søndag 2. mars 2014

LEST 2014 - JAN/FEB.

En av to. Det nye kameraet suger. Eller. Jeg er for dum til å forstå bruksanvisningen.
3 lest. 3 planlagt for mars. Etter å ha ventet på den engelske rushdie-lydboka i månedsvis ankom den endelig biblioteket. En av to. Det er den heiteste boka i landet. Eller. Biblioteksjefen på eierbiblioteket måtte høre den ferdig først 
- og er den treigeste leseren i landet.

 
Du trodde kanskje jeg hadde sluttet med telling og oppsummering
, at jeg var gått lei av å være som alle andre?
Feil. I år, stikk i strid med alle løfter, er jeg personifiseringen av alle andre
Jeg velter meg i felleskap og saueflokk.
Teller, krysser, takker ja til lesereksemplarer, sirkler og samleser.
Jeg kommer aldri til å innrømme at jeg liker det. Aldri!


I januar/februar leste jeg 24 bøker
Det går mot verdensrekord. Ifjor tok det 3mnd å lese 11.

Ingen mystikk, men en kombo av økt leselyst, død løpelyst og timesvis på hundetur med lydbok. Autopilot + en haug av lettleste korte bøker jeg knapt har tid til å fordøye før jeg kaster meg over neste. Det finnes de som kan lese hundrevis i året og bli bedre mennesker. Jeg begynner å innse at jeg må holde meg godt under 100 for å ikke miste kontakten med verden og egen psyke.
Det til tross for at de 24 innholdt flere lysende godbiter.

Jeg leser istedet for å løpe.
Jeg gjemmer meg for været.

Hvis jeg ikke passer meg ender jeg igjen opp i psykosen der jeg bare leser chick. Jeg har vært der før, fanget av Kinsella, reddet av Stieg Larsson
, via Liza Marklund.

Derfor kommer jeg alltid til å være glad i Annika Bengtzon
Derfor passer det ekstra bra at Fasadefall, var febs første bok
, selv om den var elendig og fokuserte mer på politi-nina enn Annika.
Jeg mistenker at Nina blir Marklunds nye heltinne.

Tiden som går.
2014s favorite escape sålangt heter Gert Nygårdshaug.
Legger jeg til de 2 jeg leste i slutten av desember har jeg på 2mnd lest 6 gert..
5 Drum + Mengele Zoo. Neste ligger klar. Jeg koser meg med kronologien, humoren og formelen. Og kommer til å følge Drum til 2014. Helt til jeg husker at det er Michael Connelly som er helten og prosjektet. Akkurat nå dog - er Connelly for mørk og flink. Drum er en vindrikkende lekedetektiv som får tiden til å stå stille. 


Tabell 2014:
Dette er vinnerbongen!
Oversikt over de opprinnelige 2014-målene.
 1. 0 av 10 Nobel /Booker vinnere/nominerte
 2. 0 av 5 nye og fjerne land.
 3. 14 av 23 (all time) Alice Hoffman lest (2010/2014 sammenlagt)
 4. 10 av 26  Michael Connelly  (2012/2014 sammenlagt)
 5. 0 av 15 1001-Bøker lest.
 6. 1 av 6 litterære/kulturelle arrangement
 7. 0 av 10 Norske 2014-utgivelser.
 8. 0 av 2 Diktsamlinger lest.
 9. 1 av 6 Biografier
 10. 1 av 5 Essays/Noveller/Sakprosa
 11. 24 av 71 Totalt lest. (liste)
 12. 3 av 24 Bøker omtalt.

Dette har jeg lest.
--------------------
 • 4 kindle, 8 papirbøker, 12 lydbøker
 • 10 kvinner. 14 menn.
 • 15 fra biblioteket. 4 kindleinnkjøpte. 3 lesereks. 2 gaver.
 • 19 på norsk. 5 på engelsk.
 • Representerte land: Norge, Sverige, USA, Estland, England og Tyskland
 • 10 krim.
 • 7 oppfølgere/serier
 • 8 forfattere lest for første gang.
 • 1 bok jeg har lest før  (Falketårnet)
 • 4 bøker fra Nygårdshaug. 3 fra Coben.
 • 1 biografi, 1 billedbok og 1 essay = 21 romaner.
 • Merknader. Ingen engelske bøker i februar. Kun 2 kvinner i januar.

De som følger ekstra nøye med vil allerede ha fått med seg at jeg har sneket inn et ekstra punkt på ambisjonslista. 10 norske bøker fra 2014. Det skar seg med nyutgivelsene ifjor og jeg endte opp med kun en nominasjon til Bokbloggerprisen. Iår skal jeg være proaktiv. Fra og med mars.
Når været ordner seg og jeg begynner å løpe igjen - skal det bli orden på krysslesinga.  
Enn så lenge fortsetter jeg i samme ånd som 2013.
Kryssfattig lystlesing.


3 kryss på 24 bøker.
1. for Selma og Vigdis på litteraturhuset
Der det definitive høydepunktet var Vigdis entusiastiske utlegning om overgangsalderen. Så ivrig ble hun under rekonstruksjonen av fossende menstruasjonsblod på cuba-buss at stolbena knakk og forfatterinnen deiset i gulvet. Overgangsalder er helt naturlig på Cuba. Sjeldnere her i blodfattige, tilkneppede nord. Ingen grunn til bekymring - snart kommer det overgangsalderlitteratur fra Vigdis. Fornøyelig og fordomsdrepende.
 Jeg lar henne som vanlig vise vei.
 - ' orgasmeboka' til Selma snakker vi om en annen gang.

1. Biografikryss
, man skulker ikke bio-sirkelen.

1. kryss for alternativsjanger og billedbok.
, siden det er tidlig på året velger jeg ikke å krysse for det bittelille essayet om hvordan man nå egentlig løper uten skader = diett, styrketrening, teknikk og tålmodighet. Det sier seg selv at det ikke blir bestselgere av slikt - quick fix - er hva vi alle vil ha. Kast skoene og løp i ørkenene.


Erik Fosnes Hansen
får et eget avsnitt, fordi jeg leste to bøker av han i februar.
Løvekvinnen + Falketårnet
, sistenevnte leste jeg da jeg var en pur ung, svært påvirkelig boksluker som leste så mye at hun glemte hvert ord. På forhånd husket jeg bare jeg likte den godt. Etter noen sider husker jeg at jeg elsket den. Hvor mørk og trist den var. Gjenlesing er risikosport og bør i de aller fleste tilfeller unngås, mm forfatteren er god og du, selv i barne og ungdomsår utviste excellent litterær teft og smak. Mannen skriver fullendte historier.

Daniel Kehlmann
Tyskeren som fordreide bokblogghoder på litteraturhuset
,får et avsnitt fordi jeg planlegger å lese 4 bøker av han i mars/april.
Debutboka, Jeg & Kaminsky, om biografen og hans uvillige objekt, var ok, men ryktene går om at det er bedre historier i vente. Bring it on.

Harlan Coben
, får noen ord fordi han lå under juletreet og var underholdende nok til at jeg umiddelbart bib.bestilte flere. Det blir lenge til neste gang. Play Dead, om den smellvakre modellen og basketballguden, vår så dårlig at jeg gikk tom for adjektiv i slaktekladden - og slettet.

Amalie Skrams Forrådt var nobelgod.
Dickers Harry Quebert en lesefest
Resten er allerede glemt.


Den fullstendige lista over mine lesemeritter blir lagt ut når den er klar
, men kan til enhver tid sees i høyremargen. For onde tunger som visler om 3 skarve omtaler og lange innleggspauser? - you rattlesnakes - .Bare en ting å si - litt tid må man bruke på å tenke over det man har lest - det skylder man både lesere og bokbloggergjerningen. Nettopp. Når jeg ikke leser. Ikke løper. Ikke skriver. Tenker jeg.

Visdom ervervet. 
Dagens. Handler om Anders Ribu, Knausgård, Oksanen, Leine, Gleichmanns jøder og Havets Katedral og kan kort summeres slik:
Hvis du har planer om et langt liv med bok på øret må du ikke finne på å velge Knausgårds kamper på lydbok. Ihvertfall ikke nr. 6.

MK6 betyr 45t med Anders Ribu, som Karl-Ove. Eminent lest, men etter 45t intens og uavbrutt høring ER han Karl Ove, og uansett hvor mange uker og måneder du venter, FORBLIR han Karl Ove.
Karl Ove som motstandsmann i Estland, som forelsket estisk kvinne.
Karl Ove som kirkebygger
Karl Ove som prest på Grønland.
Karl Ove i Evighetsfjorden.
Da Karl Ove forsvant.

Oppsummering slutt.
Hvem har lest over 24?
I dare thee!

30 kommentarer:

 1. 24 bøker i 2014? Njet, 22 her.. Men har lest Harry Q- som du, og er enig i at et var en lesefest. Og jeg digger Fosnes Hansens bøker , dvs Beretninger om beskyttelse. Og jeg skal tydeligvis ikke høre Ribu lese MK6- som jeg har i hylla på papir. Bruker å låne lydbøker for å få unna bøker i hylla, men ikke denne gangen da skjønner jeg. Fredric Drum på lyd hørte jeg mye av, og de funka ypperlig.:) Ha en fin uke !

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror du må velge e-bok når det kommer til mk6, papirboka er jo fullstendig uhåndterlig, og jeg vet ikke om en eneste som har forsøkt. Ribu er kjempefin som Knausgård, men har ødelagt for meg i ettertid. Krever all min fantasi. Nå hører jeg Kim Leine og Karl Ove surrer rundt i bakgrunnen. Jeg har det også slik med Winther-Larsen men han er en mindre markant stemme så det går bedre, hadde han lest Knausgård, hadde det sikkert vært over for han også. I bakspeilet tror jeg det beste hadde vært om Knaus hadde lest selv.

   (22 er milevis unna 24....)

   Slett
 2. Imponerende, Ingalill! Tror vi lider av samme syndrom for tiden, for også jeg har lest rekordmye i løpet av årets to første måneder. Lydbøker ruuuuuuler!

  Nobelfin! Ha! Herlig begrep som jeg umiddelbart adopterer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Må være den rare vinteren som påvirker lesekonsumet, ellers er det bare jeg som har glemt hvordan det var å lese mye, etter flere år med sporadiske lesetørker.

   Hvordan gikk det med deg, Ribu og Knausgård, du hørte vel også seksern? Snek knaus seg inn i Oksanen?

   Slett
 3. Mindreverdighetskomplekser kom og ta meg... Jeg har lest 2 - TO - bøker i februar. Det er helt fantastisk dårlig. Med dette tempo skal det godt gjøres å nå 22 ila 2014... Misunner deg Vigdis på Litteraturhuset, her går det kun i studier - heseblesende langt bak men dog - (jeg fikk forresten bestått på første oppgave, puster lettet ut sålangt..) Leser boka Innføring i Lyrikk nå. Det jeg trodde skulle bli en usigelig trasig bok å komme gjennom viser jeg å være veldig bra. Det blir sannsynligvis første boka i mars jeg leser fra perm til perm. Obstfelder var en ikke så helt fraværende fyr - og så det samme som meg da jeg kikket ut av vinduet imorges...og så våren ha kommet til vestlandet, allerede faktisk i februar...
  "Jeg ser, jeg ser...
  Jeg er vist kommet paa en feil klode!
  Her er saa underligt..."

  SvarSlett
  Svar
  1. (Jeg er i sjokk, internett virket plutselig og jeg må nå skynde meg å skrive så fort jeg kan - ustabilt er bare fornavnet!)

   Mrs.Whistler, du poetiske, det er sannelig ikke rart du bare rakk 2 (paringslek + biografi formoder jeg?), slik som du styrer. Eksamner og prokurering. Innføring i lyrikk høres ut som et smart valg og hadde jeg vært like stavangerglup hadde jeg også bestilt for å forberede meg til Urd, som det er får jeg satse hardt på alliterasjon og vann-metaforer - det er min spesialtitet jeg igjenkjenner elveblues i enhver forkledning. - uansett hvor - hvor - underligt -.

   Slett
  2. Tenkte faktisk på Urd da jeg kastet meg over Lyrikkens Liv... kan jo ikke skade å la studier gå hånd i hånd med bokbloggerpris - snakker meg om timing! Jeg leser få diktsamlinger, så dette kom godt med. Paringslek OG Boleyn bio godt påbegynt, men jeg ble jo ikke ferdig med noe, intet fullført but two. Det var 1001-boka The Talented Mr Ripley i lesesirkelen, og Fugl - ikke stort til lesing... Feriehode! Uvant travelt, og mye styr. Moral: 10 dagers ferie er mye bedre enn 3 ukers ferie! På 3 uker tror man at man takler det uendelige, for å prestere - niks... Nuh er det analyse av den kjente Obama-selfie'n med danskeberta fra stormøte. Kan bli en interessant oppgave!

   Slett
  3. Selfie-febern!
   , tenk at Ellens kjendis-selfie på Oscars bare var en produktplassering for Samsung: Jeg tror du må ta en ekstra god titt på hva Obama har på seg. Klokka? Slipset? Pudderet?
   - akk denne verden
   , hva var det du sa?
   , - så underligt -

   Slett
 4. 1. Jeg har også hørt 5 Drum + Mengele Zoo, som jeg syns er strålende, altså Mengele Zoo, Drum er ikke strålende, det er mer grei underholdning, men ganske slitsomt hvis du har bestemt deg for å ikke drikke rødvin på en måned f.eks og når drummegutten lesker seg med deilige dråper er det ganske fristende å tenke "jaja, det er jo bare fredag, lørdag, søndag en gang i uka".

  2. Harry har jeg hørt/lest - det var fint og flott, lurer på om jeg klarer å produsere en hel bloggpost ut av det - det er i allefall planen min.

  3. Anders Ribu er egentlig ødelagt som lydbokinnleser for mange år fremover I min desperasjon driver jeg og søker desperat etter muligheter for å laste ned svenske lydbøker, for jeg begynner å bli litt lei de norske som leser - det er for få å velge mellom -hører dere det lydbokforlaget!

  4. Har ikke telt bøker, men er nok ikke i nærheten av dine tall - husker godt i fjor, da var vi på minus 10 begge to på dette tidspunktet, fint alt forandrer seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. 1. Jeg fant nettopp ut at Mengele er en trio - har du lest alle? Det verste med Drum er at han alltid går i fella, og aldri lærer. Det beste så langt er at han reddet livet fordi han hadde en vane med å fikle med luftløse ballonger.. tihi.

   2. Tenk det - jeg også tenkte og skrive om Harry og putte Selma i samleinnlegg. Og det til tross for at alle skriver om Harry og ingen om Selma.

   3. Engelske lydbøker har vært redninge for meg, men skal ta rådet ditt og slå meg på svenske. Marianne Krogh som leste Forrådt var forresten et svært godt og friskt pust. (((lydbokforlaget))). Kjøper du de svenske selv?

   4. Ifjor var starten på året ekstremt treg, og det morer meg ustyrtelig at du som knapt skulle lese iår - har mistet all kontroll -))

   Slett
  2. 1. Nei - bare den første, tror ikke de andre var kommet på lydbok.

   3. Har ikke helt skjønt det der med nedlastning av lydbøker, så jeg har ikke kjøpt noen svenske enda. Hvor kjøper du engelsk?

   4. Ja, nå går det over alle støvleskafter - helt vilt.

   Slett
  3. 2. Jeg låner på biblioteket. Utvalget er så som så, men de har mye bra. Tror Karin, bla, bruker audible.com. Jeg har aldri prøvd. Ennå.

   1. Da gidder jeg ikke. Ennå.

   3. Juhuuu!!

   Slett
  4. Mengele zoo, himmelblomsttreet, prost gotvin og afrodites basseng og ringen er sluttet. :-) ringen er sluttet er ingen bok altså. Bare slik det føltes etter at jeg var ferdig med afrodites basseng. Altså er det 4 bøker som hører sammen :-)

   Slett
  5. Fire stk?
   Da har jeg mye godt i vente. Skal gjøre meg ferdig med Drum først og så håper at de andre i mellomtiden blir spilt inn på lydbok. Hører dere Juritzen - her har dere sjansen til å vise at dere er er bedre enn Cappelen. LYDBØKER!!! MP3!! 59kr!!
   Takk for tipset Marit.

   Slett
 5. Fantastisk å ha en sånn lesesteam da:-) Hadde det i januar, men så kom OL og da ble det lite lesing. Har tatt seg litt opp igjen da:-) Jeg har kun avsluttet noen og tjue så langt.

  Enig i at nobelgod er et bra nytt ord!

  Gert må jeg få lest altså. Fosnes Hansen får jeg ikke til, ha prøvd og prøvd (Løvekvinnen og samler) men hver gang er jeg like blank altså.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du prøvd Fosen på lyd? Han leser fantastisk godt og evner og tilføre en skrå skjevhet på prototyper jeg ikke alltid får til selv. Det er jo innlysende humoristiske elementer i Løvekvinnen (kun hørt), men det snek seg inn også i Falketårnet, som i min ungdomslesing, kun var tragisk tåredryppende alvor.

   (Begynner nå å innse at 10+/mnd er no big deal, dere er jo der alle sammen.)

   Slett
 6. (Tvangs)Leste Falketårnet på skolen i min pure ungdom, og den ble øyeblikkelig min store favoritt. Danket ut Isfolket og Austen og whatnot.

  Leser forresten Forrådt for tiden. På danskeldgammeltnorsk, progresjonen er deretter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Elvira:
   Jeg tror jeg var i slutten av tenårene første gang jeg leste Falketårnet - og meget mottakelig, Merkelig nok husket jeg svært lite, derfor denne gjenlesingen. På lydbok ble den en fersk og like fin opplevelse - the same but different.

   (Forrådt på lydbok gikk i rivende fart - så du har nok valgt feil medium.)

   Slett
 7. Artig å lese gjennom oppsummeringen din en gang til :) Er enig med deg at Liza bør beholde Annika som hovedperson, jeg digger henne. Men, til din kommentar hos meg, vil du gi en forklaring på det siste du sa? Jeg klør meg i hodet, og skjønner ikke hvorfor :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Forklaring er gitt i ditt kommentarfelt
   , men kort oppsummert.
   Det gir en ekstra piff og dimensjon og kjenne framtida og vite mer enn karakterene.

   Slett
 8. Jeg skjønner ikke at det er fysisk mulig. Har du sluttet å sove? Leser du når du sover? Sover du når du leser? Jeg har lest 15 i år, mot 7 i fjor - og burde egentlig være fornøyd, men føler det blenker mot slike høyder.

  Forøvrig er jeg imponert over at du hører så hardcore stuff på lydbok; evighetsprofeter, Skram og buddhaer. Teach me. (Ser også at du har lest 3 kindle men 4 kindleinnkjøpte. Knis).

  SvarSlett
  Svar
  1. (herregud)
   Jeg har nå tilbrakt den siste timen med tellesjekk og har kommet fram til at hele innlegget er løgn og at nærlesing forbys for all fremtid. Ikke hadde jeg lest 24 heller - og hadde løyet på meg både bibliotekbøker og kvinneandel. Det sier seg selv at det nå ikke er tid nok igjen til en lengre leksjon i hvordan takle de tyngste lydbøkene. Alt du får av meg nå er:
   Ut å gå. Fremad marsj.

   Ang. antall bøker sa du det best selv:
   Belesthet versus flat mage/fast rompe.
   Her i huset er litteratuen vunnet vinteren.

   (Det er forøvrig en kjent sak at jeg sover mens jeg leser. Bøkene blir så mye bedre på den måten.)

   Slett
  2. HÆ? Har du ikke lest 24? Er det fordi du ikke teller løpe-essayet? Eller har du telt feil når du telte på nytt? Spent.

   Jeg går allerede, men blir altfor lett distrahert - trafikklys, søte hunder og gamle damer. Kanskje det må skog til.

   Slett
  3. I sjokket etter din kindleavsløring telte jeg på nytt og kom til 23 - med alle følgefeiljusteringene slike skjødesløshet medfører. Så telte jeg på nytt idag og nå hadde jeg plutselig 24.
   Longstory short - jeg har telt fra forskjellige lister der jeg på den ene har glemt å føre på Otsuka. Jubel - jeg renvasker meg selv nå både for tellejuks og bibliotek/lydbokskryt.
   - men hva den opprinnelige kindlefeilen kom fra aner jeg ikke - og ikke skal jeg telle på nytt heller.

   (Skylapper er det du trenger.)

   Slett
 9. Jeg slukte Falketårnet på videregående og elsket den, men har forløpig vært litt redd for å lese den igjen.
  24 bøker er forresten nesten umenneskelig - og jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet!
  Gleder meg til å lese Quebert - boka. Har du skrevet en egen post om den?
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Falketårnet ser ut til å ha et solid tak rundt tenåringshjerter - og var som sagt like god i voksenalder. Jeg gråt ikke - men den satte mørke spor. Quebert omtale kommer. Jeg har planer. Har skrevet overskrifta og er full av godord, men i 2014 sitter omtalene langt inne. Det er så mye å lese.

   God helg - og opp fra støvet
   , du er jo selve kryssdronninga!

   Slett
 10. Falketårnet satte sine spor i mitt ungpikehjerte også. Jeg var 18 eller deromkring, og Erik Fosnes Hansen er vel til dags dato blant de herremennene i mitt liv som har fått meg til å gråte mest. Huff, så trist den historien var! Men når den er så vakker og det vanker hevn på slutten, er det greit.

  Jeg er kanskje den eneste som ikke var SÅ begeistret for Harry? Jeg likte jo å lese den, bevares, og det gikk unna i svingene. Men den hadde for lite substans til å være så lang, synes jeg.

  24 bøker er det jeg klarer å lese på et drøyt halvår, hvis jeg er flink. Jeg hadde en fin dag til jeg leste hvor mye alle dere andre leser. Nå er jeg deprimert og selvtilliten er på bånn. Takk skal dere ha! Heretter blir det null blogging på meg til jeg også har lest 24 bøker. Vi snakkes i september.

  Kjekt å vite at Forrådt er SÅ god, nobelgod. Skram står høyt på leselisten min, sammen med Fosnes Hansen.

  Og: Hvis du bare skal lese 10 av årets norske, må du velge dine bøker med omhu. Jeg vet at du vet det, men det må sies likevel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Montro om EFH vet at han er en like viktig del av unge pikers oppvekstfantasier som Sandemo og, ehh, Ward, ok da, Twilight. Det slo meg her endag, da jeg satt og tenkte på The Monk, som jeg ofte gjør, at de var like gamle de to. EFH og hva det nå var han het igjen - munkenforfatteren. Et århundre apart, men gotikken må uansett sitte dypt i den unge forfattersjela. Falketårnet, som Munken strømmet ut på gudbenådet og ungdommelig autopilotpenn.
   Sitat, en gudbenådelse fra en annen sfære.
   - why be a king when you can be a god? -
   (Eminem).

   Jeg sliter, sliter med de norske nyutgivelsene. Gidder ikke lese forlagskataloger og mase rundt og siden ingen nye norske tilbys på mai, dvs, ingen jeg til nå har hatt lyst til å lese, er jeg i deep need og trenger ekseperttips. Skal ta en ekstra titt på lista til Anita - hun er jo allerede godt over 10, så det må være mulig å finne noe der. Fikk en mail om Marcus Thrane tidligere idag - fra Pax - det kan jo også være aktuelt til biosirkelens politikerrunde, men -- jeg hadde jo allerede bestemt meg for Eli Hagen....

   Slett
 11. Ok, bare for å ha alt klart og tydelig: Jeg *fantaserte* ikke om EFH eller boken, jeg bare grein og grein og grein. Fantasi slutt.

  "Det slo meg her endag, da jeg satt og tenkte på The Monk, som jeg ofte gjør" LOL! Det var da også en bok å tenke på ofte. Men jeg lar klokelig være å spørre om hvorfor, så IKKE SVAR! Kjære gud, ikke svar.

  Noen trøstens ord: Du kan jukse deg gjennom ti norske kryss i år ved å høre på meg, eksperten, konge, gud, whatever. Når jeg har sjarmert meg gjennom lesesirkelbøkene, skal jeg pløye gjennom noen av de norske jeg har fått så langt, og advare deg om hva du må unngå og låne deg de du trenger å lese. Deal?

  SvarSlett
  Svar
  1. Oops, det jeg mente var om EFHs var klar over at bøkene - eller boken - hans florerte i ungpikefantasiene - ikke han selv. (fnis).
   Jeg innser at det krevde en dementi.
   Slikt kan man ikke ha på seg, selv om du hevder at du heller ikke fantaserte om boken.
   Ikke engang en aldri så liten en der du som uskyldren mø tripper opp stentrappen og blir gotisk voldtatt av den vakre onkelen?
   Neivel da!

   Monk? Ingen kommentar.

   Deal! Når det gjelder årets norske skal jeg høre på deg som du var Norges, første beste og eneste inspirator.

   Slett