søndag 24. mai 2009

URTEHAGEN.


Dette er på vei til å bli vår nye urtehage. Noen i familien er mer praktisk anlagt enn andre og kan å håndtere både sement, målebånd og vater. Sag og drill har han også.

Nå er det en kilde til stor familieuro at det fremdeles ikke er noe jord oppi. Ikke kommer det til å bli det heller før det er ferie og tid nok til tilhengermoro. Det pågår også en diskusjon om hvorvidt det er ekte hagebruk og sette ned krydderplanter kjøpt på Kiwi - eller om alt skal komme fra sarte frø og kultiveres ved egen luking og vanning.

Selv heller jeg i år til Kiwi varianten - da jeg har massemyrdet både blomster og urter i flere år. Sorte negler og tomler. Alt spirende liv jeg pusler med dør - både inne og ute. Innomhus får jeg ikke en gang lov til å vanne vår eneste potteplante. Ifjor overlevde kun salaten og det eneste som kommer igjen hvert år er hvitløk og gressløk og kun fordi jeg later som de ikke eksisterer.

MEN - urtehage vil jeg ha - man bor tross alt på landet.

4 kommentarer:

 1. Urtehage uten urter er jo egentlig et ganske imponerende konsept. :P
  Hva slags urter er det du ikke skal ha??

  SvarSlett
 2. Du har vel hørt om han som tjente seg rik på å ikke dyrke alfa-gress (eller hva det nå var) og det mer alfa han ikke dyrket det rikere ble han. Til slutt dyrket han ikke så mye gress at staten måtte betale han for å ikke dyrke mer.

  Ironisk satt jeg nettopp å vurderte en post om vår aller yndlingsbok. Leste nettopp en review en plass på nettet at den var for de svært få og meget utilgjengelig. Hørt slikt. For de uinnvidde er det Catch 22 jeg snakker om.

  Urtene jeg ikke har dyrket er helt vanlige som basilikum, koriander og andre ting man kan ha på pizza.

  SvarSlett
 3. Skriv et innlegg om vår alles yndlingsbok. Det er alltid artig å mimre litt Heller-univers.
  At dette praktverket av en bibel er vanskelig tilgjengelig fo den store skare er forståelig. Folk flest eier jo ikke humoristisk sans - og har eller ikke oppdaget sjarmen med genialitet og galskap -hånd i hånd.
  Men..... Shhhhh - veggene har også ører.......!

  SvarSlett
 4. Det som er til det beste for syndikatet er til det best for alle.

  SvarSlett