tirsdag 31. desember 2013

GODT NYTT ÅR 2013

Ninabben igår, en sommerdag i solen til venstre, rimfrost til høyre.



Den frafalne vender tilbake tjikka, tjikka 
, etter blogghistoriens lengste desemberferie.
Det var ikke planlagt og førte ingenting med seg
Det er jo ikke sånn at mangel på online kreativitet direkte oversettes til
manuskriptflikking
, med fjærpenn
, by candlelight
, i kjelleren.

Ingen ess i ermet, kun to par på bordet.

Når bloggeren ikke skriver, ser hun serie-tv og spiller wordfeud.
Multitasking ved sjokoladeskåla. Visste dere forresten at når netflix kommer opp short, er det bare å løpe til biblioteket. Der finner du du alle sesonger av det meste. Det kan jeg si nå som BreakingBad5 (den siste) er på vei til et bibliotek nær meg. De har også bidratt med MadMen 3 og 4. Nå kan jeg skjønne sistenevntes kulturelle appell. Historie, gamle dager osv. BreakingBad tror jeg derimot våre kulturelle ledere ikke har satt seg inn i, men det kan hende jeg tar feil og de er forut for mitt avlegse tankesett og serien er kjøpt inn som et bilde på hva Obama har å slite med. Trur du?

Your neighbour?
En serie like avhengigshetsdannende som dopet de koker, til tross for den episoden med flua
og Jesses kritthvite perlerad.

Nyttårshelgas planer er å se ferdig MadMen4, ModernFamily4 og siste Sons of Anarchy, husker ikke om det er seks eller sju. ((Jax)), også vente på at noen gir meg Homeland3 i gave.  
Livet er så vanskelig nå som jeg øver meg på lovlydighet.

Deretter skal jeg lese alle Booker og 1001bøker i verden. Skrive oppsummeringer, fortelle hvorfor hverken Jacobsen og Ravatn er verd hypen og gi mitt bidrag til Bokbloggerprisen. Deretter kan 2014 starte på vanlig måte.
, med diett og maratontrening.



Jula tilbrakte jeg i midten. 
Julegavene var som jeg skulle kjøpt dem selv (takk, til alle).
Løpeturene gikk i vårsol.
Julematene ned på høykant.
& - nå er jeg hjemme igjen.

Ikledd ny fancy regnbukse
, ny fancy ulltrøye
, nye fancyvarme ullsokker  (igjen, takk til alle -)
, og på vei ut døra til forblåst tretimers, med en traitorhund som ikke engang har registrert at jeg har vært borte. Løpinga sparer jeg til 2014.
 - mm jeg kommer hjem fra tur og 8k står ferdigpakket for mølleløping.
Da blir jeg med.

Nyttårsfesten starter,,, i kveld engang.
Hos naboen - fylkets beste kokk
, shh, jeg bør absolutt løpe først...

Alt jeg egentlig ville si var:
GODT NYTTÅR!
, årets første bok blir stuff Hornby's been reading!



37 kommentarer:

 1. Når netflix svikter, konverterer man til amerikansk netflix - og lever lykkelig alle sine dager (alle sesongene av alt! Hvis det viser seg at det er ulovlig skylder jeg bare på ignorance of the law).

  Det var ei på jobb som spurte hva det beste jeg hadde lest i år var - og jeg svarte Breaking Bad, før jeg fikk akutt hosteanfall og aldri kom tilbake igjen.

  Godt nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Amerikansk ser ikke ut til å virke på tv-en og etter nøye avveininger fant vi ut at det ikke var helt det samme å sitte bak hver sin laptop å se. Man hegner om sine familieaktiviteter. Ulovlighetene jeg refererte til var disse der alle tv-serier bare ender opp i moviefolderen din - helt av seg selv, fordi alle bare er snille og deler med deg. I gamle dager.

   Det er så sjarmig å vente på bibliotekleveranser.
   Godt nytt år it is!

   Slett
 2. Godt nytt år!

  Diett og maratontrening??? Heldigvis blir jeg svett bare av å høre ordene....og da har man vel svidd av noen kalorier?

  Kos deg med Hornby! Jeg har skikkelig dilla :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Shh, diett og maratontrening stod med så liten skrift at det burde være usynlig for alle med pc og firefox. Mobil/brettbrukere er så løsmunnet (-).
   Overlever jeg kvelden og makter å lese ut Roth før jeg sovner blir det Hornby på morgekvisten.
   Evig opitimist!

   Godt Nytt år it will be!

   Slett
 3. Riktig godt nytt år, favorittløperen min!

  SvarSlett
  Svar
  1. - og til deg også!
   2014 blir året du blir MIN favorittløper!

   Slett
 4. GODT nyttår til deg også ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt tild deg også, måtte vi begge hoste mindre. I 2014 treffes vi også -)

   Slett
 5. Et riktig godt nytt år til deg.:) I dag har jeg kjøpt meg ny TV så kanskej blir det litt mer TV på meg også, vi får se.. Internett er jeg ute og få for tiden.
  Hvorfor likte du ikke Ravatn?

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt godt, nytt, nytt!
   Vi kommer ikke unna tv-seriene skal man diskutere i festlige lag. Tipper ingen en sjel på nyttårsfesten har lest Luminaries, men alle har sett Misfits. OK det var en spøk - ingen har vel sett Misfits - stønn, men du skjønner poenget -)

   Ravatn?
   Skal skrive innlegg, men kort oppsummert har jeg lest det før, i mer spennende forpakning + skurrende troverdighet.

   Slett
 6. Godt Nytt År til deg også. Nå er det 2014 ikke 2013 selvom jeg vil gjerne fortsette å være 43 istedenfor å innta nytt år. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og jeg som trodde vi alle stoppet tellinga på 29.
   Godt Nyttår Ania. To ganger nå har jeg skrevet 2015 istedet for 2014, tror jeg mentalt har hoppet over hele dette året - men nekter å bli bekymret!

   Slett
 7. Godt nytt år til deg! :) Det var supert å høre at von Schirach fallt i smak! Jeg håper på samme positive respons på Joyces "Blonde" :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Shirach var opptur. Glad det er serie for denne advokaten skal bli interessant å følge videre. Blonde vet jeg jo at jeg kommer til å like, det er bare størrelsen som er litt skremmende -)

   Slett
 8. Godt nyttår til deg, beiste, 8km og lillingen som er ganske så stor. Vi feiret bra i går, men det var super glatte veier da vi kjørte hjemmover. Takk for sist, bestandig koselig å være sammen med deg og dine kjære

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt Nyttår til dere også! Beistet, gammern og baby'n har det bra og alt gikk stille og nyttårsrolig for seg. Litt merkelig uten snø dog -)

   Slett
 9. Godt nyttår! Selv takk for fabelaktig julegave, og jeg håper du liker biografien. Den var helt perfekt for deg, fant jeg ut. Så vil tiden vise om det stemmer.

  Jeg hadde tenkt å vie den første dagen i 2014 til å legge store planer for leseåret, men måtte i stedet bruke den til å sette ny personlig rekord i fyllesyke. Det får bli i helgen i stedet. Jeg gleder meg til å høre mer om dine planer for året, og regner med du ikke skuffer med gjennomførbare saker i år. Hva med 200 leste bøker? Hvorav 100 av dem er fra 1001-listen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg luktet bakruslunta da jeg så de vakre devilwomanbildene på fb. Selv kjørte jeg gammelkjerringvarianten med beskjedne stjerneskudd, tidlig i seng og skogstur ved morgengry. Når jeg kjenner etter er det helt greit -)

   Biografien er garantert i min gate, jeg skal jo lese slike vettu. Bestillingsverket knaus dog var nok i kjedligste laget. Hadde jeg beveget meg inn på Tronsmo før Eldorado ville det nok blitt et mer spenstig valg. Bygones!

   Målene kommer, forhåpentligvis iløpet av Januar, etter dementi og dementia har slukt alle 0-ene i årets skjema. Det eneste håpet jeg har er at jeg ihvertfall oppfylte den geografiske kvoten, har tross alt ikke oppsummert siden august - så man vet jo aldri.

   Slett
 10. Modern Family er veldig moro. Vet du at du kan gjøre noen grep på pc'en din hjemme og få den amerikanske Netflixen og da får du aaaalllllleeee tvseriene på rekke og rad?

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt Nyttår Lise.
   Tenk, jeg spurte noen i jula om de så Modern Family, ahh, du mener de dysfunksjonelle familien?? - hæ, og her har jeg sett dem som kjernesunne og normale, og at det var hele moroa? Der ser du - all is not well in the valley.

   Jeg kjenner til us.netflix og alle mulighetene, men vi ville se seriene på tv og har ikke funnet ut av det der, noen sier hdmi-kabel er løsningen, men jeg hadde ønsket meg noe lettere. Foreløpig satser vi på en blanding av netflix, viaplay og biblioteket. (hbo kommer når vi har sett ALT -)

   Slett
 11. Godt nytt år til deg! Godt vi er flere som er på seriekjøret. Jeg har vurdert å skrive årsoppsummering, men er blitt passelig blogglei - vurderer å ha som mål i år å lese minst mulig. Kanskje under 50. Det hadde vært et skikkelig hårete mål. Ellers er jeg misunnelig på SOL! og grønne enger, og trær og det er sikkert noen tulipaner som stikker opp av jorden rimelig snart der sørpå. Her vasser vi i snø og det er så mørkt at vi ikke ser snøen, vi bare kjenner det på grunn alle frostskadene. Æsj.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sommer i desember er egenlig litt rart og skrekkfilmaktig, man går hele tiden og venter på at noe skummelt skal skje - plutselig ekstremvær den dagen man legger igjen stilongsen hjemme er et typisk eksempel. Jeg beholder den på - helt til april - som vanlig!

   50 bøker burde holde i massevis - er ikke så lett å komme over lenger, så lesenekt og kun ei bok i uka er kanskje akkurat hva du (vi) trenger. Var litt lei selv - derfor den 3ukers pausen. Nå føler jeg meg bare akterutseilt. Ikke helt riktig følelese å starte et nytt år med.

   Psstt, tenk på hvor mange som misunner deg snøen, skigårere, birekebeinere, skigåere.....

   Slett
 12. Godt nytt år Ingalill!!
  Håper det blir ett fint år på alle områder!
  Jeg og er misunnleig på solen du har - her er det lavt skydekke, masse vind i det regner sidelengs! Er rett og slett drittlei "møkkaværet"! Snø og kaldt hadde vært perfekt, kanskje jeg skal evakuere?
  Så er jeg også blitt hekta på seriekjøret - her går det i Homeland men jeg ser ikke bortifra at det blir flere..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan glede deg meg at sola er forsvunnet, erstatte av sluddende snøslaps. Plena er faktisk hvit, men det er spådd mer regn, så gjørma holder seg nok litt til. Snø og kaldt liker jeg også, så lenge det er fremkommelig og skikkelig vinter. Slik at man kan løpe på fortauer og noen har trampet opp skogsstier, man burde ansette folk for å gjøre slik - livet hadde blitt så mye bedre.

   Når Homeland er ferdig beordrer jeg Breaking Bad. Det er en serie som alle burde se - og ville stått først på 1001-tv-serier (finnes det så mange?)

   Godt nytt til deg og hundene

   Slett
 13. Godt å registrere at jeg ikke har vært alene om laang juleferie på bloggen. Det har vært usedvanlig deilig! Etter sjokklesing til eksamen så gikk piffen ut av leselysten, så da var det bare å finne andre aktiviteter. Som kjøp av ellipsemaskin from all of us to all of us (altså sambo og jeg) som før julsgave. Dette er desemberen sin som går inn i historien som den mest spreke for mitt vedkommende ever! Utenfor døra har vi hatt årets høststormer konsentrert på 2 uker, innomhus - på trimrommet(!) har det vært vår, funkmusikk og strisvette. Ellipsemaskin is the new spinning bike - med den store fordelen at jeg ikke har fått vondt i rumpa en eneste gang! Nyttårsforsetter here I am - de begynte før jul! (...har ikke nevnt med et ord hvor lenge de varer - men so far såre happy!). Ser fra bildet ditt hvor sola har gjemt seg...men skal ikke klage. Har hatt sesongens første (og årets siste) snowboard-rush og er klar for mer SNØ. Dog i fjellet. Kjenner jeg har vokst fra snøen i lavlandet... Nyttårsaften ble en stille og rolig foreteelse til en forandring, så 1.nyttårsdag ble en behagelig opplevelse. Skolebøker er nettinnkjøpt og drypper jevnlig ned i postkassen. Årets første 50 bøker er gitt bort !!!! (..av en planlagt total på 100) 2014 må bare komme - eg e klar! Godt Nyttår Ingalill !!! Nyyyt JAX (sukk og sikle) og snart begynner Game of Thrones neste sesong. Livet er verd å leSE -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ahh, ellipsemaskin, jeg er så misunnelig, selv om det er en tredemølle jeg går og drømmer om. En sånn med all mulige dataduppeditter og programvare - og like solid som de på gymmen. For å sitere Strawberry Gertrude
   - æ veit akkurat kor deijn ska stå, å -

   Godt poeng det med snø i fjellet, til tross for at det er mørkt og hustrig må jo innrømme at snøløsa har sine fordeler - skulle bare ønske det var barfrost og ikke sluddesørpe. For the rec, kom sørpa først igår, resten av jula har vært strålende aprilvær. (Og som min far påpekte på julaften - det har vært trønderske julidager som har vært kaldere, også mimret de om 3+ i fellesferien.)

   Hvorfor har du gitt bort så mange bøker?
   , og Jax skal nytes, spesielt når han aimer for sykkelen og tøffestrutter over gulvet. Det ganglaget er verd en egen oscar! BreakingBad Marianne, du er vel igang? - med leSEinga -)

   Slett
  2. Det siste først. Nope! Aldri sett en BreakingBad (gasp!) Det var den prioriteringen av tid... Til våren kanskje? -) Det står nemlig flerfoldige pensumsider og venter på meg allerede. Breaking Bad kan imidlertid komme før jeg aner det. Kven kveit nå når minstejenta reiser ut for å studere...
   Ellipsemaskinen er god som gull. Nå er vi i full gang med å krangle om hvem som skal begynne på den og hvem som må ta til takke med spinningspøkelset i kroken. Trening hjemme er undervurdert! Men kjekkest når man er to. På én ellipsemaskin. Jadda... Vi burde kanskje kjøpt to?
   Og nå når du vet hvorfor jeg skal gi bort så mange bøker, så ser du - som jeg - et uant potensiale til å fylle hyllene med flere (og mer interessante - for meg..) bøker. Aldri så galt..osv..
   Tøffestrutting! Adoptert ord fra nå av og til evig tid. Ingen tøffestrutter som Jax! Synd jeg er ferdig med sesongen allerede...

   Slett
  3. Jeg tar det tilbake, når man sender småbarna ut iverden, er ikke narkotiske tv-serier det man bør vie tiden til. Huset på Prærien to the rescue.
   (når hun kommer hjem derimot, jeg lover, en av tidenes beste -)

   (Ingen har tøffestruttet som Jax siden Travoltas til BeeGees -)

   Slett
 14. Godt bloggenyttår. Jeg er på sesong 1 av MadMen, og elsker den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Right back at ya!
   Vi gjorde oss nettopp ferdig med firern og du har mye å glede deg til.

   Slett
 15. Godt nytt år Ingalill! Gleder meg til nye biografier og til neste kategori har jeg boken klar, og det er en skikkelig dronning jeg har valgt og jeg gleder meg til å lese den.

  Ett av mine lesemål i år er å delta på alle biografi-rundene, det skal ikke stå på meg altså! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Beste lesemålet jeg har hørt!
   Hvilken dronning har du valgt, jeg gjetter det er Sonja eller Elisabeth, fordi de var de eneste jeg kom på, ihvertfall en av elisabethene. Må innrømme at jeg er litt nysgjerrig på alle disse Henry nr.8 konene etter å ha lest Mantel, men samtidig får du et så soldi og komplekst inntrykk av damene der at det nesten blir nedtur og lese 'ordentlig' biografi etterpå. Montro om jeg skal godkjenne Mantel nr.2 som kongelig biografi. Det må vel gå?

   Slett
  2. Jeg er også klar for flere bio'er i 2014. Hvilken "gren" skal vi hoppe i denne gang - og når? Ja jeg vet, burde husket, eller lett etter svar, men det er jo så enkelt å spørre! -) Litt angst her, 17-åringen sitter nuh på fly til Spania. Tror det blir å bedøve seg selv ikveld og ta Huset på prærien dersom vinen ikke virker...

   Slett
 16. Godt nytt år til deg, Ingalill!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme Silje.
   , og Freedomboka tar jeg med førstesjanse jeg får, den er forresten på engelsk, tror jeg påstod den var på norsk forrige gang den ble nevnt.
   Har fremdeles skyldfølelse for å glemme bort denne. Meget irriterende. Både for den ble liggende i kofferten - og fordi det nå tar lenger tid før du får lest den!

   Slett
 17. Godt nytt år! Året ble feiret i ville Berlin på et bedre hotell hvor internettet kosta rundt 200 kr dagen. Nå er jeg straks klar for den harde hverdagen igjen.

  Jeg leste også mindre i år, men har derimot aldri reist mer og Netflix i omtrent alle varianter (amerikanske for serier (the West Wing<3), kanadisk for filmer, britisk just because og norsk for norsk) og 10. klasse spiser opp all tid. Har dere prøvd fantastiske unblock us? Funker på tven til pappa og wdtv boksen min.

  Et av målene mine er å delta mest mulig, så jeg har lasta ned Enkekeiserinnen av Jung Chang for å fortsette mitt eksotiske bidrag til biosirkelen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nyttår i Berlin høres svært metropolsk og moderne ut. Selv om internettprisene tyder på et mer bakstreversk samfunn. Jeg opplevde det samme sist jeg var i Tyskland, eller one night in Frankfurt som det også kalles. Gjennomreise og så lenge siden at jeg avslutter her!

   Takk for tipset om unblock it, har hørt flere bruker det. I akkurat dette tilfelle (breaking bad), fant vi hele serien liggende på tvnorgesidene - av alle ting. Kun tv-norge realityserier, - og Breaking Bad.

   Denne enkekeiserinnen fikk jeg faktisk i julegave (takk Line). Funderer fremdeles på hvor i årets kategorier jeg skal,,,, tenk at jeg kom på dette først nå - kongelige - DUH!
   Da blir vi kanskje to? Medmindre jeg somler og må velge noe mindre.

   (her skulle det stått godt nyttår, men siden vi nå er ei uke inn, føles det for sent for slike frivoliteter).

   Slett