søndag 4. oktober 2009

WALTZING BASTERDS


Vi har vært på kino. Bygdekino. Stor sal og max 20 personer. Ingen reklame men rett på sak og god film.

Inglourious Basterds.

Frankrike WW2 og en gruppe jødisk-amerikanske soldater (the basterds) løper rundt og skalperer nazister og sprer frykt i det 3.rike. Deres historie smelter sammen med fransk-jødiske Shoshana - flyktende jøde turned kinoeier.

En Quentin Tarantino film med mye blodig tegneserievold og fantastisk dialog. Scener der de kun sitter rundt bordet og småprater er spekket med spenning og subtext. Dialogene er det absolutt største med filmen + bruk av språkene. De tyske snakker tysk - de franske fransk osv. Flere behersker mange språk og de subtile forskjellene mellom kulturer og ørsmå språknyanser får stor betydning.


Christoph Waltz (pic) stjeler hele filmen. Brad Pitt er ok men under Waltz scener holder du nesten pusten. Han snakker fransk, tysk, italiensk og engelsk om hverandre og blandet med sjarmerende galskap og iskald brutalitet ble jeg redd bare han dukket opp. Det hjelper selvfølgelig ikke at rollen er nazi jødejeger. Creepy - og det blir sikkert Oscar - likevel synes jeg han var ulovlig naiv på slutten for å si det vagt.

Siste film jeg så på kino - eller siste -voksen- film var Stieg Larsson 1 og selv om jeg selvfølgelig skal se nr 2 også - var denne bedre. Kill Bill i naziland med nestenekte hollywoodending og en historisk våtdrøm av en hevn. Bra bruk av 3 timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar