onsdag 21. mars 2012

NESTEN FRISK (totalt 24km)

Gjennomsnittstid - 6,16/km, temp 8+
Sjokkerende varmt og brua ble omkledningsrom, i tillegg til foto/tøyestasjonGårsdagens Totalt 11,27km

Coop/Hjemme
Og stemningen er positiv. Noe som gjør at jeg ikke vet hva jeg skal skrive. Har ikke erfaring med dokumentert glede og turlykke. Når man er igang, foten er under kontroll og man kommer seg til mål, ad omveier. Hva skriver man da?
Lykkelig? Tilfreds? Fornøyd? Håpefull?


Heldigvis var det mye sedvanlig kluss også
, og her kan jeg ytre meg med skråsikker frihet.
 1. Det var varmt, jeg var overkledd med skjerf, ulltrøye og jakke. Sola brant og alt havnet i knyte rundt livet. Det er bare tidlig på våren man bruker ull og jakke i 8+.
 2. Jeg er tung, som hovedsaklig skyldes 10 dager uvirksomhet med åpen kjøleskap. Depressive matvaner jeg ikke makter fri meg fra. Jeg antar at det ikke er god løpekutyme og spise en halv pose minde påskesjokolader til frokost (dvs, etter skivene), men jeg er fanget i egen umettelighet for tiden. Grep må tas. For jeg kan virkelig ikke møte opp til Sentrumsløpet 5kg tyngre enn ifjor. Jeg nekter.
 3. Formen er elendig. Jeg holdt på å sprenges på den siste kilometer'n - enda jeg bare sprang få sekunder raskere enn jeg gjorde på snø/is. Stoppet flere ganger enn jeg gjorde i vinter, peste høyere, og hatet sterkere.
 4. Fant aldri noe rytme, og skyggebilde av løpende meg var deprimerende. Krokete og dundrende.
 5. Ifjor på samme tid - trente jeg alternativt og var både raskere og mer utholdende. Nedadgående spiral?


Yep, denne tilsynelatende lettløpte flata var scenen for gårsdagens sammenbrudd. Gikk, tøyde, gikk - og gikk. Måtte et jerngrep i nakken til for å fortsette.


Puh, føler meg bedre nå som sytinga er overstått.

Viktigst: Jeg løp opp ALLE bakker og ga meg ikke på 10km, selv om det var hellig lovet da jeg sprang opp bakke nr.2.
- hvis du løper til toppen får du stoppe på 10, jeg lover, æresord. -

Jeg løy.

Oppsummert: Oppløftende!
, men forbausende stiv i lårene, kan være en senvirking av fivefingersen dagen før.Jeg gir meg ikke!
Oppløftende var også mandagens fivefingertur. Den første etter jeg overbelastet leggen. Har bestemt meg for å late som om vinterens mølletrening aldri skjedde og starte opp igjen der jeg avsluttet i høst - ca 4km på mykt underlag.
Løp - 5 x 5min med 1min gåpause i mellom.

Oppvarminga var 5min gange opp bakken og på nedturen skiftet jeg sko. Tilbake til museskrittene. Gikk helt fint. Leggmurringa begynte ikke før runde2 - så ble det borte. Jeg ble stiv og sliten i leggene, men ikke mer enn forventet. Skjevt fordelt - høyreleggen er ok - venstre er hard og øm. Ligger nok i teknikken
, så jeg må vel kaste skoene for å finne ut av det.
Ekspertene påstår at kun barbeint finner man den ekte, teknikken
, og jeg tror fremdeles.

Best av alt: Det gjorde ikke vondt etterpå
- ikke på kvelden, og ikke dagen etter.

Lørdag 17.mars 6,31/km
Totalt 9,20km. Hjem/Mem'ry Bay/Hjem
Rehabilitering. Fremdeles småsyk - men på bedringens vei. Subbet avsted og tenkte på 8k som gikk Birken (på over 7t), hver gang jeg sleit i en bakke. Eneste grunnen til at jeg kom meg opp sistebakken. Kjente ingenting i leggen, bare i psyken.

- og snart åpner skogen!
Hvem gleder seg?

24 kommentarer:

 1. Du er jo supersprek! Nå skal jeg gå på jobb med Duc på øret :-) Ha en strålende dag!!!

  SvarSlett
 2. Takk! Det for bli mitt nye mantra, opp alle bakkene skal jeg hyle - JEG ER SUPERSPREK!
  (det er fordi jeg holder meg unna zumba -)
  Hvilken duc hører du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en testosteronfyllt spenningsroman fra Afrika. Det skytes løver og elefanter og snakkes om flyvemaskiner og det er enda 7 timer igjen, og jeg gleder meg litt til den er ferdig.....Wilbur Smith Assegai. Og hvis du hadde zumbanisert deg i tillegg til all denne spreke joggingen så ville formen din ha vært superdupersprek!

   Slett
  2. ahh, afrikaboka.
   Det ble ikke noe wilburlesing på meg
   , ikke på de første årene!

   Slett
 3. Jeg synes også du er supersprek! 11 km er kjempelangt, og oppoverbakker gir pluss!
  Godt å høre at vi er flere som koser oss med påskegodtet

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker når når sjokolade skifter navn til julegodt og påskegodt, da blir det plutselig helt legitimt å pakke innpå!

   Slett
 4. Jeg ser bare ett ord: oppløftende! Hurra! :D

  (Æsj, påskegodt. Gul marsipan! Hvis du først skal skeie ut kan du vel spise smash eller bamsemums eller pottis?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var bare sjokolade da, Minde i påskevariant. Jeg foretrekker egentlig Nidar, men du har helt rett Smash trumper alt.

   - og for å understreke hvor oppløftet jeg var: Det var nesten så jeg tok på meg joggesko idag igjen. Det ville blitt 3 dager på rad. Sannelig bra at fornuften overtok.

   Slett
  2. Ok, ren sjokolade, det er greit.

   Åh jeg elsker at alle er løpeyre for tiden, vi kommer til å bli skadet alle sammen, men det er så deilig mens det varer!

   - Her er forresten en video med elsklingen din :) http://www.ted.com/talks/christopher_mcdougall_are_we_born_to_run.html

   Slett
  3. Det var vel bare en forglemmelse at du glemte hermetegnende rundt 'elskling'? Nå har jeg hørt igjennom hele videoen og latt meg hjernevasket på nytt, ledd til at livmora ikke faller ut av maratonløpere og bestemt meg for å kanskje prøve meg barbeint imorgen (hvis sola skinner).
   Men selve mannen er fremdeles alt for pompøs for meg.

   Så forresten at boka nå endelig er kommet på norsk. På tide!

   Slett
  4. Jeg sverger nå til den engelske originalen, men ok. Jo flere som kan bli hjernevasket, jo bedre! Prøv barbeint, å, gjør det! Og vi vil ha dokumentasjon etterpå! :D

   Slett
 5. Jeg bare lagt merke til at du løper mye mer i år enn ifjord!!! Hvorfor så mye sytting da!? Du er nok mye flinkere enn du selv tror :0))))

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt riktig og oppmerksomt observert. Både i jan og feb løp jeg mer enn ifjor.(mars blir unntaket). Forskjellen er at ifjor trente jeg alternativt imellom, både spinning og div. styrke. Var nyinnmeldt på gymmen og prøvde alt. Iår sitter jeg på rompa på fridagene.

   Men: altså dette var et gladinnlegg
   , du må lese mellom linjene -))

   Slett
 6. Du er veldig sprek altså :-) Nå har jeg lagt til linken av din morsomme omtale av Borderline på bloggen min. Den var veldig bra :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - og ditto!
   , og en ting jeg glemte å spørre om, siden dette var din første Marklund.
   Syntes du synd på Thomas?

   Slett
  2. Nei, jeg syntes ikke det. Jeg fikk ikke noe særlig godt inntrykk av han i denne boken, men klart - å miste venstre hånden må jo være leit. Men synd på han? Nei :-)

   Slett
 7. Du er jo kjempesprek:)

  Ha en god kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Hvis jeg får flere sprekekommentarer nå begynner jeg snart å tro på det.
   (det kan få fatale følger -)

   Slett
 8. Er snart ferdig med Borderline, men bare som et lite appropo, vi har besøk av en stk amerikaner og vi har ledd og kost oss en masse da han la ut om sitt Birkebeiner løp. Nå er han og Rossen ut for å sjekke bil. Uventet besøk er trivsel på høyt plan. (vi elsker og ventet besøk)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at dere koser dere. Det må dere jo ha gjort med alle videoene av 8k i løypa.
   Krysser fingrene for at bila er perfekt!

   Slett
 9. Hah! til zumba-kommentar - det er så effektivt at du aner det bare ikke. For å unngå fatale følger: Du er ikke sprek i det hele tatt. Selvfølgelig fordi du ikke trener zumba.

  Nå blir du nødt til å bevise at løping er bedre enn zumba. (Ble du inspirert, eller?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Altså: Det kan se ut som jeg leser zumbakommentarer, men det er bare lureri, hver gang jeg ser en z lukker jeg øyne og ørere og roper ut catch22 sitater.

   Derfor aner jeg ikke om skrev om gårsdagens zoo besøk, pizza eller kaffe på piazzoen. Kanskje du bare klaget over at du var tom for rizzla?
   Alt jeg tenkte var:
   - jeg ser dobbelt -

   Slett
 10. Jeg føler det samme som deg, at selv om jeg løper mer i år, så er det tyngre. I fjor trente jeg også alternativt (gikk mye, styrketrening og syklet), og alt føltes lettere. Nå har jeg kun løpt.

  Men du er så forbaska rask, så noen snegle er du ei. Du løper jo til og med i oppoverbakkene! I Sentrumsløpet er du en gaselle.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men lærer vi av dette?
   Kaster vi oss over knebøy og vektstang?
   Ikke jeg, hadde tenkt å subbe rolig og kort i sola idag, men kanskje jeg får holde meg inne på mølle istedet. Større sjanse for situps da.

   Lykke til i Fredrikstad forresten!

   Slett