mandag 5. november 2012

LEST 2012 - Oktober

Jeg brukte over 4 uker på forrige Franzenbok, og det ser ikke ut til at denne skal gå raskere, men mens Corrections var en blandet opplevelse er Freedom på lydbok en fest med gudebenådet oppleser.


Syt a'coming.
I oktober har jeg lest 3 bøker
Bunnrekord i bloggtid - om ikke ever. Tre bøker? Jeg rødmet men synes det var spennende den måneden jeg bare leste 4 og følte meg ellevill og sprelsk den måneden de 4 bare handlet om hunder og sex  (hver for seg, det er bare Ragde som blander). Se på meg - jeg letter på krava, sover om natta og chillern med 4. 
Juhuu og pilottadeg.

3 er en helt annen sak.
Alvor, varsko og fare på ferden.
Ikke blogger jeg heller. Orker knapt skru på pc-en. Vil bare sitte under et teppe, med flimrende tv og spise jaffacakes. Svartsinn og apati. Det passet egentlig bra at en av de 3 bøkene var Agnes i Senga. Agnes spiste også kjeks og så på tv - men hun hadde kjærlighetssorg og fråtset i senga foran dr.Phil.
Der går grensa. Man spiser ikke i senga, det blir smuler
og Phil passer best til møllejogg - uten lyd.

Jeg liker det lille jeg får lest, men det går tregt. Hakkete og oppstykket og ingenting flyter av seg selv. Jeg vil absorbere uten å tenke. Lese uten stopp til siste side, på innpust - og bruke utpusten på bloggposten. Det som skjer når jeg bruker så lang tid er at jeg tenker for mye underveis. Analyserer, grubler og forkaster - og når boka er ferdig er jeg lei. Bloggposten er skrevet 100 ganger, detaljene sortert, strøtankene fordøyd og jeg er lei. For lei til å skrive.
Så jeg venter, glemmer og leser omsider ei ny bok
, med akkurat samme resultat.
Luksusproblem?
Kanskje på tide med en ny vampyrserie?


Data:
Oversikt over alt jeg skal lese i 2012.

So far so good!
med bakgrunn i 2012 lista (over)
 1. 0 av 10 Nobelprisvinnere lest.
 2. 5 av 5 nye og fjerne land.
 3. 7 av 11 Otherworld lest. (2010/2012 sammenlagt)
 4. 13 av 23 (all time) Alice Hoffman lest (2010/2012 sammenlagt)
 5. 7 av 25  Michael Connelly
 6. 6 av 15 1001-Bøker lest.
 7. 4 av 12 litterære/kulturelle arrangement.
 8. 0 av 2 Diktsamlinger lest.
 9. 61 av 150 Totalt lest. (liste)
 10. 28 av 61 Bøker omtalt. (Mål 100%)

Dette har jeg lest.
--------------------
 • 1 lydbok + 1 papirbok + 1 Kindle
 • 2 kvinner. 1 mann.
 • 1 bok lånt på biblioteket (alle lydbøkene).
 • 1 kjøpt på nett
 • 1 lesereksemplar
 • 2 lest på engelsk. 1 på norsk
 • Representerte land: USA, Norge, England
 • 1 chiclit
 • 3 nye forfattere

Brag not,
På plusssiden ble det 1001-kryss denne måneden.
The Monk - klosterdrama fra 1700tallet. Der vi lærer at ingen er større slaver av kjødet enn guds trofaste med hette. Ingen har større hjertesorg enn adelsmenn og kvinnene er alltid de smarteste - og de dummeste.

Begjær fra gamle dager var det også i lydboka, Dreaming of you.  Den styrtrike cockneygambleren og gudsordet fra landet. Kunne vært malen til 50shades - og alle andre kjærlighetsromaner med mørk og dyster helt og uskyldig heltinne. Rent bortsett fra at denne heltinnen hadde personlighet, forfatterkarriere og initiativ. Jeg likte den, dirty men skikkelig, og nok en fantastisk oppleser.

Så fort går det når man bare har 3 bøker å skryte av.
Struts much?: Snøen har smeltet og hunden  biter. Dessuten har det festet seg en ulltråd (inngrodd lo) inn ved neglrota på den kloa som ble trukket. Noen som vet om slikt er infeksjonsfarlig eller støtes ut av seg selv? Pga det dramaet som kommer til å utspille seg hvis jeg skal pirke borti kommer jeg uansett til å late som ingenting. 
Hodet i sanden, såvidt over vannet.

15 kommentarer:

 1. Ingen fare, trøsten er her: Du har lest flere bøker i oktober enn det jeg gjorde i september og oktober sammenlagt. Du har dessuten allerede nådd mitt mål om å lese 52 bøker i år, et mål jeg aldri kommer til å nå. Sånn du har det nå med å tenke og fordøye for mye underveis, har jeg det alltid med alle bøker. Forestill deg det mens du tar deg enda en kjeks, og så tenker jeg at det hjelper på humøret. God bedring! Både til deg og hundepusen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hundekrokodillen, som nå må lære at munnkurv er kulest i verden, takker. (Det er jammen bra at de forrige eierne aldri rakk å benytte dette magiske våpnet så vi kan innlære fra begynnelsen. Klosaks er satans tool, men munnkurv er pølsefest.)

   Det er slitsomt å være deg og tenke så mye. Jeg ønsker meg tilbake til boksluking og ugjennomtenkte omtaler på gefyhlen. Øyeblikksbetraktninger passer meg bedre enn dyp penetrering, dobbelhost, jeg mente selvfølgelig dyp gjennomtrenging i tekstmatrialet. Overflate over gjennombrudd. Eller noe sånt.
   (sa hun og åpnet pepperkakeboksen)

   Slett
 2. Hva bærer du deg for? Franzen er jo uhorvelig lang! - og med hund og kilometerambisjoner...! Jeg vingler mellom en liten diktsamling, Petterson, lesesirkel 1 og 2 - og resultatet er at jeg ikke leser i det hele tatt men ligger foran TV-en og zapper.

  SvarSlett
  Svar
  1. (Hvis du slår opp sutrekopp i de fleste norske leksikon finner du et bilde av meg)

   Du har rett. Franzen er laaaang. Akkurat hvor lang aner jeg ikke for jeg hører lydbok, men det er såvidt jeg husker nærmere 20cder. Jeg er sjokkert over hvor mye jeg liker den med tanke på hvor ambivalent jeg var til den andre. Alle fortjener en sjanse til. Derfor skal jeg også lese Trude Marstein, og i den ånd kanskje også Lars Kepler
   (selv om det blir å ta i)

   Det gleder meg stort at alle som leser enda mindre strømmer til med trøst - og de som leser mer har vett til å holde seg unna -)

   Slett
 3. Kan ikke si noe lurt om å ha lest "bare" 3 bøker per måned. (Jeg leser rundt så mange per år, men jeg har jo JOBB) ;))Kanskje høst depresjon? Velg deg noen morsommere bøker å lese. Ang hunden og hans problemmer; denne tråden må nok fjernes. Ring dyrelegen. Lykke til med lesing. On the brigt side, før jeg begynte å lese bloggen din (og det var pga løping ikke bøker) leste jeg ingen bøker og så ble jeg flau. (leser fortsatt ikke, men hører på bøker så det er en forbedring)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis det er gods honest truth at du begynte å lese pga denne bloggen er jeg beæret og lykkelig - og avblåser vinterdepresjonen. Det er godt for sjel og ego å inspirere.
   Ikke glem at lydbøker er akkurat like mye verd som papirbøker og teller selvfølgelig som lesing.

   (jeg vil ikke ringe dyrlegen, selv om jeg sikkert må og burde, slike fremmedlegemer støtes da sikkert ut av seg selv. Si ja!)

   Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  3. Helt sant..det med å lese bøker. Så du kan starte å være lykkelig. (jeg er ikke helt imbesil heller..jeg leste jo "Catch 22" foe over 20 år siden

   Slett
  4. Da er det bare å slappe av.
   Catch22 er som nevnt utallige ganger (sannsynligvis) verdens beste, og har man først lest verdens beste er det ikke mer og mase med. Resten er glasur!
   (se der fikk jeg oppmuntret meg selv også)

   Slett
 4. 3 bøker er ingenting å bekymre seg over - helt sant. Det er når det blir et ork å lese at man skal ta seg en laaaaang lesepause - og ikke gi seg selv lov til å lese bøker før man er skikkelig sugen igjen. Og det er jo noe med den forbudne frukten o.s.v, men du er jo ikke der, så jeg skjønner ikke hva jeg babler om. Jeg leser heller ikke. Reiste til det store utland med poden fullproppet med gode lydbøker og tre møysommelig utvalgte bøker i kofferten. Jeg rørte ikke en bok, og jeg hørte ikke et lydspor før på tilbaketuren, og det ble med en time - så ramlet jeg ut. Og bare var. Går visst fint det også? I dag gikk jeg til det store skrittet å levere tilbake en haug med bøker jeg har hatt liggende hjemme. Bøker som jeg vil lese, men som ligger langt bak i prioritetskøen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen hjem!

   Håper det dukker opp fyldig rapport fra dine eventyr i den store verden. Jeg er takksom for oppmuntringen og velger å overse at jordomseiling er en smått vektigere grunn til lesetørke enn apatisk kjeksspising foran tv-en. Shameless.
   I 3 sesonger. Anbefales som realitycheck. Livet er ofte bedre på berget enn man tror og Jeppe drikker kun fordi han kan.

   Slett
 5. Jeg synes heller ikke at tre bøker er så ille - i mars for eksempel leste jeg bare 2 (!), og i september ble det 3... Det går litt opp og ned, og noen ganger trekker tven mer. Men du, løpe mens man ser på dr Phil uten lyd??? Er det sånn skremselsgreie, at man bare vil fly vekk fra hele fyren eller noe sånt? Jeg har forresten ikke begynt å løpe, men jeg zumberer i stua flere ganger i uka :-)

  Jo, en ting til, har du Fever - bøkene til Karen Marie Moning?

  SvarSlett
  Svar
  1. Innrømmelse:
   Kunsten med å se på tv mens jeg løper har jeg ennå ikke mestret, så de gangene jeg mølleløper på gymmen, (som jeg lurer på om noensinne blir aktuelt igjen i disse hundedager, og da er det jammen bortkastet med denne 500lappen/mnd), ser jeg alt uten lyd, dvs jeg har medbrakt musikk. Litt ekstra gladstemning til Phils misery. Det har sikkert med teknikk og gjøre. Jeg løper så spastisk og ukontrollert at jeg blir busssyk av å lese teksten.

   NEIIII - IKKE ZUMBA PÅ DEG OGSÅ!!!!!

   Jeg har ingen Moning bøker, men planlegger å kindle den første, når (hvis) jeg noensinne blir ferdig med Ambjørnsen - og et par andre selvpålagte forpliktelser.
   Jeg har dine glødende omtaler friskt i hug.

   Slett
 6. Du , jeg leste et stes hvor Ari kommenterte Catch 22, tenk det du Catch22

  SvarSlett
  Svar
  1. Sannelig godt mannen kan lese tenker jeg da. Og skal jeg være raus og godhjertet unner jeg alle å lese gode bøker.
   - så hva het det igjen.
   Jo, væl uinnt

   Slett