mandag 8. juli 2013

MØLLEREKORD OG PANIKKTRENING

Strike a pose! De hvite flekkene i lia er kyr. Vannet er fullt av gjedde. Lufta så stinn av mygg at man bare kan stå stille sekunder av gangen. Dalen er best på bilder!Gårsdagens på mølle 15,50km
Det er møllerekord og kommer sikkert til å stå til evig tid.
Jeg gjør det neppe igjen.

Picture it: 50+ ute. Klam kjeller. Ingen vifter. Langtur.
Jeg som fremdeles later som jeg trener til maraton.
Kommer til å late som til slutten av august. Har jeg ikke kreket meg opp mot 25-30km da, blir det halv eller 10 for Grete. Dvs, i slutten av august er det sikkert fullt på halv og 10, så da må jeg løpe maraton likevel, kanskje like greit at jeg slutter å late som, først som sist.

Kjellerdypet.:
Forrige helg løp vi, maraton-k og maraton-inga, 15,5km ute.
Denne søndagen skulle vi utvide til 19km. Denne runden, som jeg til min store forundring ser at jeg fløy rundt i 10+ fart i 2010. I 2013 er det no need for speed. Den planlagte maratonfarten er 9km/t, altså 6,30min pr. kilometer. Derfor skal alle turer som ikke er intervaller er kortere tempoøkter ligge der. Dessverre løper jeg nesten aldri hverken intervaller eller tempoøkter og turene over 10km kan fremdeles telles på ei hånd. Resultatet av denne halvbakte planen er derfor at jeg løper alle turer 6,30 eller langsommere. Noe som vil si at selv om jeg får sneket meg baklengs ut av maratonpåmeldinga kommer jeg hverken til å makte 10 eller halvmaraton i fart over 9km/t.

Går og går og hvor er døra?
Døra forble stengt, det ble ikke noen 19km rundt Jessheim. Det var enkelt og greit for varmt. PlanB var langtur på mølle. 17,5km, så det ihvertfall ble progresjon. Min forrige møllerekord var på 13,5km, men en femmer fra eller til gjør vel ingen forskjell?? Det er jo bare å sette ned farten eller og gå hvis det blir for langt??  Mhauahau.

Stoppet på 15,50.
Selv de saftigste sjokoladekakestykker kunne ikke fått meg gjennom 2 ekstra kilometer. Et basseng av svette rundt mølla. Klær så våte at jeg hadde gnagsår på de unevneligste plasser.
Næring: 3 aprikoser og 1 liter vann. Maraton har aldri vært fjernere.
Fatter ikke at jeg var i så god form i 2010??
Må være all styrketreninga og musklene som nå er rent fett. Siden sist (også kalt panikktrening)
16 dager =  99+ km.

22.juni:   11,5km på mølle (tror det var intervaller inkludert)
24.juni:    8,00km Hjemme/Eidsvoll (med hund og barn som helst ville gå)
25.juni:  11,27km Spenstrunden  (5,49/km). Fornøyd!
27.juni:    8,00km Lysløypa. m/mann og hund,  (6,55/km)
29.juni:  15,54km. Jessheim. Maratonpanikktrening. (6,25/km)
1.juli:       7,85km. Lysløypa. m/mann og hund  (6,40/km)
3.juli:     10,15km. Hestestien. m/mann og hund  (6,42/km)
5.juli:     11,82km. Hestestien til Eidsvoll. (6,19km)
7.juli:     15,50km. Møllepanikk. Tilbake til toppen.


Noen som kan forsikre meg om at spranget fra 15km til 42km på 2 mnd.
er noen ALLE klarer. Eller enda bedre:
Hvis du vet, beyond a doubt, at 15 til 42 på 2 måneder
er helsefarlig, umulig og dødelig risikosport. Speak now.
Eller hold kjæften forever.


27 kommentarer:

 1. Maraton - altså 42 kilometer er uhorvelig langt, men det er jammen meg 15.5 km også. Så det klarer du. Jeg har økt fra 2 minutt jogging til 7.5 minutt og har jo meldt meg på 10 for grete, og det virker helt uoverkommelig - men herregud - det må jo gå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Løgnaktige tunger påstår at det bare er å sette den ene foten foran den andre - til du ser målstreken og kan spurte for livet.
   Andre sier det kun sitter i hodet.
   Sistenevnte skremmer meg mest.

   (7,5 er jo fabelaktig progresjon. DU har ingenting å bekymre deg for, selv om heisatur til Dublin kanskje ikke er ultimat oppladning -)

   Slett
 2. Heisatur du liksom, her bruker jeg all min tid til å lete etter fine parker der jeg kan trene i Dublin, og jeg har erklært at jeg ikke skal innta en eneste alkoholenhet, bare urtete og salat :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. OK, da, I stand corrected, bare sørg for at hotellet har mølle, irskefylla har det med å komme snikende, helt uavhengig av hvilket land man befinner seg i, tryggest å holde seg innendørs og alene:-)

   Slett
 3. Du kan gjøre som meg ifjord. JEg løp maraton men på forjånd har bestemt meg at jeg skal løpe maraton og avslutte etter halvparten (det var ikke plasser til å bytte til halv) og jeg løp hele greia fordi det gikk så fint. Du får bare se selv, det er ikke så langt at du ikke kan bli hentet om du bare gir opp underveis. OG 15,5 på mølle er virkelig et bragt. Jeg synes nesten at det er verre å løpe på mølle når det er så varmt uansett hvor mange vifter du setter rundt deg er det for lite luftsirkulasjon jeg blir så våt av svette og det gir seg ikke med en gang. Svette sprutter på veggene og gulvet og mølle må bare fullvaskes med antibakteriell middel etterpå. Jeg mener at du fortsatt har tid og sånn 2,3 km lengre hver uke bør gjøre sussen. Lykke til (før min første maraton har jeg aldri løpt lengre enn 22 km, men denne maraton var kjempe tungt, bestemte meg at jeg vil heller trene mer enn oppleve det en gang til)

  SvarSlett
  Svar
  1. (Skjønner ikke hva som har skjedd her. Skrev en kommentar her tidligere idag. Og nå er den plutselig borte. Skal se når som jeg kopierer den fra mailen jeg fikk, dukker den opp igjen, slik at alt blir dobbelt.)

   Tusen takk for ekspertråd.
   Så nå at det bare er 89 plasser igjen på halv, så det blir nok uansett og mer eller mindre ufrivillig følge rådet ditt. Rett og slett løpe til man ikke greier mer - og håper man greier litt mer enn en halv -). Hodet er min største fiende og det som skremmer meg mest er at jeg overhode ikke skal klare å presse fram en meter etter at jeg har blitt sliten.
   (erfaringen viser at jeg gir opp med det samme ting blir ubehagelig.)

   15 på mølle er 20+ ute, det er opplest og vedtatt, en våt klam affære, men jeg makter ikke tanken på sola. Jeg hadde forresten aldri turt å stille til maraton med bare 22km løpt forut, der ser du hvor mye feigere enn deg jeg er -)

   Slett
  2. i Oslo maraton er du tlbake ved starten (bare på andre sida) ved ca 30km, du kan alltid satse på det!

   Slett
  3. Godt poeng = redningen.
   Da får det bli trøsten og pilepælen jeg klamrer meg til. 30 bør jeg ihvertfall klare. Det er jo bare dobbelt så langt som 15. NO BIGGIE -)

   Slett
 4. Utrolig bra sier nå jeg som ikke løper en meter - bortsett fra når jeg må hente inn noen dyr! Hvis jeg skal løpe må det være veldig, veldig nødvendig.

  Har lest ditt forrige innlegg også - 10 bøker lest i tillegg til all den løpingen står det respekt av!

  Vi har hatt det vel rolig her og har derfor investert i valp - nå har ikke døgnet nok timer igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg måtte bare inn og se på den valpen, ååå og nææææ og gud så nydelig - og hvor mange hunder har dere egentlig nå? 5? For lite?
   (Ikke bli overrasket om dere finner en til på dørstokken neste juli, med lapp om halsen som forteller at eierene er dratt til Amerika. Han kan ikke gjete sauser, men er veldig flink til å holde jordet vilt og fuglefritt.)

   BTW: Kommer den lille best over med goldenfrøkna?

   (og, 10 bøker var på 2mnd)

   Slett
  2. Ja, han er en herlig koseklump men også en skikkelig bølle!

   5 hunder er mye men det er ganske stor spredning i alder og dermed aktivitetsnivå så det går med ett nødskrik.

   Golden-damen godtok han med en gang men setter han på plass noen ganger - heldigvis.
   Han har ikke vært så mye sammen med de tre andre enda, vil prege ham mest mulig på bonden og meg. Men de godtar ham, han går vel på en såkalt valpelisens til ca 6 måneders alder.

   10 bøker på 2 mnd er ikke til å kimse av. Jeg klarte 5 pluss de siste sidene av Dylan (ligger laangt bak med andre ord)

   Slett
  3. Joda, 10 er godkjent det -)
   Gikk inn en solid lesestim i slutten av juni og den er stadig stigende. Plutselig får jeg ikke lest fort nok, mange nok og spennende nok. Bare å henge på, for neste lesekrisen kan komme når man minst aner det!

   Slett
 5. Har også som mål å løpe maraton en gang, kanskje til neste år ;) Foreløpig trives jeg best på møllen inne på SATS.

  Har forøvrig lagt klart bok til biografi-sirkelen i august, og gleder meg til å bli med. Regner med det blir en om skrekkforfatteren James Herbert, hvis jeg da ikke endrer totalt mening og gir meg i kast med en om Charles Dickens.

  SvarSlett
  Svar
  1. James Herbert er et helt ukjent navn for meg, så det blir spennende. Dickens derimot har jeg hørt om -) Jeg har også ei Dickensbok som backup ifall Hulda, Per eller Cora ikke skulle friste. Heldigvis er det lenge igjen for jeg makter ikke å bestemme meg.

   (Yes, til enda flere med maratonplaner. Skal du løpe en kortere distanse under årets OM?)

   Slett
  2. Å nei, det blir ikke noen løping på meg i år. Ikke trent til det. Kanskje til neste år ;) James Herbert var (han døde i våres) Storbritannias svar på Stephen King. Har en stor produksjon av skrekkromaner bak seg, og de har solgt til millioner av eksemplarer verden over.

   Slett
  3. Der er du, jeg leser ikke så mange skrekkromaner, så da sier det seg selv. Gleder meg til neste runde og håper det blir mange nye og (for meg) ukjente forfattere. Vi er jo litt mer på hjemmebane denne runden.

   Slett
 6. Løping gjør jeg lite av. Ihvertfall planlagte løpeturer, men jeg løp maraton en gang i min ungdom. Eller snarere halvmaraton her i Bergen...hehe, kunne ikke bevege kroppen i dagevis etterpå så det er nok like greit å la være å late som! Nå hadde jeg ikke trent på forhånd, det er først i voksen alder at jeg har begynt å trene. På hjul stort sett. Lykke til :)

  Ang. "En halv gul sol"; nå vet jeg ikke hva som hindret deg i å lese den, selv har jeg hatt boken stående ett år uten å lese. Det skyldes først og fremst pensumlesing og fokus på lesesirkelbøkene, men nå fikk jeg tid til å lese den og det er jeg glad for - om du låner den igjen anbefaler jeg virkelig at du leser den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Aha, nok en lesende maratonløpere, jeg visste nok det var mange i kulissene -)

   Angående den gule sola:
   Jeg tror det er det at den virker så mørk, tragisk og sår. På mange måter bekreftet du jo det gjennom omtalen din, samtidig som jeg også fikk en påminnelse om hvor god den skal være. Du skal ikke se bort ifra at jeg faktisk leser den neste gang den blir lånt.

   Slett
  2. Nåja, nå til dags blir det mer en lesende sykkelkjører :)

   Det er jo en trist historie, men fokus er også på enkeltmenneskene og hvordan situasjonen påvirker dem. Og så er det mye historie innlemmet, skrevet på en engasjerende måte og til ettertanke.

   Slett
 7. Og der fikk jeg hodet ut av bøtta jeg har levd i de siste par ukene!

  15,5 på mølle?? Jeg har KANSKJE klart 2.. i løpet av livet! Du har vært rimelig RÅ på panikktreningen i det siste, og dersom du legger sammen de siste 5 treningene så er du jo vel i mål med marathon! Sammenlikning: dersom jeg legger sammen de 5 siste sykkeltreningene mine har jeg kun syklet 1/4 av sykkelFERIEN vi skal på i august...! Og der er det IKKE mulig å gi seg halvveis, da er jeg jo midt i den Slovenske fjellheimen og UTEN retrett-mulighet.. Det er ikke tvil i min sjel om at du kommer til å klare å fullføre marathon med den innsatsviljen du har lagt i nevnte panikktreningsperiode! Be bare om gråvær og 17 grader... og ha nok aprikoser... heeeeheee -)

  SvarSlett
  Svar
  1. heeeheeehehee, ja, det kan du godt si, trenger et helt aprikostre til dette prosjektet. Ihvertfall glad det ikke er noe rettlinjet løp i fremmed land. Slovensk fjellheim, er det ikke der Dracula holder til. heeehehe til deg også. Ikke legg ned sykkelbloggen.

   Slett
  2. Dracula? Holdt ikke han til i Transylvania? Eller? Husker jammen meg ikke, tydeligvis litt for lenge siden jeg leste boka av Bram Stoker..Flott er det imidlertid der, så jeg får nyte utsikten når rumpa protesterer på nok en dag på sykkelsetet. Sykkelbloggen.. vi får se. Det sykles. Det er ihvertfall garantert, og igår fikk vi presset oss ned under 40 min på treningsrunden vår. Startet på 55 min med tunga på knærne, så en viss progresjon er det jo siden april. Det kan være godt å ta med seg på tur...

   Slett
  3. shh, slovakia, transylvania, makedonia, e det ikke samme greia - i romania altsammen?

   Slett
 8. Lenge siden jeg har skrevet her. Spennende med marathon trening. Jeg lever fortsatt på min erfaring fra NY marathon i 2011. Kjempefin opplevelse. Har bestemt meg for å løpe marathon en gang til hvis jeg er i form.

  Jeg vedder på at du blir så revet med at du ikke merker hvor tungt det er før 30 km +, og da er det jo bare 12 km igjen og det klarer du! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og hyggelig å se deg her igjen -)
   Husker den maratonrapporten din, med vondt kne og alt, kjempeprestasjon!

   Akkurat sånn håper jeg det blir, revet med til 30 og så bare noen får kilometer igjen, fantasering er lov -)

   Slett
 9. 20 km !!!!
  raviross

  SvarSlett
  Svar
  1. Trener til maraton vøttu -)
   Helt ærlig tok jeg nesten min død av det, brennende sol og altfor altfor langt.

   Slett