tirsdag 16. juni 2009

DAGENS TRENING. (10km)


Endelig mindre vind. Perfekte 10'C og tidlig nok til å ikke være for mye sol - ble mye varmere utover dagen. Det eneste minuset var den elendige høyre foten - giktisk og stiv - lår og legg nå like ille. Litt usikker på hva jeg skal gjøre - bortsett fra aktiv fortrenging og manisk tøying. Hodet i sanden og kanskje går det bort av seg selv.

Ny rekord på 10km - 57,44. Likevel tror jeg 58 løpet i hjemmeløypa var en litt bedre prestasjon. Flere bakker og raskere fart på slutten. Dette var stort sett flatt med jevn fart (og ond fot). Anyways - rekorder er alltid skjellig grunn for feiring. Premien ble 2 bøker på salg - Ian McEwan & Rune Belsvik - 49kr/stk. Hooray.

Samme flatløypa som på langturene bare færre runder. Smart move - gjorde at 10km virket oppløftende kort (innimellom) - likevel slet jeg spesielt rundt 5-6km - fant liksom aldri noe rytme.


POSITIVT: Ny rekord. Fint vær. 10km virker ikke like avskrekkende lengre.

NEGATIVT: Ingen bedring på høyre foten. Tidvis urytmisk og vinglete. Det er et strekk på denne løypa som har et speilvindu. Hver gang jeg løper forbi får jeg hakeslepp av den krokete hunchbacken som kommer imot meg. Dystert sinnelag og et løpsteg få vet eksisterer. Det er bra jeg ikke løper i byen med butikkvinduer overalt - da hadde det blitt ProzacNation istedet for en 'munter' treningsblogg.

Vel overstått var det nok 1,5km løping til stasjon og tog. Rakk akkurat frisørtimen og jeg er atter en gang svarthåret og kortklipt. Ifølge mors-lille-ole ser jeg - igjen - ut som en mannlig rockestjerne. Akkura som Pat Benatar - sa 8KJ med oppriktig påtatt ærlighet ( spoken som en ekte realitystjerne). Aldrende og maskulin.

Min nye look oppsummert er altså - en aldrende avdanket maskulin 80-talls pop-stjerne.
Get the picture ??

6 kommentarer:

 1. Så bra med en treningsblogg!! Inneholder det også dagens TV-programmer?? :fnise:

  SvarSlett
 2. Hei Hei,
  Som selvutnevnt reality ekspert er det bare å spørre hvis det er noen sendetider du lurer på :-).
  Du gikk nettopp glipp av The Apprentice - money, money, money.

  Fin blogg du har forresten!

  SvarSlett
 3. En kort kommentar, han te mæ, har funnet ut at det alkeholfrie ølet her er veldig godt. Fortsetter det slik så blir det ingen kjøring på meg. HURRA

  SvarSlett
 4. Her lo jeg høyt og lenge alene på stuen. Leste setningen flere ganger og ler enda: "Det er et strekk på denne løypa som har et speilvindu. Hver gang jeg løper forbi får jeg hakeslepp av den krokete hunchbacken som kommer imot meg. Dystert sinnelag og et løpsteg få vet eksisterer." Synes jeg ser det. Fantastisk.

  Jeg har også klipt meg kort. Jeg går aldri tilbake til langt hår. Ikke fordi jeg kler det noe spesielt, for det gjør jeg ikke (careface), men det er så utrolig DIGG. Vaske håret tar ett minutt med shampoo OG balsam. Bra for miljøet. Forresten ble jeg spurt for første gang i mitt liv om hvilken legning jeg har i går. Det var til og med inne i leiligheten der jeg har en rosa kommode på stuen. Hæ hæ!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt ubeskrivelig hvor glad jeg ble over at noen (du) sitter og leser disse gamle treningsinnleggene. Jeg måtte lese det selv, og gleden dalte litt, hvordan kan det ha seg at jeg var sprekere i 2009, det året jeg startet joggekarrierene, enn nå, her jeg visstnok skal løpe maraton om skarve tre uker?
   I don't believe it. (men selve turen og vondtene husker jeg godt).

   Også gikk jeg tilbake til langt hår.
   Fordi jeg er redd for frisøren, og ikke minst forandring. Det var et vindu der, gikk jeg tilbake innen 3mnd, kunne jeg klippe, farge og stashe uten limits, men gikk det lengre tid satte frykten for forandring og stygge hårfrisyrer inn.
   Dessuten hvem er det som har råd til å holde på slik, jeg trenger en frisørvenn(inne)!

   Det beste med kort hår er at man nesten ikke trenger å vaske det i det hele tatt. Et tips fra meg og foregående karriere. Vask håret med vanlig såpe - eg, parabenfri, parfymefri (selvklart) olivenolje såpe fra naturmerker. Du slipper det sleipe kjemiske silikonlaget fra industrishampo og slipper å kaste bort penger på andre hårprodukter. I promise.
   Naturlig volum som står av seg selv.

   (det med legningen skjedde søstra mi også, det pluss at de alltid hvisket ottar da hun gikk forbi, dette skjedde selvfølgelig aldri med meg, for slikt hører man ikke selv, bortsett fra engang, jeg gikk over bakkebro med briefcase over magen og mormors alpelue - og noen ropte HALLELUJA)

   Slett
  2. Da var det på tide jeg la igjen en kommentar på et av treningsinnleggene! Jeg har nemlig lest alle fra begynnelsen og helt hit, hhihihi. Jeg digger dem, de gir meg masse energi (!) og oppmuntring til å trene selv også skriver du virkelig bra. Leser ikke bloggen i en sitting altså, leser et innlegg her og et der og koser meg med bloggen.

   Å gå til frisøren er helt sinnsykt dyrt i Norge. Crazyshit. Du sier noe der, er det lenge i mellom jeg går dit kommer frykten til meg også. Jeg er ikke så redd for store forandringer, en gang barberte jeg av meg alt håret, i en lang periode bleiket jeg og farget det lange håret mitt lilla. Elsker forandringer. Men det er frykten for hva frisøren må måtte tenke om meg som skremmer vettet av meg. "Kurer hun aldri håret?" "Hvem som klippet dette sist?!" "Æsj, flass!", "Jammen på tide hun kom hit, må være en stund siden sist, gitt." Grøss og gru, jeg blir helt svett.

   Tipset er notert på en huskelapp i lommeboka, thx!!

   Æsj, folk er så slemme. Ofte jeg har vurdert å skaffe meg en sprettert å ha i veska. Ho ho, det hadde vært gøy 'Poing' "Got yaaa! Hæ hæ"

   Slett