mandag 25. juli 2016

TIMEOUT OG SOMMERFRI

Prøver å gå i ett med gresset on the jordbærwalk.


Jeg er her ennå.
Har hverken lagt opp eller flyttet til blogg.no for å drive hundeblogg.
Har prøvd å skrive innlegg om 4 løpebøker siden slutten av juni.
Har masse å si om nevnte løpebøker - exA - les noe annet.
Har store planer om kortlistelesing de nærmeste ukene
Leser mye - men ekstremt dårlige bøker.

Hovedproblemet er at jeg er gressenke - og pc-løs.
Hovedproblemet er at jeg hater forandring og ikke vil ha ny.

Tanken på nytt tastatur, fremmede programmer og windows 10
, gjør at jeg desperat klamrer meg til min gamle, eldgamle (2008)
, selv om den selvantenner med svart skjerm og røyk etter 10min.

Jeg kommer tilbake når jeg har forsonet meg med elektronikkens gang
, rutinebrudd og butikkhat. Interventions og hjernevask må til.

Imellomtiden henger jeg på snapchat og tar hundebilder av meg selv.


Ikke meg, men you get the picture.

22 kommentarer:

 1. Jeg kom til "I love dick" og forstår nå hvorfor du har hatt lang sommerferie. Gressenke og PC-løs du liksom. Hah. Gjennomskuet som hunden på hårene! Jeg så du insta-danset i solnedgang. Sikker på at det ikke er du selv som har selvantennet?
  Moha - forstår imidlertid nytt-tastatur-og-Windows10-angsten. You will overcome. Verre er det med bildene. I do take the picture. Moha2. Velkommen tilbake! Det ER lov med bloggsommerferie, serru :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du hvor mye mer spennende livet mitt er i fantasien din. Et paralellunivers jeg gjerne skulle flyttet inn i. Dickloverboka er med beklagelse å nevne gudsjammerlig kjedelig, til tross for at den ble solgt inn som et slags feministisk manifest. Har holdt på siden begynnelsen av juli - nådde 50% først i går.

   Uroer meg techno-godess-you sier at jeg windows 10 er en forståelig bekymring. (Ville trivdes utmerket med 7 resten av livet). Skal ta en butikkrunde i dag. Beregner 2t på pc-butikker og 20 i fosterstilling.

   (psstt, snapchat = mosonista)

   Slett
  2. Ingen bekymring med W10, men endring er endring, og selv jeg er inngrodd i faste technomønstre. Har en sambo som er overkeen på newest and hottest, men der er jeg altså ikke. Spesielt ikke når det gjelder gjennomgripende operativsystemer. Men, W10 funker det. Upåklagelig, faktisk. Håper fosterstillingsnevrosen gikk over og at du kom ut like høy og slank som da du entret PC-butikken. Det er forunderlig hvor lite man idag trenger av "disketter og greier" for å få liv i en ny PC. Før var det plug-and-pray, nå er det mer Up-And-Go.
   Nå ser jeg selv fram til sommerferie. 29 september.. og prøver ikke engang å late som "den som venter på noe godt.." virker. Det regner. Vi har hatt 2 sommerdager her på Vestlandet siden vi så sola i mai. Solfaktor er byttet ut med impregneringsspray, men lesingen - LESINGEN - har vært formidabel! :D (mosonista-snap registrert, mariannesoiland psst)

   Slett
  3. Ny er innkjøpt, og ligger uåpnet stablet under bordet. Gikk inn og impulskjøpte, helt uimot min normale nerderesearch, var så blendet at av at jeg måtte ha cd-rom, som kun fantes på 3stk, og ble så sur over mangelen på utvalg, og selgeren som ville selge meg premiummodell at jeg plukket med meg den første innenfor budsjett. Glemte til og med å sjekke tastaturet som, er alfaomega sammenliknet med cdgreia. Den får nå ligge under bordet til jeg har vendt meg til tanken.

   Sommerferie du? Har du ikke nettopp kommet tilbake til Stavanger? Her har det vært tropesommer siden mai, og jeg feirer med (gammel)vin og nytt potetgull hver kveld.

   (Slik nyest hottest opplegg mannen din driver med er komplett uforståelig.

   (snapinvite mottatt -)

   Slett
  4. Gratulerer med nytt, flatt(!) tastatur!? Jeg forstår frustrasjonen, men lever selv med liten enter-tast. Du blir vant med det til slutt, sånn utpå høsten-2017... Windows10 er også en vane, men etterhvert finner du jo ut igjen at bloggen din ligger på nett - ikke gjemt i Windows10 - så da er det "kun" tastaturen du trenger å frustrere deg over. Trøst? Neppe ;)
   Nettopp kommet tilbake til Stavanger? Kom tilbake i mai og har vært her siden. Det føles som en evighet. Jeg er tom for impregnering, bærbuskene henger som sørgepiler og mine tidligere beige legger er nå blitt kledelig lyseblå igjen. Dette har virkelig vært sommeren sin! Men, lys og varme i sikte. Sambo skal jobbe i betongbyen en drøy uke i august, så da blir det 40+ grader i Houston, vindstille og høy luftfuktighet istedenfor. Når det er sagt, så skal jeg jo ikke klage, men det er ikke direkte behagelig det heller. Velg dine onder med omhu? Jeg bytter bare på mine denne sommeren..
   (Nyest, hottest får sambo ta seg av. Han okker og stønner hver gang han er blant beta-testere og de første som installerer, men lærer jo ALDRI at han ikke skal være første prøvekanin ut. Han med det, jeg kommer sakte etter, når de verste feil og mangler er rettet...)

   Slett
  5. Nettopp, la ting være utprøvd og utgeeket, slik at man alltid kan google seg fram til løsninger. Normalt pleier jeg være velinformert når jeg endelig kjøper, men akkurat når det kommer til pc (som jeg absolutt ikke ville ha) har jeg gått i svart. Burde gått inn på butikken og sagt - tekstbehandling, tastatur og (ehm netflix) - istedet var jeg så opphengt i cd-rom at jeg gikk ut men den beste av 3 som hadde det. Glemte bort alt annet. Ikke for det, de tingene som kommer til å drive meg mot galskapen - hvis jeg ikke bytter, og det gjør jeg sikkert ikke nå som jeg har brukt døgn på å få den til å se ut som den gamle - er tastaturet + blodtilførselen som blir stanset i håndleddene (Død over mousepads). Idiotien i at de har plassert vifta slik at den blåser rett ut på musehånda (kanskje ok til vinteren?). Det vinglete støpselet (kan forresten slike powercorder brukes om hverandre?)

   Bare å skrive avsnittet over har gjort fingrene mine numne og gitt meg store røde merker på håndledd. Folk har nå offisielt slutte å ringe til meg fordi jeg bare klager. Får fremover prøve å begrense meg til dette kommentarfeltet. Enter at your own peril.

   God tur til Houston, skjønner dog ikke hva du snakker om angående sommerværet. Her i øst har det vært varmt i hele år. Sommer hele året. Når jeg ikke gråter over elektronikk plukker jeg bær.
   (Gps-en min synger på siste verset også, det er er nesten enda verre, og like dyrt....)

   Slett
 2. Lykke til med windows 10! Pcen min er enda ikke fullt restituert etter at jeg installerte det, så kan skjønne motstanden din.

  Ellers tror jeg ikke du er den eneste som har tatt sommerfri i bloggland, her er det rolig. Alle lader opp til bokhøsten? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bokhøsten er rett om hjørnet. Oppladinga burde allerede være igang. Ny pc må ihvertfall skaffes. Har innbitt lukket øynene for alt win10mas. Måtte til og med installere ett program for å holde den intense insisteringa unna. Typisk da at jeg må ha ny og det win7 er obsolete.
   Må bare trekke pusten, begynne å bli alvorlig lei av å 10min daglig datatid. (Telefon/brett teller ikke, kan ikke gjøre noe konstruktivt der uansett -)

   Håper sommeren er fin!!

   Slett
 3. En liten klagesang: Jeg har begynt på den 40 timer lange audibleboka (The Crimson.....) om prostitusjon i England som du anbefalte. Jeg kommer meg ALDRI lenger enn til ca 2 timer -da har jeg ramlet ut, og når den dyktige oppleseren spør om jeg fremdeles er med må jeg bare erkjenne at NEI - det er jeg ikke. Og dermed blir det Storytel og en eller annen svensk lydbok, helst lest av Kerstin Andersen, og herrejemeni hun er dyktig! Nå hører jeg en Kerstin Andersson bok - tar en annen, kanskje norsk imellom - før jeg hører en ny bok der Andersoon leser. Vurderer å skrive en ny bloggpost som kun handler om henne, hun er så god! Ja, det var min lille klagesang :) Ellers så er jeg veldig glad for at du har snap - lyser opp hele den regntunge finnmarksommeren!

  SvarSlett
  Svar
  1. (psst, når du sier sånn kommer alle til å tro at jeg har tidenes snapkonto og så gråte seg i søvn hver kveld når du finner ut at jeg bare tar hundebilder av meg selv).

   Crimson og Faber - og Solgunn - nå må du ta det sammen, gjetter på at du heller ikke er ferdig med Knees and nose and nose and knees...? Svenskebøker er slikt vi koser oss med når vi har gjort ferdig alt annet. (Kerstin Anderson er notert, tror ikke jeg har hørt henne.)

   Slett
 4. Haha - først: jeg klarte å skrive mange ulike versjoner av Kerstin Andersson - og det jeg skrev nå er riktig! etterpå : snapkontokommentar fra meg er sannheten, veldig fornøyelig og ja, du har rett angående neseboka også. Der har jeg ca 6 timer igjen, men jeg ramler ut, og begynner å tenke på om det ikke er på tide med litt lettbent svensk underholdning igjen :) Tips: søk på vargavinteren.....hørte den på 2 dager nå - veldig vanskelig å legge fra seg. Egentlig helt umulig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fremdeles ikke åpnet nymaskina, men kanskje jeg makter det ikveld. Kerstin er fremdeles notert, din evige mangel på engelskkonsing frowned upon, men veies opp i at du endelig forstod deg på snapfilters -)

   Slett
 5. Mac, Mac, sier jeg-så slipper du alle de Windowsversjonene.. Joda, Mac har sine programoppdateringer de og, men enkel å holde styr på. :)
  Snart er det vel biosirkel igjen? Denne gangen skal jeg lese Just Kids av Patti Smith . Altså. Ingen sirkelrunde uten Patti! ;)

  Nå er jeg nettopp ferdig med Khaled Hosseinis Tusen strålende soler, som alle har skrytt i skyene. Joda, bra bok, men kanskje for oppskrytt? Ja, jeg ble ikke helt overbegeistret, selv om det absolutt er en leseverdig, provoserende og grusom bok fra Aghanistan. Og litt fin, kjærlighet og sånn.
  Men En halv gul sol av Chimamanda Adichie var mye bedre.

  Starter på Ferrante tre nå, Har ferie, og det skal bli minst mulig tvangslesing.

  Du må bare gi deg over til krim, Torkil Damhaug feks. Veldig bra!

  Ps.. vi skal på Skrova en dag. Dattra og sambo vil dit, jeg blir gjerne med en gang til, og da skal vi besøke Åsgårdbruket hass Hugo.:) ER i Lofoten nå sjø.

  Håper dagene går bedre og bedre og at du venner deg til den nye PCn og finner bøker som du liker.:) Og at du er heldig med biosirkelvalget i august.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. (Merkedag: Første kommentar skrevet med det som så langt må være verdens verste tastatur. Fryser, lagger og ingenting er der det burde være. Sizen på enterknappen???)

   Ser for meg at jeg kan skrive - og lese/kommentere andre blogger igjen om mnd - har vært så utenfor at til og med bookerprisen har dratt ubemerket forbi. Det skal et under til at jeg makter produsere noe til neste biorunde.

   Ok, klaging slutt. Juhuu for Lofoten, og for Adichie. Forventer meg detaljert rapport fra Skrova, i bilder - av Hugo...

   Slett
  2. (uffameg, det tastaturet må du vel greie å venne deg til.. Krise hvis du ikke får produsert noe til neste biorunde.. send bud på nabogutten, det finnes alltid en nerd i en omkrets..et lynkurs på tilbud, smil pent og by ham opp til dans så ordner det seg for snille piker,;)

   Har vært på Skrova i dag, og lette etter Hugo, spurte etter ham til og med, vel forberedt på å få tatt en selfie sammen med ham.. men, hvor var/er han? Fant ham ikke.... Men tok masse bilder da, se blogginnlegg.:)

   Slett
  3. Har sett bilder av deg på diverse nordlige fjelltopper på ulike media. Ser både sprekt og vakkert ut. Venter med blogglesing til jeg har kommet over dette pc-tullet. Sliter med skrivinga. Får gnagsår på håndleddene, ender vel med at jeg må ta av skritttelleren. Banker hourly hodet i veggen pga dårlig research og prøver å tenke på at jeg ikke skal bytte, for da må jeg starte på nytt - og alle disse prøvelsene har vært bortkastet - i tillegg til at jeg må slette alt jeg har stappet inn fra gammelmaskina. Nu Nu Nu vel. Kan ikke fatte og begripe hvordan jeg skal få til et helt blogginnlegg, må plastre håndeledd med compeed til jeg utvikler tykk elefanthud.

   (Forward av deg å spørre etter Hugo for selfiepurposes. Montro om han ikke hadde gjemt seg på loftet? Ti og hi)

   Slett
  4. Høres ut som du må få bytta den maskina, det går jo ikke an å plages sånn. Den gjør jo ikke jobben sin for deg. Hvis det da ikke er håp om at plagene bedrer seg..?
   (synd at jeg ikke traff på Hugo, men slik er livet.. de har drevet og malt bruket i sommer, leste jeg på facoboksiden til Aasjordbruket. Han har vel folk i sving til det)

   Slett
  5. Burde nok bytte, men for hver dag jeg har den minker sjansen, mer in character at jeg beholder forså å klage de neste 10 årene (for den varer vel minst 10år??)

   Til vinteren blir det sikkert bare fint at den blåser varmluft på musehånda mi, da har jeg sikkert også så mye klær på at tastaturet ikke lager gnagsår. Sommeren er så kort.

   Tror jeg begynner å bli klar til blogglesing igjen nå, så får jeg da skrivinga om pø - tvangspositivt kan dette lære meg å forkorte, forminske og skrive kjapt og poengtert. (Tvangs)positivismen lenge leve.

   Slett
 6. Kondolerer med nylig avdød pc. Mitt hjerte blør for deg, men sukker av lettelse for at det heldigvis ikke er meg som under tvang må konvertere til windows 10.

  Medfølelse satt til side: Hvordan ligger du an med 1001-kryssene? Jeg fikk mitt niende i dag, og regner med at du har flere? Siden du leser dobbelt så mye som meg, mener jeg.

  OG: Har du lest alle bøkene på kortlisten før avstemningen? Jeg startet på Bienes historie i går, og blir svett på ryggen av at en sånn lettvekter kan komme til å vinne. Les Vatne før det er for sent!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Venner meg sakte til win10, ikke så gale som jeg trodde faktisk, det var tydligvis windows 8 som var kaos, i tiern kan man stort sett holde på som vanlig, minus litt smårusk. Tastatur, vifter og sånt er verre. Hjernen har for tiden bare en innstilling - klage på ny elektronikkhakket. Det har blitt så ille at jeg må holde meg bort fra folk. You see det finnes også et gps-kapittel, der jeg planlegger som en gal for å unngå samme fadese.

   Hahahahah til alle 1001-bøkene du tror jeg har lest. Tallet er akkurat det samme som sist vi snakket sammen, som vil si at det er 18 igjen og 4mnd og gjøre det på. + bokhøsten + norsk2016. +++++
   + Vatne og Lunde.
   , skal starte på Vatne straks jeg er ferdig med Dickboka. Lunde kan det hende jeg hopper over, er tross alt ikke så mange dager til stemmefristen. Det er synd hvis jeg ikke rekker lese alt, men dømt etter anmeldelser lest tror jeg ikke det spiller inn på stemmegivningen min. Tror jeg.

   Lettvekter. Lunde.
   Takk. Det balanserer all entusiasmen om den jeg har lest i det siste.
   Vi går en hard tid i møte.

   Slett
  2. Hvis du leser Lunde og det viser seg at du liker boken, må vi ta oss en veldig lang prat i løpet av høsten for å redefinere vår relasjon og alt vi trodde den var basert på. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg føler meg rundlurt av hver eneste anbefaling av den boken. Eneste grunnen jeg kommer på til at jeg vil du skal bruke tid på den etter hvert, er at vi må finne ut om den er enda svakere enn De usynlige. Men det viktigste først: Les Vatne innen fristen! Hard times, indeed.

   Slett
  3. Hadde det ikke vært for at Elisabeth/Marianne heller ikke var overbegistret over Biene hadde jeg automatisk gått utifra at dette var boka for meg. Kun basert på deg og Silje -). Vi ender ofte på hver vår side av gjerdet.

   Har 20% igjen av Dickboka. Oddsene er gode for at jeg blir ferdig i dag. Det regner. Jeg har allerede skrevet mer enn 4 avsnitt, (venner meg sakte til tastaturet), må bare gå tur først. Og løpe. Deretter, jeg lover, ingen Gilmore Girls før jeg har lest ut boka.
   Tomorrow is Vatnedag.

   Slett