torsdag 13. mai 2010

IN YOUR HEAD, IN YOUR HEAD ..


The Reckoning (2010)
- Kelley Armstrong

3.bok i trilogien (foreløpig trio)
Darkest Powers 3.
Hva jeg synes om de første 2.
The Summoning
The Awakening.
Necroromancer Chloe (heroine), Derek (helten), Simon. Victoria og døde poltergeist Liz er fremdeles på rømmen fra asylet og skurkene som genmodifiserte dem som barn.


Jeg leste nettopp igjennom det jeg skrev om de 2. første, inkludert regla mot serier og kan litt beskjemmet si - at her har jeg nok utviklet meg. Serier virker nå som en helt naturlig del av lesehverdagen (så fremt hver bok er over 200 sider++)
, venter utålmodig på flere fortsettelser - Hungergames3, SVM10, VA5)


Jeg aner fremdeles ikke hva necroromancer er på norsk - men det innbefatter ihvertfall å se/snakke/vekke døde. Mens Chloe i de 2 første bøkene raised the dead bare ved å eksistere og/eller drømme har hun nå begynt å få kontroll over evnene og bruker det mer og mer bevisst - også som våpen.

Hvordan det gikk til slutt - vil jeg ikke si noen om - bortsett fra:
- at det er svik, zombier og romantikk.

Armstrong skriver som benådet og jeg leser som besatt og jeg tror jeg ville jeg lest uten stopp uansett emnevalg, persongalleri, plot og spenningskurve Det er bare noe med måten hun uttrykker seg på - bygger historien, lurer, hinter, forså å gi deg alt - for en liten stund - før hun igjen sveiper bort teppet men en durabelig cliffhanger.
- denne gangen dog var historien avsluttende - en episoderoman med en halvåpen slutt - slik at hun kan skrive x antall til - (jada det er kynisk og beregnende men for øyeblikket er idealismen lagt bort)

Jeg svelger det rått og som du nettopp har bevitnet - ukritisk,
overser:
 • at heltegjengen er en gjeng 15/16 åringer
 • at jeg er endel av pengemaskineriet
 • at jeg har lest mye bedre bøker
 • & at jeg egentlig er altfor gammel for dette.
- men for å bringe inn et aldri så lite hint av lesefornuft.
Jeg liker fremdeles Otherworld mye bedre (selv om jeg fremdeles bare har lest de 2 første).

Boka hos play.com
eller tanum.no

Armstrongs hjemmeside.
- full av fristelser.

5 kommentarer:

 1. Gratulerer, du vant på bloggen min :)

  http://beatelill.blogspot.com/2010/05/og-vinnerene-er.html

  Hvis du sender meg en mail med navn og adresse, så skal jeg sende deg boka så snart som mulig :)

  SvarSlett
 2. Vant jeg jeg?
  Tror det må være første gang jeg vinner noe som helst, fabelaktig :-)
  Mailen kommer straks.

  SvarSlett
 3. Hehe, da var det jo på tide at du vant :) Håper du blir å like boka. Jeg synes den var spennende, og håper faktisk på at Teige fortsetter å skrive bøker om samme karakter.

  SvarSlett
 4. Hmm. Denne boka trur eg ikkje er noko for meg. Å vekkje dei daude verkar meir enn berre éin smule too far off. SEier eg, for eg har budd i eit daudinghus siste mange månadane, iallefall gjenferdhus, berre spør Haust, ho kunne plutseleg sprette opp frå varmen på saueskinnet framfor omnen, kikke ut i lufta og knurre og boffe mot eitellanna ikkje eg såg i allefall. Eg synest det var greitt nok - "Ja, ja Jon, eg skjønar at du ikkje likar eg sit her i stoga di og let umoralen blant Carrie, Samantha og den gjengen der INFISERE pinsevennhuset ditt, men du er daud og må nok berre finne deg i det", sa eg då. Eg hadde ikkje vorte ovleg begeistra om det hadde kome ein necroromantic (?) eller kva det nå var og vekt han til verkeleg live att, hehe ;-)

  SvarSlett
 5. Døde pinsevenn Jon prøvde nok bare å uttrykke glede over ditt valg av tv-programmer. Det har seg jo sånn at de fleste av oss blir slibrigere og mer upassende det gamlere vi blir - (og det er mens vi er levende - det har jeg fra SIKRE kilder) - jeg tør ikke engang tenke på hva døde pinsevenner kan stille opp med.

  SvarSlett