onsdag 26. desember 2012

LESELØPSK JULEKORT

Heder og ære til den som gjetter riktig bibliotek - før man scroller videre.


Den stilletiende pakten 
om at annenhvert innlegg skal handle om bøker er inntil videre lagt på juleis. Det får holde at man poserte på friskusvis foran biblioteket.
Vi har jo alle hørt ordtaket: Trim hjernen løp til biblioteket. 

, men før jeg gir meg helt over til julekortjogg, fortausføre og kuldegrader må jeg likevel ta med en kort leseoppsummering. Det er tross alt jul, den høytiden som jeg har lest meg fram til er den største leseferien av dem alle 
- nest etter påske og sommer.

Jeg har også lest - men bare slutten på Connelly. Etterpå ble jeg så oppslukt av min nye brettjulegave at jeg både glemte at jeg har med pc, kindle og en koffert full av bøker og gode intensjoner. Istedet spiller jeg Wordfeud med 200 personer slik at jeg skal være avvent til jeg kommer hjem og seriøse innlegg om kloster og munkesex må skrives. Jeg snakker selvfølgelig om desembers siste lesesirkelbok - The Monk. Jeg tror fremdeles jeg er med.

2 bøker fikk jeg til jul.  
Et stk hellig nissepakt - og en blank overraskelse. Begge fra bokbloggere. Solgunn og Line. Sannsynligvis de eneste som vet hva jeg fremdeles ikke har lest.

Fra Line fikk jeg Michel Houellebecqs De Grunnleggende Bestanddeler. Et navn og en tittel som gjorde at jeg etter å ha revet av gavepapiret umiddelbart følte meg smartere. Den handler ifølge baksiden om Michel   
- en fjern venneløs mann som knapt har hatt noe forhold til en kvinne
, som forlater sin forskerstilling i en alder av 40 - 
 - kyniske løgnere og en selvsentrert generasjon -
Da er det ekstra morsom at boka nissen sendte til nord har undertittelen
 - Tiden er inne til å slakte gjøkalven og væpne de rettferdige - 
2 sjeler, 2 språk, kulturkræsj - men samme tanke
 - eller sagt på en annen måte - trailertrashinga og refine(d)line.

Av Solgunn fikk jeg - helt overraskende og uten at jeg engang visste at hun visste hvor jeg bodde, Hare med Øyne av Rav. Vedlagt var et kort hvor hun påstod hun ble nummen av min til nå manglende interesse for denne boka - som er en av de beste - om ikke den aller beste - hun har lest. Faktisk har jeg engang lånt den på biblioteket nettopp på grunn av Solgunns glødende omtale. Uncanny nok stod jeg også å holdt den i hånden på flyplassen - mens jeg tenkte - at dette er favorittboka til Solgunn
- og det var før jeg visste at den var innpakket i kofferten.
Uninterested not.

Jeg gleder meg til å lese begge to
- og lover at det skal skje iløpet av 2013.

Over til Julekortet
, for dette skulle jeg strengt talt være et joggeinnlegg.

To ganger har jeg løpt på ferie.
10km + 9km, begge bynært på ordentlige vinterfortau. Turen igår gikk over Ila tvers igjennom midtbyen og tilbake til Sorgenfri. Byen var tom. Hverken folk, fe eller kjøretøy før vi kom til marinen og så folk med hunder. Det var hundeluftingskø på stiene rundt Domkirka. Tenkte da det kunne vært kjekt å hatt med egen, men tok meg i det da alle disse byhundene var så veloppdragne at de hadde segnet om hvis de hadde møtt en uhøflige hillbillytrekkhund. Jeg har bestemt meg for å late som han er trekkhund til vi får orden på båndetiketten.

Turene gikk i rolig tempo. Ok for meg og nesten gåfart for gammelk, som knapt får opp pulsen i 6,30. Han ble så kald av all fotostoppinga at han fikk krampe i leggen og husket at han var syk
, som resten av huset, alle barna - og nå kom jeg på at også jeg er syk.
Vennligst se bort ifra alle tegn på glede og friskusenergi.


 Førstejuledagssightseeing. Bruer, kirker og gågater. Observante sjeler kan også få med seg høyskole, stundersamfunn, festning og avislokaler. Får jeg ånden over meg etter kveldens juleselskap skal jeg legge ut kartet. 

Og siden jeg nevnte bokrelaterte julegaver lenger oppe, må jeg her ta med de løperelaterte. Ingen brodder, men ett stk gavekort på xxl og ei hodelykt som man påstår kan lyse opp hele skogen - uten at man kjenner man har den på hodet. Rett fra ønskelista. - og ut på tur, ikke engang mørket kan brukes som unnskyldning.

Nå er det frokost
, eller lunsj hvis man regner med julefrokosten av smågodt og sirupskak.
Fortsatt god romjul til dere alle sammen
Jeg går uten videre utifra at det løpes og leses på spreng denne uka 
for å oppfylle alle listekrav, forsetterog målsetninger. 

16 kommentarer:

 1. Hei! Byen min jo.:) Er du på juleferie her? Herlige bilder.:) Og artig blogginnlegg.:) Fortsatt god romjul.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenk at du kjente deg igjen.
   Jeg er på min årlige trønderske treningsleir/juleferie. Man vet man har bort lenge og langt fra midten når man begynner med sightseeingjogg.
   God romjul til deg også!

   Slett
 2. God jul til deg også! Fint å høre at det ikke er bare her det spises smågodt til frokost (og lunsj, og eh middag, ja ja..).Gleder meg til å lese innlegget ditt om The Monk, jeg har kommet et stykke uti og det er virkelig lesestoff i jula må jeg si!

  SvarSlett
  Svar
  1. The Monk innlegget blir nok ikke skrevet før jeg kommer hjem. Foreløpig altfor moro med nytt brett til at jeg makter å fokuserer på gammeltutstyr som pc, papirbøker (og kindle, host og hark). Men jeg blir nok fort avvent.
   Enn så lenge dog bonsker jeg hobbysjokolader og leker med apps.

   (Håper det blir mange, mange Monkinnlegg. Så mange at ingen får med seg hvis mitt mangler.)

   Slett
 3. Det gleder mitt hjerte at du har mottatt boka - for jeg måtte jo leke etterforsker for å finne en adresse jeg antok var din :-)

  Wordfeud er supermorsomt, spilte en del forrige jul, nå er det ruzzle som gjelder! Det er morsomt det! Hvis du skulle finne på å gå lei av wordfeud så anbefaler jeg det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Juledektetiven.
   Nå har det seg sånn at jeg rev av papiret i vill iver så nå er din adresse også borte, men det er vel bare ei Solgunn i Alta?
   Wordfeud kommer nok til å underholde meg i lang tid framover, legger jeg til flere spill kommer jeg aldri til å åpne ei bok igjen.
   Her skal det ikke mye til for å skifte personlighet, bli totalt enspora
   - og bare tenke på bobleknusing og tre på rad.

   Slett
 4. God romjulsferie til deg også. Her jobbes det faktisk, og siden nesten hele Norgesbefolkning er syk i disse dager, jobbes det skikkelig mye. Ikke tid til verken jogg eller boklesing, men jeg kjøpte flere bøker til å høre på i Jula så du kan være stolt av meg. Ferie fra i morgen til 2 jan.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skriver under på det med sykdommen. Hele familien er her syke - minus et stk datter og en niese som nå er frisk. Jeg er foreløpig sistemann ut, etter å ha hanglet hele uka. Typisk at det skjer nå siden jeg skal reise hjem idag. Hundelufting og sykdom går dårlig sammen. Hadde vært mye bedre om jeg kunne gjort meg ferdig i ferien.

   Herregud som jeg syter.
   Selvmedlidenheten renner bare ut -)
   Jeg ER stolt av deg, du er mye bedre på jogging og lydbøker enn det jeg er!

   Slett
 5. Tusen takk for julegaven! Jeg er så lettet over at det ikke var Song for Eirabu at jeg ville ha vært glad for hva som helst annet, men ble ekstra glad for å få en bok som 1) er kjøpt på loppis; gjenbruk = hurra!! 2) har UNDERTITTEL og en sinnsykt kul en (det var sånt de drev med på Tristram Shandys tid), og 3) handler om incest, blind vold, rasisme og sykelig religiøsitet. Det er jo alle mine favorittemaer, jo!! Minus døden og galskap, selvfølgelig, men man kan ikke få alt på en gang.

  Jeg gleder meg til å lese, det sier seg selv at det er riktig bok for meg. Men jeg fnyser av deadline 15. januar. Kjenner du meg overhodet ikke?? Først skal jeg lese Tiller, så skal jeg lese Catch 22, deretter Egolf. Men jeg skal rekke alt i 2013, det skal jeg. (Ta det for all del rolig med Houellebecq i mellomtiden, sånn at jeg kan låne av deg etterpå.)

  Klart du må blogge om The Monk! Jeg har lest en tredjedel nå, og herregud for en kul bok det er! Den passer perfekt til din stil, så det nytter ikke å feige ut her. Jeg rekker nok ikke å blogge i morgen, for da reiser jeg, men satser på nyttårsaften eller første januar. Det klarer du også, går jeg ut fra. Hvor ofte har du muligheten til å fråtse i munkesex, egentlig? Jeg har ennå ikke kommet over linjen "I lust for the enjoyment of your person". Jeg har valgt helt feil yrke her i livet, skjønner jeg. I 2013 skal jeg legge opp som bokblogger og gå i kloster. Det er der det skjer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt at den kom fram, selv om det var på hengende året og knappes før du skulle reise hjem. Den er selvfølgelig tematisk håndplukket til deg - døden og galskapen har de bare glemt å sladre om på omslaget.
   Og ikke bare er det ei loppisbok - men ei loppisbok fra min egen personlige bokhylle, som jeg fant etter flere år på intens loppisleting - fordi jeg ga bort originalen i burdagspresent til min søster i fattigere studentdager. NÅ finnes den visstnok bare på engelsk. NYUTIGIVELSE NÅ!!!!
   (hører dere forlagsører??)
   Så du skjønner den er ekslusiv og som sådann bør leses før 15.januar.
   Dog skal jeg godta en utsettelse hvis det er Tiller og Heller som sniker i køa.

   Jeg rekker heller ikke Monk før kanskje 1 eller 2.jan. Flytur, sykdom og nyttårsfest, selv om det nå ser ut som det kanskje ikke blir noe nyttårsfest pga ELENDIG FORM.
   , men jeg har gode intensjoner.
   Hva kan vel være bedre enn å starte året med lesesirkelinnlegg??
   - Bra vibrationer - for å avslutte med et dansebæinndsitat,

   Du får ikke Hollebækk av meg (har nå gitt opp stavekontroll av navnet og er ikke smart nok til å huske på det selv) - før du har lest alle de 3 overnevnte. Når den glade dag kommer skal jeg pakke den inn i nissepapir og late som om jeg kom på det selv. Godt Nyttår!!

   Slett
 6. Happy romjul, Ingalill, my gal! Det passet bare så godt nå. Jada, jeg lever på "Grevinnen og Hovmesteren" enda.

  Bøkene Line og Solgunn har sendt deg sier meg egentlig ikke så mye, kanskje ikke så rart siden jeg for det meste suser rundt i mitt lille, snevre bokhjørne og later som om jeg fortsatt er 14.

  "I lust for the enjoyment of your person", det høres virkelig ut som E.L. James bare kan gå og legge seg(da kan hun kanskje kalle seg prinsessen på erten HA HA) med sine pisker og "room of pain" eller hva det nå enn er denne Gray har for et slags rom skjult i sitt mansion. Munkesex, intriger og gotiske ufyseligheter høres omtrentlig en billion ganger mer interessant ut. Jeg leste nettopp Marianne(e-bokhylla mi) sin omtale av The Monk og det er umulig å ikke bli fristet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår til deg også!
   Gray har nok ingenting på Ambrosiomunken. Det er en ting og pisket litt på stumpen til et blondt gudsord fra landet.
   (Itj slå mæ da Krestian)
   Noe ganske annet og dope ned ungmøer med djevlemakt, stenge dem bortført inn i klosterkjellere, voldta dem i bevisstløs tilstand og likevel bli sjokkert at de ikke ble forelsket etter opplevelsen.
   Skjønner godt at du blir fristet -)

   Slett
 7. God jul og godt nyttår!!

  Takk for mange fine innlegg i 2012 og takk for nydelig friskusposering foran biblioteket. Du dekker liksom alt! :D

  Alt godt for 2013! klem på deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår til deg også
   , du - nettets morsomste fjellganger!

   Slett
 8. Godt nyttår til deg, Ingalill! Vi snakkes :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager sen respons
   , første uka av 2013 forsvant i sykdom, men jeg er sakte på bedringens vei, og må nå bare holde mine sykebronkier borte fra scweinenflugjengen. Jeg er i paranoiaens vold. Såvidt jeg tør tenke på bookcrossing til onsdag. Bank i bordet.
   , men det jeg egentlig skulle si var selvfølgelig GODT NYTTÅR, til deg også.

   Slett