torsdag 26. april 2012

GLADJOGGER INGA (mhauahah)

Ikke bare jeg som trodde at det aller lureste var å hente startnummeret minutter etter åpningstid, ikke fikk jeg t-skjorte iår heller. Men de var lure arrangørene, med favn og munn full av løvesjokolade er det umulig å klage.Redd for regnet.
Dagens masterplan var å ta en liten subbetur i jordbærløypa, for å kurere syke knær og dårlige selvtillitt, og ikke minst ta det endelige skovalget. Men det regner. Har fosset ned siden tidlig morgen og jeg er grodd fast på stolen. Nesa mot ruta, fiksert på søledammen utenfor vinduet. Når det slutter å plaske, skal jeg reise meg. Kanskje.

Jeg må
, fordi jeg kan ikke løpe i morgen. Dagen før Sentrumsløpet. Og jeg kan ikke møte opp til samme løp med 3 dagers løpefri, der sise løpetur innebar tårer og kondisjonssammenbrudd i 6,30 fart. Pysken skjelver ved tanken. Jeg er virkelig i min løpekarrieres elendigste form. I ingen av de 4 årene jeg har drevet med joggings har jeg løpt så langsomt, svakt og målløst. Jeg har flere kilometer totalt men makter ikke løpe over 10km/t og stopper hver gang det blir tungt. Dvs, hver 2/3km. Jeg subber umotivert rundt og kommer ingenvei.

Tidligere år har jeg ihvertfall presset meg litt, prøvd å løpe kjappe økter, en og annen intervalløkt, og i alle tidliger år har jeg trent styrke. Iår? Ingen verdens ting. Ikke så mye som en armheving. En håndfull knebøy
, og veldig mye klaging.
, OG HVOR JEG ANGRER.

Resolution:
Overlever jeg Sentrumsløpet, fullfører i livet og under timen.
Skal jeg: Trene styrke, trene målrettet og jobbe med psyken.
Så jeg setter verdens mest solide pers under neste løp 
- i juni.


 Manglende bildebevis fra ukas økter er nok et bevis på umotivasjonen. 
2 små glimt, og det underste er kun for vårlig idyll. 


Uka som gikk?
Rakes opp og puttes i en sekk. 4 forskjellige løyper, forskjellige sko, men samme fart og misery. Det tar ca 5km før syra forlater leggene og jeg kan prøve å løpe normalt, bortsett fra at jeg da allerede er utslitt og lei. Jeg har løpt i skog, på asfalt og på mølle - og det gjør absolutt ingen forskjell.

Det eneste positive er at kneproblemene mine ser ut til å bli verre av å sitte. Kjenner ingenting når jeg løper men får vondt hver gang jeg reiser meg fra stolen. Ergo, burde jeg enten holde meg på stolen
- eller løpende.

Jeg gruer meg
, men gleder meg til opplevelsen og til det er over
og: Fancy middag
Jeg skal sette igang med årets nyttårsforsetter.
Iløpet av 2012 skal jeg under 55 og 2t.

Ok, ferdig med sytinga.
Det jeg lurer på
- mest av alt er:

hvem gleder seg
, hvem perser
og hvilke sko velger du?

25 kommentarer:

 1. De kneproblemene ligner min kneproblemene (runners knee) sjekk litt på nettet det er virkelig enkle øvelser og strekk som kan gjøre underverker. Og bort fra det. Kanskje lysten og formen stiger etter Sentrumsløpet. Jeg skal også der. Hentet startnr igår. Lykke til ang sko er ikke så sikkert ennå. Men min nyeste innkjøp er misunne enigma. Kanskje jeg skal prøve ut disse

  SvarSlett
 2. Skal google litt på runner's knee,
  (muligens er det datarumpeknee).
  Håper kneet ditt ordner seg til Stockholm.
  Jeg satser på at Sentrumsløpet blir det puffet jeg trenger til å få opp dampen litt. Har ingen egentlige mål om å løpe så veldig fort, men noen kilometer sammenhengende hadde vært greit -)

  Lykke til!

  SvarSlett
 3. Hva, fikk du ikke t-skjorte? Det fikk jeg! Og jeg hadde glemt hele greia, og hadde nettopp kjøpt to t-skjorter i salgsboden, og der fikk jeg jammen slengt en til etter meg gitt. Hvorfor sa du ingenting?
  Jeg gruer meg, skal ikke perse, og skal ha på meg Adidas Supernova Glide fordi jeg aldri mer skal bruke lettvektssko i hele mitt liv.
  (Ps. Tempoøkter er visst tingen! Hat, hat og atter hat før saligheten!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemte det viktigste, LYKKE TIL, hvem bryr seg vel om tiden (sånn egentlig), kos deg med fancy middag! Håper vi sees! (Jeg kommer til å stå ved fontenen ved Nationaltheatret t-bane 14.15, hint-hint!)

   Slett
  2. Min egen feil, siden jeg var så treg til å melde meg på - men rent idealistisk siden jeg meldte meg på i god tid før fristen ifjor, og ikke fikk da heller, mente jeg å ha moralsk rett på skjorte.
   - hadde den vært grønn hadde jeg laget en scene -)

   Skal se etter deg, jeg reiser i flokk med far og mann, som begge tror de bestemmer, så det kan bli vanskelig, men jeg står nå ihvertfall i pulje4, rundt 3 (hehe)

   LYKKE TIL!!

   (hilsen hun som sitter barnevakt i fullt joggeutstyr ifall hun får ånden over seg og vil jogge hjem, en av de store fordelene med det er at jogge bh-en er så trang at det ikke blir plass til pizza)

   Slett
  3. Forresten:
   Jeg skal heller ikke løpe i lette sko, du skremte meg fra deg. Og jeg leste den tempodiskusjonen din nøye og må innse at dette er året hvor jeg har gjort alt feil.
   (tidligere har jeg faktisk bedrevet tilnærmet tempotrening, på mølle, men altså ikke iår).
   Sentrumsløpet får telle som den første økta - og etterpå tar jeg deg på ordet og forventer - salighet!

   Slett
 4. Jeg håper du overlever....vil savne dine flotte blogginnlegg hvis det motsatte skjer. Ellers så ønsker jeg deg lykke til - det blir sikkert morrrrrrro og litt fælt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you very much.
   Snart er vel du også å finne i løypa?

   Slett
  2. Njeet - Zumba for alle penga her. Men skal på fottur til Mallorca om 2 uker....kanskje jeg blir mer entusiastisk til landeveier etter det.

   Slett
 5. Som jeg kjenner igjen følelsen. Det er fælt..også blir det heldigvis sjelden fullt så ille når vi først er i gang...ikke for det..altså...jeg husker...kan erindre løp som bare har vært vondt-vondt-vont...Du har min medlidenhet...om det hjelper. Runners knee var det jeg slet med i fjor. Det er en sene fra yttersiden av kneet som ender opp i rumpa som ligger og gnisser over bein nni kneet når vi bøyer kneetet. Kiropraktoren jeg brukte i fjor ga meg styrkeøvelser og tøyninger. Det hjelper også å korte ned skrittlengden slik at vinkelen ikke blir så stor. Uansett..masse lykke til. Jeg heier på deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så moro og se deg igjen.
   Håper inderlig det ikke er et slike knær jeg har fått, men jeg tøyer som en gal og håper på det beste. Foreløpig er det verst når jeg går og sitter, så jeg klamrer meg til at løping er best.

   Slett
 6. Jeg fikk ikke Tskjorte heller

  SvarSlett
  Svar
  1. Man måtte melde seg på før jul tror jeg, for å få t-skjorte. Litt rart opplegg.

   Slett
  2. Det gjorde jeg og! Skal kreve Tskjorte på lørdag!!!

   Slett
  3. Jeg prøvde meg, men fikk beskjed om at jeg måtte ha meldt meg på før 1.jan, noe jeg ikke hadde gjort.

   Slett
 7. Dette går bra det - Sentrumsløpet er jo vårens store høydepunkt åkke som!

  Tenk positivt og still deg lenger fram i feltet enn du egentlig har tenkt (og tør) - og ikke kle deg for varmt:-)

  Masse lykkeønskninger!

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, hver gang det er snakk om påkledning så tenker jeg på deg - og fjerner et lag.
   Lykke til selv
   , du løper vel som en vind.

   Slett
 8. hahaha du vet at det er galskap å komme med lovnader som dette?? Oj oj oj som jeg skal følge med på at du gjør styrkeøvelsen dine (fnis). LYKKE til!! Håper du får en flotters opplevelse og at du kommer under timen!!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmm, du sier noe der. Jeg får vel gå inn å snik editere på lørdagskvelden. Slette alle løfter og luftige påstander.

   - og tvi, tvi til deg også.
   (Jeg gjetter du fartsfantomer under 44.)

   Slett
 9. Tvi tvi! Du overlever nok skal du se.
  Jeg løper ikke men heier lungene av meg rundt Rådhuset en plass.

  SvarSlett
  Svar
  1. Psstt, jeg har hvit caps, og bruker som regel å krype rundt Rådhuset -)

   Slett
 10. You can do it!

  Heia, heia =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme (hvis du løper)!

   Slett
 11. Lykke til i dag Ingalill! Solen skinner, det er ikke for varmt, Oslo er i ferd med å fatte at det er fint å heie når det går løp. Tror dette skal bli en strålende dag. Drit i målsetninger dersom de skremmer vannet av deg (ja, for det er jo jeg skikkelig god på, høhø). Sats heller på en bedre opplevelse.

  Kanskje vi ses (c:

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi lider av angst for å ikke få parkering, så jeg sitter allerede fullt løpspåkledd og klokkeklar. Det er jo bare fem timer igjen -)
   Lykke til selv!
   Sola skinner her også.
   Det blir nok en god dag.

   Slett