fredag 2. mars 2012

LEST 2012 - FEBRUAR

Realitycheck? Fra bøker om bøker til bøker om de fra helvete.


I Februar har jeg lest 11 bøker

Det er 5 mer enn januar og en formidabel men lett forklarlig innsats.
Jeg tok grep, ansvar og skiftet kurs. Fra gode men litt stillestående bøker - om bøker, språk og livets korte ferd mot den mørke grav, fulgte jeg dødeligheten inn i krim
- via sex
- til helvete og udødeligheten.
Fortere det svartere.

Jeg avsluttet februar med djevelens tjenere
og påbegynte mars med Master og Margarita.
Jeg holder meg i mørket en måned til.

Kort oppsummert: Trappevask - myrstrå - mord - sex - helvete.

Erotikk?
Jeg er overrasket over hvor mye sex det ble denne månenden. Mandelen var innlysende, en muslimsk kvinnes seksuelle oppvåkning stod det på coveret. Jeg ble ikke helt overbevist, for mange poetiske beskrivelser av fuktige kjønnsorganer. Å ha den vakreste fitta er en av hovedpersonens livsmål, så ja Mandelen og sex var innlysende
, og smått kjedelig.

Ragdes En Kald Dag i Helvete var beskrevet som en erotisk thriller, og da bør man jo kanskje forvente litt karnalsk knulling - eller puling, som Ragde foretrekker. Jeg lot meg ikke forskrekke, men overrasket ble jeg - boka var ekkel, skummel og ubehagelig, full av kulde, hunder og gufne typer, pluss et snev av galskap.
Jeg likte den, men erotisk var den ikke.

2 Ragdebøker ble det i februar. Mine 2 første - og de kunne ikke vært mer ulike. Fra årets myrsnipiske trappevask og toroposer i 60tallsblokk til 90-talls hundegård og skitten sex i varmedress.
Og enda sier de Arsenikktårnet er hennes beste.

Itsy skogssti fra AnneBs helvete i nord til engler og demoner the amway. Jeg trengte en serie for å få opp kvantiteten og den eneste jeg hadde liggende (som ikke var Otherworld) var Richelle Mead og Succubusserien. Georgina et sjelesugende sexrovdyr om natta - og - bokhandleransatt med forfatterkjæreste om dagen.
Problematisk og påtatt kombo.

Det var ok. Jeg leste de 3 første og er usikker på om jeg gidder kjøpe de 3 neste. Vampire Academy, ungdomserien som var hovedgrunnen til at jeg kjøpte inn disse - er MYE bedre.

Når det gjelder krimmen er Michael Connelly fremdeles like god og Liza Marklund har aldri vært dårligere
- selv om jeg jeg frydet meg over Borderline
, men det var bare fordi slasken endelig fikk som fortjent.


Data:
Oversikt over alt jeg skulle lese i 2012.

So far so good!
med bakgrunn i 2012 lista (over)
 1. 0 av 10 Nobelprisvinnere lest.
 2. 2 av 5 nye og fjerne land.
 3. 7 av 11 Otherworld lest. (2010/2012 sammenlagt)
 4. 13 av 23 (all time) Alice Hoffman lest (2010/2012 sammenlagt)
 5. 3 av 27 Michael Connelly
 6. 3 av 15 1001-Bøker lest.
 7. 2 av 12 litterære/kulturelle arrangement.
 8. 0 av 2 Diktsamlinger lest.
 9. 16 av 150 Totalt lest. (liste)
 10. 6 av 16 Bøker omtalt. (Mål 100%)

Dette har jeg lest.
--------------------
 • 4 lydbøker + 7 papirbøker
 • 9 kvinner. 2 menn.
 • 7 bøker lånt på biblioteket (alle lydbøkene).
 • 3 kjøpt på nett
 • 1 fått i gave
 • 6 lest på engelsk. 5 på norsk
 • Representerte land: Sverige, England, Norge, USA, Frankrike, Taiwan
 • 2 krim, 3 fantasy
 • 1 lesesirkelbok, resten tilfeldigheter.
 • 4 nye forfattere.

Det ble 4 kryss
1 for kultur, 1 for eksotisk land. 1 1001-bok og 1stk Michael Connelly.
Omtalekøa vokser og det går mot samleomtaler. Jeg stresser ikke. I forhold til bloggen er omtalene viktige, men i forhold til meg og egen trivsel vinner lesingen.

Jeg er litt sløv og umotivert - både angående jogging og blogging
, kanskje med lesinga og hvis jeg kjenner etter, så i mars blir det enkelt og lettlest. Jeg planlegger krim, sa hun påskeoriginalt.
Journal 64
ligger klar, Arnaldurs nye kommer og Connelly nr.3.
Men først må jeg gjøre meg ferdig med helvete.
Pray, pray, at Erlendur kommer ned fra fjellet
og vi endelig finner ut hva Assad er for en fyr.


Til slutt:
Månedens Artigste: Cold Comfort Farm
Beste bok: Notes of a Desolate Man
Brutte fordommer: Anne B.Ragde
Oppstemt nedtur: Borderline

12 kommentarer:

 1. Bestilte Arnaldur sin siste på biblioteket og det blir vel lesing til neste påske tror jeg, laaangt bak i køen.

  Jeg er også i serie-modus, etter å ha lagt fra meg en del bøker midtveis så har jeg funnet ut at jeg trenger noe nytt. Kanskje jeg skal fortsette på avdeling q bøkene. Hmm, alle disse valgene...

  Forøvrig er jeg enig i at lesingen er viktigst og vi leser av bloggen kan godt leve med samleinnlegg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg står også i kø på Arnaldur, men heldigvis som nr1, gjenstår bare å se hvor lang tid det tar før de får bok inn på biblioteket.
   Journal 64 har jeg allerede hentet i papir, men har veldig lyst på lydboka, men vet ikke om jeg har tålmodighet til å vente. Kommer an på lenge det tar før jeg blir ferdig med djevlebøkene.

   Avd Q tror jeg er et godt valg for dårlig motivasjon. Den seiren jeg til nå liker best blant alle disse krimkongene

   Forresten, glemte å nevne det i innlegget, men jeg har også lånt 4stk Mons Kallentoft. Fikk de anbefalt på forrige bookcrossingmøte og de skal visstnok være helt på høyde med alle disse andre seriene. Svensk. Årstider. Dame i hovedrollen. Malin Fors. Har du lest dem?
   De er tjukke!

   Slett
  2. Har ikke lest Kallentoft. Jeg har lagt merke til omslagene, de ser så fine ut. Jeg visste faktisk ikke at det var krim, trodde det var noe skikkelig skummelt og det liker jeg ikke....Gleder meg til å lese om de, kan egentlig ikke å huske å ha lest så mye om Kallentoft sine bøker egentlig.

   Slett
  3. hmm, jeg trodde krim var skummelt jeg?
   Nå ble jeg litt i tvil for jeg har automatisk gått ut ifra at det var 'vanlig' krim.
   Jumping to conclusions.
   , men når du sier det innbiller jeg meg at de er ganske skumle. Ihvertfall farligere enn Arnaldur og Theorin, bortsett fra at Santa Psyko visstnok skal være THRILLER.
   (jeg er ikke av de modigste)

   Slett
 2. Jeg tok en flere års Annika Bengtzon-pause etter Nobels testamente, men da Ordflyt hadde både Livstid og En plass i solen på billigsalg kjøpte jeg begge og er nå i gang med sistnevnte. Kjedelig at den nyeste er en nedtur, men det passer sikkert med en ny pause etter denne. Det kan bli litt mye Annika selv om jeg synes det er forfriskende med en relativt ung kvinne istedenfor alle disse middelaldrende mennene som pleier å være hovedperson i krimbøkene.

  SvarSlett
 3. Jeg er også glad i Annika, tross humørsvingninger og snåle beslutninger. Men så var det denne ektemannen da -)

  SvarSlett
 4. God oppsumering:) Du har jo lest en hel del i Februar. Ønsker deg en fin Mars måned, håper motivasjonen din kommer tilbake:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Motivasjon er litt opp og ned og jeg har en mistanke om mitt manglende pågangspmot både her og veialangs, kommer av manglende muskler. Spesielt i nakke/skuldre.

   Alt jeg trenger da er en stige som er høy nok til dørstokken - også blir alt såå bra -)

   Slett
 5. 11 bøker?? Jøsses. Jeg er igjen stum av beundring, og lurer på hvordan du får det til. Idag har jeg lest skarve 150 sider av en bok, og er helt svimmel av anstrengelsen.

  Jeg går også inn i en krimperiode nå, men håper den ikke fører meg til helvete eller udødelighet. Høres guffent ut. Erotikk får jeg komme tilbake til i mai, når syrintrærne slår ut i blomst. Man må ha god tilgang på metaforer når sånt skal blogges om, ellers får man bare uønsket trafikk fra sleezy googlere.

  Arsenikktårnet har jeg i hylla. Du burde fortsatt lese Neshov-bøkene, spesielt hvis du likte sex og trappevask à la Ragde.

  SvarSlett
 6. ahh, hva var vel blogglivet uten sleezygooglerne.
  Jeg legger min stolthet i å sette sammen fristende ordsammensetninger, for å lokke til meg denne spennende trafikken. Det skal ikke så mye til, for eksempel ga innlegget om Garcias triste horer, et søkehopp fra de som leter etter horer på eidsvoll. Det er nesten synd at slike søk ikke kommer med googlemap, for da kunne jeg i min beste Flora imitasjon troppet opp med dameblader og misjonerende sendt dem til Paris. Gode gjerninger.

  (skal se denne kommentaren skaper storm blant horekundene - som ønsker seg detaljerte gatehenvisninger og bilde av husene til horene på Eidsvoll -)

  For å rette opp inntrykket:
  DET FINNES IKKE HORER PÅ EIDSVOLL.
  Puh.

  Vi burde lage en minisirkel på Arsenikktårnet. Tror det kommer til å bli min siste Ragde, for alle disse poplene og engene frister ikke (foreløpig). Men jeg er som sagt lykkelig overrasket over Ragde, selv om trappevaskeboka ikke var like god som kalde helvete.

  - og for at du ikke skal bli helt utslått av 11 bøker. Det inkluderer 4 lydbøker og 4 særs lettleste, så da er vi mer eller mindre på samme nivå. Tok meg like lang tid å lese Taiwanboka som 3stk succubus + marklund.

  Fortsatt god søndag!

  SvarSlett
 7. Ingalill, du er den desidert morsomste bokbloggeren jeg kjenner..og med veldig mange sylskarpe betraktninger! Ler alltid godt og blir i godt humør av å lese innleggene og kommentarene dine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk, hvilken oppløftende kommentar, her jeg sitter og velter meg i selvmedlidenhet over egne løpedumheter. hadde jeg vært både morsom, sylskarp og LØPENDE ville den onsdagen vært perfekt. Tusen Takk - du er og forblir en av mine favorittbloggere!

   Slett