torsdag 26. januar 2012

LØPESTRENG (11 + 9)

Gjennomsnittstid - 6,28/km, temp -12
Opptur og 4min kjappere enn sist.Mandagens Totalt 11,52km
Løype Coop/Hjemme.
Helt siden jeg kom hjem fra juleferie og det ble vinter og kaldt har jeg gått i løpestreng. 8k slipper meg av og jeg lunter hjem, med varierende energi. Det er det enestepe motivasjonen rekker til. Jeg har forsøkt å ta meg ut på egen hånd, løpe sirkler og hjemmeløyper, men dørstokken har makta. Det blir mølle eller et puff ut bildøra
, og det kommer jeg til å fortsette med til humøret snur.

På plusssiden var det bedre føre, og late helger gir energi. Nok til at jeg nesten ikke behøvde stoppe ved 3km brua. Jeg gjorde det selvfølgelig likevel. Hvordan skal man ellers få tatt bilder.
Løp opp alle bakker. Løp hele veien hjem
Helt til døra.

Mer pluss: Kulda. -12 ga bedre stivere underlag.
Minus: Kulda. Alt av drikke frøys.
Ringlende isbit slushies er ikke optimalt i Sibirkulda.
, og hvor invalid man blir i lårene man blir av is og snø.Igår? 9km Fivefingers på mølle.
Det er ny lengderekord og i meste laget.
Farten ligger mellom 8-9km/t og jeg herjer vilt med mølleknappene. Intrikate programer som gjør at hjerne og pekefinger er mer sliten enn leggene når jeg omsider står i dusjen.
9km med fivefingers tar tid.
Igår så det slik ut: 1 - 2 - 4 - 6 - 8 - 10 og ned igjen.
Lengste periode idag var 10min - som også er det lengste jeg har løpt sammenhengende - ever. Pausene imellom er 1min gange.

Planen for året er som sagt å løpe 10km, uten disse pausene. Bare snøen går og jeg kommer meg ut og unngår overdrivelser tror jeg dette blir det ene punktet på ambisjonslista jeg faktisk kan nå.

Pluss: Konverserte med fremmede om mine rosa tåsko.
Minus1: Fanatismen som trenger seg fram hver gang jeg får fivefingerspørsmål. Lange tirader og glanset galskap. Utsagn om sterke fotbuer og bare bein i skogen er ikke godkjent svar på spørsmål om slike passer på jobben.
Minus2: Stive legger.

Idag? Skjemmes jeg over nok engang å ha avbestilt styrketimen.
Det er ikke enkelt livet som maniskbedaglig mosjonist.

12 kommentarer:

 1. Du er utrolig disiplinert med disse FF, altså! Du har *fortsatt* gåpauser? Men ni km totalt er jo veldig bra! Du løper vel Sentrumsløpet i rosa tær, antar jeg?
  (Ps. Jeg har fulgt litt dårlig med i det siste, men har du prøvd dem ute i snøen? Eller var det et dumt spørsmål?)

  SvarSlett
 2. vinterbilde var flott...det er stemning med vinterlys...det skulle bare holdt seg på ca 1 blå uten å bli glatt :)

  SvarSlett
 3. Astrid: Jeg gjør som Grete, går og går - imellom. 10min er fremdeles det lengste sammenhengende jeg har løpt, men jeg kan nå løpe eg:
  8min - gå 1min - 10min - gå - 8min - gå. Da blir det jo i realiteten, 26min løp og 3min gå.
  Jeg er lurer både megselv og beina.

  Sentrumsløpet tror jeg er for tidlig for ff, kanskje på høsten,
  (KANSKJE -)

  Siste gang jeg løp ute med dem var i november en gang, tror jeg, med tåsokker. Det var et par minus og nummenkaldt på førsten, sikkert mest fordi det ble litt trangt inni der med sokker.
  , men tenker å prøve en kort kort tur i snøen når det ikke er for kaldt. Tror det største problemet er at man blir våt - oppå - også sprer kulda seg.

  (ser du hva jeg mener? et hvert uskyldig ff-spørsmål, resulteter i lange monologer)

  Marit: Alt opp til -10 er helt greit for meg, så lenge det ikke blåser og drikken holder seg flytende til 5km -)
  Enig med deg i at det er underlaget som er den største utfordringen.

  SvarSlett
 4. Jeg satser på at du er den perfekte å spørre om dette :) Jeg har lyst til å begynne å jogge, er vel to år siden sist omtrent nå. Har du noen tips til gode klær og sko som egner seg på vinterføre? Andre ting jeg bør tenke på, brodder? Ho ho, høres ut som den gamle dama jeg nå.

  Sist jeg jogget ble det bare de månedene det var bart. Det ødelegger liksom litt med et langt opphold.

  Ha en strålende helg, Ingalill!

  SvarSlett
 5. Når humøret og motivasjonen er som det er så må man finne kreative løsninger; og det har du gjort! Pluss i margen og klapp på skuldra.

  Jeg er rimelig sær i motivasjonen enkelte ganger.... en gang beordret jeg min kjære til å kjøre til Bogstad for å plukke meg opp. Jeg visste med meg selv at jeg kunne løpe dit og en liten runde der ute men jeg visste også at det var kun dit jeg kunne løpe den dagen. Og slettes ikke orket jeg å løpe hjem igjen!! Så enten fikk han hente meg der eller så ville det ikke bli noen løpetur på meg den dagen! Og han plukket meg selvsagt opp der ;-)

  Jeg har ulike løyper som jeg bruker utfra hvordan motivasjon, overskudd og form er og det fungerer for meg ;-)

  Imponert over FF rekorden!! Knallbra!

  SvarSlett
 6. Mari: Yay, til løpende lesere. Kanskje vil også burde starte løpegruppe Readrunners -)

  Klær på vinterføre kunne jeg sikkert skrevet avhandlinger om, men det er fordi man blir utstyrsopphengt, egentlig trenger du ikke så mye. Ull og en eller annen type overtrekksbukse/skibukse, eller en tjukk tights hvis det ikke er for kaldt. Ull innerst, også under bh-en - og ei vindjakke av noe slag, da kan du regulerer hvor mange lag du trenger - og du trenger alltid mindre
  enn du tror -)

  Når det gjelder skoene løper jeg i akkurat de samme som jeg bruker til vanlig. Kjøpte brodder for noen år tilbake. Yaxtrax, og de fungerer på blankis og mange sverger til dem. Jeg er overtroisk og syntes merkelige ting skjedde med knærne mine. Bortsett fra det likte jeg de godt. Det finnes også andre typer og i løpeverden er det ikke gammeldametakter og bruke brodder. Et annet alternativ er å få satt pigger i joggeskoene, eller gjøre som meg:
  Løpe på mølle (eller sitte i sofaen) på de aller glatteste dagene. 9 av 10 vinterdager er føret helt ok for jogging, og da kan man bruke sine vanlige sko, mens man gleder seg til våren.
  Puh,, see hva jeg mener med avhandlinger??

  - & strålende helg til deg også.

  LilleS: Det er egentlig ganske ufattelig at jeg kan bevege med 9km i fivefingers - spesielt med tanke på at jeg har Soles i alle vanlige sko -))

  Silja: Ja, det er viktig å lure hodet med løypevalg og variasjon. Spesielt på mølle, der jeg trykker på knapper og forandrer fart og program hver 100m -)

  Det aller vanskligste er å løpe i ring synes jeg. Når man vet at man straffes for alle nedoverbakker når man skal hjem. Mitt beste luretricks er å finne løyper med steile korte oppoverbakker og lange slakke nedover, da kan man gå oppover og kose seg nedover.
  Dessverre er slike rundre ikke alltid like lette å oppdage -)

  God helg til dere alle.
  Nå skal jeg pakke sekken og løpe på mølle - i de gamle lefseskoene, jeg også brukte på siste utetur.
  (Da kan dere alle pekefingervifte - I-told-you-so -når jeg omsider må krype til korset.

  SvarSlett
 7. Kanskje skammer du deg mindre over å ha avbestilt styrketimen når du hører om min hårreisende latskap idag. Jeg våknet med nakkesmerter etter å ha sovet i feil stilling i natt, og måtte ha et par runder med Ibux-salve og varm dusj for å døyve selvmedlidenheten. Det er den type smerter som forsvinner på et øyeblikk hvis man enten trener styrke eller gjør iherdig husarbeid som å skrubbe gulv. Alle gulvene mine trenger en skrubb og jeg trenger styrketrening.

  Hva jeg endte opp med til slutt? Ibux i pilleform og mursteinslesing, som forverrer plagene jeg ikke lenger kjenner på grunn av pillene. Jeg trenger verge.

  Sånn ja, det burde lette litt på samvittigheten din:-)

  SvarSlett
 8. Partners in crime
  , for akkurat det samme gjorde jeg også igår, nakken som bare blir vondere og vonderer, men benyttet jeg muligheten til å forbedre og forebygge. Nei og nei. Jeg løp på mølle og spiste ibux foran pc-en, før jeg krøllet meg opp i en anatomisk fordervet stilling og nå sitter her 10 ganger verre.

  (ikke er jeg ferdig med Dickens heller)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for glimrende tips snälla du!Da blir det kanskje løping på meg også(med lydbok på øret selvsagt ;)).

  SvarSlett
 10. Ikke glem at boka må være spennende. Jeg har tabbet meg ut med kjedelige og/eller filosofiske bøker og endt med å gå hele veien hjem.
  , mord eller muskuløse vampyrer er tingen -)

  SvarSlett
 11. Det blir neppe mye filosofi på øret da nei, men takk for advarselen he he ;)

  SvarSlett