søndag 3. april 2016

BIOGRAFISIRKELEN 18 - 12 DAGER IGJEN.

Braze yourselves! Jeg kommer til å fortsette å spy ut bilder av lett jogg gjennom Trondheim til jeg har brukt opp påskearkivet. Det er en del av min hjernevaskelseprosess mot Sentrumsløpet (23.apr). Ich bin löperin. Løpelin. Mål? Så langt under 55 som mulig!


Promises
2 av forsettene for 2016 var at jeg skulle legge ut biomotivasjons og  påminnelsesinnleggene i god tid. Og. Jeg skulle telle.  Begge fristene har gått ut.
2 uker på overtid for sirkelen og fremdeles ingen leseliste og/eller oppsummeringsinnlegg skrevet.

Etter å ha tellet på fingrene.
Tellet bøker, land og essaysamlinger. Uten å komme til døra: Utsettes tallene. Hvordan skal dere huske å lese rockebøker hvis jeg ikke maser og roper. 
Teaser - så langt 36 bøker lest
, 17 av dem er på engelsk og 10 er serieoppfølgere.


Biografisirkelen 18
Kategori: Rockelegender
Anita har valgt tema og strengere kategorivelger finnes ikke
Det skal være rocketroll, som i Keith Richards, Bowie og Zeppelin. Det er bare å glemme å komme trekkende med Bettan, Michael Jackson og Britney.  Er du i tvil, sjekk hårfloker og buksepress, eller spør Anita.

Diskede innlegg ignoreres i lukkede grupper.

Jeg tar ingen sjanser.
Varmer opp med artig undomsbok om femtenårige blodfans av boybands. It is oh so moderne, nevner både tumblr og fanfic i første setning og får meg til å føle meg gammel og vis. Kill the Boyband.


Før jeg beveger meg bakover i tid.
Langt fra Royal Albert Hall.
Namsos. Åge. Terje. Prudence.
Jeg er udiskbar og vinner denne runden.

Ligg heilt stille - kainn du hør
.. tankan som jage og dør

Dere andre?  Hvem er med? Hva? Hvor??
12 små dager til publisering!
73 kommentarer:

 1. Jeg er med, selvsagt er jeg med. Jeg skal lese om Viv Albertine, ei dame jeg overhodet ikke hadde hørt om før jeg så selvbiografien henens på et bord i en bokhandel i London og ble inspirert til å lese.

  Men hun var gitarist i punkrock-bandet The Slits, og det får være bra nok selv for Anita ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Spenstig og ukonvensjonelt og helt fremmed for meg. Aldri hørt om Albertine, og lurer nå på om jeg lot meg skremme for mye av Anita da jeg valgte trønderrock. Det får være grenser for forutsigbarhet. Hmm, kanksje jeg må revurdere. Kanskje den om Sid og Nancy?

   Slett
 2. Hehe, må le av din innledning... Say no more! Correcto el Commandante!

  Aj, Elisabeth, så originalt, har aldri hørt om dama, exiting! Punk is good!

  Selv holder jeg meg til den trauste, men udiskutable legendariske rockegruppa The Rolling Stones, (selv om jeg fortsatt griner litt over at jeg ble for syk til å oppleve dem i Havana den 25.mars,argh... let it flow..let it be..) med Keith Richards selvbiografi LIVET som har fått gode kritikker. På tide å lese den, få den ut av hylla og inn i sirkelen.:)

  (Moshonista: har du med en løpende fotograf ved din side i Trondheims gater, eller en som står ved utvalgte veikryss? Et heiateam mm? Og så har du lest mye mer enn meg i år, har lest 27, men det er nok all den jogginga si skyld, tenker jeg. Noe jeg ikke tenker å herme etter.. Gå derimot, kunne jeg blitt bedre på ,- skal jeg bli bedre på i 2016)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt observert Anita. På akkurat denne turen, kom det stalkerbil kjørende bakfra, med hemmelig paparazzifotografering hele veien fra bybrua til Royal Garden. Det var på tide. Har ikke blitt fotografert løpende siden - jul.

   Alle timene på beina har helt klart noe med bokantallet å gjøre. Hele 18 lydbøker ble registrert under telletimene. Det er halvparten.

   Angående det du sier om traust, lurer jeg på om jeg ikke slår deg. Åge/Terje har ikke mye å stille opp mot Keith & comp, men kanskje er det nå fordommene som snakker. Boka heter tross alt Drunk & Happy.
   (btw - meget irriterende med den Havanakonserten - der skulle du vært!)

   Slett
  2. Hehe, skjønte det ja...:)

   Åge/Terje skal man ikke kimse av. De er begge store levende legender, størst i Norge, de første rønderrockerne og fra Namsos. Ære være..! Leste bioen om Åge av Hoel , den likte jeg godt, men så er det jo mye fra min fødeby der også som gjorde det ekstra interessant for meg. Men de levde litt av et liv de gutta der.. og Åge spesielt siden han har holdt koken til den dag i dag.

   Åge/Terje er like store i Norge som Keith&co i verden.;)

   Husk; Temaet er _legender_, ikke de villeste, mest originale rockerne på planeten. ;) (btw- var de nok ville nok, skal du se)

   (jaja, ang Havanakonsert..særlig når de kom seg inn på arenaen de ti som dro, but shit happens, ingen vits i å gråte over spilt melk etc - bare litt-;))

   Slett
  3. Jeg håper det er mer om Prudence og rockelivet i Norge, enn det er om Terje og Åge, selv om det stod på forsida at den også fulgte solokarrierene. Er nok ikke så interessert i solo'n og de personlige forklaringene. Vil bare ha en god rockehistorie. Fiksjonspsyken tar over igjen. Men boka er bare på 5t så det er begrenset hva de får med.

   Slett
  4. Skulle tro det, at det er mye om Prudence med en sånn tittel.;) 5 timer lyd er vel mest musikk? I `m so drunk and happy, lalalala.

   Har starta på boka til Keith, bare knark og det prøve å lure seg bort fra politiet i USA i første kapittel. De var like uglesett i USA i starten, som på Cuba frem til vår tid. Mange gode rockehistorier på lager der i gården, virker det som..

   Slett
  5. Jeg begynte også igår, men sovent etter 5min. Vet ikke om jeg skal tolke det som et dårlig tegn, siden jeg på de få minuttene rakk både å irritere meg på innleserens (forfatterens) dialekt og lesing. Mulig det var et Flettfridelement som snek seg inn. - et sånn - nå forfiner vi språket litt, siden vi skal lese bok - ??. Legger det bak meg og begynner på nytt igjen idag. Eller i morgen.

   Du må nok gjennnom mange sider med dop før Keith tar seg sammen -)

   Slett
  6. Det Flettfridspråket er jo aldeles håpløst.. fintrønder som leser om Prudence? Nei og nei.

   Ang Keith, så er jeg nå litt over 200 sider inn og 1967 og de driver virkelig og eksperimenterer med dop i disse kretsene.. Men det er faktisk veldig interessant å lese om siden han forteller så detaljert om alt dette, og holdningene de hadde, virkningen og hvilket dop de tok og hva de styrte unna.. Og så tok de så mange rare substanser, sikkert medikamenter, som ikke brukes lenger.. Men mest gikk det i syre, hasj og kokain- i denne perioden.

   Synd at du har vært uheldig med biovalg igjen, men fem timers bok, det høres jo i utgangspunktet tynt ut.

   Slett
  7. Jeg burde også lest om Keith.
   Nå er jeg torn mellom å lese ei ny bok eller helle all min vrede inn i et Prudenscebioinnlegg. - så det så - , for å sitere forfattertrommis Skevik.

   For å reparere har jeg nå gått fra 5t trønderskit til 41t, forhåpentlig engelsk eloquence
   (Michel Fabers Horebok).

   Slett
  8. Uff da.. Og ang Keith, synd du ikke hørte på deg selv og ditt førstevalg, men sånt kan skje.. Synd Marianne og Berit gikk bort fra atter en musikkategori.;) Spent på hva du ender med..ny bio eller ikke.

   Slett
 3. Jeg må trekke meg! Har ingen aktuelle bøker på lur i hylla, og går snart eksamenstida i møte. Prøver å være føre var og ikke havne bakpå med alt mulig. Ha en fin biorunde, alle sammen! Gleder meg til å lese om rocketroll og pønkedamer;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette har vel ikke noe med manglende middelalderrocklitteratur å gjøre. Føler behov for å påpeke at det finnes MANGE middelaldrende rocere.
   ( føler meg svært morsom nå -))

   Lykke til på eksamen!

   Slett
  2. Veit ikke om Anita vil la flerstemt gregoriansk sang passere som rock... Sjøl om utøverne er aldri så middelaldrende i begge definisjoner av ordet! (Hadde tastaturet hatt trommevirvelknapp, ville du fått en.)

   Takk, og god rockeles!

   Slett
  3. (ho ho - lo hun godt av seg selv).
   Which Witch? De så seg jo som rockeoperastjerner. Eller Grimm og Gru, og rockeulven? Ingenting slipper nok by Anita, mm dette koret ditt befant seg i skyggene bak Freddie Mercury.

   Igjen, lykke til på eksamen!

   Slett
  4. Rockeulven kan passere, men finnes der en bio? Vet ikke om jeg akkurat vil kalle Dollie de Lux for rockelegender, men heksemusicalen er i gråsoneland, hvis man tøyer strikken langt.. Siden jeg liker den veldig godt og har sett den live to ganger, får den passere.. det er vel bare det at det ikke finnes en biografi om den, eller gjør det? Om Jahn Teigen, kanskje...
   Lykke til på eksamen.:)

   (ble ikke Bach/Beethoven/Mozart - en av de gubbene der, regnet som en slags rockere i sin tid? De er vel gamle nok?;) )

   Slett
  5. Nå synes jeg du er meget inkluderende Anita, Beethoven og Dollie? Strikken tøyd til bristepunktet. Husk hvilken lekse du ga meg da jeg ble 'tvunget' til å inkludere Lundekvam....

   Slett
  6. Jo a, du vet...for Heddas skyld, hun kan jo ikke bare drive å lese til eksamen? Men ikke Dollie, d sa jeg aldri. (husker Lundekvam, men Marianne var enig, og etter å ha lest Biografien hans er jeg fortsatt enig m meg selv også ;))

   Slett
  7. Btw. Tror Bach var litt rockete. Keith og gutta blues rundt ham hørte På Bach på tidlig 60- tallet

   Slett
  8. Hvis Bach er en rockelegende, hva med hip hop?

   Slett
  9. Nei. Rock og hiphop har aldri vært venner, selv om d i nyere tid finnes enkelte crossovers. Bach og en del klassisk er tatt inn i en del nyere rock, men d viktigste er at genuine rockemusikere ofte har noen røtter/ inspirasjon i det klassiske. Når d gjelder Keith Richards og miljøet han vanket i fra start (50- og 60- tallet) var den amerikanske bluesen d viktigste, men Bach ble også nevnt som en de hørte på.

   Slett
  10. Vurderer sterkt å velge ny bok etter denne trønderrockfadesen.. Hiphoppoprock.

   Slett
  11. Så synd... så uheldig du er med valgene dine.
   Men du rekker en ny bok?

   Slett
  12. Jeg teller på knappene...

   Slett
  13. Jeg har faktisk en bitteliten biografi om Beethoven på lur. Og han er pensum også, så kunne slått to fluer i en smekk der. De gamle, (for oss) klassiske komponistene er kanskje ikke så rockete, men de er legendariske! Og de fornya jo musikkbildet totalt på 1700- og 1800-tallet, og var superstjerner i sin levetid. Det er i alle fall utrolig imponerende. Summasummarum: Hvis Beethoven passerer, leser jeg om han.

   Slett
  14. Roll over Beethoven?

   eller : https://www.youtube.com/watch?v=Xew8SXUMxsE

   Joda, Hedda..Go on!

   Slett
  15. Beethoven the worlds first rock star?

   http://mentalfloss.com/article/65005/beethoven-worlds-first-rock-star

   Slett
  16. Og her er Metallicas versjon av 5th Symphoni, men nå skal jeg gi meg...
   https://www.youtube.com/watch?v=kWVMf4rdYYc&nohtml5=False

   Slett
  17. Bare en til: Deep Purple Beethoven...: https://www.youtube.com/watch?v=vodWKgp71os&nohtml5=False masse mer på youtube, med masse rockeband som har covret Beethoven..

   Slett
  18. Ja, når en ser det sånn, så! Da blir det Beethoven på meg;)

   Slett
  19. Ok, Anita, jeg er overbevist, bare husk at det nå er ditt ansvar hvis Hedda stryker på eksamen.

   Slett
  20. Nei nei, ansvaret tar hun selv, men jeg er sikker på at hun greier begge deler.:)

   Men bra du er overbevist..:) (og hør på all den gode musikken, man blir bare glad av det, og glemmer tristessen med drunk&happy-bio)

   Hedda: Ja, med et kjapt youtubesøk så kan man absolutt se det slik.;)

   Slett
 4. Javisst, deltaking i biolesesirkelen sluntrar ein ikkje unna.
  Denne gongen blir det Patti Smith og Just kids. Boka som eg ikkje fekk tak i då me las om hattedamene bør passa brukbart inn her også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Patti Smith er sikkerstikk, og den mest brukte dama i hele biosirkelen. Hun passer til alt. Vurderte henne et øyeblikk jeg også, men orket henne ikke på svensk (storytel) - og er faktisk litt gretten på henne pga den elendige lydbokinnlesingen av Jo Nesbø. Tror jeg har mest lyst til å lese MTrain.

   Slett
  2. Patti passer overalt, ja.:)

   Slett
  3. Btw- i morgen legges det ut billetter til 2 konserter med Patti Smith i Vår Frues kirke i Trondheim , Olavsfestdagene 4 august. Jeg så/hørte henne sist hun var i Trondheim, men da spilt hun i Borggården. Vår Frues kirke tar mindre folk og er mer intim, så det blir nok rift om plassene...

   Slett
  4. Sirkelen er stadig like aktuell!
   Har du fått tak i billetter?

   Slett
  5. Jepp. Heldigvis. Billetter ble lagt ut kl. 10.00 i dag. Ca 12 var halvparten borte.

   Slett
  6. Grattis! Må innrømme at jeg knapt har hørt musikken hennes, men det blir sikkert en fennnnomennal opplevelse!

   Slett
  7. Ja, d var fantastisk i Borggården også. Hørte mye på henne i ungdomsårene, hun var viktig da😃 artig at hun henger med både musikalsk og litterært 😃

   Slett
 5. Eg e me! Såvidt igang med Guns N' Roses. Her får man mye hår for penga og garantert ingen buksepress å oppspore! "Take me down to Paradise City"...oohh yeah!!! -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Meget aktuelt. Gjenforening og alt. Sammenliknet med Guns virker til og med Stones som pappagutter. Jeg har lest Slashboka. Jeg er informert.

   Slett
  2. Tommelopp! Måtte imidlertid gi opp lydboka fra Storytel. Den var jo bare drøye 1 time - og elendig. OG på svensk! Kom heldigvis over tidenes GnR-bio på Amazon: Reckless Road: Guns N' Roses and the Making of Appetite for Destruction av Marc Canter. DUELIG GOD DU! Så nå sitter jeg her, på et hotellrom i Houston, med youtubeGunsHits på høyt volum og leser (sålangt) ei av de mest troverdige og innholdsrike bio-bøkene jeg har lest i sirkelen. Jepp!

   Slett
  3. Musikk i mine ører, eller rettere sagt dine. GnR har en sjokkerende rockehistorie og jeg gleder meg til å høre historien fra en annen vinkel enn Slash. Håper ihvertfall at konflikten Axel/Slash vil bli belyst fra et mer objektivt ståsted. Akkurat hva man trenger i Houston!

   Slett
 6. Er med! Har jo lovet høyt og hellig.
  Skal lese Hunger Makes Me A Modern Girl - Carrie Brownstein, er langt fra kvalifisert til å si om den er innafor eller ikke, for jeg aner ikke hvem dama/bandet er, men Mari går god for den (og har til og med gitt meg en spilleliste på Spotify som spark bak).

  SvarSlett
  Svar
  1. Aldri hørt om. Håper du beviser at hun var/er en rockelegende. :) Hvis så i fall, spennende valg..:) Artig med noen damer i denne mannssdomnerte kategorien i alle fall!

   Slett
  2. Leste dette om spotifylista, og er veldig nysgjerrig på om Carrie falt i smak? Har ikke hørt om henne og musikken, men har sett boka, da den har det med å dukke opp blant amazon/audibleanbefalingene mine. Liker tittelen.

   (Mari bør dukke opp i sirkelen snarest. Faktisk har begge Mari-ene så mange biotips at de burde vært tvangsinnmeldte for år siden)

   Slett
  3. Ssh. Har verken kjøpt boka eller sjekket ut spillelista ennå, men det blir. Liker også tittelen veldig godt, og goodreads har lenge ropt FORDI DU LIKTE, så det burde være et ganske safe valg. Dessuten er jo Mari en biogudinne, selv om hun aldri deltar....

   Slett
  4. Carrie er absolutt innafor og Sleater-Kinney er tøffjenterock. Jeg skal lese også lese Just kids, men det blir neppe noe innlegg siden jeg har 20+ bøker å skrive om. Sånn går det når det er mer input enn output.

   Takk til Anita som turte å stille det fotospørsmålet som har plagd meg lenge.

   Slett
  5. Monika!! Føler her for å minne deg på at du skulket forrige måned også. Du burde vite by now at biosirkelinnlegg alltid havner først i køa. Watch my - skuffet generalface. (Har får du bruke fantasien.)

   (Altså - alle seriøse joggere har med fototeam på joggetur. Det tar tross alt 100 bilder å få 4 brukbare, der du ikke sikler, sunbler eller vrenger fjeset i uforglemmelige grimaser.)

   Slett
  6. Haruhi: Ja, Mari er virkelig en utømmelig biokilde/gudinne. ((Mari))!! Jeg liker bøker med soundtrack, og det var en av grunnene til at jeg valgte Prudence, men nå ser jeg at den eneste omtalen den har fått på goodreads er en surmaget enstjerners. Skeptisk, men (påtatt) upåvirket.

   Slett
  7. Var det noen som ropte? (Det tar bare en måned før jeg svarer...)

   Veit at jeg er sykt dårlig til å faktisk delta. Det er en kombinasjon av kronisk prokrastineringssyndrom/lesetørke/vårdepresjon.

   Begynte faktisk å skrive et slags bio-oppsummeringsinnlegg, men endte opp med å skrive typ 500 ord om boksing og homoerotikk i stedet... Skal gi det et nytt forsøk.

   Slett
  8. Time stands still on the internet, eller er det at den går så fort at vi ikke merker det? Same difference! Ja, du er elendig til å delta, men flink til å love, og enda bedre til å tipse. Og aller, aller best til å tease med titler som vekker nysgjerrig leselyst. Boksing og homoerotikk trumper det mest av rocknroll, selv om jeg er litt skuffet over at dette er to forskjellige innlegg. Boksing, homoerotikk og rock hører sammen. Jeg har ikke tenkt på det før, men kjenner nå på hele meg at dette er en hellig kombinasjon.

   (Det er nesten sommer
   , vårdeppen bør kjenne sin besøkelsestid.)

   Slett
 7. Jeg er ikke i rute til BIO-sirkelen. Jeg leser Kristin Lavransdatter og det går så sakte. Men boken er god, så det er ikke det det står på.

  Men jeg er i rute til Sentrumsløpet og det er bra. Jeg skal under timen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke i rute??
   Håper dette betyr at du er forsinket, ikke at du skulker. Isåfall en skandale som ville rystet biosirkelens beyond repair. Legg bort Kristin og ta fram Rod. NÅ!

   (Yay, til Sentrumsløpet.
   Jeg grugleder meg! Eksperttips (har tross alt deltatt 6 ganger). Øv på bakkestart. Slottsbakken som åpning er livsfarlig.)

   Slett
  2. 4 sider igjen om Kristin Lavransdatter, så da skal jeg starte med Rod. Satser på at den er mer lettskrevet enn Sigrid Undset...

   Jeg tar med meg eksperttipset og skal forberede meg til bakkestart..., akkurat det ser jeg ikke frem til... :)

   Slett
  3. Sentrumsrapport: Ødelagt lår etter forsøk på bakkespurt = prøve å henge på hunden mens han prøver å ta igjen naboen - opp dalens bratteste bakke - ifart jeg ikke får til på egen hånd. Venstre lår er nå gått ut i streik.

   (litt overrasket over kristinstrevet, husker de som ekstremt lettleste??)

   Slett
 8. Ja, eller nei - jeg er jo ikke med, men det er fordi jeg ikke har tid - og så følger jeg jo med, så jeg er jo litt med, selv om jeg verken leser eller skriver selv for tiden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du var med sist det var musikk/rock, så da jeg så navnet ditt, trodde jeg du stod på dørstokken med nok ei Pattibok. Man lever i håpet! Hva du enn gjør. Aldri les Drunk and Happy!

   Slett
 9. Tror jeg må stå over denne runden, blir ev veldig forsinket. Jeg hadde planer om Amanda Palmer på lyd, men siden jeg ikke kommer meg i lydbokmodus og derfor har milevis igjen i den jeg holder på med ser det dårlig ut for Palmer akkurat nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har trua - det er fremdeles 2 uker (nesten) igjen.

   Jeg har hørt at Amanda Palmer innhaleres med samme man åpner boka (eller trykker play) - så gråter man under hele leseropplevelsen, før man kaster seg over tastaturet for å dele visdommen. Som nevnt før, skremmer hun vettet av meg.

   Slett
  2. Nøyaktig det som skjer. Du vet at du rekker en bio til? Som plaster på såret etter den dypt traumatiske opplevelsen med trønderrocken?

   Mvh. Amandadisipel

   Slett
  3. Ja, men jeg vet ikke om jeg orker. Kanskje jeg bare må innfinne meg med å gjenoppleve skiten i en kjempeslakt. Selv om det byr meg imot å gå dypere inn i teksten. Det kommer ihvertfall ikke på tale å høre på nytt for å finne sitater, eller bevis..

   (selv om Amanda sikkert bare tar 2min å lese, sparer jeg henne til mer emosjonelt stabile dager)

   Slett
  4. Kanskje det er puffet jeg trenger for å høre lydbok andre steder enn til og fra jobb. Jeg kan jo ikke komme gråtende på jobb eller enda verre, for å hente i barnehagen. Men enig, det høres litt skremmende ut. Jeg har 6 t igjen av boken jeg holder på med og Amanda er 11-12 t. Vi får se, vi får se.

   Slett
  5. Tror du rett og slett får avlyse både jobb og barnhage. Lås deg inne på badet til Palmer er ferdiglest.
   App: timer - startet nettopp på 41t lydbok, 12t er ingenting -))

   Slett
 10. Jeg er forsinket. Skal lese en om Bruce Springsteen. Håper virkelig det er innafor ellers blir jeg i det minst småsur. Den jeg lånte i går holder ikke mål. Jeg har derfor bestilt en gjennom Bokklubben idag, og når den kommer kaster jeg meg over den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bruce er garantert innafor! Han er sin egen legende. Med Bach og Beethoven er feltet nå åpnet og tolkningene kan strømme på -)

   Slett
 11. Ferdig om Livet, selvbiografisk om Keith Richards i Rolling Stones: http://artemisiasverden.blogspot.no/2016/04/livet-av-keith-richards-i-moshonistas.html#more

  ...eller skulle det legges inn i ditt neste innlegg? Om Trønderock drunk and happy ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvfølgelig under det innelegget jeg ikke har skrevet ennå. Anita da? Vi har bare gjort dette 18 ganger?
   Bare jeg får orden på pc-en skal jeg sette opp et midlertidig innlegg.

   Slett
  2. Ok. Jo da. Bare så ivrig, ville ha ut innlegget fort

   Slett