torsdag 2. februar 2012

LEST 2012 - JANUAR

Boka jeg ble ferdig med akkurat for sent til å telle med i Januar. Moderne kinesisk litteratur fra Taiwan står det på coveret, som om det skulle være innlysende at alt moderne kinesisk kommer fra Taiwan. Festbok.

- og ja, du ser ikke feil
Disse oppsummeringene er identiske med fjorårets.


I Januar har jeg lest 6 bøker.

Noe som er akkurat 6,5 for lite for jevnt og trutt å nå 150. Skjønner ikke hva jeg tenkte på der. Regnestykket gjorde jeg ihvertfall ikke. Øyeblikksbeslutning kun basert på at jeg ikke greide det ifjor og at andre har greit det før. Er det for tidlig å gi opp?

4 av bøkene var gode, 1 var ok
og 1 kan vi feie under teppet med juletreet
når Knut kjører jula ut.
Jeg så et juletre fra bussvinduet igår, mannen er forsinket
og julelys bør henge til det blir vår.
tchikka tchikka.


Juleoratoriet var akkurat like god som beskrevet. Karin hadde helt rett om Leon og Louise, Dickens ble nr.4 og den boka som jeg brukte lengst tid på og som sitter best er Monica Alis Brick Lane. Bangladesh-isk kvinneliv i London - og Dhaka. Fargerikt, ustyrtlelig morsomt og blodtrist om kvinneroller, religion, politikk,
kjærlighet og brustne forventninger.
Great Expectations 200år etter.

Daisy Sisters er herved nevnt for siste gang.


Data:
Oversikt over alt jeg skulle lese i 2012.

So far so good!
med bakgrunn i 2012 lista (over)
 1. 0 av 10 Nobelprisvinnere lest.
 2. 1 av 5 nye og fjerne land.
 3. 7 av 11 Otherworld lest. (2010/2012 sammenlagt)
 4. 13 av 23 (all time) Alice Hoffman lest (2010/2012 sammenlagt)
 5. 2 av 27 Michael Connelly
 6. 2 av 15 1001-Bøker lest.
 7. 0 av 12 litterære/kulturelle arrangement.
 8. 0 av 2 Diktsamlinger lest.
 9. 6 av 150 Totalt lest. (liste)
 10. 3 av 6 Bøker omtalt. (Mål 100%)

Dette har jeg lest.
--------------------
 • 3 lydbøker + 3 papirbøker
 • 2 kvinner. 4 menn.
 • 4 bøker lånt på biblioteket (alle lydbøkene).
 • 2 kjøpt på loppis/frelsert
 • 3 lest på engelsk. 3 på norsk
 • Representerte land: Sverige, Sveits, England
 • 1 chic'lit
 • 2 lesesirkelbøker, resten tilfeldigheter.
 • 2 gamle kjente. 4 nye forfattere.

Merkedag:
Tror det er første gang etter bloggstart at jeg har lest dobbelt så mange menn som kvinner. Tror det er første gang jeg har lest MER menn enn kvinner. Mer kuriøst: 3 handlet spesifikt om kvinner. 3 var innom WW2 og 3 var fra England.

Ingen fra Norge, men hele 2 fra Sverige. Jeg leser i det hele tatt mye svensk. Uten å ha telt tror jeg det ble mer svensk enn norsk ifjor.

Ingen kryss på eksotisk lista denne måneden. Det klør i fingrene etter å skrive Bangladesh på Monica Ali, men siden wiki påstår hun flyttet til England i en alder av 3 og mora er engelsk får jeg ta meg sammen. Det er først på slutten av året det er lov å jukse.

Great Expectations ble lest i forbindelse med Lines 1001-sirkel.

Juleoratoriet var årets første sirkelbok fra biblioteket.
Eidsvoll bibliotek har lesesirkel hver måned. Faktisk også idag.
Dagens bok er Alltid Alice, som jeg ikke har lest, men tenkte jeg skulle møte opp likevel for å høre enda flere argumenter for hvorfor den MÅ leses.
Ja, Line jeg vet det det er den beste boka du leste ifjor, but the force is strong,
hypochondriaobsessivepensumusaversjon.2 bookcrossingmøter er allerede unnagjort. Februars allerede igår. Kvittet meg med 4 og tok med 2 hjem. Libyrinth og The Good Women of China.
De jeg sendte ut, og resten av bøkene i omløp kan du se
HER.

- & det var alt jeg rakk i januar.

7 kommentarer:

 1. Flott oppsummering! Synes du bør holde på målet om 150 bøker en stund til, og så heller eventuelt justere det ned i løpet av høsten.

  SvarSlett
 2. Jeg vil bare si at Alltid Alice bør bli med deg hjem fra biblioteket! Kjempebok!!!

  SvarSlett
 3. Silje: Jeg skal late som helt til desember -)

  Solgunn: Jeg har lånt den allerede etter flere overbevisende taler fra Line. Hadde også planlagt å lese den til lesesirkelen, men tiden gikk for fort. Idag gikk den fortere enn noensinne - og derfor sitter jeg fremdeles her istedet for å busse avsted til lesesirkelen.

  - jeg leser den nok - en gang -)

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg til innlegg om Brick Lane og Juleoratoriet. Derfor er jeg mer opptatt av at du holder deg til 100% omtalerate enn 150 leste bøker, som jeg fortsatt ikke skjønner at du kom på å sette opp som mål. Men selvfølgelig klarer du begge deler:-) Alt går godt til slutt.

  Alltid Alice er for øvrig veldig lettlest, i tillegg til alle andre fortreffelige egenskaper. Om den var beste bok i fjor er jeg usikker på. Ukjent soldat var nok hakket bedre. Kanskje også Ingen skal høre hvor stille det er. Men den er god!

  Nå må jeg gå og pleie formen til imorgen. Sykdom er en uting når man skal høre foredrag om Dickens, og det er altfor mange minus ute. Vigdis var forresten strålende igår, og du er herved invitert til krimfestival i begynnelsen av mars, hvor Bokelskerinnen også skal. Her skal horisonter utvides på alle plan:-)

  SvarSlett
 5. Nei, nei, ikke syk.
  Hadde nettopp et lengre og svært ampert foredrag om han som mølleløp ved siden av meg idag - mens han hostet - i min retning.
  Frekkeste.

  Jeg har forresten huset fullt av ansiktsmasker (don't ask why), men skrittet for å bruke dem i full offentlighet er foreløpig for langt, heldigvis, burde man kanskje si?

  Tror vi bør møtes litt tidligere imorgen, slik at jeg rekker å høre alle detaljer om Vigdis og utroskapen - og kanskje også rekker å få plasser langt fra hverandre, ifall du kunne komme til å puste på meg.

  (ja til krimfestival
  , hva det nå er? )

  SvarSlett
 6. Jeg hoster ikke foreløpig, så det er ingen fare:-) Hvis det mot formodning skulle komme i løpet av natten har jeg et hestehode (ikke spør) du kan få låne. Det er bedre enn maske, siden folk ikke kan kjenne deg igjen på håret.

  Kan prøve å komme før, men hvis det blir for hektisk kan du få fullt rererat etterpå! Vet ikke selv hva en krimfestival er for noe, jeg vet bare at vi skal dit:-)

  SvarSlett
 7. (først et avsnitt med sensurert sykdsomssnakk)

  Så, jeg gir lyd når jeg kommer til Oslo, renger med det blir rundt 12/13/14. Må vente på sola før jeg tør gå ut.

  Hestehodet høres ut til å være akkurat hva jeg trenger. Tar med et par gipsmasker også, de er fine til innendørsbruk.

  SvarSlett