mandag 8. april 2013

KULTURKJERRINGERI 2013

Ooops sa kulturkjerringene, krevde pengene tilbake og sprang fleksibelt til middag.
Samisk kan man lære en annen gang. 


Fredag 5.april skulle seks bokbloggere på teater.
Stykket var Himmelrik og skulle handle om samisk finskefyll på hyttetur fordelt på 2 scener - og det skulle foregå PÅ SAMISK, og ikke østlandsk med fake samifinsk aksent, som jeg fremdeles hevder det var naturlig å anta.  
Hadde jeg visst dette på forhånd er det ikke sikkert jeg, tidligere på dagen, hadde herjet like hysterisk med billettkontoret da det viste seg at jeg iløpet av påska hadde greid å slette både bestillingen og pdfbilletten min.
Frampek

En halvtime før showstart ble noen syke og hele stykket avlyst.
Personlig synes jeg det var litt overilet. Alt de hadde trengt å gjøre var å nekte alle samer og finlandsvensker, adgang, og de som til forveksling så ut som svensker og finlandssamer, resten av oss ville uansett ikke skjønt noe. I motsetning til kino er uansett alle positive på teater. Jeg hadde allerede linet opp høflige latterhikst og et par klask på lårene når jeg så at andre lo. Hadde ikke spilt noen rolle om det var hullete besetning, dårlig lys eller skurrete lyd.


Kortversjonen:
Istedet for kultur sirlig nedtegnet på blokk, ble det indisk middag, utepub og litteraturhus. Litt skummelt var det, bortsett fra Silje, som jeg har bookcrosset med flere ganger, var 2 aldri snakket med og 2 kun truffet en eneste gang forut. Og til tross for at jeg egentlig kjenner dem etter å ha lest bloggene deres i årevis, var jeg både nevrotisk og hyper. Ihvertfall de 3 første timene. Talatut på speed. Roen senket seg ikke før jeg hadde spist halve New Dehli og klarnet hode med kald byvandring i oppoverbakke.

Her kom det helt andre nerver inn, kun 3 uker igjen til Sentrumsløpet, og samme bakke skal løpes opp. Dårlig tegn da at jeg peste som en hval spaserende. Den historien om hadicapdoet og sittestolen må nok bearbeides kraftig før jeg igjen kan ta den i lystig lag, og snurredass anekdoter ble forbudt ifjor. 
Jeg lovet 8k dyrt og hellig - aldri mer!


Det viktigste med bilder er at ingen kjenner deg igjen.

Nederst danser Solgunn til gatemusikken. Øverst ser du Elisabeth, Silje og Elikken på vei til Litteraturhuset, der det var fullt og Harald Eia spiste middag. Istedet ble det Lorry, eller heter det Lorries, der det kostet 81kr for et glass vin og vi lærte at Elikken snart er OL klar og Elisabeth har en fortid blant nakne menn.

Tidligere på dagen:  Devildog går på vannet.


Ok, jeg innrømmer det. Jeg er verdensmester i å ta anonyme bloggbilder. 
Noen flere som lurer på hvilke hemmeligheter Knirk og Silje lurer med?


Sidetrack:
Oslos fineste rumpe.
Eller Oslos frekkest fyllik?

På kafe lørdagformiddag kom en full mann opp til meg og sa jeg ikke hadde noe fin rumpe. På søndagmorgen våknet jeg til dette yahoosøket:
 - oslos fineste rumpe - 
Skal jeg gjengi korrekt kom altså fyllerusken opp til bordet jeg delte med finelin...., eh hun med oslos fineste rumpe, ivrig etter å fortelle hvor flott bakende hun hadde, deretter ser han på meg og sier  - du hadde ikke så fin rumpe. 
Men så har jeg heller aldri blitt betalt for å vise meg i undertøyet - hylte jeg mens jeg skulte på klineline og  helte varm kaffe over slasken - og dessuten er jeg snart femti
... kunne jeg sagt, og gjort, istedet ble jeg målbundet og furten.
, og kommer nå å tilbringe resten av livet i frotteskjørt
Livet blir aldri det samme.

 Narsissme aside:
Det var en fabelaktig fredag. I godt selskap. Jeg snakket altfor mye, lo for høyt og kom hjem for sent, med altfor mange glass innabords til at jeg orket å stå opp før sju, slik at svømming og jogging ble unnagjort før frokost. Åtte derimot gikk helt fint. Og jeg rakk til og med en runde med utendørs tvangslesing. Det må man når man for første gang har eget hotellrom, med balkong. Hva vi snakket om?
Nja, blurping, Den Fortrolige, porno, hun som sier vidunderlig nyt nyt, fantasy, petangue, smarttelefoner, sportsjournalistikk, hunder, kreftbøker, penger, selvpromotering, kjendiser, blogging DUH,
, osv osv, og jeg ble så inspirert at jeg kanskje både registrer bloggen min på bloggurat, på tide å innse at det bare er morra mi som leser, k
, og aksepterer venner på min fake facebookkonto.
Merk at sistenevnte er kun fordi jeg vil se hva dere driver med.


Livsløgner er en nødvendighet.
, både når det gjelder rumper og bloggtrafikk
, og selv avlyste teaterstykker gir kulturkryss.

(kledd for utendørslesing
, mens jeg ennå tror jeg har ei helt vanlig rumpe)45 kommentarer:

 1. Yes! Har aldri vært så fotogen som dette før. En uklar skygge i mørket der jeg ikke en gang selv greier kjenne meg igjen - perfect! Kan jeg hyre deg som min faste fotograf?

  For øvrig: takk for en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme.
   , jeg er tilgjengelig for oppdrag når det måtte være, men det mer ugjenkjennelig, det dyrere blir det. Noen inntektskilder må man jo ha..

   Slett
 2. 1. Jeg takker så meget for en særdeles hyggelig kveld.
  2. Jeg takker så meget for din meget diskre oppsummering av kvelden - kunne ha vært så meget verre!
  3. Kom du deg opp til klokka 08.00! Det var imponerende - kreket meg opp 12 og når jeg åpnet årsmøtepapirene i 2 tia oppdaget jeg at jeg skulle ha vært på møte fra 12.00.

  SvarSlett
  Svar
  1. 1. Takk det samme
   2. Noen hemmeligheter må man jo ha
   3. Jeg kunne jo ikke sove fra hotellfrokosten.
   4. Betyr det at du gikk glipp av grunnen til at du egentlig var i storbyen. Hele kritikerlaget?

   Forresten du som nettopp har bloggurat registrert deg - hvorfor er telleren blank, jeg ser jo at folk klikker seg inn, men det skjer ingenting med telleren? Ahh, hvor jeg hater innretninger som ikke virker med engang. Også kom jeg på den boka du absolutt måtte lese.
   The Bride Stripped Bare.

   Slett
  2. Neida, fikk med meg det viktigste, hovedårsmøtet og middag, med taler og fest og sang og det var veldig hyggelig!
   Bloggurat har jeg kranglet med i flere år, så jeg kan ikke hjelpe deg- får lyst til å innta fosterstilling og gråte når det er spørsmål om bloggting som ikke funker - phhhf og hurra for boktittel - er notert og må jo leses så fort som bare svint!

   Slett
  3. Den virker nå. Tålmodighet var alt som trengtes. Litt skummelt med slike tellere men det er bare å trekke pusten og se på alle besøk over 50 som ren bonus. Kommer jeg ikke over 50, må jeg begynne å blogge hver dag. Taler, fest og sang høres fint ut, men jaggu (for å sitere elikken) godt du hadde fått rent i fra deg kvelden før!

   Slett
 3. Ah-hahahaha!! Fnisemorsomste innlegg siden tidenes morgen :-D Delvis fordi jeg fremdeles er overstadig dødsnervøs slæsj inni-boblende opprømt over det hele. For et fabelaktig fyrverkeri du er! (og jeg lover, hadde jeg hatt vett nok til å kikke på stjerten din skulle jeg skrytt masse av den)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, stjertekomplimenter, selv de som bare er trøstende og høflige hadde vært fine og ha i kofferten. Men hvem kunne ant at slikt kunne behøves. Jeg mener selv om man er på kafe med oslos fineste rumpe forventer man da ikke at sin egen, høyst ordinære, skal bli sjikanert.

   Jeg ble forresten såå glad da jeg hørte at du også skulle komme, og har vært sååå misunnelig på Line. Opptur! Fyrverkeri tar jeg som et kompliment, selv om overstadig, høylytt og slitsom nok er nærmere sannheten. (men det trenger vi ikke si til noen).

   Slett
  2. Næh, samma hva du sier. Fyrverkeri er du, end of story. Funker som gull på meg, halvdøv som jeg er 8-)

   Slett
 4. Haha - ler så jeg griner, både av den eminente fotografen, bloggtreffet på Oslo's fineste rumpe dagen derpå og det planlagte finskkurset. Hva tenkte dere da? Istedenfor samisk finskefyll på hyttetur kan jeg levende se for meg det fleksible alternativet hypre bloggere på jentetur. Med rumper og det hele. Det må ha vært en fantastisk frivol kveld i og med at du ikke fikk verken svømming eller jogging unnagjort før 7. Makan! Sløv, eller? Haha.. Av og til skulle jeg rett og slett ønske jeg bodde i hovedstaden! Et ekstra kulturkryss for tvangslesing på balkong! Er man på tur så er man på tur! Tror jammen jeg skal hyre deg som fotograf til mine første sykkelturer her borte i vest. Ingen ser hvem jeg er, hvor seint jeg sykler eller hvor kort jeg er på vei. For ikke å snakke om den ikke-aerodynamiske bekledningen jeg foreløpig har på sykkelen (som nå er hele 4 dager gammel). Jeg har startet et nytt og bedre liv - med pedaler - og trener jeg like hyppig om ett år som jeg har gjort de siste 4 dagene blir jeg så lett at jeg kan slå følge med devildog og gå på vannet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva vi tenkte om samisken får du spørre Solgunn om. Teaterstykket var visstnok hennes hemmelige opplegg.
   , og riktignok stod jeg opp klokka åtte, men det var for å spise frokost, trimmen utgikk, selv om jeg hadde diger koffert stappet av trening og badeutstyr. Må finse litt selv her, for når jeg ser over innlegget ser jeg jo at jeg har formulert meg svært snikende, akkurat som joda, frivole hæler i taket og tusenmetre i bassenget klokka åtte. Per er nok ute å lyver igjen.

   Som sagt er jeg åpen for fotooppdrag, og det er bare å klikke seg tilbake gjennom joggeinnleggene for å se hvor fabelaktig jeg er til blurry og ugjenkjennelig.
   Er det birken og overgangsalderen som har tatt deg. Neonfarget og spandexkledd?
   Det skal vel bloggdokumenteres?

   Slett
  2. Jeg? Neonfarget og spandexkledd? Hø hø - ja that'll be the day! Jeg er kledelig mørk blå! Det er imidlertid en mindre fare for trafikken enn kroppen min i kondomdress i "festlige" farger. Her kjøres det nemlig goretex framfor spandex og vilje i mangel på teknikk og kondisjon. Bloggdokumenteres? Neppe det første halvåret! La meg nå se om jeg overlever de første par ukene... Det føles som om stussen står i brann etter hver tur og låra blir tyngre og tyngre... Gøy? Ikke ennå, men det kan kanskje bli? Jeg lever ennå i håpet!

   Slett
  3. Dokumentering er halve moroa.
   Jeg forlanger detaljert rapport!
   (innlegg om stuss i brann er akkurat hva som behøves for å dirigerer googles rumpetrafikk fra østland til vestland)

   Slett
 5. Ha ha ha - utrolig flott oppsummering, Ingalill :-). Og takk for en kjempekoselig kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det og takk det samme.
   Tør jeg si at det nesten ble enda bedre uten teater? Nå sitter jeg bare og venter på at du skal lese ferdig Hornbys Spree og skrive om den! Du er vel ferdig snart?

   Slett
 6. Nå ble jeg enda mer lei meg for at jeg ikke fikk deltatt sammen med så mange fine folk. Men flott at kvelden ble vellykket trass i lite teater. Bokbloggere er alltid godt selskap! Og ikke minst et stor pluss at de liker og snakker om hunder. Og som alltid er dine oppsummeringer fantastiske :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var synd du ikke kunne komme, det ville gjort kvelden ENDA bedre.

   Det er et lykketreff at så mange bokbloggere har mange og veloppdragne hunder, jeg trenger alle råd og tips jeg kan få med wilderbeastet.

   Slett
 7. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ - jeg gikk glipp av masse! Fikk med meg mye, og tenker at du kunne i grunn steppet inn for han eller hun som var syk! For det var jo en som skulle snakke norsk der, og det kunne vært deg. Glatt!
  Og jeg må med hånden på hjertet si at det var veldig bra og hyggelig og at jeg synes det var KNALL å snakke med deg - du er BRA - så er det sagt. Jeg ble veldig nysgjerrig på det med OL og Elliken og Elisabeth sine nakne menn, men det får vi ta en annen gang.
  Og at du får med deg mye på et Oslodøgn er jo helt utrolig.
  Jeg var i gått humør veldig lenge etterpå, fikk øvet til Litthuset og leverte sånn tålelig bra. Gleder meg til neste gang! Da tar vi finsk ballett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenkte faktisk å komme å se på deg, mens så var det et eller annet med Lisen, søvnen og disse 'søte' små som ikke appellerte. Når den tid kommer at du leser ungdomsroman i beste sendetid til fullt hus og stormende jubel
   - da kommer jeg!

   Ditto, ditto forresten, det var knall og bra og alt det der, og synd at du måtte gå tidlig, men godt likevel, for mangelen på teater gjorde at det ble mye mer 'taletid', og det så det ut som vi alle trengte -).

   (jeg kommer bare på finsk ballett hvis det er populærmusikk fra Vittula som skal danses)

   Slett
 8. Først skriver jeg at jeg gikk glipp av masse, og i neste setning at jeg fikk med meg mye. Hallo Lise - er du på nett?

  SvarSlett
 9. Det var da enda godt at du nøyde deg med å skrive ET HALVT INNLEGG om rompemannen og rompa mi på internettet og bare I FORBIFARTEN nevnte at Elisabeth har en fortid MED NAKNE MENN. Balance, s'il vous plait?

  Dessuten sa han ikke Oslos fineste, det diktet du opp selv. Mannen var så full at du skulle ha knipset et bilde av ham, midt i fleisen, og skrevet et innlegg om hva du fant rekende på kaia midt i sentrum, midt på lyse dagen, i tilfelle han ikke fant veien hjem igjen og reker rundt der fortsatt.

  Jeg har forresten ikke studert rompa di andre ganger enn i den kjolen du hadde på bokbloggertreffet i fjor, men da studerte jeg den grundig, og den var bootylicious herfra til månen. Mitt aller beste minne fra bokbloggertreffet faktisk. Men bevares, det var trivelige folk der også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, det er jammen godt du tok til deg det jeg skrev om behovet for trøstende og høflige rompekomplimenter, for nå ble jeg nesten glad igjen. Sannhetsgehalt mindre viktige og den egentlige stumpen far removed. Var det angsten for at jeg skulle troppe opp til neste bookcrossingmøte i flekkede frotteskjørt og briller i snor som satte fantasien i sving?

   Det er jo uansett ikke rompa som er poenget, men det faktum at en full mann, så det bryet verdt, på eget initiativ og fortelle meg at jeg ikke hadde fin rumpe.
   Er det ikke sånn at normale, fulle menn komplimenter den rompa de liker og så holder de kjeft om resten. Eller har alderen fjernet meg så langt fra slike settinger at jeg er helt på bærtur og dette fullstendig, normalt, innafor og ingenting og skrive lange innlegg om?

   (nå skal jeg gå tilbake og putte navnet ditt i innlegget slik at folk vet hvor de skal gå neste gang de googler oslos fineste rumpe og ender opp hos meg)

   Slett
 10. Dette må jo være den beste gjengen med kulturkjerringer som er å oppdrive:-)Høres ut som dere har hatt det morsomt. Skulle som Marianne av og til ønske jeg bodde i hovedstaden.
  Ingalill, ang. de der rompene, så skjønner du vel at mannen trengte oppmerksomhet fra det motsatte kjønn og dette er de to strategiene han kan.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, han visste ihvertfall hvordan han skulle få fram surmuling og bloggvrede, heldigvis aner han ingenting om all denne oppmerksomheten. Med mindre, selvfølgelig, det er han som er hjernen bak googlerumpesøket -)

   Jeg synes dere vestlandsbloggene også bør ha kulturtreff,, i hovedstaden slik at alle kan være med - hvis ikke blir det jo urettferdig.......

   Slett
 11. Devildog? Er beistet fremdeles vanskelig? Mine har begynt å humpe på hverandre, ikke for å sjefe, men fordi de liker det virker det som. Sære dyr.

  Alt vi går glipp av, vi som bor på vestlandet. Dere får komme hertil å være kulturkjerringer en gang. Alternativt kan vi prøve å være kulturkjerringer uten dere, jeg foreslår at vestlendingene samles på bokfestival i Stavanger.

  Jeg stemmer forresten for at dere tar mindre anonyme bloggbilder neste gang Vi vil se dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vanskelig er bare fornavnet, litt for høylytt, litt for moody, og litt for klar for å bruke tennene sine. Vi holder pusten og satser på at det er pubertetstrolling. Fornøyelig med den humpinga da, de tørrtrener sikkert bare til de skal bli staute avlshanner.

   Vil dere se oss må dere ta med Stavangertreffet og komme til storbyen. Stavangerbokfestival i Oslo, nå det hadde vært ordentlig kulturkjerringeri. Hvordan går det med Rush forresten, liker du den ennå?

   Slett
  2. Det går strålende med Rush. Jeg liker veldig godt måten han skriver på. Selv om han skriver om en person med et ganske deprimerende liv (foreløpig ihvertfall), så er boken utrolig underholdende. Jeg har allerede blitt ekstremt fascinert av Botswana og Sør-Afrika og gleder meg til å lese videre. Jeg har dog en ekkel følelse av at denne boken kommer til å bli ganske dyster etterhvert, dog likevel sikkert ikke mindre underholdende.

   Haha, Stavangerbokfestival i Oslo hadde vært toppen av meningsløshet (om det er et ord - noe det garantert ikke er). Neidu, vi vestlendinger må treffes på vestlandet, det er jo den vakreste delen av Norge vet dere (i tillegg til Nord-Norge har jeg fått høre), fjell og fjorder og alt det der :P Dessuten var jeg imponert da jeg lærte av det faktisk finnes bokfestivaler på denne siden av landet, så hvorfor ikke dra dertil. Stavanger er en genial by.

   Vi får satse på å se dere østlendinger (du regnes vel som det nå, gjør du ikke?) på bokbloggtreff. Kanskje vi våger oss inn til storbyen en annen gang også, hvis vi bli invitert ;)

   Slett
  3. Ja, det er ganske fullt i hodet til denne kvinnelige hovedpersonen - og mer en det vil jeg ikke si, annet enn at jeg får veldig lyst til å ta en ny runde. Hadde jeg vært i en bedre lesestim, dvs, bedre enn et par bøker i måneden, skulle jeg joinet inn.
   Kanskje det Rush er akkurat det jeg trenger?

   I Stavanger har jeg aldri vært og jeg har også hørt at byen er både billedskjønn og koselig. Men jeg holder på at festivaler på den kanten av landet blir urettferdig for oss i øst. Psst, nei jeg fremdeles ingen østlending, selv om jeg har plassert meg festivalstrategisk - midt i mellom Oslo og Lillehammer -)

   Dere er alltid invitert!

   Slett
  4. Jeg tror Rush er akkurat det du trenger. Når man opplever lesetørke må man alltid ty til de beste bøkene for å finne flyten igjen. Jeg har også hatt litt lesetørke etter påsken, men det begynner å komme seg. Jeg har faktisk troen på at Paringslek kan bli en favoritt, og det sier jeg ikke bare for å gjøre deg glad (men jeg har fremdeles 500 sider igjen). Eneste aberet er at jeg har to oppgaver å skrive ferdig til mandag, så jeg kan ikke bare late meg med Rush i helgen slik jeg egentlig vil.

   Stavanger er en nydelig by. Minner om et slags mini-Bergen uten fjellene. Stavangerfestival frister med andre ord ganske mye.

   Du er godt plassert, får med deg alle festlighetene (minus Stavanger) du. Hvor er du egentlig fra forresten? Jeg vet du er trønder, men det kan bety så mangt... (hvis jeg har spurt deg om dette før så beklager jeg, gullfiskhukommelsen er ganske plagsom).

   Det finnes en ørliten mulighet for at jeg blir UiO-student til høsten, og da blir det en del Oslobesøk det neste året (selv om jeg faktisk blir boende i vest).

   Slett
  5. Jeg tok faktisk fram Paringslek igår og la den på nattbordet, så får vi se, om samvittigheten tillater at jeg leser bøker jeg har lest femti ganger før, når jeg drukner i uleste. Lesetørken er under reperasjon med vampyrlesing. Siste installment med krigervampyrer. Det virker leselysten er stigende.

   Jeg kommer fra den store byen i midten, norges tredje største, ingen landsbygd i siste. Hva skal du studere i Oslo forresten, mulig jeg også har gullfiskhukommelse her, innbiller meg du sa Nordisk engang, stemmer det?

   Slett
  6. Jeg studerer historie og nordisk på UiB, men skal i tillegg ta et år med arkivkunnskap ved UiO (hvis jeg kommer inn - men det satser jeg på at jeg gjør). Begynner til høsten, så da blir det nok en Oslotur i måneden eller noe slikt.

   Krigervampyrene ja, de har jeg enda ikke stiftet bekjentskap med. Jeg er treig. Men Paringslek er vel viktigere, eller hva? Jeg klarer ikke helt å tro at vampyrene er mer underholdende enn den. Jeg er for øvrig halvveis nå.

   Den store byen i midten liker jeg. Jeg prøver stadig å finne unnskyldninger for å dra tilbake (jeg har kun vært der en gang), men det er ikke lett.

   Slett
  7. Arkivkunnskap høres spennende ut. Aldri tenkt på at det går an å studere slikt -)

   Paringslek er definitivt viktigere enn vampyrene, og jeg er så glad at du fremdeles henger med. Du får stikke over til Marianne og misjonere, hun klarer ikke komme over hvor tjukk den er. Jeg hevder bestemt at den bare er tjukk utenpå.

   Slett
  8. Den er egentlig ikke så forferdelig tykk. Hadde jeg hatt ferie nå tror jeg at jeg kunne lest den ferdig på 3-4 dager. Innbundede bøker ser ofte veldig store ut, men jeg tviler på at pocketvarianten virker like skummel. Er det e-bok Marianne vi snakker om?

   Det gjør jo heller ingenting at gode bøker er tykke, det er bare de bøkene man tvangsleser fordi man føler at man bør, men som ikke egentlig fenger som må være korte. Paringslek er den første tykke boken jeg leser i år, og det var på tide med en feit en. Må øve meg til det blir Krig og Fred-tid. Biografier er ofte også noen svære beist.

   Slett
 12. Hvordan skal vi nå klare å fokusere på noe annet enn rumper og nakne menn på det neste store bokbloggertreffet? Nå sitter det jo selvsagt en rekke nysgjerrige bloggere rundt omkring i vårt langstrakte land.

  Det hørtes uansett ut som en riktig så fornøyelig aften! Men atte hvorfor ser man et stykke på samisk om man ikke forstår dialogene? *jeg er dommmmm som et brød* Eller er kanskje samisk noe nesten alle bokbloggere kan med unntak av meg selv og noen får andre utvalgte?

  SvarSlett
  Svar
  1. Mari da
   , vi er bokbloggere med teft, instinkt og overutviklede analyseevner. Vi lytter mellom linjene, tolket såre ansiktsuttrykk og leser samisk fyllekroppsspråk på samme uanfektede måte som menigmann surfer tabloider.
   Teater er best på finsk.
   Pirjo Hassinen er også finsk.
   HINT HINT.

   (psst, det skulle være en norsk med også, som lissom skulle oversette alt det samiske)

   Rumper og nakne menn høres forresten ut som et utmerket tema for neste treff, skal sende brev til komiteen.

   Slett
  2. Haha, jeg kommer til å ha et forklaringsproblem på neste bokbloggertreff når alle vil vite hva min forhistorie med nakne menn dreier seg om. Tror jeg vil ha med Ingalill som pressekontakt - historien virker langt mer interessant i hennes mellomlinjeneinsinuering!

   Slett
 13. Svar
  1. Note to self; aldri, aldri sniklese denne bloggen på jobb, i åpent kontorlandskap. Samtlige 60 medarbeidere snudde unisont hodet i min retning da jeg bare måtte gi meg ende over i ukontrollerbare halvkvalte latterhikst... Må være den mest velskrevne og samtidig humoristiske litteratur(+mosjons)bloggen ever! Leser meg bakover i bloggen, men jeg må spørre; hva er myrstrå? I overført betydning for et eller annet antar jeg....
   Elin

   Slett
  2. Hei Elin, og takk for hyggelig kommentar.
   Veldig hyggelig kommentar, akkurat det jeg trenger etter rompefadesen, og selvtillitsammenbruddet jeg nettopp opplevde da min far ringte for engelskhjelp til biz.brev. Takk for sist???
   Hvem er det som går rundt og vet hva takk for sist heter på engelsk.
   I dare thee..

   Du har vel lest Jacobsendiktet Myrstrå Vipper? Om knokler, blokker og gravemaskiner som ruster, forvitring og død, mens myrstråene står der og vipper år etter år etter år, etter år. Det er dødsangst og en ekstrem sensitivitet for tiden som går. Alderdommen. Og det faktum at jeg fant ut i lange perioder bare lest bøker om middeladlrende menn med et problematisk forhold til tid.

   Etter fire år innser jeg at det har blitt en helt normal (for meg og sannsynligvis lesere av denne bloggen som er vant til at jeg stadig gnåler om det) litterær referanse. Myrstrålitteratur. Myrstråisk. Alt det som vipper.
   (så gikk jeg over til vampyrer
   der alt er evig -))

   Slett
 14. Og når jeg har lest denne bloggposten ble jeg ikke misunnelig på den morsomme kvelden deres... :-) Men til gjengjeld møtte jeg Solgunn på søndag til en lunsj, så det veier opp alt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Solgunn er en fest, så da skjønner jeg godt du la misunnelsen på hylla. Jeg synes nå godt du kunne vært med på teater da.
   (husker fra bb-treffet ifjor at du er ganske så festlig du også.)

   Slett
 15. Oh my - helt utrolig at du får tid til å lese noe i det hele tatt

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, du hadde ikke sagt det hvis du visste hvor lite jeg har lest i det siste -)

   Slett