lørdag 27. juni 2009

DAGENS TRENING. (6km)Dette er uten tvil det dummeste jeg har gjort i hele min løpekarriere. Definitivt sinnsyk i gjerningsøyeblikket -- også jeg som er den minst sommerlige personen som finnes. Jeg er knapt nok ute engang når det er sol.

Neida - her skulle det løpes 10km i 28'C + og stekende sol. Det var hverken et tre eller en skyggeflekk og spore på hele løypa. Første 2km gikk sånn någenlunde - deretter var det full stopp. Hadde med 2 små vannflasker som jeg helte i meg før jeg var kommet til 4km. De 2 siste var det såvidt jeg klaret å dra med meg beina. Pulsen var skyhøy (170++) og jeg var svimmel og kraftløs. Gjorde det eneste mulige - stoppet på 6km og gikk de siste 500m til "mål".

Trykket i meg en banan og en halvliter vann og klarte å fullføre 30min lett styrketrening. Det trengtes - måtte gå ned i vekt på de fleste vanlige øvelsene og var generelt svak. Jeg sier det igjen - IDIOT. Tenk så mye bedre hvis jeg hadde ventet til sent i kveld.


Gjennomsnittsfart - 5,54/km.
Gjennomsnittspuls - 167.

Dette er nå det andre 'løpet' jeg bryter og ikke klarer å fullføre hva jeg bestemte på forhånd. Jeg trøster meg med at det sikkert er været (det MÅ være været) og satser på sterkt comeback når det snur - for det gjør det jo helt sikkert - snart. Blir ikke noe maraton av slikt dill.

Etterpå hoppet vi glatt over Coop og benket oss i skyggen med indiske smaker - litt vin, kaffe og en stille skål til hun som leste Pomperipeisa (??staving) 7 ganger på rad og laget verdens beste lapskaus. Tenk at det har gått et helt år ??.

5 kommentarer:

 1. Pomperiposa;)
  Ungene bada i vannsprederen på kirkegården. Å, jøøøø - vet jeg ei som hadde sagt.
  Ett år har gått fort - men syns fremdeles det er rart.
  Verdens beste lapskaus, brødskive med laks og vaffel med sjokko - pomperiposa, appelsinskall med tissetass - det er barndomsminner det. Hehe.
  Hørte i dag av en sykepleier at det er mange trimmere som kollapser i varmen - hjertegreier - så ta det med ro!

  SvarSlett
 2. 27 juni, et år er gått rundt, her sitter jeg som i fjor og jeg må si at jeg er stolte og glade over at du og din søster og har tanker om denne dag. Idioter er de som legger ut på en treningstur i steikende varme. Husk, mange er glade i deg.

  SvarSlett
 3. Aldri mer trene ute når det er varmt. For å være helt sikker - aldri mer være ute når det er varmt!!

  Vi tar turen til midten idag - så instrukser kan ringes inn iløpet av dagen.

  SvarSlett
 4. Som Lilledora seier - så godt at du og syster di hugsa denne Dagen. Det gjorde eg og - der eg satt utanfor bua med sokkestrikkinga mi og såg på dei som jobba med planker og spiker.
  Men denne Gamla er ikkje heilt borte - når det gjeld å gå i fjellet. Når eg endeleg har kome opp dei brattaste keikane, går eg som til gull. Greidde turen frå bua til bilen på 2 1/2 time i dag. Og her var det også steikevarmt. Stoppa og drakk nokre slurkar vatn i kvar ein bekk. Eg kom heim, vatna blomar, kom meg i dusjen og så på jobb.
  Men ikkje overdriv trening i varmen!!

  SvarSlett
 5. HMMM - kanskje det er bare meg men jeg synes nå 2,5t i fjellet i tropevarme er litt værre enn 30min joggings i sola.

  Følte meg plutselig veldig fornuftig :-)

  SvarSlett