tirsdag 22. mai 2012

STILL STANDING (7km)

Går det oppover, så er det en bakke, og når man fremdeles ikke kan løpe mer enn 500m uten alvorlige hostekuler og manglende blærekontroll - går man opp ALLE BAKKER. GÅRSDAGENS TOTALT 7,25km  (6,45/km)
Og joggeren var ikke død - ei eller er hun døende, selv om kondolanseblikkene sitter løst hos diverse naboer som hoderistende har sett meg stå tvekroket, kryssbeint og rallende under ukas joggeforsøk. Jeg blir altså ikke kvitt faenskapen. 3 uker har nå gått siden førse sykedag, og bedringen går med museskritt. Bihulene er tette, nesen renner (allergi) og jeg hoster.  
HOSTER.

Det har gått med mer ibux, snytepapir, nesespray og hosteremedier enn i alle mine leverår. Straffa for å ha vært i relativt god helse de siste årene (minus allergiplager)?. Visste ikke det gikk an å være influensasyk i 3 uker engang, selv etter svinepest kvikner man til etter 3 dager  
- hvis man overlever.

Om gårsdagens tur er det kun 1 positiv ting å si - den får æren av at jeg for første gang på 3 uker sov hele natta. Ingen feber, ingen skramling ned trappa på jakt etter piller og snytepapir. Kun dyp, snorkende søvn.

Oppsummert: Jeg gikk i alle bakker og stoppet 5 ganger (tissing, fotografering, sammenbrudd osv osv), man er passe desperat når man bruker en frådende rottweiler som grunn til fotostopp. Hunden ble paff og stum
, hail to the dogwhisperinnen

Åsted for ukas mest latterlige økt: adrenalindrevne bakkeintervallene.


Lørdag: Bakken + Jordbærløypa 6,32km
For det er jo helt naturlig at når man ikke makter tanken på å komme seg opp på veien for flat asfalt, velger man bakkeintervaller istedet
- da slipper man jo gå så langt.

Det er de samme jeg har løpt forut - dvs ifjor eller forifjor engang. Hvert drag er ca 110m, avhengig av hva jeg bruker som måler. Sjokkerende nok brukte jeg omtrent samme tid som sist - jeg kreket meg opp i sedvanlig gåfart ca 58-60s - og jogget ned. Forskjellen var at nedoverjoggen og pausene ble lenger og lenger med stadig kraftigere hosteanfall.

Smartemarte påfunn, og etter 8 drag ga jeg opp, prøvde på en runde nedjogg i jordbærløypa, men endte opp med å gå hele runden (ca 2km)
- med innlagt nabopause.

Pluss for gode intensjoner.
Minus for idioti.
Dobbeltpluss for at jeg fortsatt prøver.
Dørstokken = den kinesiske mur.
Neste uke blir bedre.

13 kommentarer:

 1. Det ser nydelig ut ute i alle fall! Og løpingen er imponerende uansett. ;) Kan du snart legge ut bilde av den beryktede kjøkkenbenken og rotet og det skitne gulvet ditt?

  SvarSlett
  Svar
  1. hah, ALDRI, og over mitt hostende lik. I de tilfeller hvor gulv og kjøkkenbenk er livsnødvenig for et jogge/bok innlegg, fotosjåpper jeg det ut med ditt, eller kanskje en kjøkkenbenk fra BeverlyHillsHouseWives ville gjort seg?

   Slett
  2. Det hadde vært veldig hyggelig å kunne brukes i et kjøkkenbenk/jogge/bok-innlegg! Men hello, vi fortjener vel noen brødsmuler eller snuskete hemmeligheter innimellom all joggingen din. :P

   Slett
 2. Det er utrulig lenge for en influensa. er du sikkert at det er det det er? Begynner å bli bekymret. Stor ære til deg for å løpe/jogge med hoste, sykdom og allergi atpåtil. Men som sagt Neste uke blir bedre! Jeg synes Rottweileren er sååå fin (det er sikkert fordi jeg selv har en rottweiler )

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var til legevakt i forrige uke og alt de fant (sa de fant) var virus, fikk beskjed om å kontakte fastlege hvis det ikke ble bedre, for da kunne det være noe som hørtes ut som mykoplasma (??), men jeg har jo blitt bedre. Prøvde dog å kontakte fastlege likevel, men fikk ikke time før 15.juni. Håpløst.
   Får jo håpe jeg er frisk lenge før den tid.

   Jeg liker også Rottweilere, den på bildet derimot er litt skummel, for den fråder og kaster seg mot tauet når vi løper forbi. Derimot ble den stiv av skrekk (fri tolkning) da jeg stoppet, så den er nok egentlig pusekattmyk -)

   Slett
 3. Huff, dette høres ikke bra ut. Det er slitsomt å være syk så lenge. Time 15. juni?! Mange syke folk i ditt område tydeligvis.
  Sender gode vibrasjoner som jeg håper kan ta knekken på virusen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, tror det virket, for det er framgang, merkbart mindre hoste igår.
   = magiske vibrasjoner.

   Slett
 4. Uff uff! Neste uke blir bedre! Hvis ikke må du la være å jogge, hører du?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hører
   , men kan jo ikke la være å jogge, dørstokken kommer til å bli uovervinnelig.

   Slett
 5. Legetime 15 juni, er du gal. Du må få en haste-time straks, har goglet på mykoplasma og du trenger erymax, (antibiotika som tar ulumskheter, har tatt det selv) God bedring Vesla, vi koser oss med besøk og ler oss nesten i hjel

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var bare hvis jeg ikke ble bedre det var fare for slikt. De fant jo ingenting i blodprøven. Og jeg ER bedre.

   Har uansett prøvd å få tidligere time
   , sånn ifall. Don't laugh!

   Slett
 6. Hehe, du kan i det minste underholde oss andre med dine idiotiske men gode intensjoner. Selv har jeg lagt treningen på hylla inntil varmen gir seg. Man kan da ikke trene når man er svett og varm allerede før oppvarming. Gi meg en øl, sier jeg bare. Eneste som kan forhindre heteslag.

  15. juni? Oioi, det var lenge å vente. Jeg håper du i alle fall kommer deg til BC-møtet selv om helsa er skral. Fortsatt god bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har selvpålagt bloggeforbud til jeg blir possessed av gode vibber og gladfrisk.
   Da jeg krøp hjem fra onsdagens joggetur, oppskrapet og gjennomhullet (the revenge of the brøytepinne), lovet jeg dyrt og hellig og skrive et ord mer før turen var glemt.
   (jeg skulle jo bare kjøpe vin, men istedet ble jeg spiddet på bambus)

   Det samme gjelder bokomtalene - det oser edder og galle bare jeg sneier tastaturet.
   Toxic.

   Slett