lørdag 21. august 2010

DAGENS TRENING (15km)

Gjennomsnittstid - 6,35/km, (9,1), sol & varmt.
Angrer på at jeg ikke hadde pulsbeltet idag.

Totalt 14,78km
Målet var 15km - eller ihvertfall 1,5t.

Det var første gang 8K skulle løpe over 10km - etter Sentrumsløpet har han ikke løpt treninger over 8km - hence navnet 8K. Jeg prøvde å hinte at han kanskje skulle prøve på 12/13 først - men noen har plutselig fått det travelt - no sommel, null slinger.

Han løp først og bestemte farten. Vi skulle holde følge til snupunktet så han hadde kontroll på distansen - min garmin. Dumme meg var høy på pæra og trodde labbefart ville gi overskudd og kosetur, men der tok jeg feil gitt - for:
- det er jo like tungt å løpe i 6,30 fart som 6.0. Tømmerstokker, vind og det er tvilsomt om det ville gått fortere selv på egen hånd.

Vi snudde på 8,3, konverserte, fotograferte og skiftet spilleliste, - ca 2min pause - fortsatte i samme tempo men med stadig tyngre bein. Noen slet mer enn andre men det holdt da til døra uten at det på noen måte løsnet - hverken ben eller smilebånd.


Arbeidshestøkt og dagens lærdom er at bena sliter nesten mer det tregere det går - kanskje basert på tid på beina - who knows?

Det begynner nå å haste litt - jeg har ennå ikke løpt lenger enn 15km og de siste 6 er langt fra inne - må ihvertfall karre meg til 18 for å få ro i sjela.


Revurdering OM:

Hovedmålet er fremdeles først og fremst å fullføre. Det underlagte drømmemålet derimot som i all hemmelighet lå rundt 2.10 er nå modifisert til 2,20. Tror det er mer realistisk.
Amatørtabbe?
Hadde kun med nye høyhælte sko til lørdagshandling. Med 3 vannblemmer og 1 trueblood var det en amøbisk nybegynnertabbe. Ingen som kunne se på meg - der jeg haltet og kroket meg fram i bæssmorstil - gjette seg til - at jeg kom rett fra joggesko.

Etterpå: Kaloriunderskuddet ble sporenstreks etterfylt med BurgerKing og bilsnacks (les sjokolade) - ++ - & tilslutt coop (vanedyr)

?: - bare en ting å si - TRØTT!


11 kommentarer:

 1. Så godt med en skikkelig langtur da! Høres ut som formen din er veldig bra, og tror helt sikkert at du fint greier 6 til! Mye psyken det går på kanskje....? (jeg blir dødsliten i beina bare av å _tenke_ på 21 km..) - og ja, jeg har merket det samme som deg; kjemperolig tempo kan slite godt på beina! Nå må du slappe av og kose deg! *klem på lørdagskvelden* :-)

  SvarSlett
 2. Njaa - jeg er litt usikker på de 6 siste, men jeg er nå påmeldt og SKAL gjennomføre, så de må jo bare innfinne seg - helst så fort som mulig :-)
  - god lørdag til deg også, flott tur dere var på idag!

  SvarSlett
 3. Fantastisk beskrivelse - skotabben er det nok mange som har gått på (les: jeg også). Du er på rett vei, det er bare å holde fokus på målene! (c:

  SvarSlett
 4. Aj aj, det hørtes bare helt forferdelig ut... Langturer og vonde føtter hører jo sammen (jeg går alltid opp en skostørrelse etter langtur.. håpløst).

  Jeg sier som de andre; ikke bekymre deg i det hele tatt. Det blir noe helt annet med all stemningen i gatene 26. september! Dessuten rekker du en langtur til eller to først, og da skal du se det går helt lett og greit :)

  SvarSlett
 5. Så flott at du bruker nyskoene dina da, men til og med jeg skjønner at pen sko ikke egner seg etter å ha løpt norge rundt.

  SvarSlett
 6. Jeg er helt sikker på at de siste kilometerne ikke blir noe problem for deg. Du har så mye løping i beina nå at dette klarer du helt fint:)

  men når du skal ut å shoppe må du velge sko med omhu altså...jeg har innført begrepet bikkjesko til venninne mine..kjøper nesten aldri fottøy som jeg ikke kan bruke når jeg lufter bikkja :) uff..sier litt om at skogarderoben min er i overkant traust kanskje? Men beina mine er fornøyde altså:)

  SvarSlett
 7. Du er klar for halv du! Det skal gjøre litt vondt også da:-) 2-3 turer til av samme slaget, og du har justert både den fysiske og psykiske grensen din.

  Veldig bra jobba!

  SvarSlett
 8. Nå ble jeg nesten overbevist, men jeg vil uansett føle meg bedre (som Astrid sier) etter noen turer til, helst 18+.

  Men bikkjesko, Marit?? Nå er jeg heller ikke kjent for å labbe rundt i lekkert fottøy, men selv de daglige sneakers og fjellsko er spesialvalgt for å passe til skjørt - bikkjesko høres ut som de faller et stykke utenom den katogorien :-)

  Takk for all oppmuntring!

  SvarSlett
 9. hei

  tips fra en kjenning
  oppvarming(ikke i bakken din) så fungerer kropp og sinn mye bedre
  derfor har du mye å gå på når alvoret starter

  SvarSlett
 10. Supert med en 15 km!! Jeg vil også :-D Høye heler er noe dritt, men er jo veldig lekkert da. Du får gå for sporty-look, da er det lov med joggesko uansett.

  SvarSlett
 11. Hei kjenning,
  Kan ikke varme opp før halvmaraton vel, da blir jeg jo helt utslitt før start - må spare så mange krefter som mulig ._

  Camilla: Idag slo jeg en slag for offiserhælen, opp og ned KarlJ i fullfart, tror det må være minst 3km fra osloS til Litteraturhuset - minst. - helt uten skoproblemer.

  Faktisk planlegger jeg å legge inn høyheltgåing i treningen - merker god effekt på både legger og lår - blir støl i leggene og merker det godt i hofta - må bety at det er supertrening og bedre enn hoppetau!

  SvarSlett