søndag 18. juli 2010

KJEDEBREV.


Jeg har blitt tagget av labben - noe som vil si at det nå er min tur til å ytre meg om lesebøker og ymse lesevaner.

Godt og gammeldags kjedebrev, men moro er det jo, mest kanskje at noen faktisk lurer på hva jeg leser for tiden.

- & here we go.

Hvilken bok leser du akkurat nå?
Song of Solomon av Toni Morrison. Jeg trodde jeg hadde lest den før men må ha blandet den sammen med noe annet - så langt - drivende språk og underholdende persongalleri - men såpass må man vel forlange av en Nobelvinner?

Ellers hører jeg Operasjon Isbjørn på lydbok - dommen ca halvveis er- ok krim uten de helt store høydepunkter. Havets Katedral på mp3 - noe som ser ut til å bli et evighetsprosjekt, er over halvveis men må høre opp igjen alle de kapitlene jeg sovnet fra på flyet - litt ambivalent.

Hvor liker du best å lese?
Senga, men det har tatt meg år å oppdage at jeg er mer effektiv sittende - på kafè eller en kjøkkenstol, helst offentlig - vanskeligere å sovne, liggende forsvinner jeg inn i tekst og søvn og all sunn distanse forsvinner, glimrende for opplevelsens skyld, værre hvis det er menigen at jeg skal ytre meg fornuftig i etterkant.

Hvilken bok skulle du ønske ble filmatisert?
Ingen i grunn - jeg ser de gjerne når dåden er utført men synes som regel det meste er best i eget hode.

Favorittboka mi?
Mange - men en som alltid befinner seg i toppen er Catch 22, blir aldri lei den boka - og jeg har lest den MANGE ganger.

Er det noen bøker du ser frem til å lese de neste månedene?

Serier, serier, hadde aldri trodd jeg skulle bli en sånn føljetongfan. HungerGames3, Knausgård5, VA4, Sookie10, Theorin3, osv osv.

Hva synes du er den fineste forsiden på en bok?
Don't care - selv om noen cover fanger interessen mer enn andre og gir et bedre bilde av innholdet. De ulike Sookie bøkene er gode eksempel. De Amerikanske (bilde) gir inntrykk av morsomme bøker med ironisk snert. De engelske heller mer mot seriøs chic'lit krim - og de norske minner om garasjedrap og blind vold.

DONE!

Nå er det meningen at jeg skal tagge videre, men den biten tar jeg ikke så tungt, - truth? - det er alltid jeg som bryter kjeden - og det er derfor ingen som inkluderer meg får 1000 tyggegummi, fjell med postkort eller evig kjærlighet - SORRY.

2 kommentarer:

  1. Nå ble jeg virkelig forundret. Er du ikke ferdig med å høre Havets Katedral ennå???? Nå har jeg hørt den for andre gang, og jeg bare digger den. Syns han oppleseren leser sååå godt, og jeg blir bare lullet inn i Barcelonas stein-bærere og vekselerere og alt det andre. Nydelig bok, spør du meg

    SvarSlett
  2. Det går litt trått i Barcelona, hadde tenkt å høre den ferdig på få flyene, men det var så mange filmer og mer fristende bøker. Dessuten sovnet jeg hver gang - mistet flere timer - og da han skulle giftes og jeg ikke ante hvordan han hadde blitt rik, måtte jeg gi opp og hoppe flere kapitler tilbake.

    - med innbitt innsats blir jeg kanskje ferdig i juli - men jeg tror nok du liker den litt bedre enn meg :-)

    SvarSlett