tirsdag 22. november 2011

DAGENS TRENING (Hele Uka+++)

Krysser fingrene for at været holder seg slikt fram til jul.
I'm dreaming of a green christmas10 dager siden forrige treningspost
Og 6 treningsøkter. 3 i fivefinger. 3 i vanlig sko. For det meste slappissubb og finvær. Bortsett fra torsdag, da det var vinter og en forsmak på glatt snøspøling. Fornøyd med innsatsen og sjeleglad for at været holder seg på tørr høst.

Let the oppsummering begin:

Mandag 14.nov
10km i jordbærløypa, 6,07/km
Dørstokken var tung og det var allerede skumt på vei ut døra. Svart på de siste 5. Ingen gatelys, kun svakt skjær fra husvinduer. Hadde aldri turt å løpe så mørkt på ukjent sted, men jeg har vært opp og ned nok ganger til å vite hvor steiner og hull befant seg. God trening å løpe slakke nedoverbakker i mørket.
Alt annet enn lett-på-tå er livsfarlig.
Pluss: Hunden tok servelat på første forsøk
Minus: NewBalance skoene er for trange for ullsokker = numne tær.

Tirsdag 15.nov
4km fivefingerjogg på mølle
Uke 4 - økt1. Jukset mindre på pausene enn vanlig da det føltes tungt. Seig og dorsk og alt for 7km/t var pyton. Følte meg synlig rosa og beglodd - og veldig proaktiv. Håper de på nabomøllene gikk hjem, googlet, og tropper opp barbeint neste uke.
Pluss: Økt gjennomført
Minus: Forsøk på styrketrening. Maktet kun 1 mageøvelse. Mister all energi bare ved tanken og jeg tror rockbottom er nådd på styrkefronten.
Var mye sterkere før jeg begynte å jogge.


Tidlig torsdagmorgen på Jessheim. Freezing fog central.Torsdag 17.nov
11km Jessheim. (5,47/km)
Kun et stopp, leggtøying midt i en nedoverbakke. Merkelig følelse, for det var kaldt og beina gikk av selv, helt til de ga opp. Etter tøye/fotostoppen var det bly i 2km til alle plager var bortløpt og jeg seilte i berusende småfog til mål.
Positivt: Høyere fart, uten å gi opp.
Bad: Vinterglatt og isete.


Vinterfaren er over. Uforberedt med alt for mye klær, men deilig med mildt duskregn sent i November.

Søndag
20.nov
10km, Hjem/Mem'ry Bay, (6,17/km)
Rett etter frokost, med blybein, hivende pust og utallige stopp. Satser på at det var barnebursdag og lite søvn som ødela. Blir alltid så nedtrykt når jeg har over 2 dager løpefri uten å oppnå ekstra overskudd. Et lykketreff at jeg lot muffins og kaker vinne over Jessheim maraton. Hadde sikkert løpt ennå. (fegis)
Pluss: Tidlig ute - og kom meg opp hele sistebakken.
Minus: Alle de andre bakkene jeg gikk + generelt dårlig form.

Mandag 21.nov
4km fivefingerjogg i jordbærløypa. Still uke4.
Sjokkert over hvor mye lettere det er å løpe ute. Sannsynligvis terrengvariasjon, nedover, oppover, grusvei. Like sjokkert over hvor stiv jeg ble i leggene. 4km i ff = 12km vanlig, minst.
Pluss: Hunden var ikke hjemme.
Minus: Iskald på beina, første 10min, deretter nummen, før sokker og sko endelig slo seg til ro. Juryen er fremdeles ute på sokkefronten - men hun tror det blir bra. Tok akkurat like lang tid og presse sokketærne inn i skoene som 2 runder i jordbærløypa.

Nå? Sjokoladekakerester og treningsfri. Opphavet, også kalt anonymeDora er reist hjem til midten og jeg er mor til 2 tenåringer. På tide å drukne alderdomskvaler i fiskegrateng
og forberede seg til bestemordagene,
- og aldri la det gå 10 dager imellom treningsrapportene igjen. (puhhh)

Kom plutselig på at jeg kjøpte ski ifjor
, forpliktet til å glede seg til snøen???

14 kommentarer:

 1. Takk for noen koselige dager, det er synd at tia går så fort at det blir lite gjort. Turen hjem gikk fort og greit, 2 !/2 t etter at jeg satt meg på flyet var jeg hjemme. Nå sitter jeg og hører på lydbok til det er tid til å gå på venninde treff.
  Du, hvem var det egentlig som vant i brettspill konkuransen igjen?

  SvarSlett
 2. Får du plass til sokker i FF skoa?
  Løper du ute med Bikila? Er de ikke litt tynne i sålen? Har bare brukt mine på mølle så langt..våger meg iallefall ikke ut på glatta med disse!

  SvarSlett
 3. Lilledora: Takk for sist.
  (kan ikke huske at vi spilte brettspill engang (?),
  hilsen mesterfortrengeren.

  Kristin: Jeg kjøpte sokker med tær for å ihvertfall en mulighet til å bruke dem utover høsten. Skoa er jo elastiske og "ALLE" løper tydligvis på snø med sokker.

  Ja, det er Bikila. Tror faktisk jeg er mer redd for kulde og kalde tær enn glatta, men muligens er det bare til snøen kommer. De har jo sporet gummi, akkurat som ordinære sko, så i utgangspunktet skulle de ikke være glattere enn vanlig joggis.

  , men du burde prøve ute, det er så MYE MYE lettere enn mølle.
  Terreng variasjon gir ujevn belastning og mindre stølhet
  (dvs, det er en sannhet med modifikasjoner, mindre støl på flere plasser, er riktigere -))

  SvarSlett
 4. Så fine trenningsøkter. Du må ikke ha dårlig sammvitighet for lite styrketrening. Selv har jeg også problemmer til å motiovere meg til dette. Fant ut at det er best å gjøre litt (5min) hver dag for ellers klarer jeg aldri å samle meg

  SvarSlett
 5. Akkurat det innlegget jeg trengte for å motivere meg for zumba i dag. Så lenge jeg slipper å trene ute, er jeg fornøyd. Men du verden så vintervakkert dere har det på landet! Tåke og gråvær er ikke like kledelig i et betonglandskap.

  SvarSlett
 6. Ania: Jeg suger på styrketrening og har klaget og sutret over egen innsats i flere år nå, hakk i plata.
  , men 5min hver dag høres ikke så verst ut. Overkommelig, selv om jeg sikkert greier å sluntre unna der også. (håper det går bra med ankelen din forresten)

  Line: Håper du ikke rakk den zumbatimen, for zumba er djevelens polka og mestres kun av de man bør holde seg unna. Zumbahæren i de ondes tjenste. ((((zumba)))

  Heldigvis var det vintervakkert bare en dag, håper det blir lenge til neste gang -))

  SvarSlett
 7. Ah, de er så fine, altså! Jeg hadde vært kjempestolt hvis jeg hadde hatt sånne søte, rosa føtter :)
  - Lurer på om jeg skal prøve Hattoriene mine i morgen. 5 min, høres det ok ut? Ute på asfalt? Kjenner jeg kvier meg litt - for hvis jeg får vondt i leggen av dem, da er liksom alt håp ute...

  SvarSlett
 8. Djevelens polka synes jeg var et passende navn på zumba, og jeg foreslår at det umiddelbart blir det nye offisielle norske navnet. Det vil kanskje glede deg at mine zumba/polka-planer gikk i vasken igår på grunn av lesing og soving på sofaen. Snork. Det blir ingen trening før jeg er ferdig med Ukjent soldat, den er skikkelig spennende, altså.

  SvarSlett
 9. Jeg synes 5min høres VELDIG mye ut, hvis du har tenkt å løpe i ett strekk. Etter 4/5 uker er det lengtste intervallet jeg har løpt i ff 8min. Her tar man skynde seg langsomt til nye ekstreme høyder.

  Sammenlagt løper jeg nå ca 30min, men de første øktene var rundt 20. Gå et min, løp et min, osv.

  Litt skummelt, for selv om du sikkert ikke trenger like langsom tilvenning som meg, er det jo gitt at man får vondt i leggene. Var så stiv etter siste ff økt at jeg måtte tøye leggen 5 ganger på gårsdagens tur (i vanlige sko).

  (8k løp 9km i NikeFree igår og kan knapt gå idag -))

  Likevel bittesmå gradvisturer må jo gå bra, bare du greier å skille hattoristivhet fra de vanlige leggproblemene. Er det mulig?

  SvarSlett
 10. Line: Vi må ha postet samtidig.
  Ja,, det gleder mitt hjerte at du sovnet fra djevlepolkaen, nesten like mye som jeg gledes over å ha hoppet over den Ukjente Soldat!

  SvarSlett
 11. Ja, det bør være mulig - stølhet kommer vel på baksiden og problemene mine er først og fremst på innsiden. Men jeg er litt skeptisk. Litt redd for at det ene fører til det andre...

  - Hm, han på Løplabbet sa at jeg kunne løpe 15 min (!) første gang tror jeg, så jeg syntes egentlig 5 min hørtes lite ut - men 1 min løp og 1 min gange er jo helt greit, da, så slipper jeg å bli sliten også ;)

  SvarSlett
 12. Første økta i gretes nybegynnerprogram, er 5min gå, 1min jogg/1min gå - times 6 - og 5min gå til slutt. Bitteliten kosetur på ca 20min - det er jo nesten det samme som løplabbet fyren sa, bortsett fra at han mente du burde løpe hele.

  Jeg ble faktisk helt utslitt i leggene etter den økta, for jeg er så uvant med flate sko at det var like belastende å gå. Men også veldig oppløftende fordi jeg husker hvordan jeg kondisjonsmessig sleit med samme programmet i 2009 -))

  Vær forsiktig!

  SvarSlett
 13. Det er virkelig mye lettere å løpe ute ...så lenge du ikke har en Viggo som følger med på at du ikke jukser. :)

  Dessuten er det bare å glede seg til snø, du som kjøpte ski i fjor..heeh

  SvarSlett
 14. Hei, hei.
  Jeg misunner deg som sagt Viggo the trainer, ikke det at jeg jukser altså, nonono.

  (ikke nevn skiene
  , jeg prøver å glemme)

  SvarSlett