fredag 11. november 2011

HALVEIS PÅ GJERDET


One for the Money (1994)
- Janet Evanovich

Første bok i serien om Stephanie Plum.
Lingerieseller turned bountyhunter.

Bok 18 - Explosive Eighteen
- kommer 22.nov.

Jeg hadde sverget på at jeg ALDRI skulle lese Evanovich igjen etter å ha lest 4stk fra Full serien. Det ble for mye, teite plott, påtatte romanser og flau sex. Sikkert co/writer Hughes sin feil.
- men så skrev Line Sizzling Sixteen omtale og jeg vaklet,
- kanskje - one day - one time - one krone?
Den kostet 10, og da var det avgjort.

Story:
Stephanie får sparken som undertøysselger og tar i pengemangel jobb som bounty hunter, aner ikke om det finnes noe norsk ord. Hun svermer for 2 menn. Den hjelpsomme bountyhunterkollegaen og forbryteren de jakter på. Forbryteren er barndomscrush og framed politimann - og Steph står plutselig med en fot i hver leir.

Innkjøpt og utlest
- men dette er ingen omtale.
Can't be - for jeg har dataforbud til nakke/rygg/hodeproblemen gir seg. Skjermlys og tasting med krum rygg forverrer. Men superkorte innlegg sortert under - bøker andre liker og omtaler bedre - er lov.
Det er planC i forhold til omtalekøa.
Denne har nn skrevet om og hun hadde rett/feil/null peiling - og kan alt.
- derfor trenger ikke jeg.


Så alt jeg egentlig ville si er at hvis du er intressert i frk.Plum
- les Lines omtaler.
For meg ble Steph for vinglete og dydig. Lettvint. Bare tanken på at hun fremdeles ikke har valgt mann i bok 17 og sannsynligvis ikke kommer til å gjøre det i november heller - legger en demper på leselysten.  
Men finner jeg nr.2 i 10krs kurva, tar jeg den med hjem.

Nesten-kyss til side:
Pluss? Tonen er lett og humoristisk. Jeg humret og smilte - og kjedet meg.
Faktisk tror jeg
Full-bøkene er skrevet for å være en motsats - for der Stephanie er dydig tilbakeholdende og boka sentrer rundt triangel og tension - har Full gjengen Full penetrering i første kapittel - Fullstendig umotivert - og viser at det krever sin forfatter å skrive god - og morsom - lidenskap. Evanovich snubler - og det er nok derfor smart at Stephanie holder seg på matta et snes bøker til.

Forresten:
Bokseskurken var skikkelig psychoskummel. Pluss for det.

Kilde: Fretex.
Andre bloggere: Sa jeg at Line har skrevet
en overbevisende omtale av bok.16?

Forfatterens hjemmeside

Know your polished writer:
Janet er født i 1943 og begynte ikke å skrive før hun var over 30, da under navnet Steffie Hall. Jeg elsker forfatterpseudonymer og synes alle burde skrive under falskt navn. Hun skrev i 10år før hun ble publisert. Tålmodighet er en viktigere dyd enn jomfruelighet.

Filmen kommer i 2012 og Katherine Heigl (Izzy) skal spille Stephanie. Med bare ei bok lest er jeg likegyldig, men hva synes dere som har lest mange? God match?

Boka skal ut på bookcrossingreise, oppdaterer når jeg har registrert den.
Nå må jeg ise ned nakken og fortsette dataforbudet.

19 kommentarer:

 1. Ingalill. da, alle jenter kan vel ordet dusørjeger? ;P

  Jeg har ikke lest like mye av serien som Line men etter min mening blir de bare bedre og bedre. Leser Evanovich når jeg trenger en pick-me-up(nå er det din tur til å gi meg et norsk ord her!).

  I utgangspunktet var jeg ikke overbegeistret over valget om å bruke Katherine Heigl i hovedrollen i filmen men det kan fungere.

  SvarSlett
 2. Jeg falt pladask for Lines omtale av bok 16, så denne ligger klar på bokbordet :-) Tror jeg skal lese den i juleferien.

  SvarSlett
 3. (hehe), nesten så jeg rødmer, dusørjeger du, merkelig nok er det kjent -)

  Rødme nr.2: Heter hun Heigl, redigering asap.

  (Pick me up = oppløftende.)

  Jeg har hørt at de blir bedre, og det gjør meg nysgjerrig, men kanskje ikke så mye at jeg kaster meg på bølgen. - kanskje -
  Har du omtalt bøkene forresten, jeg googlet men kunne ikke finne noe.

  SvarSlett
 4. Silje: 16.omtalen lokket meg også, og det er sikkert teit å gi opp, når sikre kilder hevder det bare blir bedre og bedre.

  - (Divergent er forresten bestilt, lette etter nr.2, men fant bare den ene boka. Er det ikke utgitt flere?)

  SvarSlett
 5. Ha ha, så du hvor diskret jeg var der? Sa ingenting om det(ikke innrømmet jeg at jeg Googlet navnet før jeg så mye som turte å skrive det).

  Takk skal du ha!Oppløftende var ordet som hadde falt ut av mitt vokabular, jammen meg godt vi har hverandre ;)

  Sånn i tilfelle Silje har lagt seg så kan jeg si at jeg tror oppfølgeren til Divergent, Insurgent(?), kommer ut til våren.

  SvarSlett
 6. Glemte visst helt å svare på det med omtalene. Nei, jeg har ikke skrevet om bøkene tror jeg. Er visst litt lat så det er ikke alt det blir omtale av.

  SvarSlett
 7. Kort innlegg? hmm - lengre enn mange av mine ihvertfall. Jeg har uansett bloggpause til flere enn to kommenterer kommer på en av de beste bøkene jeg har lest på åresvis, altså kan det bli leeeeenge til det kommer nye innlegg :-) Hjelper på nakke og skulderplager gjør det også! Ønsker deg en fantastisk god helg og håper du er frisk og rask så du kan springe rundt jordbærløyper i barfota uten hunder og elger og teite menn i hælene!

  SvarSlett
 8. Solgunn: Det kalles omtaletourettes, jeg setter meg ned, med den ene setningen jeg skal skrive:
  Dette er ikke en omtale, jeg har vondt i nakken, les mer hos Line, også velter bisetningene ut,
  (bare ikke så mye om selve boka -)

  Nå ble jeg nysgjerrig. Trodde jo jeg var ajour med bøkene dine?
  Jordbærbarfot med hunder og elger høres vidunderlig ut. Bygdenorsk varianten av Danser med Ulver?

  Mari: Fniste godt til at du googlet, noe jeg også selvfølgelig burde ha gjort, borsett fra at jeg tror jeg kan alt -)

  Lettet over at det bare har kommet ei bok, mindre overveldende, mindre å handle!

  SvarSlett
 9. Jeg har klokkertro på Katherine Heigl som Stephanie Plum, og er overlykkelig over at Sandra Bullock og Reese Witherspoon takket nei. De ville vært fryktelige i rollen, så jeg skjønner ikke hvorfor de ble spurt in the first place.

  Bøkene blir bedre utover i serien, mest fordi det er noe som endrer seg underveis. Jeg husker ikke helt hva det er og når dette skjer, men tror det er i løpet av de tre-fire første. I den første boken snakket Ranger som en fattig homie, det gjør han definitivt ikke utover i serien. Og komikken blir mer rendyrket, blant annet fordi Lula blir en viktig karakter. I første bok har hun nok ennå ikke funnet formen.

  Dette visste jeg ingenting om før jeg bladde litt i første bok i sommerferien og fikk helt sjokk over hvor annerledes den virket i forhold til hva jeg husket. Nå vurderer jeg å lese alle bøkene på nytt for å finne ut hva som skjedde. De beste Plum-bøkene er 4-7. Tror jeg. Hvis jeg ikke husker feil der også.

  Kanskje likte jeg boka bedre fordi jeg synes Evanovich er god på morsom lidenskap? Ikke i Full-serien, den har jeg ikke lest, men i Plum-serien. Det synes jeg at hun får til, men kanskje ikke allerede i første bok.

  En liten presisering: Stephanie og Morelli er kjærester i en del av bøkene, så hun vingler ikke hele tiden. Det er når hun er singel at hun vingler: Skal hun ta Morelli tilbake, eller gi etter for Ranger? Og ja, psykopatbokserskurken er skikkelig ekkel!

  Nå beklager jeg virkelig hvis kommentaren min ble lengre enn omtalen:-)

  SvarSlett
 10. Har du lest Aurora Teagarden-serien til Charlaine Harris? Det burde du. Har akkurat startet på bøkene hennes om Lily Bard, og de virker like bra.

  SvarSlett
 11. Neeeeei, Line da, der ble det et par spoilere he he ;)

  SvarSlett
 12. Insurgent kommer i begynnelsen av mai :-)

  SvarSlett
 13. Line: åå, nå som jeg trodde jeg slapp unna, jeg er tvangskronologisk nok til at å skippe fra bok1 til bok4 er dødssynd, så skal jeg komme meg dit det begynner å bli bra, må jeg lese ALLE - og jeg hadde bestemt meg for å avstå, men nå vakles det igjen. Mest pga spoileren om et faktisk og håndfast forhold.

  - også lo jeg godt til at du skal lese ALLE igjen - selvbedrag av ypperste klasse, hint hint Forsythe og dobbelhint fra Dickens.

  LilleS: Jeg har kun lest sookiebøkene til Harris og ble så skuffet over de 2(3) siste at jeg vurderer og aldri lese ei Harris bok igjen. Er bøkene veldig forskjellig fra vampyrene?
  Håper!!, for når det gjelder sex-scener er Evanovich en mester i forhold til Charlene. Ingen eleganse!

  (sjokkert over hvor kresen jeg er på grafisk lidenskap -))

  Silje: Livredd for at jeg ikke skal like Divergent.

  SvarSlett
 14. @Mari: Hehe, ja, på en måte var det en spoiler, men ikke mer enn man ville fått vite ved å google bøkene eller lese baksideteksten:-)

  @Ingalill: Ikke selvbedrag i det hele tatt, thank you very much, for disse bøkene er lekende lett å lese på en ettermiddag eller to når jeg ikke er i humør til å lese verken Dickens eller Forsyte! Da jeg leste et par av de første, lo jeg dessuten til jeg gråt, og jeg vil gjerne ha den opplevelsen på nytt.

  Hvis du vil sikre deg mot bortkastet tid og tvangskronologisme, kan du avvente til jeg har lest på nytt og få referat, og hoppe rett til de beste bøkene. De skal strengt tatt kunne leses hver for seg. Hvis du er ekstra snill, kan det hende du til og med får låne bøkene av meg. Mot pant, selvsagt, i for eksempel en av kattene eller ungene dine;-)

  SvarSlett
 15. Njaa, forsiktig med hva du forslår nå, for jeg er neppe den første bokelskeren som gladelig bytter både barn og kattepuser i velholdte 18binds serier.
  - og aldri bytter tilbake!

  (jeg venter gladelig til du har lest på nytt - og skrevet referat, tvilen er intakt -)

  SvarSlett
 16. Jeg har ikke lest vampyrbøkene, så jeg vet ikke.
  Det er en del sex i Teagarden og Bard-bøkene, men egentlig ikke så mange beskrivelser.
  Lily Bard er for øvrig treningsnarkoman. Artig når jeg ser bilder av den lubne Charlaine, at hun tilsynelatende vet masse om treningssentre, karate og vekter. Kanskje gjør hun det?

  SvarSlett
 17. Faktisk
  , så har Harris svart belte i karate. (alt man vet -)
  Kombinasjonen treningsnarkomani og sex gjorde meg straks mer velvillig stemt.

  SvarSlett
 18. Svart belte i karate! Kanskje jeg skal slutte å løpe og heller trene karate. I hvert fall hvis det fører til at jeg begynner å skrive krim og vampyrbøker og tjener drøssevis med penger. Det er ikke så mange myrstrå som vipper i Harrisbøkene.

  SvarSlett
 19. Høres ut som en utmerket plan
  , og så lett
  litt martialarts der
  noen bestselgere der
  og vips = millionær -))

  Mangelen på myrstrå omfavnes.
  Leses nå om en mann på 90 og hans triste horer og etter 10s er jeg allrede svimmel og nedbrutt av vippingen.

  SvarSlett