torsdag 6. september 2012

GIKK, GIKK, GIKK, OG BITT (89km)

De velkjente onde tunger påstår jeg kun skaffet meg hund for å få utløp for min drikkebeltefanatisme. I have them all. Ingen sak og overføre slikt til hundejoggebelter - de finnes med refleks, sitteplater, jaktlommer, byvesker som er elendig å jogge med og ikke har plass til alle drikkeflaskene man behøver - så da må man ha på et til - pluss den korte hundelenke for løping og den lange for snusing og, og
 , og, YEP hundegnålet kommer ikke til å gi seg med det første.
Ondere tunger påstår det kun er FiftyShades som har gått til hode på meg??


Igår, 5.september, løp jeg 8km  
I hjemmeløypa (5,52/km)
Og jeg måtte både stoppe og tøye. Veldig deprimerende der og da for jeg har hatt flere uker nå hvor legger og blære har fungert utmerket, men jeg skjønte jo hvorfor da jeg så tiden på den første kilometer'n. 6,05  (gasp) - kan ikke huske sist jeg åpnet under 6,30. Til og med på km2, etter jeg bråstoppet med nummen melkesyrelegg på 1,9 og gikk i flere meter før jeg stoppet klokka - ble tiden 6,23. Ingen overraskelser her altså. Too fast. Formen overlever fremdeles ikke en start under 6,30.

Etterpå - gikk det greit. Kom meg opp bakkene og holdt farten i motvind. Det føltes usannsynlig og altfor tung for fart og distanse - men slik er formen og jeg depper ikke - det er tross alt framgang. 2-3 dagers opphold i mellom løpeturene har bedret leggene og imellom har jeg gått tur med hund innlagt småjogg = forsøk på jogg med innlagte tisse/snuse/krangle pauser.
Alternativtrening?

Og når vi nå (igjen) snakker om hund.

 Den siste langturen før dyrlege og kragehelvete .

På tirsdag ble Shadow kastrert og på Eidsvoll betyr det at man må ha krage. Noe som dreper livslyst hos de fleste dyrearter. Han har nå vært splitterpinegal i 2 dager. Kragen er bitt i filler og jeg regner med den ryker for godt på neste tur.  Dette med kragen hadde jeg selvfølgelig glemt -  trodde det var body som gjaldt nå. Ikke for det - vi er ikke kommet langt nok i treningen til at han lar seg håndtere nok til å påkles. Bare såvidt vi kan berøre labber uten å bli bitt i filler.
The joys of omplassering.

All energien og all det raseriet som ikke blir tatt ut på kraven rettes mot meg og idag har vært en prøvelsens dag der jeg har handlet imot min overbevisning flere ganger.

Nå som jeg nettopp har kommet inn etter en kort kragetur har jeg mest lyst å sende hele dyret tilbake der han kom ifra. Et under at jeg ikke havnet på sykehus. Puste, puste - å tenke på at det var vi som absolutt skulle kastrere - kragen er min feil - overskuddsenergi - frustrasjon og .... det går over.

Oppsummere, oppsummere
 for å få noe annet å tenke på.
Ruller helt tilbake til 

23.august, torsdag
Totalt 14,58km+
8km i hjemmeløypa (samme som igår),  (5,52/km.)
Forbausende lett og magen full av Firkløver. 3 dager mellom hver løpetur ser ut til å være det leggene trenger. Psyken derimot sliter og vil ha minimum 2. Det største plusset er at jeg uten å nøle løp opp den lange bakken i midten hvor jeg ifjor alltid gikk. Til tross for at jeg var i mye bedre form ifjor.
Kanskje har viljen vokst seg sterkere i takt med den skrantende fysikken.

Tidligere på dagen:
6,58km tur/retur Hestestien
Gåtur med hund og regn
+ 2 små udokumenterte hundeturer på 2-3km. 


24.august, fredag
Totalt 8,44km
Halveis til Fløyta med hund og langline. Litt slit med den lange gule lina, vanskelig å holde og lett å snuble i. Sparer den til båndtvangen er over og han kan bruke den som hale. Snudde på litt over 4. Brukte godt over 3 timer - hovedsaklig på asfaltbiten der vi stopper for hver eneste bil. (gjeterhundtull).
Nå i disse kragetider har han allerede lagt til seg så mange uvaner - og enda er det ei uke igjen - at jeg beregner 5t/8km framover.

25.august, lørdag
Totalt 6,25km
Lysløypeavart med mann og hund. Gikk opp fremmede bakker og rotet oss langt inn i skogen. 8k så en huggorm og plukket sopp. Jeg er redd både sopp og huggorm og holdt meg på stien.

26.august, søndag
Totalt 8,81km  (2.04t)
Gikk/småjogget Hestestien med hund og sekk. Tvers igjennom skogen og ble hentet av 8k ved enden. Shadow var overlykkelig over å se bilen, jeg overveide å løpe tilbake. Det var selvfølgelig bare overmot, men et deilig øyeblikk var det - der jeg overveide å levere fra meg hund og jogge lett og ledig i atter 9km.


27.august, mandag
Helt glemt hva jeg gjorde her, uansett hva det var brukte jeg ikke gps.


28.august, tirsdag
Ca 5km  (uten gps, men har jo gjort det samme før)
Intervaller i bakken m/hund
Oppvarminga var en runde i jordbærløypa og så ble det 10 ganger opp med lett jogg ned. 10 x ca 110m. Aner ikke hvor lang tid jeg brukte eller hva pulsen var, men jeg var sliten nok til hverken og gidde nedjogg eller drag nr.11. Hunden sendte jeg hjem på nr.8, da hadde han løpt opp/ned etter ball ca 400 ganger. På drag nr.7 holdt vi samme fart.

30.august, torsdag
Totalt 20km
Først 9km gåtur med hund. Tok bare 4t. 4,5 inn i Hestestien og hjem.
Så 11km jogg Mem'ry Bay/Setreveien. (6,03/km)
Ingen stopp whatsoever, og jeg var (er) komplett overlykkelig over at jeg fremdeles makter å løpe over 8km. Har hatt store tvil til egen stamina. Første km gikk på 6,46. Siste på 5,19. Perfekt utvikling og da er det ingen vits i å nevne hvor mye lettere løypa var på slutten. Sprang til og med opp helvetesbakken.


1.sept, lørdag
Totalt 3,37km
Jordbærløypa med hund. Glemmer hele tiden å ta med gps på småturene.
Dette var 1 av 3.

2.sept, søndag
Totalt 10,4km  (6,21/km)
Lysløypa 1,5 ganger mens 8k gikk hundetur i skogen. Planen var å løpe 10 uforstyrret men møtte de andre på 9 og da ble det båndtrening og hundespurt på slutten. Tror det må være første gang ever at maxfarten viste over 13. Kanskje blir jeg sprinter av disse hundegreiene.  
(må vel beholde han da?)
Stoppet forresten ved alle porter pluss et aldri så lite hemmelig stopp som jeg fintfølende utelater.

3.sept. mandag
Totalt 8,49km
Fløyta tur/retur med hund. Gikk til 4 og snudde.
Lite viste dyret at dette skulle bli hans siste skogstur på 2 uker.  
Når jeg sier det sånn høres 10 dager fryktelig lite ut, men egentlig varer hver time til advent. 
Blir julaften før vi kan ta den av.

4.sept, tirsdag
Totalt 4km
Et siste sprell i jordbærløypa før kastrering og der gikk resten av dagen.
Om 2 uker kan du spørre meg om jeg angrer.

Igår løp jeg som sagt 8km og idag har jeg gått 3 små hundeturer uten gps.
Hunden er nå sitrende av overskuddsenergi og vil drepe kraven - og meg.
Hvor var jeg - jo trekke pusten - trekke pusten - ikke gi bort hunden.
(Idag har jeg vært en dårlig hundeeier og sannsynligvis satt oss 1mnd tilbake
i utviklingen, imorgen skal jeg være tålmodig å snu ryggen til).

89 gps-loggede kilometer på 14 dager = godkjent.
Resten teller ikke.

23 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, jeg var ganske frustrert mens jeg skrev det innlegget. Men du fikk vel med deg antall kilometer og det fine seletøyet?

   Slett
 2. Jeg har ikke løpt siden i sommer. Det kommer stadig en forkjølelse og ødelegger for meg når jeg er kommet skikkelig i gang!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner hva du mener, småsyka er noe herk. Har hatt det slik selv, med det ene tullete avbruddet etter den andre. Verst var mai, og etter det har det aldri blitt noe sus i siv og joggesko.

   (psstt, du skal ikke løpe KK-mila da?)

   Slett
 3. Har du sett Se opp - den helt nydelige animasjonsfilmen? Uansett - der kalles skjermen for Skammens kjegle, og hver gang noen av våre må ha på seg krave så bruker vi det uttrykket - passer godt, og som du sier, det er som om livslysten forsvinner når den kommer på. Leser skammens bok jeg nå, og jeg skjønner ikke hvorfor folk er så indignert over sex i bøker......at Ana er ung og vakker og Mr. Grey også er ung og vakker, og rik og bestemt har vi jo lest om hundre ganger før - i legeromaner blant annet. Jeg koser meg, men er bare kommet til side 250, men er langt unna den eneren jeg trodde kom til å bli resultatet. Der. Fikk. Jeg. Sagt. Det. - Phhh! Ha en strålende dag - med hund :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skammens kjegle var en god beskrivelse. Min er regelrett rasende, raptuser som jeg mistenker er verre for sting og sår enn et slikk i ny og ne. Hadde han slikket i ny og ne, det er ingen tvil om at stingene hadde blitt revet ut asap. Så hvert sekund skjermen sitter på teller. Den holdt gjennom natta, og jeg har trukket pusten og snudd ryggen til hver gang det smeller. Å prøve å redde skjermen og roe hunden som igår bare førte til slosskamp har jeg slått fra meg - jeg stod som ei påle og lot meg bite i rumpe og hette. (hetta på vindjakka mi er nå ødelagt.) Så tryllet jeg fram en ball og lot som ingenting. Mens jeg innvendig leverte han tilbake til Sarpsborg.

   Minus den ødelagte hetta på favorittjakka mi fungerte det mye bedre enn voldsavsnittet fra igår.

   (alltid, alltid bruke fjøsjakke på tur, skaffe, skaffe fjøsjakke NÅ - og fjøs og putte dyret i)

   Fifty: Jeg har ingenting i mot parring mellom de unge vakre og rike bestemte - men jeg kunne ønske pisking og kopulering kunne vært mer eloquently beskrevet. Språket drepte hjernecellene mine.
   Holy Cow. Oh My.
   Stop biting your lip.
   .....

   (førsteboka er forresten et mesterverk sammenliknet med nr.2 og 3)

   Slett
  2. Hehe, det var jo ganske mye wow og hmmm og dårlige setninger, og den piskinga er jeg ikke kommet til - der kjenner jeg at jeg kan få et problem, men jeg styrer mot helga med frodig mot!

   Slett
  3. PS. (skriver dette etter forrige innlegg) apropos Fifty...snakk om flatt og ensidig språk; etter sånn ca. 150 "she murmured..." ga jeg opp. Ikke engang håp om eskalerende erotiske beskrivelser fikk meg til å holde ut!

   Slett
  4. ahh, dere burde lese oppfølgerene også, der de elsker hverandre sååå høyt og gjentakende platt, som jeg sa førsteboka er et mesterverk i forhold!

   Slett
  5. Ånei, og jeg som hadde tenkt å være litt vill og gæærn å kjøpe denne boka fordi jeg sliter med å konsentrere meg om mer høyverdig litteratur! Den er SÅ dårlig altså? Men bortsett fra det, er den underholdende/spennende/morsom/ufrivillig komisk, i det minste?

   Slett
  6. Nix, Ingen ufrivillig komikk eller spennende grep. Den tar seg selv veldig alvorlig og operere meg et begrenset antall adjektiver, psstt, kanskje den gjør seg bedre på fransk. Leste en omtale fra noen som hadde lest den norske utgaven og den var nesten positiv - en mulig kreativ oversettelse?

   Slett
  7. Alt blir bedre på fransk. På norsk derimot - det må da bli uutholdelig kleint og klamt! Rødmer bare jeg tenker på det faktisk.

   Slett
 4. Jeg noterer meg: imponerende antall km på 14 dager, at du løp opp en bakke du konsekvent gikk opp ifjor, at du får trent masse tross nytt, noe hissig, familiemedlem i hus, du tåler 8 km finfint, løper bakkeintervaller...her er det jo bare løpe-solskinn:-)
  (jeg noterer meg også at til våren 2013, da vi får hun i huset, skal løpeplanene være svært lite ambisiøse...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir ekstremt mye gåing.
   Har forresten nettopp kommet inn fra 4km arrig vandring, der skjermen endelig røyk, nå er det åpning og han må voktes som en haug for slikking og biting.

   Hissig er bare fornavnet - eller pubertetsraptuser som jeg leser på diverse forum - det beste er visstnok å ignorere mens man står der som ei levende biteskive og blåflekker og bittmerker fordeler seg utover kroppen. Enhver form for irettesettelse bare hisser han opp mer.
   KriseplanB er å binde han fast til han roer seg, mens siden jeg også for tiden må passe på at skjermen holder - kan jeg ikke fjerne meg fra situasjonen = bitt, bitt, bitt og sikkert dårlige vaner i år framover.

   Igår gikk det derimot ok - bare sånn for ikke å skremt deg bort fra hundeplaner -)
   Gleder meg til hundeinnlegg.
   Hvilken rase har dere tenkt på?
   Valp eller omplassering?

   Slett
 5. Tror jeg skal holde meg unna Fifty shades. Vurderte det da jeg fikk inn både boka og lydboka på biblioteket, men tror ikke jeg kan lese den. Dominerende, rik mann og ung, uerfaren jente; en stor klisjé; og er språket også dårlig, nei takk.

  Du har jammen tilbakelagt mange kilometre!
  Hunder med krage er ikke gøy.

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme parkonstellasjon finnes jo i de fleste kjærlighetsromaner, med den forskjell at de fleste også er bedre skrevet.

   Må bare understreke at majoriteten av kilometerne er gåing i lusetempo -)

   Slett
 6. Eg måtte jo le litt av alt styret med hunden, for der kjenner eg meg jo så godt igjen i, så det gjekk rett heim, spesielt det med liten skrift ;)

  Det store 43kg tunge vidunderet mitt med fire kjempepoter og navnet Lukas får fram heile spekteret av følelser hos meg på løpeturane mine.

  Langline ønsker eg meg foran, men løpebelte? Ønsker eg virkeleg å bli dratt i nærmaste grøft med magen først? Hmmm..

  Ser fram til fleire innlegg her om løpeturane dine med Shadow, trur virkeleg eg har noko å lære av deg, med tanke på humor i det heile!

  God tur vidare!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var ikke mye humor her i morgentimene, det skal jeg love deg. Den siste mest solide regnjakka har 3 digre hull i ryggen, jeg har bitemerker på puppen og blåflekker ned hele overarma. Jeg satte verdenrekord i inkonsekvens og mislykked utprøving av alle verdens teorier og metoder - hvor det endte med at jeg fullstendig Cesar Milan på den stakkars hunden. SETBACK.
   Så satt jeg gråtende på badet en time, slikket (ehh vasket) sårene med pyrisept. La all skylda på 8k, lette fram ei dritstygg gammeljakke innerst i skapet og er klar igjen.

   Det løpebeltet jeg er har er forresten genialt, det har strikk som gjør at hver gang han prøver seg på en snikrygg blir han snappet tilbake som en sprettert. Skjønte poenget ganske fort -)

   Så trykker jeg til mitt bryst at det også finnes andre med utfordrende løpeturer, og priser meg lykkelig for at min (foreløpig bare er 20kg). Er det labrador du har?

   Slett
  2. kremt - snikrykk skulle det stå, bare sånn at du slipper å bruke resten av søndagen på å google - snikrygg -.

   Slett
 7. Burde du ikke dratt til legen og fått ei sstivkrampesprøyte nå? Hvorfor i alle dager skulle du kasterere han da? Måtte jo skjønne at det ble sånn. Kanskje hvis du hadde ventet med det til han ble vant til å høre etter deg og dine så hadde det gått bedre. Det var dagens formaninger, må si jeg kjenner det litt i magen nå ja, vi lurer på hvordan det skal gå når vi kommer om ca 14 dager. Jeg vil ikke bli spist opp, husk, jeg er jo en liten lettbrunet lekkerbisken, både løver og tigrer har lyst til å sette tenna i meg. Snakk pent om meg og si ikke hopp og bit hun lille, husk det er mange som er gla i meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Innomhus er han snill som et lam, nå lukter han også som ett etter en tur i skogen der han har rullet seg jevnlig i saueskit.

   (stivkrampa tok jeg uka etter han kom i hus)

   Slett
 8. Hund med krage har jeg aldri fått til. Når slikt har vært nødvendig har vi endt opp med noe hjemmelaget av gamle t-skjorter og bukseseler (slik små til barn) Det har utrolig nok fungert.
  Mine tre skjønne står ikke så høyt i kurs akkurat nå, det er løpetid i luften og da blir det mye styr med tre som stikker hver sin veg. Løsning blir en om gangen på tur = tre turer på meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så et googlebilde med noen som hadde laget en body av t-skjorte, men de måtte ta den av hver gang han skulle tisse. Det hadde ikke gått for meg med denne hissigproppen.
   Bukseselene ble jeg derimot VELDIG nysgjerrig på, har du bilder? Greit med alternativer skulle det (bank i bordet) se noe uforutsett.
   Tok forresten skjermen av i dag. 8,5 dager var grensa.

   (med 3 turer om dagen trimmer du mer enn meg -). Hvor lange blir forresten disse turene? Jeg spør fordi jeg fikk refs av kursleder forleden om overdreven trimming av hunden. Han mente turer var nedvurdert.
   Jeg tror ikke på han men tar det uansett til meg, Shadow er jo ennå ung.)

   Slett