mulighet å få pumpet finnene for 80talls biografier på...
      Du får lete dem opp til frokost, Anita.

      Slett
  13. Nå har jeg notert meg alle kategoriene som skissert her, så ønsker ingen endring!

    Nytt av året 2017 er nemlig egen notatbok for blogg og har nå notert meg alle kategorier både for bokhyllelesing og biosirkel. 1001-sirkelgeneralen henger etter med kategoriannonsering! (Sier jeg i et håp om at hun innfinner seg i dette kommentarfeltet og registrerer klagen ;) )

    SvarSlett
    Svar
    1. Innfunnet og registrert.
      (kan ikke huske at det står noe i regelboka om lov til å klage på generalen?), og lydhør.
      Innlegg kommer, må bare spise litt og skifte av meg svette turklær. Man sitter jo ikke inn en sådann solskinnsøndag. Endringer kan forekomme, men gjør det neppe.

      Slett
  14. BIOSIRKELATTENTION 2:

    Kategoriene har fått eget og endelig innlegg.

    SvarSlett