lørdag 20. juni 2009

DAGENS TRENING. (18km)


Lengste langtur hittil og gjett om det kjennes nå. Stuptrøtt og makter knapt å stå på bena. Klarte såvidt å gjennomføre Coop & lørdagshandling. Måtte sette meg i en hagestol en 5min.tid for å ha krefter til å stå i kassakø.

Holdt på å gi meg flere ganger - første gang da jeg møtte 8KJ på 8km (vi sprang ulike løyper) - overveide å snu å løpe inn sammen med han. Han hadde 10km på programmet. Prøvde så å lure hode til å tru at jeg skulle stoppe etter 15km - uten spesiell suksess. Km nr. 16 & 17 var ulidelige - bena gjorde mytteri og hver gang det var ei hump i veien snublet jeg da jeg knapt greide å løfte dem over bakken. Klarte likevel meget overraskende å ta meg sammen på siste km og fullføre i nogenlunde stil.


Sprang sammen 8KJ de første 3-4km - og trodde derfor jeg hadde åpnet for hardt - så først etterpå at det likevel var ok tempo. Hadde planlagt å holde farten imellom 6 - 6,20/km - men noen km gikk litt raskere.

POSITIVT: Klarte endelig å utvide langturen - har stampet på 16km i flere uker nå. Uansett hvordan det føltes underveis var farten jevn og den eneste synlige sprekken var km 16 & 17 - og det var tross alt på slutten.

NEGATIVT: Høyre foten som vanlig. 'Dælja' spaden i leggen under urteprosjektet igår og fikk en svær kul - kjente det godt hver gang jeg kom litt skjevt i grøfta. Ellers det vanlige - legg, lår, hofte + slutten der alt streiket :-)

7 kommentarer:

 1. No vert det gama å høyre kva du skal fylle urtehagen med. Det vert vel salat og reddikar. Slike mosjonista som dokker lever vel av kaninmat! Men kva du enn plantar så hald deg borte frå mynte. Den vert du aldri kvitt. Fersk oregano på pizzaen er nydeleg - og berre lækkert.

  SvarSlett
 2. Så flink dere har vært. Vær forsiktig så du ikke sliter deg helt ut.
  Si til Hera at vi er stolte av henne, Sussegullet er bare topp

  SvarSlett
 3. Urtehagen skal fylles med salat, brekkbønner og basilikum. Mulig vi er litt for sene på plantefronten - men basilikummen kan heldigvis bare flyttes over - resten må såes fra scratch.
  Ikke så bevandret i hageliv ennå at jeg vet hva som kan såes i juni/juli.
  Så langt er det kattene som har størst glede av urtekassa - fineste doen de noengang har hatt.

  Takk for mynte tipset - det er fint med prisvinnende hagespesialister bare tastetrykk unna :-).

  Lilledora: kosemeldinger til barna kan sendes på postkort - en til hver.

  SvarSlett
 4. Basilikum er lett å få til. I allefall inne. Eg har MINST 20 krukker med 2-3 plantar i kvar. Det dufter i vinterhagen min når eg går forbi og tek litt lett på ein plante eller to. Men dei skal aldri ut i hagen. Det trur eg ikkje dei har godt av. Her inne får dei godt stell med vatn på skåla kvar dag. Kjem du innom skal du få både eplesaft og basilikum.

  SvarSlett
 5. Jeg har drept mye basilikum i stadige forsøk på å ha det ute - også i år hadde vi planer men kanskje burde jeg ta inn noe - hvis jeg bare kunne huske hva som er hva. Alle har puttet forsjellige ting i krukker - og ingen har peiling :-))

  Mulig man må ta seg en tur der eplesaft og basilkum flør over.

  SvarSlett
 6. ahh - glemte - jeg har idag plantet mer hvitløk, koriander og en slags bønner - som visstnok skulle stå sammen poeter pga bladlus - men det så jeg først etterpå.

  SvarSlett
 7. psstt - dette er forresten et treningsinnlegg. Her burde man skrive - å så flink du er - det var jammen fort - nei og nei hvor det går osv osv -

  SvarSlett