tirsdag 1. oktober 2013

TOURETTES?Fyrsten  (2013)
  -  Henrik H.Langeland

Lydbok lest av: Anders Ribu
Oppfølger til Wonderboy (2003)
(scarfing, utroskap, forlag, finans)

Tre innholdsrike helger er over. party party party
Bokbloggtreff, maratonløping og familebesøk. Resultatet er bunker med uåpnede bøker, 2 skarve blogginnlegg og en trafikkgraf som nærmer seg bunnen. Komplett uakseptabelt for en seriøs blogger med verdensherredømme og horder av løpende lesere på agendaen.

Godt at man har vært på treff og lært triksene for å trekke klikk, hits og unike lesere til bloggen. Sosiale medier, godt innhold, hypping innlegg, linking og søkemotorer er noen av de svimlende stikkordene. Som newbie på facebook har jeg nettopp lært meg å trykke på likerknappen -  men det skal vokse pene roser i helvete før jeg begir meg ut på twitter, - og takhøye roseoppsatser før jeg oppretter instagramkonto. Det skjer ihvertfall ikke før jeg forkaster min elskede 90-tallsmobil for en smartere variant med farger og kamera. Until that day, holder vi oss bastant til påstanden om fioler i helvete - og nekter.

Lesesirkeler, temainnlegg og fastespalter er fint, lærte jeg på treffet. Big boobs.
, men skal det ha noen virkning må det trappes opp til ukesbasis, biografilesing annenhver måned hjelper altså ikke. Daglig innlegg derimot er klikkgull.
Hvem? har tid til slikt, man skal da løpe, lese og tenke store tanker?


Til nå har jeg satset kun på innhold. 
, som rent praktisk arter seg slik.
Jeg skriver for egen fornøyelse - og håper noen leser
, dvs, flere enn morra mi.

Godt innhold trekker gode lesere, lærte vi. De faste. De man egentlig vil ha, som kommer tilbake og legger igjen vittige kommentarer, der de forteller om leseplaner og løpesko, mens de guilttripper deg til å lese bøker du aldri har vurdert og tvinger deg til å innse nødvendigheten av å kle av deg under løp. Hey, de fikk deg (ihvertfall meg) til å melde deg på løpet in the first place. De som leser det med liten skrift og får meg til å fnise utstyrtelig over kommentarfeltet. Den viktigste grunnen til skribleriene og hovedårsaken til ekstratimer på nett.

MEN: , det er achsoo ikke nok, det må flere lesere til, flere klikk, slik at man kan score høyt på vurderingslister, bloggurat og begeistre fag og forlagsfolket slik at de sender deg enda flere bøker, invitasjoner og karrieretilbud. Slik at journalister kan sende intervjuforespørsler og nysgjerrige eposter om hva du mener om bokloven, innkjøpsloven og i hvilken retning norsk samtidslitteratur er på vei
- (bort fra navlen og over i det fantastiske?).

Ja, jeg er rett og slett bitter for at jeg ikke vant
, og ikke engang er nevnt på Cissions mega(u)seriøse bokbloggkåring.
Der de kårer Norges Beste Bokblogger - SERIOUSLY.
, og ja, det er lov til å være bitter selv om flere av favorittene mine står der!

Nye boller må bakes.
Sikkerstikket skal taes fram, det hemmelige våpenet for usømmelige mengder trafikk. Sex, xxx, naken, krem, glamour, kåt, horer i drøbak, pupper, rumpe. Et uskyldig eksperiment, et dryss usedelighet i vitenskapens navn
, kun for å se hva som skjer -
, og tilbake til Langeland.
uten undertøy,


Fyrsten, naken rumpe pisking
er den videre historien om Christain von der Hall som vi først møtte i 2003 boka Wonderboy, der han var ung, kjekk og fremadstormende med grandiose karriereplaner og sans for silkeskjerf. Førstenevnte sprekker med dot.com bobla og familie/venner forsvinner pga skjerfene = scarfing. En posterboy for et kapitalistisk overforbrukende sløsesamfunn - der du i det ene øyeblikket har alt, før du blunker og det er borte. bh, lakk.

I Fyrsten har han gjenoppstått. Voksen, late 40s og verdig. Han er fremdeles en storforbruker, liker pene ting og sammenstiller merker med kvalitet, men er mindre flashy. Selskapet hans Hall Consulting smyger under radaren og sladrer hverken om kunder eller gjøremål. Han er fit (klassevinner i birken), velkledd og in control .Selv når dattera havner i trøbbel og scarfingspøkelset igjen dukker opp mister han ikke hodet.
Selv ikke når det blir oppdaget at han jobber for både Høyre og AP
,  ligger med både ekskona og veldreide unge høyre.

Forskjellen mellom Wonderboy og 2013 Christian er modenhet og proaktiv kontroll. Mens han i førsteboka minnet om en forvirret og selvsentrert Dostojevskijhelt har Fyrsten mer til felles med Jan Kjærstads Forføreren Uansett hvilke utfordringer han møter og hvor mye han fortviler, ordner det seg. Han overvinner og velger riktig. Godt hjulpet av de vakre kvinnene han er omgitt av.

Christian anno 2013 lar seg ikke lure. kuk


Iphones & Forerunners  
, som er grunnen til at nettopp Fyrsten ble valgt til dette banebrytende klikkeksperimentet.
Langeland er verre enn de verste namedroppende chic'lit forfatterne når det kommer til å spre rundt seg med merkenavn og labels. Han tar ikke telefonen, han tar Iphonen, ikke pulsklokka men Forerunner'n gtx4758493, (fordi jeg ikke husker hvilken fancy utgave han hadde). Han setter ikke seg inn i bila, men Volvoen, tar ikke på klokka, supertrøya, skistavene, skoene, kun de representative merkene.

Hadde boka ligger ute på nett til allmenn deling ville det vært den mest besøkte gutteboka i historien. Det eneste som mangler naken bimbo er våte drømmer om Kim Kardashian. Han skulle hatt appleroyalties, for denne Iphonen sjekkes, ringes, tekstes og vibrerer på hver eneste side (nesten).
Babes in bikinis.

Samme detaljnivå blir viet Oslos gater og skiløyper. Sikkert til stor glede for Oslofolket som kan kjenne seg igjen og tråkke i samme spor, både i by og skog. Litt - yay, nå løper jeg samme løype som CVH. Birken, treningstøy og treningsvokabular får samme behandling. Yassointervaller, pulssoner, laktatverdier, - til og med hjerteflimmer - og noe så kjedelig og marginalt som Birkebeinern (blad). Det kan kanskje sees på som et billigfrieri til likesinnede, men siden det er så gjennomført - og ikke minst - faktisk virker, ihvertfall på den måten at jeg - som aldri har løpt hverken Yasso eller sjekket maxpuls, kjenner meg igjen i sjargongen - deler jeg ut ei te-skje tilgivelse.

Det er jo gammel visdom at vi mennesker, liker det kjente og familære, det som treffer og det som får oss til å føle at Henrik.H snakker til oss, på vårt språk. I vår tid. Spiller ingen rolle at den eneste fellesnevneren mellom meg og Hall er en dyp kjærlighet til Garmin. Big butts.

Det er nettopp her min største innvending mot boka ligger.
Den er så intern, både når det gjelder klær, merker, div.interesser og politikk. Alt navngies, og da mener jeg ikke bare merkenvavn, men offentlige personer, som politikere, journalister, finansfolk og kulturpersonligheter. Til og med han selv er skrevet inn (min største kjepphest ever).  Det er unødvendig selvfølgelig, for boka hadde fungert også med fiktive navn. Faktisk tror jeg den hadde blitt bedre - mer tidløs og ikke så spikret i et snevert tidsperspektiv, ikke så skamløst på jakt etter billig poenger eller lesere pga igjenjennesle og mulig senasjonslyst.

Den nærmeste assossiasjonen blir når poppisgutten skriver skolestil og inkluderer alle de tøffe med navn og særtrekk - og klassen ler og ler.

Jeg innrømmer at det var litt spesielt å lese boka i sluttspurten av valgkampen mens lignende drama utspilte seg bak permene, og Høyre stakk av med seieren begge steder. En setting som gjorde at jeg til slutt ikke reagerte så mye på alt dette snakket om, blant annet, Erna. Men hvis man skal være overambisiøs på Langelands vegne og se for seg boka sjekket ut av biblioteket 50år inn i framtiden, kunne hun likgjerne hett Inga. Naken og villig.

Pluss til Langeland for at fått meg gjennom de 2 siste langturene før Oslo Maraton. Velkledde six-pack Christian med sin faste rumpe og forgagne silkefetisj gjorde seg utmerket på lydbok sextape
, tilfredstillende lest av Anders Ribu som her kom til sin maskuline rett. 

Kilde: Biblioteket
Flere norske bloggere: Lena, Gro og bokmerker.org
, & nb til sistenevntes sammenlikning med guttebøker eller såkalt pikk.litt


 Know your writers face:
(foto: Berit Roald)
Det aller peneste bilde av Henrik på hele internettet.

Dette er den andre Langelandboka jeg leser i år. Francis Meyer står i bokhylla og jeg er ganske sikker på at det er der Henrik og jeg kommer til å finne hverandre, på universitetet blant termpapers, hunky professors og akademisk sladder. Den er også gammel nok til at jeg sikkert ikke kjenner igjen noen av navnene og derfor kan slutte å irritere meg over denne påtatte samtidskonteksten.


Heartfelt råd til Henrik:  NEI TIL NAMEDROPPING.
, også er det bare å vente på trafikkflommen.

43 kommentarer:

 1. Hurra for et innlegg!!!! Det er bra at du forsker litt på dette, og jeg håper du kommer med en konklusjon på om det genererte mer treff ;-). Ustyrtelig morsomt er det i allefall for oss faste lesere!

  SvarSlett
  Svar
  1. (hehe)
   Ja, noen må jo ofre seg for vitenskapen. Forventer nå enorme mengder irrelevant trafikk med påfølgende karrieretilbud.

   Slett
 2. Fantastisk! Jeg fniste så mye at de på nabobordet så rart på meg. Alltid et godt tegn. Leste på mobilen, som ikke skiller mellom vanlig skriftstr og moshonistaskrift. "Big boobs., men skal det ha noen virkning på det trappes opp til ukesbasis, biografilesing annenhver måned hjelper altså ikke". Uten noen synlig forskjell, nesten ennå morsommere enn standardutgaven.

  (Og hvis dette funker, så ser jeg en lovende framtid for meg selv i bloggnorge.)

  Finnes det forøvrig lesere der ut som digger (eller i det hele tatt godtar) det når forfattere skriver inn seg selv i handlingen? Lurer i så fall på hvem de er.


  + ni leste i løpet av sept. + aktivt sosialliv. Jeg er dypt imponert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, første utkast hadde alt i samme størrelse og ekstremt mye grovere, men så ombestemte jeg meg - tenkte ikke engang på at det fremdeles ble sånn på mobil, ev.pad.
   Feiget litt ut der -), må tenke på barnebarna!
   Så langt kan jeg ikke spore et eneste Kardashian søk.

   Nei, det finnes ingen akspet for forfattere som putter seg selv inn i egne bøker, selv ikke når det kun er i form av bok i hylla, som i tilfelle Fyrsten.

   (ang. de ni leste, se alle lydbøkene,
   = laaaange løpeturer.)

   Slett
 3. Cision har aldri, i hvert fall ikke det jeg har fått med meg, brukt betegnelsen "beste". Det eneste den listen viser er synlighet i sosiale medier og på internett i den forstand at de måler linker til og fra, følgere på twitter etc ref det de har skrevet med liten skrift under. Jeg tar sånne kåringer med en stor klype salt, og legger ikke spesielt vekt på det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Forøvrig enig i at det er mange blogger som burde vært der!

   Slett
  2. Akk, jeg er bare misunnelig, - og bitter
   , men legger selvfølgelig heller ingen vekt på det, overhode -). At all. Nichts. Never.

   Slett
 4. Du er uansett den morsomste bloggeren i mine øyne.

  SvarSlett
  Svar
  1. awww, og små valpelyder
   , den vrangforestillingen kommer jeg ALDRI til å ta i fra dere, og alvorlige konsekvenser loves de som prøver - derfor er det her bare en ting å si
   - I know!

   Slett
 5. Oops, du glemte "Brad Pitt naked"! Ellers var dette tidenes innlegg. Min favoritt var "Christian anno 2013 lar seg ikke lure. kuk". Neste gang lar du være å sensurere, og inkluderer enda mer pornosjargong.

  Bare et forslag: Kan du ikke fortsette å legge ut innlegg ispedd slike velvalgte groviser i et års tid og se om du vinner Cisions kåring neste år? I så fall får vi beviset på det vi alle vet, at listen deres er en skandale, og så sprikende og rar at det ikke går an å ta den alvorlig. Og på neste års treff er det du som holder foredrag om bokblogging.

  Jeg innså nettopp at jeg banner altfor lite på blogg. Jeg lærer av deg, og finner fram Matias Faldbakkens romaner. Hvis jeg siterer dem i hytt og pine, slår jeg til slutt selveste Fotballfrue i klikk, sjamporeklame og antall teite lesere. A cunning plan, indeed.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dessverre kan jeg ikke peppre med groviser resten av min bloggkarriere da jeg igår lot meg fortelle at man skal være svært varsom med å lure inn pornografisk, ja selv erotisk, hemmelig innhold i sine skrifter. Google har det visstnok med å bli sur. Jeg tenker han da mente slike der de skriver xxx nøkkelord i samme farge som bakgrunnen slik at ingen egentlig vet at det slettes ikke er en dyptpløyende artikkel om immigrantkontroll men saftig og amøtørmessig trafikkmanipulasjon. Men for sikkerhetsskyld har jeg nå farget nøkkelordene røde, og gjort de større - du skal se de blir dobbelsize og selvlysende hvis jeg tenker mer på dette.

   Dessuten må man være unik og aldri gjenta seg selv - derfor, overlever bloggen og det blir en neste gang får det bli, inspirert av det du skriver, fotballfrue og sjampomerker. Tenk hvor de kommer til å gispe når de googler blanke wella lokker og ender opp her. (hah)

   Ja, til banning og Faldbakken sitater
   , og er nå egentlig Brad Pitt så fin naken - lenger?

   Slett
  2. *Ler så jeg griner*- Tenk hvor de kommer til å gispe når de googler blanke wella lokker og ender opp her. (hah) Ja that'll be the day -) Fantastisk!

   Slett
 6. Morsomste bloggeren, og den beste bok-og-løp-bloggeren i verden :-)

  Francis Meyer har jeg lest, og den er faktisk ganske morsom!

  For øvrig er jeg som kjent en stor tilhenger av Sagaen om Isfolket, men mistet ganske mye respekt for Margit S. da hun dukket opp i siste bind. Hallo.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser du det er derfor man egenlig blogger, for å få slike (sanne) og bastante kommentarer -).
   (du burde kanskje nevnt hvor sur jeg er under løp)

   Francis Meyer har jeg stor tro på, så godt du sier den er morsom. Problemet er bare at den også er så STOR, har en innbundet blytung mursteinsversjon, som kun kan lese liggende på bord. Får krysse fingrene for at den engang dukker opp som nettfil på bib.

   Og Margit selv i siste bind? Det visste jeg ikke, men HAHAHA, kostelig! Nå traver ikke Henrik rundt og er buddy med Christian altså, kun boka hans som blir gitt til Ch.fra eksen, gud forby jeg tolket dette feil.......

   Slett
 7. Vi trofaste leser kommer stadig tilbake, uansett pikk&pule :) Om det kan hjelpe lover jeg å lese samtlige av innleggene dine om igjen for å øke klikkefrekvensen. Men ikke i kveld.

  Apropos "Fyrsten": Tror du ikke Langeland namedropper statussymboler og 2013-sjargong for å gi et tidsbilde av Oslo anno 2013. Så kan vi sitter der om 50 år å nikke: "Slik var det!" ? (Sier jeg som ikke har lest boka). Fornøyelig omtale i alle fall! Men at forfatteren skriver seg inn i historien - utilgivelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, hadde helt glemt - pule -)
   Fantastiske nyheter, ingenting gleder meg mer enn intense lesere til gamle innlegg. Du får sette av noen uker. Blir fest dette!

   Du har selvfølgelig rett ang. Fyrsten, og statussymbolene og sjargongen kunne passert, det er jo som du sier, litt moro, og se tilbake noen tiår, ikke uten grunn at Eia&co hadde slik suksess med Lille Lørdag og Syttitallskameratene. Men jeg vet ikke hvor nyttig det er for generasjoner etter oss, som ikke selv opplevde 2013 -). Når det gjelder alle disse navngitte 'kjendisene' , også de halvfiktive som sikkert skal representere noen jeg ikke vet hvem er synes jeg bare det blir slitsomt.

   Slett
  2. Interessant at du trekker inn Eia&co! Jeg elsket Lillelørdag-konseptet, men den generasjonen som vokser opp etter oss må jo lure på hva vi holdt på med på 90- og 2000-tallet? Ironi, lissom? Skjerpings!

   Slett
  3. Me too, elsket lille lørdag! Men selv Syttikameratene, som tar for seg et lite tiår har et evighetsperspektiv sammenliknet med Fyrsten.
   Ironi, ja, hva skjedde, hehe?

   Slett
 8. Jeg kom med på lista i fjor - helt uforståelig, så lite profilert som jeg er - så at ikke du kom med i år er helt uforståelig. Dessuten var dette helt hysterisk morsomt, og jeg har så lyst til å hjelpe deg med forskningen - diger kølle - mye stønning - rå het sex - og varm og villig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe - man kan lære mye om folk ved hvilke ord de velger seg - her fikk jeg ei hel novelle -).
   Selv uten stinkende varmedresser og skitten jord.

   Slett
  2. Funker det? Leder du å trefflista? Må gå og sjekke :-)

   Slett
  3. Ingen merkbar effekt ennå, dessverre!
   Må nok sterkere krutt til, som ris til egen bak blir det sikkert bare ei spamfelle -)

   Slett
  4. Neida, dette var gøy - det kommer sikkert en skikkelig traffikkøkning - helt plutselig.

   Slett
 9. Herlig sexy innlegg.:) Han Langeland er virkelig en kjekkas, en sexbombe av en kar, Qui?
  Men nå trenger jeg ikke lese boka, heldigvis, for den ga du et godt bilde av-... alle de oslonavna og merkegreiene kan de snobbene ha for seg selv. Vi nordfra får hold oss te hæstkukan;)


  SvarSlett
  Svar
  1. TAngoqueen!
   Elsker at alle deltar! Tenk at jeg kunne glemme bort sexbomber med hæstkuk -))

   Du kan godt lese boka, den er jo alminnelig godt mottatt og på mange måter et godt motsvar til chic'liten - eg, bokmerker.orgs innlegg. Ihvertfall hvis du allerede har lest Wonderboy.

   Slett
  2. Hehe... har egentlig lyst å lese boka, men bør vel ta Wonderboy først???

   Slett
 10. Ustyrtelig morsomt! Det var nesten sånn man satte frokosten i halsen... Har du merket noen effekt?
  Neste gang, kan du ikke legge ut førsteutkastet da? *fnis*

  Jeg ble hvert fall lys våken av å lese om både kuk og sex.
  Til og med big boobs har du fått med...

  Utrolig morsom start på dagen. Håper din blir fin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk!
   Jeg sjekket nettopp og ikke et eneste søk, hva skjer med verden, når ikke engang uskyldig nevnte brystvorter kan tromme opp tilfeldige lesere. Det gleder meg at jeg kunne sette en ekstra piff (hadde nær sagt pikk, sh) på morgenmåltidet. (Glem denne bokfrokosten som stadig sirkulerer som temainnlegg -)

   Slett
 11. Morsomt innlegg, men boka er veldig mener jeg. Jeg leste den tidlig i sommer, og og syntes det var rart å se hele valgkampen med Høyre og at de var på Sørlandet med helikopter og greier, det var som å lese boken til Langeland.

  Skal du lese flere bøker av han, så må du venne deg til at han skriver seg inn i handlingen. Han har gjort det i de ste bøkene jeg leste av han, men jeg husker ikke hva han gjorde i Wonderboy, men jeg er helt sikker på at han gjorde det da også :)

  Gleder meg til neste bloggpost Ingalill :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Leste nettopp gjennom innlegget ditt, igjen, og ser at du advarer meg mot å henge meg opp i alt dette jeg på forhånd visste jeg ville, og kun lese som underholdning. Hehe, du kan si jeg mislyktes der, alt dette ikke-universielle stengte veien for mye av underholdningen - men jeg er enig i at han skriver godt, og jeg kommer sikkert til å lese de framtidige bøkene hans også. Eller jeg trodde det - til nå.

   Skriver han seg inn i ALLE bøkene?
   Det kan da ikke stemme? Nå har jeg kun lest Hauk og Due forut, men har ingen husk om at han vandret rundt der. Gjorde han virkelig det?
   Isåfall blir det nytt heartfelt råd til Henrik.
   SLUTT MED DET!

   , også sier jeg som Haruhi - kan de leserne som liker slikt - please stand up!

   Slett
  2. Correction, jeg har selvfølgelig også lest Wonderboy. Alt må fram, ingen lys under skjeppa.

   Slett
  3. Han skrev seg inn i Francis Meyer i hvertfall, da han skulle holde foredrag i aulaen sammen med Umberto Eco. Jeg mener han var med i skigruppa i Verdensmesterne og som trainee i Schibstedt (husker ikke hvordan jeg skriver det) i Wonderboy. Men i Hauk og Due er jeg ikke sikker altså...

   Jeg tenker ikke så mye over det, men på en måte så er det strengt tatt litt dumt i lengden.. :)

   Begynte treningen i går, og løp fem kilometer som en vind og var i kjempeform..., skal bli med til neste år også, håper bare jeg har kontroll på pustingen til da :)

   Slett
  4. Imponerende at du er fokusert og i full trening allerede, psst, og dette hvisker jeg til deg og bare deg - ((du vet vel at både ellikken, bokelskerinnen, solgunn og anita skal løpe til neste år??, rene bokbloggmesterskapet, lønner seg å begynne med intervaller asap -))

   Ang: Langeland:
   Henrik slutt med det tullet nå!

   Slett
 12. Ja til bokfrokost med Ingalill !!! På en svipp ble ulla i hodet føyset ut ørene. Hvilken saftig start på dagen. Til det skal du ha en stor takk! Jeg kan likevel ikke tilgi at du hinter til at Brad Pitt muligens ikke kan se bra ut naken lenger? WHAT? Sånn rent bortsett fra akkurat det feilsteget der så skal du ha takk for en glimrende gjennomgang av Fyrsten! (Og skal du få hits på kuk må du skrive ordet med -g! KuG! Slående uttrykk her borte på den forblåste vestkant). Sånn ellers, velkommen tilbake til verden - det gjorde du med årets blogginnlegg! Havner du ikke nå på toppen av listene, så skal jeg egenhendig søke deg fram på alle RØDE ord i innlegget ditt. Again and again. Jeg har ennå ikke glemt hvordan programmere en enkel automatisert søkesnutt, hehe.. Verden skal bedras!

  SvarSlett
  Svar
  1. yep - med brød og sirkus -)
   Brad Pitt har ikke vært den samme etter Thelma & Louise, ah, det vet da alle.. KUG har jeg aldri hørt om, ikke rart trafikken uteblir. Sålangt er det eneste ikke løpelitterære søket et om lurepuling fra forrige uke - altså før dette innlegget.
   (og et så pedofilt at jeg ikke engang vil gjengi det, også fra forrige uke.)

   Egentlig like greit!

   Slett
 13. dette har blitt rene pornosida
  ravirossen

  SvarSlett
  Svar
  1. Morra ble helt satt ut, visste ikke at du kunne skrive slike stygge ord. gå og vask munn og tanker

   Slett
  2. Jeg beklager så mye for dette moralske forfallet, skal selvfølgelig aldri skje igjen, avblåst arveløsa og putt meg tilbake i testamentet.

   Slett
  3. Min mor har lært meg at det er synd på dem med tourettes! ;o)

   Slett
  4. , men jeg har lest boka om tourettepelle, eller var det petter, til og med omtalt den som en av de første bøkene på denne bloggen, så jeg vet at selv med tourettes ordner det seg
   - på en måte.

   Slett
 14. Hah! Du glemte å sette nakenbilde av deg og boka. Det er vel den ultimate måten å få folk til å klikke?

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, hvis bikinibilde av Kardashian ikke fungerer er det tvilsom om meg som naken leser hadde gjort noen forskjell -). Såvidt jeg kan se, utifra bloggerstats, kun 2 relevante søk etter dette innlegget. - kåt - og - puling på film - .
   Det er faktisk mindre enn jeg pleier å ha til vanlig. Strange!

   Slett