tirsdag 12. oktober 2010

GÅRSDAGENS TRENING (11km)

Gjennomsnittstid - 6,09/km (9,8), temp 2-
Gjennomsnittspuls/Maxpuls - 149/181

Men 180-tullet er bare fordi pulsbeltet fusket i starten.

Faktisk var snittpulsen enda lavere på de første 8km - 144 - og det før jeg begynte å gå og subbe.Gårsdagens Totalt 11,5km
8K slapp meg av på McDonalds, som er 1km lengre enn forrige gang jeg sprang denne turen. Hadde jeg husket hvor lange seige bakker det var ut av Jessheim hadde jeg nok heller valgt rund flatløype nærmer flyplassen - men jeg var lat, sliter med motivasjonen og ville helst unngå å løpe i ring - too deprimerende å løpe bort fra dusjen.Høstens første tur i minusgrader, startet på minus 2/3 og avsluttet på solfylt 0. Kan hende er det bare meg men fra 0 til 5- er perfekt løpetemperatur. Rimfrosset gress i grøfta og lett pust, kanskje er det derfor pulsen var så lav - ihjelfrosne allergener?

Ingen alvorlige problemer, annet enn stive hofter, zumba blir mer og mer nødvendig, men på 8 hadde jeg tydligvis fått nok, uten smerter og midt i en slak nedoverbakke - på 8,2km, bråstoppet jeg - viljen var ond, hvem stopper i en nedoverbakke?? Gikk i 200 langsomme meter, tøyde hofta, sommel, sommel - før jeg gjenvant kontrollen. Subbet inn de siste 3,5. Alt i alt en helt ok tur, spesielt fornøyd med at farten var jevn - også oppover.

Stor forskjell på morgen og ettermiddag. Bildet er fra brygga, onsdag.

Etterpå? (Kundeservice sagaen)
Skulle jeg kjøpe løpetights. En varmere en til vinterbruk, stilongs/overtrekksbukse får vente til 15-. Startet på Sport1 - for der hadde jeg lagt merket til STORT utvalg og mange merker. MEN - det var til menn. 2 forskjellige 'vintertights' hadde de til damer, begge var Adidas og bare en var egentlig tykk nok. Så jeg hanket i butikkdama - ytret min nød - og haka traff gulvet - for her hadde jeg mye å lære - flaks for meg at jeg traff en som visste ALT.
 • De hadde bare 2 typer tights til damer fordi damer ikke løp så mye som menn og ihvertfall ikke ute - om vinteren.
 • Vinter-Nike hadde de ikke til dame og kom ikke - aldri - til å få inn heller. Når jeg etterpå fant en bunke tykke Nikees bak Adidasen - dessverre kun i Large - var det fordi noen hadde sneket dem inn bak hennes rygg og de hadde dem ihvertfall ikke i mindre størrelser og kom ALDRI til å få det heller.
 • Refleks på bena var unødvendig man kunne jo bare bruke vest.
 • Herretights til dame var TABU.
 • - og hvorfor kunne jeg ikke bare forstå at damer - det lille de løp - holdt seg på mølla - hvis de da ikke var EKSTREMT spreke - da brukte de skibukse.
Konklusjon: Null interesse - hverken i meg eller pengene mine og Sport1 på Jessheim - boikottes herved - inntil videre.

Noen etasjer nede på G-Sport - kunne de bestille det jeg ønsket meg og vintertightsen fra bla. Nike var ventet inn om 1 uke ++ . Pluss til g-sportmannen - men når det gjelder kundeservice hadde de ingenting å stille opp imot nabobutikkens Skateboardgutt - ung, engasjert, kunnskapsrik og veltalende - og nå vet jeg mer om Skateboard, hjul, matriale og trevirke (fra Canada) enn jeg egentlig hadde behov for - men trenger du noen gang et skateboard eller utstyr så er Jessheim plassen - og ikke skate i regnet.

Tightspengene mine går forresten til XXL - der nesten samme nevnte Niketights var 150kr billigere. Nå ønsker jeg meg jo egenlig denne, men tights til 1400kr er strengt forbudt på dagens nivå - må minst ha fullført et maraton, eller ihvertfall brutt 50min grensa.


Derfor blir det denne (på bildet) og jeg tror jeg rett og slett bestiller fra nettet - mm noen vet at den er elendig eller har et annet alternativ.
- merk at hvis det er sånn at alle som leser dette løper i skibukse vil jeg ikke vite noe om det - og selv om friskysport1jente skulle ha rett i alle påstander (haha), bryr jeg meg heller ikke det minste - hennes jobb var å selge meg tights - og den beste måten å gjøre det på ville vært å unnskylde det magre utvalget, men understreke at grunnen til at de valgte denne ene Adidasbuksa var fordi den var BEST!!


& TIL SLUTT:
Var alle bussrutene forandret, min var lagt ned og ingen visste hva, hvor eller hvem - var ikke hjemme før klokka 6 - og det var 4 timer senere enn planlagt - pga buss. Bra det finnes bøker og sjokolade.

13 kommentarer:

 1. Fin tur i høstfarger!
  Men arg, for en irriterende butikkmedarbeider. Fins dessverre mange av dem.
  Takker for tips om XXL, og drar snart dit jeg også for varmere bekledning!

  SvarSlett
 2. WTF?! Jeg må bare le, det der var jo urkomisk (å lese om). Tror jeg skal ringe Sport1 på Jessheim og høre om de har vintertights for damer, spesielt er jeg interessert i en Nikemodell?

  SvarSlett
 3. XXL ser ut til å være det best valget på mye - kanskje bortsett fra sko, selv om jeg kjøpte mitt siste par der - men da hadde jeg testet på løplabbet tidligere.

  Astrid: Hadde vært moro det, sikker på at på telefonen har de ALLE Nikemodeller som eksisterer, kommer ihvertfall til å ta de inn og kan også bestille til deg personlig :-)

  ( - lurer på om det er meg og min lite løperaktige fremtoning som bringer fram 'eksperten' i folk?)

  SvarSlett
 4. ble du ikke sint,og ga henne en lusing?
  og at ingen din familie eller kjente kom til å handle i denne butikken i fremtiden

  SvarSlett
 5. Lusing du liksom :-)

  - nei du, jeg gikk stille og rolig ut døra, boikottet dem i mitt indre og tenkte på alle pengene jeg skulle bruke i en annen butikk.
  - (som prettywoman og handleposene)

  SvarSlett
 6. Hahaha... for en service. Utrolig irriterende med folk som tror de vet bedre enn kunden når de jobber i butikk når det ikke er tilfellet. Hatt noen slike opplevelser jeg også.

  Buksen ser ut som den som jeg har. Kjøpte den på løplabbet til 500,- i fjor. Veldig fornøyd med min.

  SvarSlett
 7. Wow, jeg har virkelig flaks! I går "klagde" jeg til min kjære på vei opp til Tryvann over at jeg var så kald på lårene og at jeg ville kjøpe en vinter tights......jeg bare ante ikke HVOR og HVILKEN! Nå som du har gjort forarbeidet, takk ;-) så vet jeg hvor jeg IKKE skal handle, samt også at XXL fortjener et besøk snart ;-) Så jeg bare takker og bukker jeg ;-))) Silja

  SvarSlett
 8. Nok en bessewisser historie fra forrige uke:
  Dama på Frelserten som påstod at boka jeg ville kjøpe ikke var pocket ford den hadde for mange sider.

  Silja: Jeg aner ikke hvordan denne buksa er altså - men krysser fingrene for at det er den samme som Camilla har - og liker.

  Håper den kommer FORT for jeg var også plaget med kalde, røde lår etter mandagens tur - oktober er litt for tidlig for ullmammelukke.

  SvarSlett
 9. Haha - fantastisk! Ikke at du måtte stoppe i nedoverbakke, eller kom fire timer senere hjem enn planlagt naturligvis - men at en dame i en sportsbutikk kan stå og prate sånt sludder. Du burde ringe sjefen hennes og klage. (c:< Har aldri løpt i skibukse og kommer aldri til å gjøre det. For noe tulliball. Trenger ny vintertights selv egentlig, men ikke sett på det ennå og har derfor ingen tips dessverre.

  Uansett; bra jobba på løpeturen. Ikke enkelt å komme igang når man har stoppet opp.

  SvarSlett
 10. Hm, har den Jessheimdama fortsatt kneskåler, DET lurer jeg på!... Er det mulig? Men selv på XXL er utvalget for damer rimelig labert sammenliknet med for herrer.

  Hvor er likestillingsombudet?!

  Löplabbet er forholdsvis likestillingsvennlige, det samme er Sport1 i Storgata (om du skulle våge deg inn i storbyen).

  Du trener bra om dagen forresten. Skal du løpe en av distansene på Jessheim vintermaraton?

  SvarSlett
 11. Prosentandelen kvinner i bla. OM burde jo gi butikkinnkjøpere et hint. Utvalget var virkelige latterlige skjevt, tror jeg tar rådet og velger storbyen neste gang - eller den STORE verdensveven.

  - men lusinger og kneskåler holder jeg meg unna :-)

  Det har vært litt opp og ned med trening etter OM - men jeg leker med tanken om enten 10 eller 21 på Jessheim - hvis været blir OK - is og snø er ikke så fristende.
  - må også se hvor mange som melder seg på først - kjedelig hvis arrangørene må stå en time ekstra for å vente på meg.
  (det har jeg opplevd før)

  Jannicke: Det gleder meg at en sånn spreking som deg IKKE løper i skibukse!!

  SvarSlett
 12. Fantastisk service! ("Selvfølgelig skal du ikke ut og løpe om vinteren, frue, da skal damene være inne og innrede.")

  Må vel ut på vinterløpetights-shopping selv en dag, det er blitt rimelig kaldt om kveldene.

  SvarSlett
 13. (hehe), det er vel nettopp for å slippe innredning at denne fruen løper UTE.

  Niketightsen har forresten ankommet og kommer jeg meg over dørstokken skal den testes idag!

  SvarSlett