tirsdag 23. juli 2013

REKORDER FOR FALL

70-talls fotografering, lett gulnet og utflytende, med usynlig ølvom. 
Faktisk var det 1979 sist gang jeg ble sett utendørs i så lite klær. 

Bildet er fra Nord Fløyta, den engang så vannrike badeplassen, ifjor gikk vannet helt opp til gresskanten - og barna konkurrerte i å svømme til holmen med trærne, altså ikke mine barn, de var innendørs, koblet i veggen, som minner meg på den meksikanske sci-fi filmen vi så i plenum for en tid tilbake. Nodes - var stikkordet. Du opererte inn slike og kunne koble deg rett på - verden. Praktisk - og veldig creepy med nodebars. Anybody?
Distractions.


Dagens 12km Tur/Retur Fløyta
Radioen påstår at mitt stykke Norge er varmere enn Hellas, så da er det bare en ting å gjøre for aspirerende og panikkslagne maratonløpere - stå opp tidlig - som idag betydde 7. Spiste en halv kjekspakke, 75kcal pr. kjeks stod det på pakken. 12 til frokost, en for hver kilometer. Jeg må ha vært svært sulten i et tidligere liv.
Spiste også en halv banan og et knekkebrød.
Hunden fikk ingenting.

7,30 var vi på vei. Skyggefull skog.Sola så jeg bare den første/siste kilometern og halvveis - da vi fotostoppet og skremte vettet av unger i telt. (Du er for liten til å campe alene hvis gamle damer med beist og selvutløser gjør deg nervøs). Nutty.

Rolig tur Mye stopping, hovedsaklig for at djevledyret skal drikke, you can lead the horse to water, but.... . Han overser glatt mine utvalgte drikkestasjoner, for så å late så som dehydreringsdøden er nær. Siden vi løp langs Åa hele veien, ble det 12km med elvekamp - han dro mot elva, jeg nektet.
Han vant.

Det er en shorts har jeg sagt!
Siden sist: Tropevarme.
09.juli  08,65km  Allmenning/Hjem, m/hund.  (6,54/km)
13.juli  19,94km  SAS/Jessheim. Maratonpanikk,  (6,22/km)
16.juli  08,00km  Lysløypa med mann og hund  (6,36/km)
18.juli  08,80km  Intervaller på mølle  (mhuahah)
21.juli  16,50km  Møllerekord  (6,51/km, inkl. gange/oppvrm)
23.juli  12,29km  TODAY  (7,05/km) 
TROPEVARME!Merk 1: Møllerekord - igjen!
Jeg vet jeg sa at jeg aldri skulle løpe langt på mølle igjen. MEN DET VAR 30+. Jeg ville vært ørkentoast etter 2km. 8k løp sine 15 ute, men han er oppfostret i varmegrader. Good news er at disse 16 var lettere enn sist - fordi farten var satt ned. Jeg hører på de som vet bedre og løper SAKTE. Det er ikke sikkert det hjelper siden jeg ikke kjører blodsmaksintervaller itillegg. Det er ikke sikkert det hjelper fordi jeg blir like utslitt uansett.

Merk 2: Lengderekord - på trening.
Det lengste jeg noensinne har løpt er halvmaraton. Siste gang det skjedde var i 2011. Hvis du ser bortifra OM 2010/2011 er 20km på Jessheim rekord. Uansett er det treningsrekord. Dessverre var jeg helt ødelagt etterpå. Løp for fort på de første 9 og greide såvidt løfte beina på slutten.
Sviende sol. Sviende fotsåler.

Merk 3:  Skral Psyke.
Det er ca 7 uker igjen til Oslo Maraton
De som dør etter å vinne boka om Tommy Lee 
kan gjette hvilken kilometer jeg bryter på.

14 kommentarer:

 1. Her var det mye bra, gitt!! Masse rooolige kilometre pluss en intervalløkt. Dette går veien!
  (Slapp av, snart går temperaturen ned. Men nå slipper vi i hvert fall å høre alle syte over dårlig vær!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Good point, nå får de igjen, for jeg syter utrettelig og klager på sola. 15-20 og overskyet, med lette sprinkelskurer.

   Når det gjelder de rooolige kilometerne er jeg litt bekymret for at mangelen på harde intervaller gjør at jeg burde løpe raskere, men på den andre side, er jo ikke planen hverken å løpe fort på 10 eller halv - kun å overleve et maraton -)

   Slett
  2. Tror virkelig det viktiste er mengden!

   Slett
 2. Ps. Er det en border collie du har? Bortsett fra at han drar mot elven og sånn, er han ok å løpe med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Blandings, mellom border collie og elghund. Han er stort sett finfin å løpe med, bortsett fra at han takler varmen enda dårligere enn meg, drikker og peser og later som han skal tisse på hver skyggeflekk. Gjør det lett å holde kilometertidene nede, men før det blir kaldt får han ikke være med på turer over 10-12km. Blir mest åttere.
   Læringsprosess -)

   Planlegger du familieforøkning?

   Slett
  2. Leker med tanken! Og da må det jo bli en som kan være med på tur :)
   - Anbefaler du hund i hus?

   Slett
  3. Jeg anbefaler hund, men det er mye mer slitsomt enn jeg hadde trodd, og jeg anså meg som GODT forberedt. Nå kommer det jo selvfølgelig an på hvilken type hund du vil ha. Ikke alle er like krevende, heldigvis -)

   Den største overraskelsen etter akkurat et år som hundeeier er all hundefiendtligheten, var jo dum nok til å tro at alle likte hunder like godt som meg, men du kan jo knapt ta de med noen plass - og jeg nekter å sette han igjen utenfor butikken. (Jeg var selv ei sånn jente som plukket med seg andres hunder for å gå tur, shh)

   Slett
  4. Heh, jeg befinner meg allerede i pariakasten siden jeg har rotter - det kan bare gå oppover! Ja, jeg vet det er mye arbeid - men ikke verre enn en unge på halvannet, vel? Eller? Lurer på en engelsk springer spaniel, evt. en storpuddel.

   Slett
  5. Da er det bare å kjøre på, regner med begge de rasene du nevner er ok på turl, selv om en husky nok hadde vært bedre så spreke dere er -)

   Slett
  6. Jeg leser husky og tenker skilsmisse. Heller et barn nr 3!

   Slett
  7. Jeg har hørt om huskyer at de bare ligger og sover mellom hver løpetur, mens andre såkalte løpehunder, eller ihvertfall de spreke, (gjetere og jakthunder), krever at du også skal få dem til å tenke. Believe dette er den vanskeligste delen med hundeholdet (mitt), og slite ut den lille peanøtthjernen med stadige nyheter, og jeg har en nevrotiske hund med så mange nevroser at han ofte sliter seg ut selv.
   , eg tordenvær, og alt som kan ligne på tordenvær.....

   (jeg fniste høylytt til barn nr.3, for det var (er) akkurat slik det føles med hund, bortsett fra at du ikke kan ta han med på kafe -)

   Slett
  8. Hehe, men border collie er jo hundeverdenens rakettforsker så jeg nettopp, og du snakker om peanøtthjerne??

   (fordelen med hund kontra barn må da i det minste være at du kan være streng på åpen gate ;) )

   Slett
 3. Etter langt fravær i bloggsfæren hadde jeg glemt hvor morsom du er. Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. God sommer til deg også,
   Håper pausen er over nå!

   Slett