tirsdag 20. juli 2010

KJAPPIS PÅ KONGSBERG.Iår som ifjor ble det en lynferie til Kongsberg - fordi også iår skulle tupsert leke Galtvort på Notodden.
Oppdateringslink for spesielt interesserte (også kalt bestemødre)

Billigst iår var Quality Grand, rett over gata til biblioteket og et steinkast fra elva,- både bedre frokost og rom enn Best Western (det andre hotellet på Kongsberg), pluss for svømmebasseng og dobbelpluss for at jeg kunne sitte å lese ved bib.vinduet og ha øyekontakt med de i hotellheisen - control issues.
- minus for manglende parkering, 12kr/t etter 8 - en time går sinnsykt fort når man skal passe parkometer.

Biblioteket var glassmoderne og hadde mye større, mer spennende engelskavd. enn mine lokale bibs, Likte også at de hadde skilt ut all krim og laget en egen avdeling, lesergleder. Testing 1,2 - lånte Fahrenheit 451 - smertefri transaksjon, bortsett fra at også denne bibliotekaren lot seg hisse opp over at jeg hadde 3 bib.kort, halloooo - barn som leser - ikke snusk og regelbrudd - og hva har de egentlig med hva jeg har i lommeboka.

Gledet meg voldsomt over biblotekarer med grå hår, kontrasten var enorm når jeg senere på dagen stakk innom hjemmebiblioteket - alle bak skranken var under 17 - muligens også under 15.

Tid til sighseeingjogg ble det også. Vi fikk kart i resepsjonen, 9km skogsrunde. Det tok ikke mer enn 500m før vi sprang feil og etter en km var skogsturen lost, det ble kosejogg rundt i de kongsberske boligfelt og butikkgater, et sveip langs elva og noen runder rundt kirka - alt med hyppige pauser - av typen, gå, fotografere, drikke og rote med veien .Totalt 7,3km - med gjennomsnittsfart på 9km/t. (minus pauser), men det var en perfekt måte å få sett seg om og Kongsberg er akkurat like flott som jeg husker. Lett yr og 17+, perfekt.
- men nå er det virkelig på tide med intervaller igjen.

Det eneste jeg har å klage på er maten, arrogante italienere, dyrt og pregløst - heldigvis druknet jeg alle detaljer, vinen var god og til frokost stekte vi vafler.

4 kommentarer:

 1. kongsberg er hyggelig...det går vel an å løpe opp mot kronene kanskje?..uansett...det er alltid morsomt å lese det du skriver...blir i godt humør og klarer å forestille meg opplevesen gjennom formidlingen din. Tusen takk for at du deler:)

  SvarSlett
 2. Veldig hyggelig og koselig kommentar å våkne til :-)

  Kronene, hva er det?
  Vi fikk et kart med 3 joggeløyper, 2,4 eller 9km, de skulle visstnok gå fra kirka og inn i skogen - men vi løp i motsatt retning fra start og hold oss egentlig bare rundt sentrum.

  - det eneset jeg ikke vet hvordan jeg skal gjøre med gps-en er å finne fra - hehe.

  SvarSlett
 3. Jeg var sikker på at jeg så Stavanger på kartet og tenkte Fåkk mann, du kan løpe altså!

  Det var visst ikke Stavanger, men du er nå løpehelten min uansett. Håper du koser deg med ferie! :D

  SvarSlett
 4. Hadde jeg tatt en tirsdagstur fra Kongsberg til Stavanger hadde jeg blitt min egen løpehelt også :-)
  - forgyllet og feiret.

  SvarSlett