onsdag 30. januar 2013

JANUARPSYKEN (syt, syt, syt)

Nei, hva er det jeg ser? Hund i snøen? Har jeg aldri sett i før. 
Tur i snø og skog sier du? Så nyvinnende?
NOT NOT NOT.


I januar har jeg vært syk.
Ikke dødssyk, sengeliggende og feberhet, men forkjølet og ibuxspisende. Hodepine, halsvonde og hoste vil IKKE forsvinne og hvis vi ser bort ifra forrige uke da jeg trodde det var bedring og tunnellys, har jeg vært variende grader av småsyk siden før jul.

Forrige uka var bedre, jeg løp på mølle, og prøvde meg til og med på litt hurtigere intervaller, dvs hurtigere enn den 6,30-7 farten jeg har subbet rundt i hele måneden. Det gikk over all forventning, bortsett fra at kroppen steilet på høy puls og sendte meg rett tilbake til sørpeforkjøla land. Hosten er tilbake, nesa renner og idag på hundetur måtte jeg sette meg ned på en stubbe, midt i lia, for å få igjen pusten.


Sånn ser jeg ut. Hver eneste dag. I til nå 171km. Det er akkurat 100 mer enn jeg har løpt og da har jeg kun ført på turer over 4km.
Hvor jeg skulle ønske det var motsatt.
Hvor LEI jeg er!

Hvor lei er jeg?

Akkurat så lei at jeg kledde meg i tights, hund og stinkende joggejakke. Nei, jeg vasker ikke jakke etter hver gang. Har skjønt etter diskusjoner at dette gjør meg til en joggegris, men hvordan skal den ellers vare i 100år?

 Ut på tur i sleipt sludd 
og det viste seg jo fort at jeg heller burde ha gått. Det var glatt og pusten maktet ikke fart over 8km/t, selv det var å ta i. Prakthunden derimot var i superslag og travet bedagelig tett ved min side, både der vi løp og alle gangene jeg måtte gå, ja gå, man vet man burde holdt seg hjemme når 8km/t i nedoverbakker gjør at man må stå tvekroket over gjerder å hoste.

Prakthund, helt til halvveis der jeg jeg jaywalker over en hage for å unngå hundepassering. Devildog bestemte seg nemligen i forigårs for at han ikke liker hunder og utvalgte menn. Jeg har lest om passering på hundeforum og hoppet i grøfta, trampet i blomsterbed og landet hostende rett foran en jogger.
Den første jeg noengang har møtt på tur.

Denne mannen falt (u)heldigvis i devildogs smak, men det var håp for han begynte å gå, sikkert sliten tenkte jeg, presset opp i maxfart 8,5km/t og kom meg forbi - slik at jeg skulle slippe å bli dratt etter en fremmed mann hele veien hjem. Akkurat i det jeg krysser gata og tror situasjonen er avklart, setter mannen opp en forrykende fart, og løper forbi, for livet. Devildog tisser på seg av ren glede. FART. SPRINGOMKAPP. YAYHAYYAY - og jeg ender opp med å bli dratt etter en fremmed mann i 3km.

Hjelper ikke at jeg gjemmer oss bak et tre til han er ute av synet. Denne intervallmannen er nå devildogs kjæreste venn og skal spores til dørstokken. Hence - istedet for sykejogg ble det forfrossen hundetur i alt for få og svette klær, der jeg henger som en bremsekloss bak en frådende hund. Til stor forlystelse for alle forbipasserende. Jeg gledet nok mang en hundeeier med denne oppvisningen, der de kunne dra hjem med fornyet selvtillit og tenke på hvor mye bedre kontroll på beistet de har enn hu hostekjerringa på veien.

Men riktig griseflaks var det at naboen kjørte forbi helt på slutten, da joggemannen var gått og lagt seg, jeg var midt imellom 2 hosterier og prakthunden løp klistret til hofta, uten å ense biler, fugler og hunder i hager. De tenkte nok jeg er en sprek friskus av en løpende hundetrener.
What a difference noen meter makes.

Og what a difference en idiottur gjør.
Feber, snørr og ei hostende våkenatt var prisen jeg betalte.
Skal se jeg holder på slik helt til vår og allergi overtar.
Sa jeg hvor lei jeg er!!!!

Jeg nekter nå å skrive et eneste joggeord
før jeg er frisk og har andre bilder å vise fram enn snø, skog og hund 
- sa hun på vei ut til skog og snø med hund.

22 kommentarer:

 1. Huff, men seriøst 171 kilometer, vi snakker altså over 17 mil! x 2 mens du er syk? Gå og legg deg under dyna og stå ikke opp før du er frisk!

  Og god bedring :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. 17 mil gange høres jo ikke så verst ut. Bare 7 mil løping derimot er skrekk og gru tall for en kommende maratoner.
   Tok rådet ditt. Etter innlegget var postet og hundeturen unnagjort var det rett i seng. En håndfull febernedsettende og ei bøtte selvmedlidenhet.

   At den gående godbitmaskina skal ligge til sengs i dagesvis godtaes ikke av devildogs. De har peanøtthjernen full av triks for å forsikre seg om at slikt aldri skjer.

   Slett
 2. Jeg ler:-D Self. ikke av deg hengende på slep etter bikkja og den fremmede mannen...
  Januar er en drittmåned, nå er det snart over og det sies at februar i år er superkort. God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg regner med det er den dumme intervallmannen du ler av? Tenker han lo godt selv der han kikket seg over skuldra på hvert gådrag.

   Hvis februar er ekstra godt er det jo vår allerede. Det vil si at jeg har enda kortere tid på å bli frisk. Meeen skulle ikke dere få hund til våren? Det må jo begynne å nærme seg?

   Slett
  2. Hund i hus neste fredag! Både gruer og gleder meg. Minstejenta på 4 øver oss opp på våkennetter i disse dager...

   Slett
  3. SPENNENDE!
   Regner med det blir valp?, voksen? av en meget aktiv rase -). Godt veslejenta tar ansvar, for babyerfaringer er ingenting i valpesammenheng (har jeg hørt), barna er det jo bare å sette bleie på.

   Slett
 3. Leit å le av deg, men jeg kan ikke hjelpe det - jeg LO HØYT! :D Tenkte på deg idag der jeg gikk tur i drittværet og DROG bikkja mi etter meg den første kilometeren. Han er kvikk nok etter han er blitt våt, men de første regnskyllene hater han og lusker med halen mellom beina. Når han er søkkvåt holder han imidlertid halen høyt og smiler!(?) Ikke helt smart type, har jeg fått høre... Uansett står det RESPEKT av at du kommer deg ut! Den der psytinga di drukner imidlertid ikke faktumet at du er ute - UANSETT! Tar av hatten! Og ønsker deg god bedring :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Montro om jeg ikke neste gang skaffer meg en slik tibbete wonderdog. Ihvertfall blir det en hund jeg er sprekere enn. Det er bedre at den blir overlykkelig når jeg ikke orker, eller er så nedsyltet at svetten renner bare jeg krysser dørstokken - enn at den går løs på inventaret fordi de 4t devildogløping ikke er blitt oppfylt.

   (det er jo fryktelig morsomt at han blir glad av å være våt -))

   Slett
 4. haha, jeg fikk meg også en god latter!! ;-)

  Full forståelse fra meg som kun har hostet som en gris i en uke. Og som var helt utslitt etter å ha gått opp trappa.... så det er helt klart ikke snakk om å prøve å løpe før denne greia har forlatt kroppen. Lillegutt har også vært syk i varierende grad siden midten av desember og han hoster f....* meg fortsatt! Konstant hoste siden midten av desember; det er jo helt hårreisende!!

  Og jeg vasker heller ikke jakka etter hver økt altså! Jeg løper som regel alene så om den skulle lukte (jeg kjenner ikke noe lukt selv) så sjenerer jeg i alle fall ingen....

  God bedring!! Håper du friskner til snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. All min sympati både til deg og lillegutt.

   Det er noe skit og sliter sterkt på psyken når man aldri blir bedre, bare verre. All aktiviteten den uka jeg trodde jeg var bra og denne forbaska liksom joggeturen har nå gjort meg nærmest sengeliggende og som deg blir det nå å vente med all jogg til ALT er over. (eller nesten alt, kommer jo helt an på hvor lang tid det tar).

   Jeg hadde forresten 2 uker løpefri i begynnelsen av januar - uten videre hell.

   Takk for den jakkeopplysningen. Godt å vite at jeg ikke er den eneste illeluktende joggeren der ute -)

   Slett
 5. Jeg synes du er flink jeg:-) God bedring - håper du får lest noe gode bøker innimellom hostekulene!

  SvarSlett
  Svar
  1. God beskrivelse. For i natt leste jeg faktisk imellom hostekulene. Vekket meg selv hele tiden så til slutt ga jeg opp. Jeg leser Maria Lang nr.3 og den er forbausende engasjerende. Ja, jeg vet du sa de var bra, men jeg har vært litt skeptisk til denne Lackberg sammenlikningen og ikke følt meg helt i mood for gammeldagskrim.
   Lot meg virkelig overraske over at gifte Puck ser ut til å lyste etter forlovede Christian -))

   Slett
 6. Moro! Ja, det er litt mer seksuell spenning i Lang bøkene enn i Agatha Christie. Jeg har aldri lest Lackbergdama og er generelt skeptisk til alle moderne krim fra Skandinavia, så den sammenligningen skjønner jeg ikke. Jeg venter nå spent på firern i posten - gleder meg masse til å lese den og venter på tv-serien... Heldigvis for meg husker jeg jo aldri hvem som er morderen likevel!

  SvarSlett
 7. Bare et sånt lite moderlig råd. Gå til legen, kanskje du har både bronkitt og lungebetennelse. La noen andre gå tur med den lille søte hunden, legg deg under dyna(og drøm om den du reiste ifra) og sov deg frisk. Nå begynner vi å bli bekymret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lover.
   Blir det ikke hostebedring iløpet av helga blir det doktor og morfinsaft (hvis jeg tør). Alt er jo umulig med denne hosten - soving er bare å glemme.

   Slett
  2. Morfinsaft er veldig virkningsfullt. Men jeg blir så kvalm av den. Endelig er januar over! håper rask bedring for deg. Jeg har også vært forkjølet, av og på siden før jul. Men i motsetning til deg har jeg ikke løpt en eneste kilometer.
   od bedring!

   Slett
  3. Det har blitt løpeforbud her i huset også. Ihvertfall til jeg kan sove gjennom natta og gå opp trappa uten at jeg høres til Lofoten. Mannen i huset hadde noe de trodde var allergisk reaksjon til cosylan og de kom og hentet han i ambulanse. Muligens var det bare fordi han tok dobbeldose på tom mage (jmf det Lilledora nevner).
   Uansett har jeg vært meget skeptisk til safta siden. Får holde meg til brusetabletter og vanlig lakrissaft inntil videre. (hjelper ingenting).

   Slett
 8. Ikke drikk cosylan(?) på tøm mage, følg følgespapiret nøye. så går det bra. Driver på å leser Anglemakeren av C.L, syns den er ok, bare det at den er på svensk, så det gikk litt trøtt i begynnelsen, men nå merker jeg det nesten ikke engang. God søndag til alle dere

  SvarSlett
  Svar
  1. Du burde ditsje Camilla og heller lese Maria Lang, som tidligere Agathafan tror jeg det er midti i blinken for deg. Femtitallssmåbymord.

   Hehe til Cosylanen.
   For det var akkurat det som skjedde med 8k. Han våkent opp etter mange timers sykesoving og tok seg en real støyt.
   God Mandag, jeg er forresten bedre.
   (Sov hele 4 timer i natt.)

   Slett
 9. Tror ikke at du er blitt bedre,muligens at jeg ikke uttrykket meg godt her over. Det jeg mente: Spis først, så kan du ta en dose cosylan, aldri, og da mener jeg ALDRI, ta Cosylan på tom mage, det e fali det. må vel få i meg Maria Lange sine bøker da, men jeg kan vel like Camilla for det. Jeg liker jo han som skrev Havets C, og Fatimas hånd også, selv om jeg er morra di

  SvarSlett
  Svar
  1. Bloggende dyrlege? Det må jeg sjekke ut.
   Jeg tør ikke ta Cosylan uansett, også er jeg snart frisk, maktet en hel time med snømåkk igår - det er enorm forbedring fra gråtetokter på toppen av trapper noen dager før.

   Og når vi snakker om HavetsKatedral.
   Jeg hører for tiden Dødens Elexir med Ribu, samme oppleser, som HK, og hele tiden tenker jeg på deg. Tror denne boka er spesiallaget for din smak. Løp og lån!

   Slett
 10. PS, har du sett at fam.dyrlege har begynt å blogge igjen

  SvarSlett