tirsdag 27. juli 2010

DAGENS TRENING (14km)

Gjennomsnittsfart - 6,25/km (9,6), temp 20+
Fremdeles uten pulsbeltet.Totalt 14,5km.
Ferien satte en brå stopper for de progressive langturene jeg var i gang med - derfor skrøt jeg til 8k igår at dagens langtur skulle være på minst 1,5t - uavhengig om jeg måtte krype, rulle, kravle eller åle meg fram. Troll i ord - stoppet på 14km og 1,29,49. Da var det fremdeles 0,8km igjen til målpunktet - men ingenting igjen hverken i ben eller psyke.

Like etter 3km tråkket jeg over og på nytt etter et uoppmerksomt skoknyteøyeblikk rundt 6. På 5 var jeg utslitt. Humpet ned bakken mot Eidsvoll og håpet nedoverstrekket ville kurere meg, både ankler og vridd kne.

Smertene ga seg men bena kom seg aldri, nederst i bakken var jeg helt tom. Sola skinte, VARMT og jeg hadde tykk tights og lite vann - nok til drikke - men ikke til å helle over hode.

Første gang jeg gikk var rundt 8 - og deretter hver eneste bakke fram til det kun var 4km igjen. Da tok jeg meg sammen og sleit meg til 14.
Total gange ble 0,95km og ca 10min.

Uten tvil den tyngste 'langturen' jeg har løpt. Noe annet enn flatløypa på Gardermoen - forrige 13km der var rene rekelunchen sammenliknet, hadde ikke engang krefter til å ta bilder i gåpausene.
Skremmende oppvåkning
- det er bare 2mnd til jeg liksom skal løpe halvmaraton.

9 kommentarer:

 1. ÅÅ..hørtes ut som en slitsom pytontur....tror noen slike kommer uansett jeg..og at du ikke trenger å bekymre deg for halvmaratonen :)

  SvarSlett
 2. Håper du har rett :-)
  2mnd virker uansett skrekkslagent kort akkurat nå.

  SvarSlett
 3. Spennende å følge deg på veien til halvmaraton :-)
  leker litt med tanken om jeg skal trene til halvmaraton neste sommer... Jeg liker å løpe, det er bare blitt så sørgelig lite av det de siste årene. Å følge deg gir denne tanken fin motivasjon. Lykke til med treningen! Dette klarer du fint!

  SvarSlett
 4. Ikke uroe deg for halvmaratonen. Det er lenge til, og det er noe helt annet å løpe når det er konkurranse! Dessuten er vel den løypa mye flatere og mer lettløpt. Gratulerer med langturen og vær stolt av deg selv :)

  SvarSlett
 5. Takk for oppmuntringene, flatt og lettløpt kan jeg like
  , og Vibeke jeg håper du starter opp - og ikke minst skriver om det :-)

  Jeg skal gjøre mitt beste for å kun skrive glade motiverende innlegg framover (ihvertfall innimellom)

  SvarSlett
 6. Nei, det trenger du for all del ikke... Godt for oss vanlige dødelige å vite at det finnes andre vanlige dødelige der ute! (Sitter nå og gruer meg grenseløst til å løpe på tredemølle - vet det blir grusomt fra første minutt! Eneste lyspunkt er at jeg endelig er hjemme i kaldt regnvær igjen ;) )

  SvarSlett
 7. Kaldt regnvær i bøttevis, nesten så jeg har glemt hvordan jeg (senest igår) klagde over varmen,

  tapte til dørstokke og feriesjokkos idag men har plukket bringebær og planlegger comeback i morgen.

  SvarSlett
 8. Hei spreka! Nå spiste jeg fem kartne bringebær mest på trass. Sommeren har kanskje vært bedre på Østlandet enn her på forblåste kysten.

  Du er løpehelten 4eva. <3

  SvarSlett