torsdag 5. april 2012

PÅSKEFERIE (Totalt 18km)

Det ene snøfrie øyeblikket jeg så langt har hatt på påskeferie.
DonRoss med Lade i bakgrunnen.


Påskeferietrening

Igår løp jeg 10km på Lade. 6,21/km
Planen var å unngå slaps og snøføyk og finne en innendørsbane. No luck, så revurdert plan ble 3 runder rundt Ladehammeren = 9km - helt til Donross i tet, skar til venstre og det ble ei gjennomkjøring av Tordenskioldløpet istedet. Et løp jeg nå har bestemt ikke passer inn i min timeplan. Altfor mange oppoverbakker og alt for få deltakere. Psyken er ikke sterk nok til å være sistemann i oppoverløp. Jeg må bade i mengder.
Dessuten har jeg vondt i venstrefoten.


Pluss: Eller tvangsoptimisme:
Det er viktig å sammenlikne seg med sine nærmeste og dagens oppløftende resultat er at jeg enda har 6år igjen før jeg når toppen. 9år inn i karrieren kunne opphavet, også kalt gammelross, skryte av tider som 1,19 på halv

, 36 på 10 og 9 på 3.Riktignok var han 10år yngre enn jeg vil være 9år inn i min karriere, men det er 6 lange år til 2018 og forhåpentligvis har jeg karret meg under 55 og 2t
- før den tid.


I mellomtiden har jeg vondt i foten.


Påskas eneste andre trening var
5,2miles på mølle, tirsdag.
Det verste med å løpe miles, bortsett fra at man føler seg undermåls fordi man ikke har nok teknisk innsikt til å stille mølla inn på kilometer - er at det tar evigheter å komme til 1. Økta var en lapskausaffære med nye sko. Litt forsøk på intervall, mye gåing, vonde fotbuer og stive legger. Det kommer til å ta tid å venne seg til disse skoa, sannsynligvis mye lenger tid enn de 3 ukene som er igjen til Sentrumsløpet.

Det snør i midten. Det har snødd i ett siden jeg ankom. Noen ganger sol og sludd, andre dager reinspikka julesnø med kuldegrader. Så mye snø at morgendagens familieaktiviteter kommer til å stå i mellom ski og svømming. 1 i marka og 6 på Pirbadet.
Guess who?

Mandag reiser vi hjem til våren.
Bildet under er dagens påskevær. Det nederste fra siste løpetur før avreise. 12,5km på flat asfalt i vindblåst 6 tempo. En helt ok tur jeg mot normalt var fornøyd med - er det ikke da typisk at den ikke har blitt dokumentert.

- hvis jeg da legger til nøkkelord som:
Nidar, sofa, data, nidar, sofa, pizza og nidar
, vond i hofta, kneet og leggen.
Har jeg avslørt hver påskedetalj.
Flere som er på sofaferie?

19 kommentarer:

 1. I dag har jeg surra vekk hele dagen; dvs jeg har vært på to besøk, som igjen vil si at jeg har spist masse digg ;-) Og tre koteletter (ja, 3 store ja!!!). Så, i dag vil jeg kalle en sofadag!! ;-) I morgen må det bli andre boller hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Appropppo boller, sitter jeg her omgitt av min mors nybakte skillingsboller, hun sier, ikke rør og vent til svømmehallen, men jeg sier de må spises NÅ, mens de er ferske, og venter på at hun skal snu ryggen til.
   , imorgen skal vi jo svømme - langt!

   Slett
 2. Jeg jobber hele Påske ( til og med lørdag og bakvakt på søndag) vi har storepåskeegg fylt med sjokolade og marsipan til hverpåskedag . Heldigvis var det så mye å gjøre i dag at jeg rak bare å ta en sjokolade. Det negative er at jeg ble mega sliten å klarte bare 6 km tur med hunden. Selv om barna fortarer alt godteri de finner hjemme har jeg mine gjemmesteder, så jeg skal også fylle magen Påsken har vi bare 1 gang i året🍰🎂🍧🌺😃😜

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner ikke hvorfor mødre alltid skal gjemme påskegodtet. Nå har jeg samufart hele feriehuset og fremdeles ikke funnet noe påskeegg, bare en og annen nidarpose.
   (jammen godt barna ikke ser meg -)

   6km med hunden høres slitsomt nok ut, likevel gleder jeg meg til jeg skal løpe med hund.
   Fortsatt god påske.

   Slett
 3. Sofapåske her også. Kun avbrutt av turer med hundene, og i dag var pulsen oppe i 168 og jeg hadde forbrendt 650 kalorier på en time, det virker jo helt absurd, men sant likevel. Det leser og leser og drikkes rødvin. Skal kjøre til Kautokeino påskeaften og høre på min nye helt, Nillas Holmberg - men det er den eneste utflukten å snakke om. Det blir dagsturer og sofakos, og det er akkurat sånn jeg liker det. God påske i bartebyen!

  SvarSlett
  Svar
  1. ahh, så misunnelig jeg er på alle disse hundeturene, blir vel ikke før neste år før jeg kan labbe rundt i skogen med hund i bånd, og enda et par år før jeg har mitt eget ragdespann.

   (fniser av bartene, spesielt siden opphavet går rundt i den t-skjorte som påstår at man aldri skal stole på en mann uten bart -)

   Nils Holmberg aner jeg ingenting om, men jeg vet mye om kalorier pr. time og over 600 er jo rene mosjonsløpet.

   Slett
  2. Fnising er koselig! I dag kjørte vi 18 km med hundene - brukte 1 time og 38 minutter, og jeg hadde forbrent 905 kca.......og dessuten pådratt meg lyskestrekk (kanskje i en av de nedoverbakkene jeg måtte ta av meg skiene, for hunden var sterk og hylte og hoppa når jeg begynte å ploge, og jeg måtte spurte nedoverbakkeløp med skisko og liner og staver og hele pakka) - men skjønner godt at du er misunnelig, det er jo nesten det morsomtste i hele verden!

   Slett
 4. Nei - ikke snø! Helt feil å reise til snøen nå med mindre man er ihuga langrennsentusiast eller alpinfan. I skrivende stund snør det faktisk på Ski også, men jeg regner med at det ikke legger seg (det kan bare våge). Etter dine bilder skal jeg i alle fall ikke klage over at det er litt kjøligere enn jeg hadde foretrukket! Påske er godistid, sånn er det bare. Skal forsøke å begrense meg til selve påskeaften, men det er sikkert noe av godiset i barnas påskeegg som de ikke liker som blir tilgjengelig søndag (smart mamma/påskeegggodisinnkjøper)...

  Har foresten tenkt at jeg må tipse deg om en bok: How to be a woman av Caitlin Moran. Har ikke lest den ferdig, men tror du ville ha ledd godt av en del av beskrivelsene så langt i boken. Har den på lydbok som jeg hører noen ganger når jeg løper. Har faktisk ledd høyt løpende alene ved et par anledninger med den boken på øret - håper ingen så meg...

  SvarSlett
  Svar
  1. Påska er dårlig plassert iforhold til Sentrumsløpet, der jeg gjerne skulle vært et par kilo lettere, dvs, et par påskeegg lettere, jmf ditt innlegg om løpekroppen.
   Her er det påskeaften hver dag.

   Takk for boktisp, ukjent navn for meg, men hvis du ler på løpetur er den verdt en sjekk, skal ta en titt når biblioteket åpner. Kunne absolutt trengt noen tips om womanhood -)

   Slett
 5. Aiai, ikke få vondter du også! Da er det bedre med påskegodis.
  Det snødde visstnok her også. Jeg lå i senga og leste om det på Facebook, og nektet konsekvent å stå opp til det hadde sluttet å snø. Og det gjorde det heldigvis.

  God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Perfekte skiforhold i bymarka idag, rapporteres det fra andre deler av familien, jeg tar skylappene på og later som jeg ikke ser snøen, og de som måker.
   Må nok innrømme at venstrefoten ikke er som den skal, straffa for å løpe 2 dager på rad med en fot man vet ikke virker.
   (det er den fivefingerturen på asfalt som fremdeles har hovedskylda)

   God bedring - og påske til oss alle.

   Slett
 6. Har nydelig sofapåske, takk :) Har dog jobbet én dag, vært en liten tur i byen på lørdag og røsket et par timer i et gammalt stengjerde i dag. Forøvrig deilig sofa ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Røsking i steingjerder betyr vel snøfri vårpåske, godt jeg er tilbake på østlandet imorgen, kjenner allerede
   misunnelsen bre seg -)

   Godt å høre om flere med deilige sofaer!

   Slett
 7. Tipper du er fornøyd med å ha kommet tilbake til våren!

  Jeg har bare strikket, tvangsstrikket, for å late som jeg overhodet ikke savner løpinga. Har ikke gått en meter. Takk og pris for at vi bodde hos onkel og tante som bare serverer frukt til kveldskos!

  Vondt hvor?!?

  SvarSlett
  Svar
  1. haha, der sa du det, våren.
   Da vi forlot Trondheim idag skinte sola 9+, og da vi landet var det blåst og snø. Været følger meg som en hale, med influensaen på slep.
   Men strikking er fint. Kompresjonsstrikk?
   Og hadde jeg enda bodd hos noen som visste og fylle påskeegget med frukt. Dobbelsukk.
   , alt dette aside, har jeg hatt ei strålende påske! (halsen gjør vondere enn foten)

   Slett
 8. Hva i all verden tenker du på/men kvinne!?!? Trøndelag i påska?
  Du er splitte pine gal. Intet mindre.
  Strengt tatter intet tidspunkt riktig for Trøndelag (...), men påska er totalt skivebom altså.

  Og, hvis du nå først skal dit og løpe i vintersesongen, dvs mellom 15. august og 15. juni: Ranheimshallen!

  hilsen skaptrøndern

  SvarSlett
  Svar
  1. Been there og gjort det.
   I trøndelag stenger man innendørshallene i påska. Vi prøvde både Ranheim og Leangen, men begge var forlatte ødeland med låste dører.
   Irriterende for jeg har ennå tilgode å løpe i innendørshall.

   Hvis jeg våkner opp til hvite veier begynner også jeg med strikking.
   (Og jeg kan bare strikke tubekjoler, slike man blir arrestert for å bruke.)

   Slett
 9. Næmmen! Hva har skjedd med bloggen din? Plutselig måtte jeg ikke lenger myse for å lese alle detaljer til høyre og venstre, og sinnarynken i pannen fikk seg en hvil. Smooth. Nå er alt tilrettelagt for videre fordypning i Moshonista-arkivene, som for øvrig er den perfekte tittel på en gåtekrim.

  Nidarpåske er den beste påske, og sofasliting er en sport. God bedring med beinet, jeg håper det betyr at du i det minste får lest mye.

  Og: Velkommen tilbake til siviliserte strøk. Ikke en bart i sikte.

  SvarSlett
 10. Det var det jeg visste, nå blir det altfor lett for deg -). Jeg lånte feriedataen og fant at det ikke bare var de nyere versjonene av firefox som ikke aksepterte malen min, men også InternetExplorer11 (kanskje 10 også for alt jeg vet), har feid firefox problemt under teppet i flere år, handlingsvegring, men innså at dette ikke gikk i lengden.
  - kanskje er det bare dere firefoxbrukere som vil merke forskjellen, men nå skal den ihvertfall virke i alle browsere, og ingen trenger å rømme forvirringsfrykt, selv om jeg holder på å bli gal av alle valgmulighetene.

  Det snør fremdeles!

  SvarSlett