fredag 12. april 2013

SEE SHE RUNS (mars/april)

Fra dagens 6km morgentur. Sola er borte og snøen tilbake.
Hodet ned, båndet stramt og lat som ingenting. Neste uke er det meldt 10 grader.
Juhuuuu. 


Gårsdagens 13,5km på mølle.
1km oppvarming, 0,2km gange, 12km, 0,3km gange.
Farten lå i gjennomsnitt rundt 6,30/km. Det er maratonfarten min. Planen er å bli verdensmester i å løpe på 6,30. Egentlig var det full lapskaus og knappevirrvarr. Et trykk hver halve minutt. En kilometer gikk på 6,40 enn annen på 5,30, så et par rundt 6,00, så 6,40 igjen. Jeg sier det igjen. Min beundring for de som kan sette mølla på 10 og trave ivei er ubegrenset.

Når det er sagt har jeg blitt ekstremt flink til å mølleløpe. 1 time og 29min befant jeg meg på mølla igår. 10min lenger og jeg hadde ikke rukket bussen.12km i ett?? Det er uhørt, og skremmende. Før eller siden må jeg begynne med bakker igjen. Oppoverbakker. Ute
Stigning på mølla er utelukket.

Særlig nå som jeg endelig har somlet meg til å melde oss på Sentrumsløpet igjen. Ifjor var løpet en ren tragedie, Iår har jeg kun et mål. Jeg skal IKKE gå. Spiller ingen rolle om jeg kryper eller løper på 3t. Jeg skal IKKE gå. Når jeg tenker tilbake på løpet ifjor er det fremdelse ufattelig at jeg begynte å rusle på 9km. 200 meter spasertur like før mål. Sinnsyk i gjerningsøyeblikket kalles det. Det finnes inget forsvar, selv om jeg liker å forklar det bort med at jeg bare dager etterpå pådro meg en hostesyke som satt i i 2mnd og ga meg ribbebeinsbrudd. Se hvor sterk trangen til å unnskylde fadesen er - selv et år etterpå.

Oppsummering.

MARS:
I mars løp jeg 111km
Første uka var jeg fremdeles redusert, så gikk det bedre. Mesteparten av turene var 2min intervaller på mølle med stigende fart. Uteturene var med hund og godt over 7min/km. Tålmodigheten og dyden.
Jeg later som om mars reiste kjerringa
, og lar raviross i påskesol sette vinterpunktum.


Hæ, tar du bilde, VENT,,, rette opp ryggen, tørke snørra, blikket opp fra tiden som går. VENT
Der ja, energisk gladjogg, du har 3 sekunder før jeg faller sammen KNIPS NÅÅ!
Blurry perfection, som sagt, det viktigste er å ikke bli gjenkjent.


APRIL DE FØRSTE 2 UKENE:
, i tillegg kommer ca 6-8km daglig gange.

2.april: 8km med hund. 6,23/km
Løp til Eidsvoll, handlet og satt på med 8k hjem.

4.april: 11km med hund.  6,48/km
Hjemmefra til Statoil hvor vi ble hentet av 8k. Har enorme aversjoner mot å løpe i ring og timer alle løpeturer slik at jeg kan hentes med bil. Mye hundemas på denne turen. Devildog er redd for vann og nekter å løpe i  våte grøfter. Han trekker mot midten og jeg går i vinkel mot venstre. Sloss helt til vi kom til ca 6/7km og jeg kunne slippe opp båndet på landeveien.

7.april: 8km med hund og mann.  
Rundt Setreveien. La igjen gps-en hjemme og løp derfor usannsynlig fort. Hunden travet som en prins, og vi glemte for et øyeblikk at han hverken liker naboer eller andre hunder. Alt går bra så lenge vi passerer med avstand og rå koteletter i lomma. Jeg er en løpende salmonellabombe.
Merkelig oppløftende å ikke vite hvor fort (langsomt) det går.

9.april: 8km med hund.  6,07/km.
Egentlig helt identisk med 2.april, bortsett fra at jeg løp raskere. Da vi kom til nedoverbakkene lot jeg dyret løpe og bare hang etter. Vips dalte kilometertidene var 6,40 til 5,30. Det er juks, men deilig. Rude awakening hver gang han fant ut at han skulle sjekke inn og slakket båndet. Følelsen av å fly bortover asfalten forsvant og beina måtte jobbe selv.

Trippelvarsko. Det er farlig dette. Kan bli maratonkrise hvis jeg lar meg trekke i form gjennom hele sommeren og plutselig møter opp i Oslo og skal løpe selv. Kanskje en tanke å la mannen løpe med hunden? mhuaaha

11.april: 13km på mølle
, og vi er tilbake til start.
Knær, hofte og blærestatus spares til senere innlegg.

Det er 15 dager igjen til Sentrumsløpet.
5 måneder igjen til Oslo Maraton.
, på tide å legge bort åtterne og øke distansen.
Hvor lang tid trenger man egentlig på å gå forsvarlig fra 8km til 42? 
Noen som ikke skal løpe Sentrumsløpet?

27 kommentarer:

 1. Der var du, jo :)

  Halvannen time på mølle? Hæh, hva skjer med deg?!?

  Og så bra du er med på Sentrumsløpet, jeg meldte meg også på i et fornektelsens øyeblikk, gruer meg som en gal og skal være fornøyd om jeg kommer i mål under timen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror øyeblikkelig fornektelse er en nødvendighet både når man skal melde seg på og ikke minst møte opp til Sentrumsløpet. Den forbaska bakken kommer jo omtrent før startstreken er passert - og deretter er det tårer og slit helt til mål. Men som en fødsel glemmer man det etterpå - nesten.
   Hadde det ikke vært for en viss gjerrighet og disse mailene som til stadighet forteller deg at - neste uke blir det enda dyrere - hadde jeg sikkert aldri meldt meg på.

   Du skal vel forresten som vanlig under 50?

   Slett
  2. Øøøh... Jeg sa under timen?

   Slett
  3. eh, regnet med du bare var beskjeden, du kan jo løpe fire tiere på rad under timen, klart under 50 er mer realistisk
   , og apppproppppo
   (pst, overse hvordan jeg pøser på med p-er for å skjule at jeg egentlig ikke vet hvor mange det er.), hva var det jeg leste om deg og Edinburgh? Blir det ikke noe av?

   Slett
  4. Nei vet du, jeg er i så utrolig dårlig form at bare tanken på å løpe helt opp til Frognerparken gjør meg kvalm.

   Jeg har endelig tatt til fornuften! Til stor glede for min bror og andre som har ergret seg grønne over mine gjentatte feiltrinn, bokstavelig talt.

   Slett
  5. , men du er jo maratonalibiet mitt
   Typ: hvis Astrid kan trene seg opp på 4 uker kan ihvertfall jeg på 6mnd osv osv. Kjenner selvtilliten svinne bare ved tanken.
   Kan man i det hele blande fornuft inn i maratonforberedelser? Jeg spør for skal jeg være svimlende ærlig består alle mine forberedelser så langt i å snakke om at:
   - jo jeg er påmeldt maraton -
   , bare bjeff og null biting.

   (jeg blir også kvalm ved tanken på
   slottsbanken, tenk for et annet løp det kunne vært hvis vi hadde begynt på toppen)

   Slett
  6. Vel, for å sitere kloke Siri, det kommer et punkt der du skjønner at ting koster mer enn det smaker, og først da begynner du å lytte til kroppen.

   - Men herregud, du har jo et HAV av tid foran deg, da jeg løp i Berlin og var i god form til meg å være løp jeg nesten ikke før uti mai. Bare ha "sakte progresjon, sakte progresjon" som mantra, så går det strålende :)

   Slett
 2. Ja! Jeg! Skal definitivt ikke løpe Sentrumsløpet! Kanskje jeg hadde klart å karre meg rundt på ramma? Er kommet godt igang med syklingen, og en hyggelig bi-effekt: sambo'en stråler som ei SOL! Endelig, etter så mange år, har han fått meg på sykkel! Lurer nå på hva jeg kan kreve som motytelse! Humm.. Den skal jeg tenke lenge på og velge med omhu, gitt :o) "Kan vi ikke dra til Mallorca på sykkeltur, kjære?" Juhuu... Det er ikke grenser for hvor jeg kan få ham på tur bare sykkelen er med. Canada? Jatakk! Sør-Frankrike å besøke svigerfar? Yeyyhhh... Her skal det tenkes og planlegges!
  Tvi tvi med oppkjøring til Sentrumsløpet! Jeg har vært med på ett løp i hele mitt liv og det var Ingrid-løpet i Stavanger. 8,3 km. Løp på 40,19 og det skal jeg leve på resten av livet, hehe...

  SvarSlett
  Svar
  1. Marianne: Hvis du kan løpe 8,3km på 40min er du en eliteløper i mine øyne og burde absolutt hs egen sykkel/snowboard/eliteløperblogg. Mosjonister på mitt nivå bruker nærmere en time på 8km. 40 hadde jeg ikke klart om jeg hadde startet karrieren som ung en gang.
   Du kan nekte så mye du vil - men jeg vet det kommer, det starter med litt kilometertelling i margen - og VIPS SÅ ER DU I GANG.

   (Mannen aner ikke hva han har satt i gang -)

   Slett
  2. Ingalill: jeg løp på 40 min dengang jeg var ung og sprek! Det er 20 år siden!!! Jeg hadde ikke klart meg under timen for alle pengene i verden! Sist jeg gikk veldig kjapt samme runden tok jeg 1t25... (stil: kappgangtendensen) Det er derfor jeg skal leve på 40min resultatet resten av livet, for jeg VET jeg aldri kommer dit igjen...
   Når det gjelder bloggen, så *æhhh* har jeg allerede kommet meg igang. Det var faktisk ikke så dum en idé! Så takk! Det presser meg til å tenke trening, planlegging og se direkte på papiret om og eventuelt hvordan fremdriften er. Når det gjelder sambo'en så er han nok ikke heeelt klar over hva han har satt igang, nei... Han har ventet på dette i maaaange år, og er LYNKLAR treningsbuddy hver gang jeg nærmer meg sykkelstativet i hagen, men jeg lurer imidlertid på om han er klar over hvor langt jeg kommer til å dra dette. Er nemlig sykt sta og besluttsom så snart jeg har bestemt meg for noe...
   Er imidlertid ikke spesielt giret på å trene meg til noe ritt. Men engang å dra på en tur til varmere strøk for å tråkke litt på ukjente veier, se det kan godt være et mål - i det fjerne.

   Slett
  3. haha, jeg er overbevist om at før 2013 er omme har du både investert i nye joggesko og birkenbillett, eller ihvertfall noe tilsvarende vestlandsk. Et slikt løpertalent kan da ikke skusles bort - og dette er din beste alder!

   Slett
  4. Du har rett - dette er vår beste alder! -)

   Slett
 3. 15 dager til Sentrumsløpet? Er det sant!! Juhu:-)
  Fram med tutu-skjørt og løp!!


  Syns treninga lover veldig bra, blir full pupp hele veien til mål i år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Full pupp du liksom, det var vel snakket som en som nettopp har lagt bort ammebh-en. Her satset det på tomme erteposer som brettes dobbelt inn i verdens minste sportstopp for å minske luftmotstand og forhåpentligvis karre meg under timen.
   UTEN Å GÅ.

   Slett
 4. Jeg skal ikke løpe - men skal danse i morgen - zumba hihihoho - og etterpå skal jeg på tur med huskyene :-) Gleder meg til alt, god helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Zumba??? Trodde du hadde sluttet med det tullet. Huskyturer høres mye bedre ut. Selv om jeg begynner å innse at hund på jogge/ski/sledetur er juksetrening -)

   Slett
 5. Du holder koken, og de mølleturene dine imponerer! Det kommer til å gå kjempebra på Sentrumsløpet, jeg garanterer.

  Ett ønske: kan ikke du legge ut et stort og detaljert bilde av deg og outfit'en din dagen før løpet? Vi har vært på så mange felles løp, men jeg har aldri sett deg, du gjemmer deg godt under capsen din, hehe ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. HOHO, ja that will be the day, detaljertrikt outfitbilde... Marit, da kan det jo henne at noen kjenner meg igjen??? Men såpass kan jeg si, jeg skal ha på 2xubukse og, hvis det blir varmt, en av de siste 4års OM-trøyer. Ei svart tjukk t-skjorte hvis det blir kaldt eller behovet for å skjule rumpa setter inn.
   Burde ikke være noe problem å kjenne meg igjen da - bare se etter hun krumbøyde -)

   Slett
 6. HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIAAAAAAAAAA!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaaaa, betyr det at du skal stå i løypa og heie høylytt mens jeg subber forbi????
   KJEMPEBRAAAAA!

   Slett
 7. Jeg digger bligen din, kjenner meg sååå igjen - hærlig å oppdage at det er flere hobbymosjonister enn meg som "sliter-med-å-få-opp-farta" lissom:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Må innrømme jeg måtte ta et par sekunder før jeg koblet bligen til bloggen -), men tusen takk! Jeg er også glad for å høre fra andre hardt prøvede mosjonister.
   Du er vel meldt på til Sentrumsløpet?

   Slett
  2. Jeg bor for langt unna, dessverre. Eller kanskje, heldigvis? Neida, sikkert vært "gøy" å prøve seg på et løp. Har et mål om å løpe stabilt på under timen på 10 km, men er ikke helt der enda. Men jeg skal heie på dere som skal:))

   Slett
  3. Jeg har et litt problematisk forhold til Sentrumsløpet, slottsbakker og alt det der, så heldigvis er sikkert rette følelsen å ha. Likevel, det er gøy med STORE løp, mange mennesker, lavere startterskel osv, og vi som ligger og kaver rundt timen, kommer stadig høyere opp på resultatlista.
   (ikke så viktig kanskje men verd å nevne -)

   (Du får heie høyt
   , jeg kommer til å trenge det)

   Slett
 8. *bloggen* (bligen??!)

  SvarSlett
 9. Go Girl! Du gir virkelig oss bokbloggere et sporty alibi! Og Marianne henger seg på, ser jeg. Flinke jenter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Psstt, du har vel fått med deg at for å få lov til å delta på neste års bokbloggtreff må man først løpe kk-mila??

   (,, sikker på at komiteen snart bøyer seg!)

   Slett