lørdag 31. desember 2016

GODT NYTTÅR 2016

Håpet for 2017 er at man blir smartere, raskere og velger mindre blanke joggeløyper. Nyttårsdikt
Burde skrive oppsummering.
Har ikke vært på polet
Burde velge sirkelkategorier
Har ikke vært på polet
Burde overbevise alle om at Leiligheten bør leses før 7.jan.
Har ikke vært på polet
Burde løpe
Kan løpe til polet......


Jeg kommer sterkt tilbake i 2017.
Både med oppsummeringer, næranalyser av årets boktall og kategorivalg
, altså, et valg, der jeg velger alt selv, men er åpen for innspill.

Skulle ventetiden blir for lang kan alle tall allerede bivånes HER.
I år har jeg også satset på en mer dynamisk variant jeg håper alle etterfølger.
ei liste over 50 bøker jeg SKAL lese i 2017
ei liste over de jeg leste i 2016  (minus siste uka)

Kryssesyken
Du kan selvfølgelig krysse helt anonymt, men det blir så mye morsommere (for alle) hvis du kommer tilbake i kommentarfeltet med selvskryt og link til egen liste
, perfekt tidsfordriv under nyttårstalene
, eller når, de andre, rydder bordet.


Her står jeg nykjolen og later som jeg leser..  en mannlig norsk forfatter, gjett.., og selv om du ikke ser det på bildet, er kjolen så fin at den trenger muffe og korketrekkere, ihvertfall burde jeg ha børstet farget håret, kjøpt kåpe og gone carolling.


En siste formaning:
 2 bøker du har tid til før nomineringsfristen før BBP16 går ut (7.jan)

Leiligheten  (Nora Szentiványi)
Dame tenker tilbake, (ehm erindrer) på mormor som ble igjen da foreldrene flyktet fra Ungarn. Jeg synes den var strålende. Perfekt balanse mellom det man tror man husker, bilder, bånd, tap, fortid og moderne slit. Kontrasten mellom øst og vest, den naturlige vekslingen i tidslinjer og kløften mellom generasjonene gjorde vondt, helt inn, helt dit der man har gjemt, alt man helst ikke bør tenke på.

Bekymringsmelding for Hanna Tidemann (Jon Krog Pedersen)
Har bare lest 30%, men så langt fornøyer den mer enn de andre av årets bøker med samme tema (Mari Ulset/Nina Lykke). Altså, ubehaget i overflodstilværelsen. Mistilpasset. Velsituert. Velutdannet. Det har vist seg at utroskap følger naturlig, skal man tro Ulset/Lykke. Vi får se.
Jeg leste på flyet og glemte å lytte etter motorsvikt.
, helt til 15min før landing, vind og lego i oppløsning
, men det holder uansett i massevis, mm, of course, den faller sammen mot slutten.

Ellers er 2 Søstre et sikkerstikk, så sikker på kortlista at du kan hoppe over.
Amundsen er også god. Ikke glem Sarromaa. Og Vigdis. Og fordi jeg vil ha Tore ved bokbadbordet, bør du også lese Renberg. Det var alt. Poljogg next.

Godt Nyttår!!  
& Thanks for reading.


55 kommentarer:

 1. Godt nyttår!

  Av de du skal lese i 2017 har eg lest 5. Av dine 2016 bøker har eg lest 16.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt Nytt til deg også Elida!
   16 tror jeg må være helt i toppen blant de som har krysset 2016lista. Det klør i kryssefingeren, plz say at du også har laget lister..

   Slett
 2. Godt nyttår!

  Ingen poljogg for meg. Ikke har jeg jogget på en måned, og om jeg skal ha sprudlevann til nyttårsmiddagen tror jeg det blir Mozell. Nyttårsaften er for meg tradisjonelt den dagen jeg rydder i listene på bloggen min og gjør den klar for 2017. Det prosjektet starter nå.

  Men ja, det frister og lage leseliste som kan krysses i også. Er so kjent mer enn gjennomsnittlig glad i kryss...

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt Nyttår Elisabeth.
   Du som er så glad i lister burde absolutt lage interaktive krysslister. Ei for de du skal lese, ei for de du har lest, ei for off the shelf, ei for ALLE bøkene i hylla, ei for essayene etc etc. Jeg lover å krysse på hver eneste. (bortsett fra tegneserier, scifi og fantasy).

   Jeg rydder på bloggen en annen dag. Viklet meg inn i et turprosjekt på tampen av kvelden igår, og må til pers nå. Selv om jeg nok burde sove, til mandag.

   Slett
  2. Okei. Her har du en liste over 50 bøker som står i mine hyller i dag. Så gjenstår det å se hvor mange av disse jeg kan krysse ut innen året er omme. å lage for alt ulest i bokhylla blir for omfattende.

   http://www.listchallenges.com/elisabeths-bokhyllelesing-2017

   Slett
  3. Done kryssing. Ble 12. Men så mange som også står på mi 2017 liste. Skal se vi ender opp med å lese sjokkerende likt i 2017. Hvis vi klarer å holde oss til planen, that is.

   Slett
 3. Kom du deg på Polet? I råk og fåk og regn dro jeg på City Syd i går etter å ha sendt yngste poden med Kystekspressen i visstnok et helvetes vær utover i havgapet, og da blir jeg så nervøs at jeg fant ut at jeg måtte få tiden til å gå med å shoppe og surre på City Syd, til han kom velberget frem til sin far på Frøya. Min angst.
  Altså, da brukte jeg et av mine to gavekort/julegaver på Polet og kjøpte spennende øl og en halv Prosecco til denne aften. Jeg drikker nå en E.C. Dahls Wit, herlig Lamoøl til laksesmørbrød. Noe må jeg ha før kalkunbrystet settes i ovnen.
  Mitt introverte jeg foretrekker en rolig kveld hjemme fremfor fest og tjo hei, eller reiser ut av huset. Har vært så mye aktivitet og sosialt i jula og før jul. Forhåpentligvis får jeg lest ferdig Unni Lindells siste krim.

  (men da kan jeg ikke sitte her og blogge hele kvelden)

  Med Lindell har jeg lest 122 bøker i 2016.
  http://artemisiasverden.blogspot.no/p/bker-lest-2016.html

  (du slo meg)

  Jeg har ambisjoner om å rekke Et godt liv (Johannesen) og Menn som ingen treng (Grytten) før den 7. Det vet du, men jeg sier det lell. (andre lesere vettu)

  Jeg er enig med deg i at To søstre og Vigdis kommer til å komme på langlista. Rart hvis ikke. Og Renberg har nok også en god sjanse. Mange har lest og likt. Ellers tror jeg det blir ganske åpent.

  Nå trekker jeg meg tilbake fra alle nyttårsønsker på sosiale medier og leser bok!

  Ha en riktig godt nytt år.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt tilbake.
   Kom meg på polet, på fest og hjem igjen. Er nå igjen klar for tur, men er litt bekymret for glatt og det fine været. Fint vær trekker folk ut i skogen, og har man nevrotisk hund som ikke kan gå i bånd må man slippe løs i skogen, ihvertfall nedover, og plutselig kan man få en brå start på 2017. Hører du at jeg er for trøtt til å gå 4t på tur. (Normalt tenker jeg ikke over denne turen engang).

   Fikk du lest ferdig Grytten?
   Var den bra? Kan du begynne på Leiligheten nå. Ihvertfall 20s? Liggerpå ebokbib. Ikke for det den kommer ikke med uansett, siden ingen har lest den, og jeg leste for sent til å messe/preke/mase..

   (hææ, bare 122 bøker? -))

   Slett
  2. Bra jobba!
   Halve turen høres også greit ut, spør du meg, som ikke går noe særlig tur for tiden.
   Ikke startet på Grytten enda, må lese ferdig Lindell først. Ble ikke så mange sider lest i går.
   Kan nok ikke begynne på Leiligheten enda, må se om det åpnes et smutthull på ebokbib på mobilen til uka, men kampen om lesetiden før den 7. blir knallhard.

   (ja, tenk, _bare_- 121 bøker-- rakk ikke Lindell, så da ble det 121)

   Må lage ferdig årsoppsummeringen nå, så jeg blir ferdig med det. Har vel listet opp 13 norske romaner, minus krim, som de beste.. (akk, så vanskelig det skal være..bli å nominere i år igjen)

   Slett
  3. Turen ble bare 3t. Kompromiss. Hunden var bare idiot 2 ganger, så alt i alt en suksesshistorie.

   Er nominsjonsforvirret. Har ikke kontroll på noe. Skal sette meg å nilese Bekymringsmelding for Tidemann straks. Straks etter jeg er ferdig på internettet. Såå travel på årets første dag.

   Slett
  4. Ikke stress på deg høyt blodtrykk, sier jeg bare.. Koseles! :)

   Slett
  5. Første bok i 2017 ble svenskekrim, det kvalifiserer som koselesing.

   Slett
  6. :) Jepp! Koselesing trengs også! Ikke bare tvang.

   Ser du snakker en del om Havende. Den har jeg lest en del anmeldelser av, tildels veldig gode, men jeg har fått inntrykk av at det er en krevende bok, og en roman mer for de spesielt interesserte. Mulig anmelderen som skrev det tar feil, hva vet jeg.. men det har jo uansett ikke noe så si hvis man liker boka. Har vurdert å lese den, men rakk det ikke i denne runde, men den kan jo leses senere..:)

   Slett
  7. Så nettopp at Meldinger til Massene Merete også har skrevet om den (i tillegg til Leiligheten), lesetips hvis du undrer på om bøkene er for deg. Ble litt usikker -)

   Slett
  8. Må nok utsette dem.. Blir ikke ferdig med "Et godt liv" heller. Prioriterer Grytten, som jeg liker godt, ikke så mye igjen, blir ferdig, og den ligger an for en nominasjonsplass i Åpen klasse.. Men Arbeidsnever kommer høyere opp, sammen med To søstre. Fintenke utover kvelden...

   Slett
  9. Men så må jeg også begynne å shine leiligheten for visning på mandag..puh

   Slett
  10. Ok med shining nå som nomineringa er ferdig. Sjansene er også store for at du har lest mestparten av langlista allerede så da slipper du å stresse med jokerlesing. Shine away.

   Slett
  11. Jepp. Nå blir det bare koselesing utover en stund. Frahylla, krim, utenlandske. Men det henger nå fortsatt en del norske igjen fra 2016, som skal leses.
   Antar jeg har lest de fleste som komme på langlista i romanklassen. Strømsborg og Hoem har jeg ikke lest, de kan jo også dukke opp.
   To søstre og en av novellesamlingene jeg har lest dukker garantert opp på lista i Åpen klasse. Veldig rart hvis ikke. Resten er ganske uforutsigbart i Åpen klasse.. Mye barn-og ungdom som jeg ikke har lest.

   Slett
  12. Vel, nå som nomineringa er over, får jeg vie meg til biokategorier, får jokermaset starter. Synes kortlista i romankategorien virker innlysende, så du kan starte på Leiligheten med engang, for å sjekke om det blir jokerbok. Selv skal jeg lese Bøddelen. Men den må være et blodig mesterverk skal den slå Nora.

   Nå er det bare å ta seg sammen, pønske ut kategorier.

   Slett
 4. Hm, lar meg faktisk (mot bedre viten?) overbevise om denne leiligheten din, nå reservert og plukkes opp ved neste biblobesøk. Er den kort nok rekker jeg akkurat fristen.

  Ellers hadde jeg i utgangspunktet bestemt meg for å bare lystlese i 2017, - frie tøyler og utferdstrang, like deler skummelt og forlokkende. Men disse digitale avkryssningslistene er jo rent pornografiske, har forsøkt å ignorer dem men..akk.

  godtnyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. (Godtnytt)

   Pass deg for listene, plutselig har du glemt både beibis og lystlesing. Dette er ingen sport for de med ansvar for liv.

   Litt bekymret for hvordan Leiligheten vil fare i dine hender, men satser på at det går bra. Den kommer nok uansett ikke videre, mm den er lest i stille hemmelighet.

   (Når kommer lystlesingslista?)

   Slett
  2. Hvilken bebi?

   Jeg forsøkte meg jo så vidt på LL her på tampen av 2016, men det endte bare opp med at jeg ble så overveldet av valgmulighetene at jeg rotet meg inn i norsk16, og det er jo rett og slett ikke mitt hjørne (revurderer allerede den leiligheten).

   Har forøvrig lest 13 av dine, og gleder meg helt vilt til du skal lese Two Cities og Blood Meridian. Hvis du faktisk gjennomfører lover jeg å fullføre to bøker of you choice (samlet sideantall >1000s) innen 2017 er over.

   Slett
  3. Hvis jeg leser en av dem kan jeg prakke på deg 500 valgfrie sider da? Har jo prøvd meg på de 5 første timene av Two Tales flere ganger, stadig like uforstående til at dette er din favoritt Dickens. Tror jeg skal forsøke papir denne gangen. Sikker på at du er klar for 1000s Connelly, tror du må sende vesla på feriekoloni først. Eller kanskje jeg skal være snill og ordinere Tristan Egolf og Norman Rush. Selv om det egentlig blir altfor lett og lyst for deg. Bombesikker på at du vil like King of the Barnyard (hvis du ikke allerede har lest). Look it up.

   (og siden labben aldri skrev den Paringslekomtalen, kan stafettpinnnen gå til deg. Hun sa hun likte den..)

   Blood Meridian ser jeg fram til.

   Slett
  4. Jeg skammer meg fremdeles.. kanskje et av lesemålene mine burde vært Paringslek på nytt for å endelig skrive omtale. Alternativt en ny bok du anbefaler for å prøve med et plaster på såret. Men da risikerer jeg faktisk å havne i enda mer uføre dersom jeg av en eller annen grunn ikke skulle prestere å skrive om den heller.

   Men ja, jeg likte Paringslek. Les les Haruhi!

   Slett
  5. Hva om du bare leser Paringslek på nytt, uten å skrive omtale, accomplishment som hvisker ut skam, selv om, vi alle vet, at skam er en svært nyttig følelse, som har holdt verden i sjakk i århundrer -)

   Jeg har lest den flere ganger (den gangen jeg drev med slikt) og den tåler det godt. Var det du som sa/hadde lest at det var ekstremt med fremmedord på engelsk? Det ble nevnt i en forbindelse. Har selv alltid lest den på norsk.

   Slett
 5. Jeg har kun lest seks bøker fra din 2016 liste og begredelige tre bøker fra din 2017 liste. Det er i det minste tre mer enn det du har lest, med mindre du har jukset og begynt på 2017 listen i 2016 ;)  SvarSlett
  Svar
  1. Shhh, hvordan visste du at jeg har juksesniklest 2 av 2017 bøkene, på tampen av desember. Shirley Jackson på juleferie og Iris Murdoch like før. Til trøst, ligger du ennå ei foran.

   Slett
 6. Lest 13 av dine, og fikk nesten pustebesvær! Syns jeg hadde lest mange med 107 (tror jeg det ble), men ser jo at jeg er ei pingle i forhold til dere andre her. Vel vel. Med nytt headset og Nygårdshaug godt på øret inn i året, så skal det telles. Kvelden idag skal det lages lister, og det blir IKKE løpe-/treningslister! Oppsummering av 2016 kommer en annen gang, flere mål oppnådd, noen ikke. Samme kan det være. 2016 var for meg et flott leseår, uansett.
  Hva som leses før 7.januar blir nå styrt av lysten. Og så håper jeg inderlig at ingen på Storytel sjekker hvor mange bøker du har lyttet til, for da ryker prisen farlig fort og høyt OPP! Ahh.. jeg må vel sjekke jeg også hva jeg har lest/lyttet til i antall. Vært flink i 2016 nemlig. God mix av papir, e- og lyd.
  Studinen sjekker ut av hjemmets B&B imorgen tidlig, gardisten vel hjemme med hangover, og sambo og jeg i hver vår ende av soffen med en bok. Ikke verst start på året. Godt nyttår her også! (og så er jeg igang med første runde i sesong 8 i serien ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Argh, Marianne, storytel må ha fulgt med for prisen økes til 199kr i januar, det er så provoserende at jeg teoretisk vurderer å droppe dem. Teoretisk. Du har vel fått med deg at lydbokforlaget også kom med streamingtjenste like før jul. Har ikke fått med meg hva prisen er, og utvalget virker skranten, men det kan jo på sikt være en fin kilde til norske lydbøker. Foreløpig er det her uaktuellt, for mye god svensk/engelsk på storytel. Konkurrane er uansett godt. Selv om jeg som vanlig lar meg provosere over at alle plutselig skal ha en bit av kake. Kan de ikke bare gå sammen og lage en fantastisk tjeneste, istedet for at alt skal deles opp. (Samme greia med netflix/hbo/sumo/dplay/viaplay/etc/etc, for ikke å snakke om musikken.) Kjepphest on fire.

   Godt nyttår, og sett i gang med listene, de blir vel kryssbare?

   Slett
  2. 199,- Den skylder jeg kun på DEG, for det var en drøy økning! Men droppe dem gjør jeg ikke. Det beste alternativet for meg for tiden, selv om jeg også irriterer meg grønn over at "de" ikke klarer å samle seg om én løsning. KAN DET VÆRE SÅ VANSKELIG DAHHH?!?
   Lister blir kryssbare, og planen(e) begynner å falle til ro. Har gitt meg selv uka, mens jeg nå nettopp har avsluttet bok 1 for året - Sisteboka Pergamentet fra Nygårdshaug om Skarphedin med en dæsj Fredric. Det holder nå på en stund, kjenner jeg. Classics, Sci-fi, sjangerutfordringer - alt skal inn i planene. Jeg skrider til verket!

   Slett
  3. Det er tydligis VELDIG vanskelig. Alle vil ha sin egen greie, men jeg tror de norske forlagene som ikke ville være med på storytel ikke forstår at det største trekkplasteret er de svenske og engelske lydbøkene. Halvferske norskebøker (for de har vel fremdeles ikke lov å legge ut splitter nytt på stream) makter ikke konkurrere mot rykende ferskt fra utlandet.

   Den beste løsningen for meg er bib for norsk og storytel for alt annet. Ser at lydbokforlaget sin, som selger alt nytt, likevel bare har lagt ut halvferskt i appen. Kan jo hende det forandrer seg, men jeg tviler på at det skjer fort..

   Hvor er krysslista??

   Slett
 7. Godt nyttår Ingalill, håper du fikk snøret på deg joggeskoene og kom deg trygt frem og tilbake til det forjette polpunkt. Jeg har allerede mange norske 2016 bøker å velge i, men leser gjerne videre i år.Står som nr. 1 på begge bøkene du anbefalte, så vi får se om jeg får dem før 7. jan. Leses skal de uansett :) Ønsker deg et flott nytt lesejoggeår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Happy nytt, Tine.
   Polet ble nådd med god margin. Kjøpte mer enn jeg (vi) drakk. Det er et godt tegn for 2017. Måtehold. Gluttony be gone. Håper du liker Leiligheten, og Tidemann, men når jeg kjenner etter, mest Leiligheten. Start der. Helst før 7. Jeg ønsker meg at akkurat nok bokbloggere leser Nora, slik at hun ihvertfall før et besøk på langlista.

   Slett
 8. Godt nytt år Ingalill! Med nye joggesko så forsvant hoftevondtene også - så det er min gode nyttårsopplevelse :)

  Men over til bøkene, jeg har lest ferdig norske bøker i år, og de to du skriver at vi børe lese blir ikke lest av meg. De kom for sent dessverre.

  Men jeg har lest mye bra, og det er ikke lett å sette opp en liste, men jeg kommer til å ha sju romaner, men kanskje ikke like mange på åpen klasse.

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gode nyheter med hoftene, og godt nytt år, Gro. De beste skadene er de man magisk blir kvitt med nytt utstyr. Spesielt når man har vondt i viljen er det effektivt. Noen ganger hjelper så lite som en ny joggesang. Disse skoene kom akkurat i tide til opptrening 2017. Sentrumsløpet under 50?

   Antar at vi begge nominerer Amundsen?

   Slett
  2. Ja, men tror ikke Amundsen kommer så høyt, men den er nok på lista :)

   Ja, har man vondt i viljen hjelper ihvertfall nytt utstyr, men hoftene har vært verre, ikke kjekt når det er vondt å gå i trappene på jobb, men sånn er det ikke nå.

   Tror ikke på Sentrumsløpet på under 50, har ikke meldt meg på enda, men har lyst altså :) Hva er ditt mål da?

   Slett
  3. Har meldt meg på, men ikke satt noen mål. Det ble plutselig litt for mye pludder, kneet som stjal måneder, og nå i desember tåa, eller neglen, eller meg som aldri vet når jeg skal stoppe. Hvor vondt er for vondt. Hvor vondt er ok? Hvor vondt gjør at man ikke kan løpe på ukesvis.

   Første blir å oppdatere mølleskoene mine, eller ihvertfall bytte de ut med et nyere par. Føttene mine har vokst nesten en hel størrelse det siste året. Det er komplett latterlig.

   (Jeg går sidelengs i trapper, har gjort det så lenge jeg kan huske -)

   Slett
 9. Godt nyttåååår! Takk for god underholdning i 2016 også. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt, tilbake!
   Håper fremdeles du tullet med den bloggslutten!

   Slett
 10. Godt nytt år!

  Oooh, gøy med lister! Skal lage seeelv, tror jeg. Av de du leste i fjor, hadde jeg lest 6. Ikke så imponerende, oh well.

  SvarSlett
  Svar
  1. Imponerende nok, ikke alle er like gald i komboen booker/svenskekrim -))

   Håper du kommer tilbake med lista di når den er klar, og godt nyttår til deg også. Nå som det er blitt jan 3, og året er i gang, bør jeg kanskje omformulere til.. ehh, ble for hardt tenkearbeid, godt nytt for holde en stund ti.

   Slett
 11. Nyttårspoljogg på glattisen, ekstremsport på nyttårsaften der altså. Hvordan gikk det? Kan jeg si godt nyttår, eller bør det bli god bedring? ;) Satser på det førstnevnte jeg.

  Jeg begynte på Leiligheten i går, det bør jeg rekke innen den 7.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nyttårspoljoggen gikk strålende, var langt fra like glatt på asfalten som i skogen. Jeg dyrker og hyller barfrosten, selv om det er foruroligende og et djevelsk tegn på snarlig undergang. Trøster meg med at jeg ennå ikke har lest en dystopi der barfrost var utløsende faktor. En mager trøst for virkeligheten er full av egne triks, de verste er de som gleder en mest - som barfrost.

   Du kan si god bedring. Det er forsettenes tid og jeg har mye, faktisk det meste, jeg kan bli bedre på. Det er lov med slikt
   , første uka -)

   Leiligheten? Hva syns du? Kjenner jeg er mer enn vanlig spent. Det finnes også ei bok nr.2 som har sluppet unna. Havende. Og jeg får ikke tak i den. Fødsler og apekvinner og tiden som går - er stikkord, så langt jeg kan bedømme ut fra anmeldelsene, som er mange og overstrømmende - bortsett fra hos oss bokbloggere - hvor den ikke eksisterer. 4 dager igjen til nominering. Det haster. (nr.53 i kø på eBokBib).

   Slett
  2. Den dystopien er jeg sikker på at noen må ha kommet på å skrive. Hvis ikke så kan det se ut som om du må skrive barfrost dystopien :O

   Veldig beskrivende av en annen tid(?) eller i hvert fall en annen standard enn det vi er vant til. Jeg er med andre ord ikke speilt langt(s. 40), men jeg liker stilen og det såre. Ikke så sårt at jeg griner, men ingen tvil om at situasjonen gjør noe med familieforholdene på en helt spesiell måte.

   Slett
  3. (Det mer jeg tenker på det, det mer innser jeg at barfrost er det riktigste været for dystopi)

   Leiligheten: Det var fint beskrevet. Jeg likte også den nøkterne stilen. Sårt, men som du sier, ikke overdrevet.

   Slett
 12. Av dine 2016-bøker har jeg lest hele... to stk. Jeg har lest fem av de planlagte 2017-bøkene. Dårlige greier.

  Det blir neppe bedre i løpet av året. Jeg skal bare lese sci-fi og homo-bøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble også bitt av listefeberen: http://www.listchallenges.com/books-mari-wants-to-read-in-2017

   Slett
  2. Krysset, allerede før kaffen var klar. Ble 3, the usual suspects, Bradbury og Frankenstein, og har sånn gullfiskminne at jeg ikke husker nr.3. Mesteparten har jeg aldri hørt om, så nå vet jeg ihvertfall hvor jeg skal gå hvis lysten til å lese utenfor boksen melder seg. The Lottery er forresten sterkt prioritert.

   Angående homobøkene, har du her muligheten til et kryss til (på min), Homo Sapienne (muligens har du allerede lest), fra Grønland, men simultanskrevet på dansk, fordi ingen forstår Grønlandsk. Jeg var å hørte på henne på Lillehammer ifjor, og innså at å lære Grønlandsk burde stå på enhvers bucketlist. Det var noe med tvetydighetene og hvordan alle ord har ørten betydninger. Også i denne boka, der navnene er doble, et betyr menneske, et annen kvinne (tror jeg)... anbefales...

   Slett
  3. Orwell, antakeligvis. Ja, man finner ikke mange 1001-bøker eller Booker-nominerte på leselistene mine.

   Jeg har ikke hørt om den grønlandske homoboka, men den virker interessant. Skal definitivt sjekke den ut!

   Slett
  4. Orwell, ja, that's right, Animal Farm, var det.

   Slett
 13. Har prøvd å kommentere en gang før fra mobilen, men den forsvant visst. Jaja, godt nyttår i hvert fall! Jeg har lest 12 av dine 2016-bøker og ingen av dine 2017. Jeg har laget en liste over bøker jeg vil lese i 2017, men angrer allerede på flere som jeg glemte å ta med, pluss at jeg ikke fant de nyere norske.Uansett gøy å lage lister. En fra bokhyllen-liste er jo genialt, det blir det neste, og kanskje en bøker jeg leste i 2016 ja.

  Men når kommer bio-kategoriene? Jeg lurte på hva jeg skulle bruke mine to audible-credits til, men kan ikke gjøre noe før kategoriene kommer. Jeg har lagt en haug med seriemorder-bøker på ønskelisten, så nå håper jeg de passer inn i flere kategorier.

  Ellers sluttet jeg å lese norske romaner i november, men leser nok en fra jokerlisten. Det blir To søstre og Grytten som blir nilest frem mot helgen nå. Som om jeg trengte flere alternativ i åpen klasse. Men norske romaner fikk jeg plutselig helt nok av.

  SvarSlett
  Svar
  1. (ehm, de nye norske må du legge inn selv, prekkelarbeid).

   Godt Nyttår til deg også.
   Kategoriene kommer, før 15.jan, må bare gjøre ferdig bbp16 først. Leseferdig de siste bøkene. Grytten rekker jeg ikke. Har kastet bort for mye tid på ikke-lesing, så det er bare flaks hvis jeg blir ferdig med Hanna Tidemann. Tror uansett Grytten klarer seg uten meg. To Søstre derimot har jeg lest, blir ikke forbauset hvis den vinner hele greia.

   Seriemorderne dine kommer til å passe inn overalt - hvis - kateogirene blir de som allerede er foreslått.
   (some die young, mett av dage, finland, still alive, og - som jeg kom på akkurat nå - happy endings, nb, som jeg sa før 15.jan.)

   Slett
  2. Jeg fant noen norske da jeg skulle lage fra bokhyllen-liste, så det er sikkert noen andre som har lagt dem inn for meg:-)

   To søstre bør nesten vinne skal vi følge tidligere år med Brageprisvinnere i Åpen klasse. Men i fjor ble jo rekken av nynorske romaner på topp brutt, så vi får se. Har ellers en følelse av at romanklassen kommer til å bestå av mer kjente navn enn de siste årene, nærmere første års nominerte forfattere kanskje. Er over halvveis i To søstre, så regner det som nok lest for å vurdere nominasjon. To noveller inn i Grytten likte jeg Marie Aubert sin novellesamling bedre, men den er god. I år har jeg innsett alt jeg ikke rekker, og stresser ikke med alle de romanene jeg skulle lest. Skulle gjerne fylt opp romanklassen, men ettersom tiden går kommer jeg nok ikke til å nominere alle jeg har lest. Jeg stoler heller på dere som har lest mange, at dere velger noen gode. Begynner å bli spent nå! Og så kommer biokategoriene, og deretter Printz-prisen. Januar er ikke så aller verst tross speilglatte fortau og slaps...

   Slett
  3. Uansett hvor hardt jeg tenke etter husker jeg ingen av Auberts noveller. Det er et dårlig tegn. Husker derimot alle HegaziH. Det hjelper med få noveller pr.bok. Langlistene i år blir ekstra spennende. Ingen superfavoritter, annen enn Åsne, men flere i midtsjikte (som jeg ikke har lest). Problemet blir å bestemme hvor lavt jeg skal legge lista, fylle opp eller bare ta med de aller beste?? Like vanskelig hvert år.

   (Har nå krysset på alle listene dine, endelig bøker (norske) jeg hadde lest)

   Slett