mandag 15. september 2014

BOKBLOGGTREFF 2014

De fire bøkene jeg hadde med meg hjem. 1 selvinnkjøpt. 1 quizpremie 
+ 2 ekstra fordi Karin og Gro insisterte.


Bokbloggtreffet 2014
Oslo Bokfestivals viktigste arrangement gikk av stabelen lørdag 13.september
, for tredje gang, med tidenes første Bokbloggpris
, fornyet, forfrisket og 3 dager til ende.
, for noen av oss.

Bokbloggerprisens første vinnere ble
Fugletribunalet (roman) og Urd (åpen klasse)
, både Ravatn og Lillegraven var så pene, takksomme og veltalende
at jeg helt glemte at jeg kun stemte på en av dem.

Kortlistedamene, Ravatn, Aisato, Pettersen og Lillegraven
, pluss 2 i dyp samtale der bakers  (foto:Rose-Marie Christiansen)


Alt om Bokbloggerprisen
 , tankene bak, veien fram, tallenes tale, hemmeligholdt spenning og utdrag fra taler og framlegg kan leses på komitemedlem Rose-Maries blogg, samt Bokelskerinnens og Gros. Innlegg fra oss i salen kommer sannsynligvis også til å trikle inn, sakte men sikkert, utover uka, så det er med visshet om at alle som vil kan velte seg i all tilgjengelig detaljinformasjon, jeg forlater all spenning rundt pris og utdeling, til fordel for de mer alvorlige og sedvanlige ting.
 = Tilfeldige treffobservasjoner.

Minglingen
Nok en gang snakket jeg bare med halvparten av de oppmøtte bokbloggerne, og inkludert i den halvparten jeg faktisk ordvekslet med ble mange bare tilgodesett med et hei - eller - for å snu det den riktige veien - mange av dere sa kun hei. Kun and only. Ifjor gikk jeg som alle vet på en minglesmell og sverget for all framtid og boikotte aktiviteten. Planen var stillesitting og svært lite oppsøkende virksomhet - slik at de som ville snakke med meg måtte albue seg fram ved makt og eget initiativ - og jeg går derfor utifra at alle som ikke kom skridende med åpne klemmearmer
- rett og slett ikke ville samtale
, eller hadde samme forhåndsstrategi.
(Et tu, Mari - til og med søstra di snakket jeg med)

Kjolene
Marianne kom i leopard.
Jeg kom i skjørt. Egentlig skulle jeg ha bukse, slike at velkleddprisen og den mefølgende æren iår kunne gå til noen andre. Det passer seg ikke å være finest hvert år. Likevel, da ryktene begynte å gå om den ene ballkjolen etter den andre, trakk jeg genseren ned til knærne og faket lårkort. Litt nervøs for at denne spontane kreativiteten igjen skulle stille alle i skyggen. No worries. Standarden var satt.

Årets bokbloggere hadde pyntet seg. Det var ballkjoler, coctailkjoler og ascotkjoler. Blomster, katter, striper, sløyfer og frynser. Kyser i veska.
Mest slående: Silje, Solgunn og Monika.
Jeg håper ikke stjerneglansen går dere til hodet og at dere innser situasjonen dere nå har satt dere i. Sjalusi, misunnelse og prestasjonsangst
- neste år stiller dere med forventningspress.

Frisyrene?
Haruhi vinner - ferdig med det.


Bokbordet
bestod i år ikke av forlagets utvalgte lesereksemplarer, men medbrakte bøker fra hver bokblogger. Et genistrek av komiteen, som jeg håper de fortsetter med. Tanken var å redusere forlagenes påvirkning over årets lesing, og forhindre at dette også fikk innvirkning på neste års Bokbloggpris.
Det lønner seg å ligge et skritt foran - både forlagene og Dagens Næringsliv.
Middagen?
Please, please. Kan vi neste år spise på restaurant/kafe??

Samtaleemnene?
Forbausende lite hunde og boksnakk, men desto mer om døtre og menn.
Gud vet hva ynglingene snakket om.

Det var også sjokkerende mange som ikke forstod seg på alternative livstiler som fikk meg til å innse at bokbloggere slettes ikke er smartere enn jeg trodde - og et eget oppklarende biografisirkelinnlegg må forfattes. I mellom tiden nøyer jeg med å understreke at det er intensjonen bak det livet man fører som skaper alternativet, stay tuned for normalitetens ABC, her må det inn med t-skje.

Inntil videre - homofili, religiøsitet og fallskjermhopping er ikke alternativt - er du derimot misjonær, ekstremsportjunkie eller treehugger - og har strukturert hele livet ditt rundt og ikke kan leve uten, er du svært alternativ og trenger en egen biografi og - psykolog.  Håper det nå ble litt lettere å velge oktoberbok.


Quiz?
Vi burde vunnet, fordi Stavangerlaget slettes ikke var renspikka vestland og derfor burde outsourcet Elida, som kunne alle pseudonymene, til noen andre. De kunne trengt henne, ungdommene i kroken. De moralske vinnerne var derfor toerlaget. Stjernelaget. Oss.

Det hadde de på Lillehammer:
Det var mye gnåling, blant oss som var på festival i mai, om initialoppgaver.
Dette var oppgaven som felte Lillehammerlagene iår - (de andre lagene)
T.F.I.S (tittel)  -  M.G (forfatter)   (hvilken bok er dette?)
, siden mange allerede har hørt om historien om denne svært vanskelige nøtteknekkern og vet svaret, har jeg derfor laget en splitter ny.
Friste, friste, ja til litteraturfestival - også i mai.
Ikke skriv svaret i kommentarfeltet 
- det er bare lov til å skryte hintende av egne ferdigheter.
T.P.O.L  -  N.M  (bok - forfatter?) 
L.O.T.F  -  W.G


 Heiere, supportteam og banan/cola utdelere: Akkurat slik kommer jeg til å se ut under OM neste lørdag, samme klær, samme grimaser, omenn ikke like energisk. 
Tørkede aprikoser og friske blåbær hadde vært fint.


Løpende lesere?
I fem år nå har jeg jobbet iherdig og uavbrutt med å gjøre lesere til løpere. Dere kan derfor tenke dere min overraskelse og vantro da jeg la ut en invitasjon til fredagsbyjogg på facebook - og ingen ville være med. De mest usannsynlige unnskyldninger dukket opp. Jobbing, trening, sykdom og handicap. Noen påstod at de befant seg på skinner i luft, andre begynte å hoste og droppet hele treffet.

Prosjektet løp/les må så langt kalles en giga-fiasko - selv om jeg selvfølgelig tar æren for at både Gro og Elin skal løpe Ti for Grete under Oslo Maraton. Til takke med alle små, fortjente og ufortjente gleder.

Det regnet. Jeg rotet meg bort på vei bort fra Akerbrygge og endte opp med å løpe rundt Slottet og Amerikaambassaden 2 ganger, men jeg var også innom bokteltene på Karl Johan og Tronsmo. 8 små rolig kilometer i sjuertempo er hva dere gikk glipp av - og ostekake.


 
Flere ganger, jeg sverger, var smilene ute på sosiale media, før objektet hadde smilt, helt sant.


Neste år?
Jeg kan ikke få sagt det nok. Vi må lese norske bøker. De beste bøkene. Ikke bare de som forlagene spyr ut og alle leser. All of us. Så langt har jeg lest 1,5 norske 2014 bøker. Skal jeg ha noe som helst påvirkningskraft på neste langliste må jeg ta meg sammen. Som jeg lovet i januar. Jeg skal selvfølgelig lese Renberg, Tiller og Hjorth, som alle andre, men det bør vær glasuren. Selv kaka håper jeg vi alle finner blant de ukjente, debuterende og underlige.

Mer enn det har jeg ikke å si om årets og neste års treff.
At det fryder meg å diskutere, sladre og drikke vin med alle mine favorittbloggere og håper å se dere alle til neste år er så selvfølgelig at jeg ikke gidder nevne det. Det gjelder også dere fraværende. Syke Karete, Bjørg - og Drengen - hvor var du?  
- jeg holder 2 av dere ansvarlig for manglende hundesnakk.


En siste applaus til komiteen!
( Line, Lise, Rose-Marie, Silje, Elin og Gro) 
, dere burde slutte med dayjobsen og bli festarrangører på heltid

52 kommentarer:

 1. Det her er altså så underholdende å lese. At jeg leste det to ganger. Det med jogginga skjønner jeg ingenting av, men ellers var jeg helt med. Eller. Det alternativgreiene skjønte ikke jeg heller selv om jeg synes biografisirkel er veldig bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe - det er et godt tegn at man ikke trenger forståelse for å la seg underholde
   - om ikke annet så et tegn på godt humør.

   Jogginga er simpelt, den skjønte du vel? Ingen ville jogge med meg, selv om jeg maste, ba og truet. Og alt alternativsnakket er kun rettet mot biosirkeldeltakere som ikke skjønner hva en alternativer her. Noe så innlysende??

   (også klapper jeg litt ekstra til deg - siden du tross alt er komiteekvinne, ikke hvil på laubærene nå - opp og planlegg neste år - håper forresten alt går bra med hesten din.)

   Slett
  2. Jeg skjønte jo det med jogginga, men jeg skjønte ikke at noen gidder å jogge så tidlig. Var det ikke tidlig, da? Tror det var tidlig. Hesten har det bra, takk skal du ha. Og ellers hviler jeg ikke på laurbærene, men det blir jo ikke noe komitearbeid på meg framover - det er vel på tide å trekke seg pent ut derfra ettersom jeg driver og årner med den boka.

   Slett
  3. Det skulle vært tidlig - men ble ikke før 12/13 - for jeg kom meg ikke opp av senga - og nektet å gå glipp av hotellfrokosten. Valuta skal man ha for pengene.

   Kan man ikke vær i komite og skrive/gi ut bok samtidig. Det må da gå an? De stakkars damene kommer jo til å bli overarbeidet. .

   Slett
  4. Nei, det føles ikke helt riktig. Og det er jo definert at en bokblogger ikke er en forfatter og ikke er en som bruker bloggen til å skrive om egen skriving. Har ikke gjort det enda, men det tror jeg kommer til å skje. Å, de klarer seg nok skal du se. Man er alt for lite uunnværelig. Men jeg kommer nok til å dukke opp ymse bokbloggsteder - for nå som vi hadde det så hyggelig, kan jeg jo ikke bare stikke.

   Slett
  5. Nei, stikking er uaktuelt
   , ikke glem at du var bokblogger FØRST.
   , og at du lovet å ha kokosbolletårn på lanseringsfesten.

   Slett
 2. Tenk at jeg var på topplista for fineste kjole - den neier jeg for! Syns du oppsummerte fint, og jeg gleder meg til neste år og håper du kan være minst tre dager da også sånn at vi får smakt oss gjennom viner og supper og snakket oss gjennom lest og lyttet. Er forresten helt enig med deg i at vi tar middagen på restaurant neste år, selv om jeg likte maten. Det blir bare enda koseligere hvis vi finnes oss en koselig plass.

  SvarSlett
  Svar
  1. Staselig var dere alle tre, så jeg håper dere ikke bryter ned under presset og kommer i dongeri neste år. Slikt kjolepress er ikke for hvermansen. Jeg hadde nesten tenkt å stryke deg fra kjolelista siden du kjøpte i siste liten og ikke brukte alle de månedene som de 2 andre.
   - men tok deg med likevel - nettopp pga siste liten, du hadde jo tross alt tenkt å komme i joggebukse.

   Du greide vel - mini-quizzet?

   Slett
 3. Glimrende oppsummert, som alltid. Kjenner at jeg lenger tilbake allerede og har begynt å tenke på hva jeg må gjøre med håret for å beholde splateplassen nesten år (blått? total snau?). Kjole OG hår? Aner ikke.

  Forøvrig vurderte jeg Lillehammer, helt til jeg nå kjenner på egen totale udugelighet - har prøvd i to timer. Kommer ikke på noe. (Er det lov å spørre om man skal tenke på norsk eller engelsk, på titlene?)

  Neste år må du sørge for å annonsere at ostekake er inkludert i joggingen, - jeg hadde garantert blitt med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må bare forevente at neste år står det en gruppe med hollywoodfrisører med spisse albuer og hårlakk og legger siste dusj på sine håpefulle for de forsvinner inn i Aschehougkantina. Du var ikke langt unna i år med rosa håndklær. Til neste år blir det ingen hesthaler.

   Tiltlene er på den mest vanlige utenlandsken
   - og ostekake er alltid inkludert i joggetur, hvorfor tror du hun trenger kaloritelleapp??

   (jeg dør av nysgjerrighet
   og må vite om du får det til)

   Slett
  2. Ha! Klarte begge når jeg omstilte til engelsk!

   Orker ikke å hinte en gang, bare vet at jeg har rett. (Og sitter forøvrig på jobb). Hint kan gis ved behov.

   Slett
  3. Se så lett det var.
   Nå er vel Lillehammer back on?

   Slett
  4. Lekende lett!
   Ble superinnstilt på Lillehammer - helt til ei på jobb ga med den superenkle oppgaven P. A. P - J. A (engelsk). Og jeg måtte ha hint (forfatters kjønn), for å klare det.

   Rett ned i kjelleren.

   Slett
  5. Hahaha - den var jo mye lettere enn mine.
   Ble nå overmannet av en barnslig iver til å bevise for alle at jeg fikk det til.
   Her er en for selvtilliten.
   B.A - C.S.

   Slett
  6. Ja, den var helt sykt enkel. Skammer meg.
   Selvtillits-oppgaven hjalp litt (selv om jeg i et halvt sekund tenkte på Cecilia Samartin først...)

   Slett
  7. Hadde jeg ikke vært for gammel - skulle jeg fniiist
   , får heller holde meg til humr humr.

   Slett
  8. Unnskyld at jeg bryter inn. Vil bare si at jeg også er veldig opptatt av håret til Haruhi. Takk for oppmerksomheten.

   Slett
  9. Håret til Haruhi burde hatt eget blogginnlegg.
   Det er bare å innse at også lurver med hestehale har mye å lære.

   Slett
 4. Og jeg som trodde du bare prøvde å komme deg under kjolen min! Hrmf.

  Challenge accepted! Flybilletter er herved bestilt til kjolebutikkene i NYC og Edinburgh.

  Stemmer for øvrig også på restaurant neste år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmpf ja.
   Jeg skulle bare kjenne på innsiden av kjolestoffet som en forbredelse til neste års innkjøp, og prøvde alldeles ikke å vippe deg av stolen (så du deiset hardt i asfalten) fordi jeg var sjalu over all kjoleoppmerksomheten du fikk.
   Har du hørt det? Lie, lies, løgn.

   NY og Edinburgh du lizm, jeg har hørt at det er i Wien men har de beste kjolene.

   Slett
  2. Endelig en grunn til å dra til Wien! Og jeg tror det må litt mer til for å vippe meg av stolen.

   Etter lang og hard tenking, og takk til at radioen har stått på P2 hele dagen, så har jeg rotet meg fram til en biografi om søstrene Fox, som passer bra til alternativkategorien. So I'm in, bitches!

   Slett
 5. Veldig gøy å lese oppsummeringen din. Skjønner at jeg har litt å gå på når det gjelder deltagelse, men for en litt forvirra bergenser nøyde jeg meg med å "være tilstede". Hadde nok den samme strategien når det gjelder klemming og hilsing :) Stemmer for ja, til restaurant, selv om maten var veldig god. Jeg lover å legge meg i hardtrening og være med på joggetur til neste år. I år var jeg opptatt med å se og oppleve mest mulig, men nå kan jeg jo Oslo (he, he...) så neste år blir det kjolehandling og joggetur :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da blir vi ihvertfall 2 på joggetur, dvs om jeg fremdeles er løper - slik det ser ut nå er jeg mest opptatt av å late som om slikt ikke finnes.

   Jeg hilste på deg, nikket ihvertfall, kanskje til og med inkludert smil. Det er innafor myldringsreglene. Resten får vi ta til neste år. Hyggelig å se deg var det nå likevel!

   Slett
 6. For en oppsummering!! Jeg er så imponert over alt du rekker å få med deg og ja, denne gangen var det nok Solgunn, Monika og Silje som hadde de fineste kjolene, men du var ikke langt unna med alle dine klesskift da.

  Lykke til med oppladningen til i helgen, jeg er glad når løpet er over. Det skal jogges da også, men i mer moderate former - jeg skal løpe for å kose meg, ikke for å nå ett mål :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du vet Gro at de klesskiftene var bare en optisk illusjon, om og om, av og på mellom de samme 2 genserne. Ahh, så lettlurte dere er.

   Opplading ja.
   Jeg har blitt forkjølet og sitter bare her og spiser kjeks og synes synd på meg selv. Jeg skal tvinge meg selv til en liten tur i kveld - sannsynligvis på mølle, selv om jeg har et skrikende behov for å løpe på asfalt - så får resten gå som det går.
   Jeg skal se etter deg og heie HØYT
   (hvis jeg fremdeles er oppegående -)

   Slett
  2. Ojsann, jeg er i hvertfall lettlurt... :) Men til neste år, da skal jeg følge med altså!

   Ja til å heie høyt på meg - det trenger jeg. Jeg skal løpe i 4.de pulje kl 16.15 og nå gruer jeg meg kjenner jeg... :)

   Slett
  3. Jeg har nettopp gjort et forsøk på 8km møllejogg (har tvangsglemt at det ikke er 10 men 21 jeg skal løpe) - og ingen - ingen - gruer seg mer enn meg!
   Ingen!

   Slett
 7. Svar
  1. Takk for det!
   . du vet noen må også ta seg av de verdslige ting.

   Slett
 8. Takk for i år og et morsomt innlegg som vanlig! Du skal få litt av æren (sammen med Holmenkollstafetten) for at jeg i løpet av de siste årene for nesten første gang løp på tredemølle og ble sett løpende ute frivillig. Jeg begynte til og med å engasjere meg i innleggene dine og diskusjonene rundt fottøy osv. Det er en stund siden nå og om jeg har tatt til fornuften for godt eller om jeg kommer tilbake får vi se når du inviterer til jogging neste år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ahhh, Sllje, som honning og sjelebalsam.
   Spesielt den setningen om at du engasjerte deg i skotøy. Tror nesten nå jeg må ta fem år til med lese/løpeprosjekt. Kanskje jeg må trappe opp frekvensen på mosjoneringsinnlegg også, så du holder på (den snart tilbakevendende) motivasjonen. Det er dessverre vært lite jogge-innlegg det siste året.
   - ikke så veldig mye mer om bøker heller.

   (Psstt, du har vel lest Born to Run?)

   Slett
 9. Woah, tenk at det finnes et bilde av meg sammen med de fine forfatterdamene. Skjerf teller! Spesielt når det også inkluderer et halvt kinn.

  Ja til restaurant. Ja til fine kjoler. Ja til alt, egentlig. Ja til årlige oppsummeringer fra deg. Jaaaaa! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Famous by proxy!
   Det slår meg etter å ha lest ditt fantastiske mingleskrift at framgangsmåten sitte på sin plass og vente på besøk er feilslått - ihvertfall når så mange valget samme taktikk. Hadde det ikke vært for en håndfull utadvendte ildsjeler hadde det blitt et stille treff.
   Derfor: I tråd med hva Mari fåreslo ifjor. Speeddating til neste år, en minglevariant av stolleken der alle er tvunget til å tilbringe 5min med hver eneste person. Det burde løse alle problemer.
   Effektivt!

   (Jeg tror forresten det finnes mange bilder av deg sammen kortlistedamene, bare sjekk bildearkivet til Rose.)

   Slett
  2. Skrev jeg virkelig - fåreslo- ??
   Må være slik Gry Jannike Jarlum ånder fra oven påvirkning. Det var ivhertfall ikke meg.

   Slett
  3. *ler meg skakk* Jeg så det, ÅÅÅÅÅÅ-en bare lyste mot meg :-D

   Slett
  4. Ja, det var vel for mye å håpe på at det gikk ubemerket. Fåreslo - sortes herved i bunken av de groveste nettblemmer og man kan være svært lykkelig for å ha skjeggete alterego
   - kommafeil kan gå hjem å legge seg.

   Slett
 10. Utrolig hva du observerer- det er nok det som er antiminglerens forse. Kjoler, galla, outfit-- Jo da jeg fikk med meg kjolen til Monika, for den har jeg til og med bilde av, men ellers så jeg vel lite i mørket. Neste år må vi utvide treffet til to dager- da kan vi ha kjolekveld på restaurant feks etter å ha vandret kulturelle rundt på litterære arrangementer og bokfestival. Og så rekker vi å snakke mer sammen med flere, kanskje..Men jogging, det kan du nok glemme med meg..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi får med oss mye vi som ikke løper rundt juletreet, resten finner vi på - i trygg forvissning om ingen andre har fått med seg noe.

   (Jeg har nå forresten påstått til alle som gidder å høre at du er med på neste bio-runde med synsk-biografi - det stemmer vel?)

   Slett
  2. Hehe--kanskje vi neste år skal lage en liten kjole-antrekk-komite og trille terninger som de gjør i DB,VG og SE & Hør når det skjer noe stort?? Med fargefotos og det hele.
   Ang neste biosirkel, så var din kommnetar ang det helt avsporende ift til at jeg har vært på forelesning i vitenskapsfilosofi frem til nå, fordi jeg kikket på epostvarslingen i forrige pause. (PÅ tide å lese Operasjon sjøldisiplin kanskje) - Jeg satt og tenkte på bøker, ikke bare den jeg selv tenker å lese. Men også forslag til deltakere som ikke er så bevandret i åndenes område.. Jeg selv har vel lest det meste på norsk tror jeg, om sjamaner, medium, klarsynte- med unntak av noe de siste 2-3 årene som jeg ikke har orket å bry meg så mye om. Jeg anbefaler den om sjaman Eirik Myrhaug (her er også mye om samekamp, miljøkamp og La elva leve på 70-tallet i Alta og Stillavassdraget. Kona Bente Brunvoll pluss en til har skrevet boka. Utgitt på Nova. Har blogget om den. Bente Alver (?s) biografi om Anna Elisabeth Westerlund er også veldig interessant, samt Kolloens om Joralf Gjerstad og May Grete Lerums bok Synsk, om en synsk mann i Hallingdal . Ellers er det jo mye selvbiografisk ute og går, da.. Selv har jeg boka til Gro Helene Tørum; Sjaman på høye hæler, i hylla og tror jeg vil lese den. Vet ikke om jeg vil kalle dama synsk, men hun er kjent som TV-medium. Medium i Tv. Ikke Tv som medium. Haha, her kan man gå trill i ord..Ellers har jeg en bio om antroposofen Rudolf Steiner i hylla, som jeg skal lese en gang, men kanskje ikke nå. Jeg har også et par om magikeren Aleister Crowley, som sikkert er meget snacksy, men de er store, og engelske..Jeg kunne også tenkt meg å ha frisket opp en bio om Marcello Haugen. Lillehammers store kjente healer. Slike det er få av.. Det er han og Snåsmann som kanskje er våre mest landskjente klarsynte healere. Jeg er forøvrig veldig spent på hav folk velger til den lesesirkelen.- Nå snart, etter forelesningene, skal jeg gå meg en tur i marka og lese litt i boka til Evjemo som jeg kjøpte under Bokfestivalen. Været er fint og Estenstadhytta serverer mat i dag. Blir dagens middag det kanskje.. :)

   Slett
  3. Og - dermed kan ingen lenger klage over at de ikke finner alternativbøker. Det aner meg at den forelesinga di ikke ble spesielt effektiv -)
   - mest underlig finner jeg det forresten at du har flere tjukke tryllekunstner-biografier i hylla.

   (Hva serverte de på Estenstadhytta?
   , rømmegrøt? spekemat?)

   Slett
 11. Fantastisk innlegg, som jeg allerede har rukket å lese flere ganger! :-)

  Jeg var forresten en av dem som faktisk albuet meg frem til deg, i håp om å få en liten bit av din oppmerksomhet! :-) Jeg ble rikelig belønnet, for å si det sånn!

  Tanken slo meg også: restaurant neste gang! Vi går for den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe - du får - rikelig belønnet - til å høres svært sinistert ut. Du vet, til tross for at vi satt sammen ved flere anledninger kom jeg aldri på å fortelle deg at jeg etter forrige treff leste både Bergeners og MK6
   (akkurat som du beordret)
   , sistenevnte var klart best.

   Hurra for restaurant!
   (og mulighet for dessert -)

   Slett
 12. Det viktigste først - jeg hadde ikke kjole! Leopard, ja - som kompensasjon for jeans'en. Og siden jeg satt i ro hele tiden (?) så var det ingen som så buksa. Kunsten å fake penslig, hehe.. Kanskje? Neste år stemmes det for restaurant (gjerne både fredda'n og lørdag) med kjole! Sånn ellers - minglet ikke du? Syns jeg så deg overalt, hele tiden jeg... Bortsett fra på quiz-vinnerlaget da... *plystre* Velg dine venner med omhu, hehe.. Neste år skal du få låne Elida. Helt sant. Hun var en racer på det meste, MEN Elida - HØRER DU? - jeg sier bare, Agatha Christie! (så kommer du ned på jorden igjen, hehe..). Jeg er trøtt, leser som en gal, mingler på forlagsmøter og føler jeg tilbringer hele livet med ei bok. Sambo'en kom visst hjem fra (først USA så) Haugesund igår. Jeg tror jeg har sett ham?

  Note to self: MP3! Jeg skal sjekke nuh. Med en gang! Hvilken email foretrekkes?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hæ, hadde du ikke sidkjole? Må umiddelbart redigere deg ut av teksten. Penslig er forøvrig et ord jeg bruker stadig vekk - har sneket seg inn i vokabularet mitt etter du brukte det om Stavangerdialekter. Penslig og pikelig - sistnevnte har jeg lært av Knausgård. To svært brukelig adjektiv - jeg snart bruker like mye som andre bruker - ikke sant - .

   Jeg minglet svært lite. Men maksimerte effekten av do-turene. Sakte - og - penslig - slik at alle, som ville kunne ta kontakt - og i motsetning til alle andre med mingleskrekk har jeg alterego - slikt kommer alltid godt med -))

   Tenk å flytte seg sånn - fra et quizlag til et annet, fra stjernelag til bråkelaget. Klarte du oppgaven forresten? Det er den ultimate testen, og burde være plettelett foren superstudent som deg.
   Din adgang til festivalbyen depends on it.

   Slett
  2. Ser ut som jeg kun kommer meg til Kristiansand... Klarte den siste på strak arm, men den første krever hjernekapasitet. Her er det system overflow... kanskje jeg kan ringe en venn? Sisteboka leste jeg forøvrig for maaaange år siden, på norsk, så den tok jeg på forfatter-initialene kun (først). Teller det som et halvt ekstrapoeng? Nærmer jeg meg Arendal da? Så kan jeg sykle resten, hehe...

   Slett
  3. Her gis ingen ekstrapoeng, du får pakke en stor sekk og straks begynne med knebøy slik at sykkellårene er klare til mai. Du får det samme hintet som Elisabeth. 1001-lista. Nå det burde gjøre det enkelt.

   (pstt, eneste grunnen til at jeg greide det er at jeg fant dem på -))

   Slett
 13. Kostelig innlegg, og bare LITT irriterende at jeg bare greier den nederste i quizzen din. Betyr det at jeg kastes av toget halvveis til Lillehammer?

  Ellers: Samstemmer i at jeg ønsker meg restaurant neste år, og kanskje til og med innendørs servering utover septemberkvelden. Men alltid stas å menge seg med kultureliten (og dere andre), selv med påkrevet teppe.

  Tygger fremdeles på biografisirkel. Anita kan liste opp så mange synske og sjamaner hun vil, det frister fremdeles like lite for mitt vedkommende. I need to get creative om dette skal bli noe av. *tar på tenkehatten*

  SvarSlett
  Svar
  1. Siden det er kun deg og Haruhi som har fått det til, eller turt å skrive om det, ev. utvist nok intellektuell nysgjerrighet til å la seg fascinere, ville det ikke være gagnlig at du ble kastet av halveis. Du må bare prøve til du får det til. Men du kan få et hint.
   Boka er på 1001-lista.

   Jeg vil også innendørs. Har blitt forkjølet og det er meget ubeleilig. Innendørs restaurant med dessert og mulighet for mingling. Komiteen har sikkert fikset det allerede.

   Det er bare 3 uker igjen.
   På tide å finne den alternativboka.

   Slett
 14. Hahaha, du er så morsom. Jeg er såååå lei meg for at jeg ikke fikk dratt. Savnet du hundesnakk???? Jeg har savnet boksnakkk veldig lenge nå...alt annet enn hundesnakk lizzm.

  Har spart noen Belibers/Believers til deg. Men hvis jeg drasser dem med meg til Oslo så er du tvunget til å ta imot altså + det sneisne bokmerket med Mark Zuckerberg som lå inni det ene bladet (det beholder jeg selv).

  Jeg synes fortsatt du kan ta turen til Norges egentlige hovedstad...må alt dæ jilla skje på austlanne?

  Ønsker deg en trålende helg og lykke til med løpinga (håper du har trimma skjegget)

  SvarSlett
  Svar
  1. (Her er jeg endelig, (og barely) ut av løpebobla, dvs, jeg må jo skrive om det, så litt nedsunket er jeg ennå, men det er ihvertfall årsaken til den sene responsen.)

   Kommer du til hovedstaden med Beliebers til meg takker jeg yr og takksom, og kommer ikke til å lete etter Zuckerbergbokmerker før du har snudd ryggen til - man er da godt oppdratt.

   (rapport om løping og skjeggtrimming kommer, forhåpentligvis, iløpet av dagen.)

   Hundesnakk blir jeg forresten aldri lei av, så lenge det dreier seg om min hund -))

   Slett